Hurra hurra vi har varit flitiga ida`

Efter att ha sett fotboll idag åkte vi direkt hem för att påbörja vår söndagsstädning. Magen slår som sagt bakut av magmedecinen så efter 30 min på toaletten (to much information?) så var det bara att lägga sig och vila för att lugna ned magen lite. Fredde den sötnosen bäddade om mig och påbörjade dammtorkningen av våra köksskåp. Han väckte någon timme senare och då åkte min "städoutfit" på. Efter tio min var jag så less att jag våldgästade kylskåpet efter någonting ätbart att roa min mage med. Efter att vi så småningom blivit klara med städningen så unnade vi oss varsin pizza framför TV:n och fotbollen (Numancia - Barca).

   
                                                Det gäller att passa på medan vi har tid att vara så här duktiga ;)

What to do?

*Gahhh* vad gör man? Jag har verkligen grymt ont i ett revben på vänster sida och natten har varit allt annat än tillfredsställande. Lill*n vaknar ALLTID när jag vaknat och då är det full fart i magen som gäller. Att h*n sedan ligger med fötterna just under revbenen och får till en rejäl smäll då och då underlättar ju inte direkt! Syrran tipsade om att ge utegångsförbud men jag vet inte, jag VILL ju att h*n ska komma ut nu. Någon som har något tips och som har haft samma grav-besvär? Jag vet att jag bara klagar och klagar med det är dagens sanning och jag tänker inte försköna denna grav utan det har varit huur mysigt somhelst framtill för några veckor sedan och nu är jag less!

Från det ena....idag strålar solen och våra planer på att storstäda här hemma tänker vi lägga ned för tillfället för att istället bege oss ut i det härliga vädret. Kusen spelar fotbollsmatch idag så det är nog det som lockar mest. Fredde hade köpt hem nybakat imorse till frukost så efter en halv smörgås är jag så mätt som man kan vara och en stund i soffan tror jag kan  göra susen ;P.

Mamma: Jo, jag tror att jag lämnar "Walk Over" och överger denna graviditet nu för det här var inge roligt längre ;) Så från och med idag har jag bestämt mig för att inte vara gravid längre och om det är någon som frågar så har jag bara ätit liite för mycket!

Ha en fin dag idag, sista dagen i augusti -08 och första dagen på resten av era liv!


Ett första steg på vägen..

Kom just hem ifrån johanna och Krister där vi frossat i Tacos, film och en massa mys med lille Lucas. En häftig sak var att Fredde "lärde" honom att krypa idag. Lucas har varit nära ett bra tag nu men genombrottet kom när Fredde la en leksak framför hans ögon som han bromt ville ha vilket ledde till att han var tvungen att ta sig framåt och detta gjorde han genom att ta sina första "krypsteg". Åhh vad jag längtar tills vi har vår egen lilla krabat att mysa med och lära saker och ting! Fredde tycker att jag ska "kläcka" snart som han uttrycker det eftersom att han inte "står ut en dag till" utan sin lilla son eller dotter i famnen.

Det skulle faktiskt inte vara helt fel att fäntligen få träffa vår skatt ganska snart och sedan att bli av med alla dessa kremper skulle också uppskattas! Som sagt: Lill*ns revbenssparkar har lett till att mamma idag haft väldigt ont! Inte bara den vanliga ömheten utan minsta lilla rörelse har smärtat något så vansinnigt! När jag hostat, nyst, skrattat eller sträckt på mig har jag vrålat av smärta och nog undrar jag om lill*n "råkat" sparka liite för hårt någon gång idag för det här är helt sjukt och jag hoppas att det är bättre imorgon för annars vet jag inte vad jag gör. Gruvar mig för att lägga mig i sängen så vi får väl se hur det går. Steg upp 04.30 imorse så lite sömn inatt vore toppen!

Tyvärr hade jag inte så mycket mer att tillägga idag men:

Mamma: förlåt, IGÅR träffade jag mamma på ICA-MAXI bara så att ALLA vet=)!!  bättre så;)??

Bonusmamma: Vi längtar efter er också! Lycka till på tjejmilen imorgon, "ta inte ut dig så mycket" =) Och det är bara bra att du raggar läsare till min blogg =) !


Kan inte hålla mig


                                                                                                 Nya "Björn Borg?!

Det gick inge vidare med mina planer på att bara ha en "ligga-på-soffan-kväll" utan istället begav jag mig på fotbollsmatch där jag satt i regnet och huttrade men lyckligtvis blev det vinst för min kusins lag. Efter avblåsningen svischade jag direkt vidare till tennishallen där Fredde och hans kompisar "lirade" tennis. Med värk i ljumskar och rygg kunde jag ändå inte hålla mig borta från planen utan ville endast att vi skulle "bolla" lite jag och Fredde. Efter mycket tjat gav han med sig för han känner mig så väl och vet att jag inte bara står på stället och "bollar" utan jag och magen vankade oss fram och tillbaka på planen i jakt på de bollar Fredde delade ut. Jag kan säga att jag efter 5 min knappt kunde gå och ångrar mig bittert nu i efterhand men...jag har bara mig själv att skylla!

     
Det började bra, jag stod "bara" på stället och bollade litegrann


Stackars mig!

Nej, nu har jag velat fram och tillbaka om att jag är less, att jag ska njuta, att jag är less, att jag ska njuta etc etc men nu har jag bestämt mig! jag ÄR LESS! Efter att ha vakat halva natten pga av bäckensmärtor och ryggsmärtor, rännandes på toa, hinkat vatten pga av törst och sedan blivit illamående pga av detta, lillen vaknat och kickat revben, för varmt för att ligga i sängen, för ont för att ligga i soffan osv så har jag bestämt mig för att inte gå en dag över beräknat datum. Jag tänker ta upp det med BM nu till veckan - detta är ohållbart och tre veckor kan jag ta men INTE MER!

Jag, Johanna och lilla Lucas tog en promenix till Solbacken idag men det gör jag inte om! Pga detta kommer min kväll att ägnas i soffan med Alvedon som min bästa vän emot värken, badkaret brukar också fungera men då måste jag ha fredde hemma som kan agera lyftkran i och ur badkaret.

Sådär då vet ni att jag har det värst i heela världen och jag tycker att alla ska tycka synd om mig för det gör jag!

"En helt ny värld"

Idag befinner jag mig hos PappaAnnlou med lillebror som som har sin lediga dag från skolan. Ja ni hörde rätt, min lilla lilla lillebror har blivit stor nu och går numera i skolan - FÖRskolan. Tiden går så fort och de små blir stora. Därför ska jag nog inte försöka skynda på tiden eftersom att det går så fort ändå. Jag har kommit på det att: "Tiden går fortare så här i efterhand" och det är sant! Det känns som att det var igår jag berättade om vår graviditet men samtidigt har det varit en lång resa som snart når sitt slut samtidigt som livet får en ny början. Alla mina försök till att få igång värkarna, fördriva dagarna och skuta fram vår grav någon vecka trots att det bara är 3 veckor kvar till BF - det är ju helt ABSURT!
Jag tror att man istället ska försöka ta vara på tiden och "lugnet innan stormen" för sedan är det ju inte bara jag och Fredde utan vi har ett nytt liv att älska, fostra och ta hand om. Bäbis i magen har inte bett om att få komma till världen utan det är av kärlek vi skapat denna varelse och av kärlek ska vi också finnas där. Inte någon vecka eller månad utan för resten av våra liv!

Jag älskar dig lillhjärtat trots att vi aldrig träffats!!



En helt ny värld:


"Jag kan visa en värld
vacker bländande, härlig
säg om du ska va' ärlig
har du drömt om den ibland
Jag kan lära dig se
bortom magiska under
oförglömliga stunder
om du flyger bort med mig
En helt ny värld
ifrån ett annat perspektiv
ingen bestämmer här
och 'var och när' blir glömt
högt ovan molnen
En helt ny värld
en plats jag inte visste fanns
Men här syns allting klart
så underbart  att va' här
i en helt ny värld med dig
Ja, här en helt ny värld
Kan jag tro det jag ser
känslan utan gränser
ofattbart det som känns här
i en himmel utan slut
En helt ny värld
blunda inte jag ber dig
så mycket vi har kvar att se
Nej, försök att hålla andan
Jag är en stjärnas sken på himmelen
och jag kan inte återvända hem
En helt ny värld
Överallt finns nåt nytt
vi gör en upptäcktsfärd, vi två
Varje stund är en önskan
och jag fånga den och spara den
då väntar en hlet ny värld med dig
En helt ny värld
en helt ny värld
som öppnar sig
som öppnar sig
Ett drömpalats
en magisk plats
för dig och mig"




Skulle inte förlossningen starta =P??

Jag måste bara kika in med en liten kommentar att det hallonbladste som jag fick av Malin är betydligt godare än mitt hemmagjorda men skulle inte förlossningen sättas igång efter att ha druckit detta?=P Aja, oavsett om vi föder i natt eller om fem veckor så är det bevisat att detta te har en positiv inverkan på livmodern som tydligen ska bli starkare och därav "jobba" bättre under förlossningen ;)


Hallonbladste & Vindruvor mm! - Dagens kvällsmål.

Längtan är obeskrivlig!

Idag fick jag trevligt besök av Josse och lilla Nova. Nova ville sova en stund på da`n och när hon vaknat begav vi oss till sta`n och "Subway" där vi lyxade på med varsin god smörgås som vi tog med hem och åt (vi åkte hem till Josse). Vi satt och tjattrade och log åt lillprinsessan och vid fyra fick jag upphämtning av Fredde som slutat jobba för dagen.

Vid fem-tiden kom syster med familj förbi för att låna mikron till Sagas mat. De var i "knutarna" och ni vet ju hur det är med de små - när det är matdags så är det! När de begett sig hemåt så var det bara att måla på ögonfransarna och hasta vidare till mötet med föräldrarna och de blivande föräldrarna i vår föräldragrupp. En riktigt trevlig kväll med mycket barnprat och mycket snusande på de små som redan entrat världen. Nog börjar det pirra i magen när man tänker på att det snart är vår tur att bli föräldrar - så OVERKLIGT!
Fredde håller på att spricka av längtan och innan vi ens hade hunnit innan för dörren hemma så var han nere i källaren för att hämta upp barnvagnen. Vi har haft den nere i källarförrådet men ni vet ju hur det är att ha saker i ett förråd - de börjar lukta ja..förråd! Så..vi tog upp den nu för att den ska få vädra av sig innan knodden kikar ut så nog ska jag vara förbannad på att den är i vägen för dammsugningen och att den står och dammar men - allt för vår lilla ängels skull!



             Är det någon här som ser lite sugen ut kanske ;)?

   

Begäran om havandeskapspenning

Äntligen äntligen är det klart! Jag lämnade in ansökningen "begäran om havandeskapspenning" den 8 april. 9 Juli hade ärendet nått Göteborg där det numera handläggs. Sedan dess har jag suttit i telefon med försäkringskassan och tjatat mig till ett beslut. I slutet av Juli blev min begäran beviljad (heltid) som jag hade sökt. Jag väntade och väntade och satt totalt i telefon i timmar pga av den långa köväntetiden. När jag väl fick prata med någon så kunde de dock inte göra någonting och kunde enbart "vidarebefodra mitt ärende". Väntan fortsatte och liksaså mitt ringande och tjatande. Ibland fick jag till svar att de "glömt bort" mitt ärende och ibland hade de helt enkelt för mycket att göra för att hinna med min HP.
I förrgår kom dock genombrottet då jag ÄNTLIGEN fick prata med en kvinna som hade lite vett i skallen och efter att hon pratat med chefen för min handläggare så ringer ytterligare en kvinnan upp mig dagen effer. Hon blev förtvivlad över att de inte tagit hand om mitt ärende men konstaterar samtidigt att de inte fått in några uppgifter om mig till Göteborg och att det därför inte är någon som ringt upp mig eller tagit tag i saken. "Vaaa???" Hela denna process som tagit så lång tid och alla de papper jag skickat in via lönekontoret, min arbetsgivare osv var de nu försvunna? kvinnan skulle "försöka" ringa upp till Ske-å för att höra om de hade tappat bort mina papper och sedan återkomma till mig lite senare. Tio minuter senare ringer hon upp och konstaterar att hennes kollega hade mina papper men hon "hade så mycket att göra" så kvinnan jag pratade med skulle ta över mitt ärende. Hon konstaterade att jag nu kunde vara lugn och att pappren låg i trygga händer. Hon skulle göra klart ärendet dagen efter (idag) och idag ringde hon mig och berättade att allt är ordnat och att jag får mina HP-pengar på Måndag. Nästa utb-dag är den 25 Sep så sen är den saken ur världen då är det bara att börja om hela processen med Föräldrapenningen *suck*.....

Jag är dock vääldigt lättad över att någon på försäkringskassan äntligen lagt någon timme åt att räkna ut min årsinkomst för det är bara uträkningen som har tagit så lång tid, resten har varit klart i månader..

Jag uppmanar er som har eller ska ha med försäkringskassan att göra att verkligen ligga på och inte vara lika mesig som jag. Igår ringde jag och grät i telefon och det var då de tog mig på allvar.

Mys på bio



                                                               Filmen var bra, men uppfyllde inte mina förväntingar

Hemma igen efter en myskväll på bio med gubbelubben. Just nu har vi parkerat oss i sängen, Fredrik halvsovandes bredvid mig som sitter här med datorn i knät och lillen som just vaknat och sparkar för fullt där inne i magen. Jag måste dock ta tillbaka det där jag nämnde om att lilln inte kickar revben längre för det gör h*n kan jag lova! Man börjar vara van nu och de kvällar bäbis hängt knäveck i revbenen kan man inställa sig på att vara väldigt öm i de delarna dagen efter. Men det är ändå så mysigt att "leka" men den lille inne i magen för h*n har ett temprament som heter duga precis som mamma och petar man på magen så kan man räkna med att få en hård "kick" tillbaka.

Jag hade egentligen bara tänkt skriva av mig här i bloggen lite och sedan "göra en tidig kväll" men i nuläget är det som sagt fullt ös i magen så jag måste vänta tills lillen har somnat innan det ens är lönt att försöka sova. Så...nu ska jag göra mig lite hallonbladste (köpes denna gång) och sedan stämma ny träff med "John Blund"

natti natti!

Helt vanlig mat helt enkelt!

Jo..jag åkte iväg på apoteket och köpte en annan medecin som ska hålla upp till 24 timmar Ahhh förstår ni? Vara problemfri i en hel dag hur härligt skulle inte det vara?...Aja, man tackar och bockar!

Hemma igen stod middagen på bordet, korv och makaroner för att vara mer exakt och trots den inte alls så extravaganta middagen så var det mer än gott! Det känns som att det var längesen vi åt riktig husmanskost så det var välbehövligt bland skrovmålen och "gourmèmaten".

Jag la mig och vila efter maten och Fredde som hade tänkt spela tennis med sina kompisar hade ändrat sina planer och bokat två biljetter till "Arkiv x" ikväll så den ska vi ta och åka på nu.

Tittar in ikväll igen..;)

Denna eviga halsbränna

Jag trodde äntligen att jag hittat dunderbotemedlet mot denna ständiga halsbränna men icket! Inte nog med att dessa vidriga tugg-fragma-tabletter smakade urk, det hjälper inte ens! Det är så surt så surt i magen och äta vill jag knappt göra längre i vetskap om att efter varje måltid måsta brottas med dessa sura uppstötningar. Jag skäms när jag tänker på hur jag klankat ned på de som klagat på halsbränna under graviditeten för det är INGEN dans på rosor. Jag har innan tänkt det att: "jamen lite halsbränna har väl ingen dött av" (som de säger i reklamen) och "vad kan vara värre än foglossning" men det här gör mig tokig och inte trodde jag väl heller att halsbränna kunde göra så ont. En stark krampkänsla i bröstkorgen och ibland känns det som om jag inte får åt mig någon luft. Jag har inte kunnat somna på kvällarna pga av detta, inte kunnat somna om på mornarna pga av detta och undvikit att äta pga av detta. Igår köpte jag dessa tabletter på apoteket och visst det hjälperm, men dock bara för en liten liten stund och en hel karta förbrukades bara igår.
Aja, jag ska besöka apoteket imorgon igen för att kanske hitta någon ny kur SOM HJÄLPER!

*suck* jag ska åka iväg på apoteket nu i jakt på en ny kur, återkommer lite senare....


En "stenkul" kväll !

Jag satt i afton och sorterade in bilder från digitalkameran i mappar och hittade några härliga kort  ifrån en halloweenmaskerad vi var på -07. Hur häftiga var inte de här kläderna? Jag tycker att vi var såå fiina jag och min "Fred"(rik)!!!








                                                                               Klart "hetaste" utstyrseln ;)

Helt slut efter en dag med lillebror

Isac hade feber igår och därför fick han vara hemma idag också "just in case" och eftersom att både pappa och Annlou jobbar så passar det ju "yppans" att jag är med honom eftersom att jag ändå bara går och rullar tummarna nu i väntans tider. Ni kan ju tänka er en femåring (snart sex) i sina bästa dagar med huvuder full av tankar och funderingar kring livet. Just nu är också allt som har med "transformers" att göra det bästa han vet så på köpet har man också sett filmen "Transformers" ett flertal gånger och nog har man, efter en halvdags tittande på "Cartoon" ,blivit mer än "haj" på de nya robotarna som kommit ut på marknaden. Isac har dessutom en hel höög av dessa leksaker som han stolt visar upp för den som vill (och inte vill) se =)

Efter att ha mutat med glass så åkte vi iväg och hälsade på Josse och Nova en stund och kanalen "Disney Channel" höll lillebror road i cirkus 1,5 timme innan det var dags att brumma hemåt igen. Pappa hade köpt med sig frassemat efter jobbet vilket verkligen uppskattades. Annlou hade ju tagit fram lasagne men det är alltid bäst när pappa får bestämma matsedeln=P. Isac den stackaren som hade sett fram emot leksaken i sin barnbox fick två dockor vilket tydligen inte var lika uppskattat *fniss*. Aja, vi åkte hem efter middagen och somnade på studs, jag vaknade inte fören halv åtta på kvällen då vi fick besök *jäsp* kanske man skulle ta och besöka sängen igen - det var ju rätt skönt ;)

 
Isacs rymdskepp. Och man han t o m ta isär det i tre delar - "supercoolt" va ;)??

Kvack kvack jag är såå "chicken"

Jag ringde försäkringskassan idag IGEN i hopp om att få skälla ut någon tant angående min HP. Jag hade verkligen laddat upp med kommentarer och utlägg om att vi knappt har råd med mat osv om jag inte får mina pengar imorgon men mina förberedelser var helt förgäves. Jag ringde in, satt i telefonkö i en halvtimme och fick tillslut prata med en jättesöt tant. Med allvar i min röst frågade jag bromt efter mina pengar. Tanten på andra sidan luren verkade jättegullig och hon verkade dessutom ha lite vett i skallen. Mitt höga tonläge dämpades och jag avslutade samtalet med en låg mild röst och ett: "tack så hemskt mycket för hjälpen" (så slutar det alltid när jag ska vara arg och bestämd)
Ja, ni fstår ju hur mycket skinn på näsan man har så det är ju inte konstigt att de "glömmer bort" mitt ärende hela tiden. Tanten skulle nu iaf ta kontakt med handläggarens chef för att ta upp det här med mina pengar så nu borde det hända grejor här!!

Tji fick ni ;P

Först vill jag bara tacka för tipsen angående BB-packningen!! Vi var in på BB idag och då fick jag även höra i hissen av ett par som skulle åka hem med sin lilla att ta med egna kuddar eftersom att de kuddar man får på BB inte är de roligaste att ha under huvudet. Plastiga, kan det ha varit så?!

Och sedan vill jag bara upplysa alla er som kommenterat min mage och tyckt att jag har "den största mage ni sett, "att jag har en bamsebebis i magen", och särskilt BM som tycker att jag fikar för mycket att så är INTE fallet!

Vi var på en viktuppskattning idag och allt såg bra ut. Hon uppattade bebbes vikt till 2700g nu och det var tom i underkant eftersom att 2800g är "normalt" vid denna tidpunkt (Det kan dock diffa något halvt kilo hit eller dit). Däremot så har jag enormt mycket fostervatten och därav min JÄTTEMAGE! Pga av den stora mängden vatten så ville kvinnan som utförde UL:et att en läkare skulle få titta på magen och bebben för tydligen ska man aldrig ha för mycket eller för lite fostervatten och detta kan bero på att det "är någonting knasigt" med bebben som läkaren uttryckte sig. Vi fick sitta ned och vänta en stund och efter ett tag blev vi upphämtade av läkaren som återigen kopplade på Ultraljudsapparaten.

Hon förklarade att ifall man har för mycket fostervatten så kan det bero på att bebis inte riktigt dricker som den ska men kissar ändå. Den får alltså vätska genom navelsträngen och kissar sedan ut det i magen vilket gör att mängden fostervatten hela tiden ökar. När de sedan inte hittade magsäcken heller så steg min puls till 110%. Till slut hittade de den och allt såg bra och normalt ut. De tyckte inte att det var någon fara eftersom att alla ogan såg fina ut och ibland är det bara så att man har mer fostervatten.

Därför kan jag nu pusta ut och njuta av min NORMALSTORA bebis i magen den sista tid som är kvar av min graviditet.

Ska det vara så här svårt?

Nu har jag äntligen börjat min packning av BB-väskan men frågan är: vad ska med egentligen??
Några tunna mössor till bebis, några bodys, en overall att åka hem i, en tröja och ett par byxor var det som jag för tillfället kunde komma på. Sedan åkte några blöjor med också ifall att bebis bajsar väldigt mycket och blöjorna som man får på BB tar slut. Och inte att glömma tuttar för det SKA vi försöka införa direkt trots att BM:orna är väldigt emot det den första tiden.

Tyvärr kommer jag inte på någonting mer och det är så typiskt mig att packa och åka någonstans för att sedan häva ur mig: "Fasen också, det skulle vi ju ha tagit med"  eller  "Shit också, det glömde jag"

Men jag menar, vi har aldrig fått barn så hur ska man veta? Om det är någon som har något tips så skriv gärna en kommentar för mina hjärnceller har tagit semester för lääängesen

 

Galen värre!!!

Vi behövde inte trängas bland en massa andra par på profylaxkursen idag eftersom att det endast var vi och ett par till. Vi såg en film, andades litegrann och gjorde den sk "nypa-låret-övningen". Man ska alltså nypa varandra i innerlåret och ju ondare det gör desto fortare ska man andas osv.. Det var precis som jag hade föreställt mig så kursen där hade vi lika gärna kunnat vara utan men - det skadar ju inte!

Imorgon däremot "blir det andra bullar" då vi ska få UL för en viktuppskattning av bäbis. Jag tror att det är en stor en (för att alla andra har inpräntat det i huvudet på mig) och över fyra kilo, kanske fyra och ett halvt tror jag iaf att läkaren kommer att säga. Men...det spelar ingen roll bara vi får träffa vår skatt vääldigt snart!

Något mindre "upphetsande" är att mina pengar från försäkringskassan inte kommer att hamna på mitt konto än på ett tag. Jag sökte HP den 8 april. Den 23:e Juli gick jag på HP:n och nu imorgon ska jag ha pengarna på kontot. jag gick ut på mitt bankID idag för att checka att allt är klart men....nej de har inte ens räknat ut min årsinkomst än! Jag blir tokig om det uttrycket ens räcker till! Efter att ha skickat in buntar med uppgifter om mig och mitt jobb, suttit i timmar i telefonkö till Försäkringskassan och tjatat på att det ska bli klart så har de än inte efter 5 månader gjort klart om hur mycket jag ska ha i havandeskapspenning. *Gahh* Jag kan inte ens tänka på det utan att vilja slå ihjäl den personen som har hand om ärenet!

Nej, nu ska jag fika lite innan "från koja till slott" börjar...

Tjing!!!


Profylax-dax!

Jag är den slöaste! Idag har jag återigen bara legat på soffan i brist på ork att göra någonting. Jag skulle ha varit på sta`n och gjort en massa ärenden men kroppen säger bromt nej och det enda som tilltalar är att bara göra INGENTING. Jag vet inte om det är pga av att min blogvärde hela tiden sjunker för jag har under hela grav legat lågt men aldrig har jag varit så här trött. Annars så brukar det vara normalt i slutet av grav att vara trött och slut men jag orkar inte ens packa BB-väskan så ni kanske förstår?!?

Aja, det var iaf skoj att Lisa ringde för hon ska komma förbi med lite fika och en massa skvallerprat och sedan ska jag hämta upp Fredde på jobbet klockan tre för halv fyra börjar vår profylaxandningskurs som vi egentligen inte behöver, enligt mitt tycke iaf, men det skadar ju inte att fara för det är ju som allt annat när man är gravid - GRATIS =)!
Vi har övat profylax här hemma sedan några veckor tillbaka och det är inte bara jag som övar utan Fredde med. När vi får ont någonstans så passar vi på att öva och jag tycker att vi har blivit riktigt duktiga båda två ;)

Helt Otroligt!!!

Idag går vi in i vecka 37!! ;)

Vecka 37...

Barnet:

"Ca 2.8-3 kg. Nu räknas barnet som fullgånget. Om förlossningen startar gör den det i tid, varken för tidigt eller för sent. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.


Mamman:

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta." (källa:www.libero.se)

*Gahhh* Jag läste detta igår kväll och plötsligt började det kännas mer påtagligt att vi faktiskt ska ha barn riktigt snart och förlossningen kan starta när som helst nu HELT OTROLIGT ;)!!!


Ni måste se det här - helt sjukt!!!

Vi kom ganska precis hem ifrån min syster där vi bjöds på surströmming dessert och avslutningsvis en kamp i "Geni". Jag vann inte idag heller men jag har väl som "de" säger "Otur i spel & tur i kärlek" för tur har jag haft eftersom att jag väntar barn med världens underbaraste människa! Dessutom ska han bli pappa till mitt barn och att se honom leka med de små, för barnkär värre är han, gör mig varm i hela kroppen. Vad är det med killar och barn egentligen?!=P 

På tal om barn och VÅRT efterlängtade knyte så lyckades vi fånga skattens rörelser i magen på film idag. Och när ni har sett detta så kanske ni förstår att det INTE går att somna när h*n sätter in en högsta växel i magen..:

NI MÅSTE SE!! :
(jag var tvungen att göra en användare på YouTube för att kunna visa filmen och bara så ni vet...jag HAR dessutom underkläder på mig även om det inte ser ut så)=P

>>>>>>> http://www.youtube.com/watch?v=h6gqud90iDs <<<<<<<

Nu ska vi gå och ta kort på maggen för det är ett MÅSTE vecka för vecka och vi har ju bara tre och en halv vecka kvar innan BF så det gäller att passa på nu i slutet ;)

Uppdatering

Sådär....Efter en god lunch "Made by Fredrik himself" - våfflor för att specifisera det mer MUMS!! Sortering av barnkläder, och städning så sitter jag åter igen här "under min lilla korkek" där jag trivs som bäst (i soffan) alltså. Jag vill bara skriva, skriva och skriva hela tiden  - ÄLSKAR att skriva här i bloggen, lägga ut bilder och ja...dela med mig av den här underbara tiden som gravid. På tal om gravid föressten så ska vi på profylaxandningskurs på Måndag och på Tisdag ska vi få se lill*n för  fjärde gången och den absolut sista innan vi får träffa vår skatt!

Nu ska vi bege oss till syster yster igen för vi ska äta suring vi syskon och kanske hitta på någonting mysigt ikväll ;)

Lev & Må!!!




Det var gårdagen det...

GårDAGEN var allt annat än upplivad då Fredde befann sig i Umeå och jag låg däckad i soffan framför tv:n och OS. Vid tre begav vi oss som sagt till "Bonnstan" där kubbplanerna stod snyggt uppradade. Tävlinsmänniska som jag är höll jag full fokus under hela tävlingen och med tungan rätt i mun så...

                                                                                 
                                                                                                                     ....förlorade vi ändå hela sk*ten!



Vi gick sedan iväg på matfesten en sväng efter att ha gjort oss förtjänt av varsin Langos och himmel så gott det var!
Mätta och belåtna hämtade vi upp lillebror i Bonnstan igen och begav oss till Kåge och syrran där spelet "Geni" höll oss roade till klockan tolv då det var dags att åka hem. Lillebror - ja han hade ju somnat för längesen i syrrans soffa och att väcka upp honom för att få med han hem var ju dock ett helt projekt.




 

God morgon världen!

Isäng klockan ett och pigg som en tupp klockan sju. Fredde steg upp klockan sju eftersom att han imorse följde med sin bror och mor till Umeå där hans brorsa idag köpte en bil. Älsklingen var så söt och ville verkligen få mig att somna om men nej, knodden i magen vaknar alltid då jag stiger upp och när h*n sätter igång i magen så är det omöjligt att kunna somna om. Sedan var det ju final i OS-fotbollen herrar som jag inte kunde låta bli att se. Min stora Idol "Messi" lekte ut Nigeria och Argentina vann tillslut med 1-0 !. (Intresseklubben antecknar?!)

 
"För pigg för att ens orka.."


Hursomhelst så sitter jag säckad i soffan och laddar upp mentalt inför den årliga kubbturneringen som äger rum i "Bonnstan" varje år. Tävlingsmänniska som jag är så är jag faktiskt riktigt nervös inför "la competition". Jag vet att det är fånigt för det är en lek men var jag tävlingsmänniska förut som är det ingenting mot för vad jag har varit nu under graviditeten. Oftast slutar det i att jag förlorar och sätter mig i något hörn och flännar och Fredde den sötnosen får försöka lugna och trösta mig. Sedan är han ju så knäpp min sambo så han LÅTER MIG VINNA ibland för att sedan försvara sig med att "Det är för husfridens skull" Då kan jag faktiskt haja till...den stackaren, är jag verkligen SÅ hemsk?!


 << "Klassikern...Så här mysigt hade vi igår kväll när vi kom hem =P

Home sweet home!

Hej svejs i lingonskogen!

 <<På uttågande

7 timmar senare...
Nu är vi ÄNTLIGEN hemma efter en helkväll ute på "bus". Vi besökte matfesten i hopp om att mätta våra magar och..jo mätta blev vi! jag som klankat ned på förra årets "Black & White" hade bromt bestämt mig för att ta någonting annat i år men med svansen mellan benen måste jag erkänna att det blev en sån i år igen. Dock fick jag be killen bakom disken att ösa på lite mer för jag tyckte han var alldeles för snål med maten. Ser inte folk att man är gravid och att man är två som ska ha mat=P??

Hursomhelst så fick vi trevligt sällskap av Malin och Clas där borta och efter mat och fika i princip rullade vi vidare mot en fest där våra kära vänner var i sitt bästa tillstånd men att vara höggravid, hormonstimmig, trött, ha foglossning, ont i fötterna och vara nykter på en fyllefest är INTE en bra kombination så tillslut bestämde vi oss för att åka hem till vårt trygga lugna bo "so here we are!"
Jag ska dock inte säga att det var tråkigt på festen för det var riktigt trevligt och ibland är det ganska roligt att bara sitta och lyssna på alkoholpåverkade människor som filosofierar om livet och många diskussioner blev det=)!!

                                                                                                          >>Bäst på fest!!<<



Aldrig mer det kan jag lova er!

Okej.... jag kan börja med att inflika med att det där hemmagjorda hallonbladsteet INTE var någon hit och det fungerade ABSOLUT INTE! Jag vet inte vad som gav en påverkan, Freddes ryggmassage, min massage av fotknölarna, min raska utepromenad eller hallonbladsteet men natten har varit allt annat än ljuvlig. Jag la mig i soffan igår kväll för att se lite UFC (ultimate fight Club) och vaknade några timmar senare av att jag hade sån jä*la mensvärk och magknip. Detta fortsatte heela natten men efter att ha sovit någon timme i sträck så vaknade jag klockan sex när Fredde klev upp och då var värken som bortblåst. Jag hade fortfarande en mage hård som en fotboll men inte alls ont. Däremot så mådde jag riktigt riktigt illa óch inom kort så hade jag hela maginehållet i toalettstolen. Efter detta mår jag som en gudinna men jag lovar er - inget mer hemmabrygge för min del!

Jag låg läänge och mös i soffan på morgonen, såg lite OS och somnade sedan om en stund. Morgontuppen Malin ringde vid nio och frågade häpet om jag fortfarande låg och sov....ehh, nja, ehh joo! Vi bestämde iaf date så vid tolv gick vi iväg på affären - köpte lite fika och mös ner oss i soffan till "Våra bästa år". Josse skulle också ha kommit men lillan var inte alls på humör så det blev bara vi.

Ikväll ska vi våldgästa "matfesten" så det ser både jag och min tomma mage fram emot ;) Jag återkommer med en uppdatering och bilder därifrån ikväll!



Ha en mysig dag!

Hallonbladste -ja..vi får väl se=P

Med exakt en månad kvar till deadline så är jag mer än villig att med alla medel försöka få igång förlossningen liiite i förväg. Vi sprang på stan idag efter det att Fredde slutat jobba i hopp om att hitta det magiska hallonbladsteet. Te-magasinet hade slut eftersom att många tjejer med stora magar redan varit inne och rensat butiken på dunderkuren. Hon skrattade när hon sa det att hallonbladsteet sålt rekord under under den sista tiden. Okej....hälsobutiken nästa!
Jag gick in och frågade efter teet men nej, kvinnan i butiken hade letat efter hallonbladste att beställa hem men utan resultat. Jag frågade henne ivrigt om hon hade någonting annat som kunde ha en påverkan för att få igång värkarna och efter en korts tid betänkestund och med ett stort frågetecken i pannan svarar hon:

"Nja...men jag har hört att fönsterputsning ska kunna fungera"

Haha, okej jag tänkte väl mer på något ät eller drickbart=P

Så....efter ett misslyckat försök i att hitta ett köpbart hallonbladste så "tog jag saken i egna händer" och plockade egna hallonblad som jag sedan kokade te på. Jag har dock inte hunnit provsmaka eftersom att det står och drar nu som det enligt "receptet" ska göra och hädan efter ska jag distinkt hinka hallonblad tills lillen kommer på att h*n vill kika ut!

 
                                                                          Vad skulle jag göra då? - det var ju slut ;P 

Nej, nu ska jag gå och sila och dricka te och sedan ska jag krypa tätt intill min ögonsten som ligger och sussar redan.

Natti natt!!

"Lillebror blir aldrig stor"

Vi åt som sagt middag hos PappaAnnlou och sedan fick jag umgås med lillebror som gladeligen följde med på Freddes fotbollsmatch och tror ni han var mäkta stolt när han fick hämta de bollar som rullade utanför linjen :P
Under tiden matchen pågick stod ett annat korpenlag och värmde upp bredvid. Saken är den att de var vitklädda och Isac som verkligen är haj på det här med färger och lag frågade i sin enorma nyfikenhet:

"Frida...är det där Finland?"

Nja, men nästan ;)....

 << I bilen på väg till fotbollstältet
"Jippie!, måste jag vara med på kort också"                                                                

 

Tack det gör vi om snart!!

Idag har jag som sagt umgåtts med Josse och lilla Nova och vi kunde inte ha fått en mysigare dag. Lillan sov riktigt läänge på dagen men ville till sist vakna och var då på ett strålande humör=)! Vi satt och tjattrade ett bra tag och när Nova ätit och kände sig mätt och belåten så gick vi iväg på "Stig`s" och frossade i godsaker - deras räkmackor är verkligen att rekomendera - Try It You`ll Like It!.
Vi avslutade dagen med en kopp kaffe hos Josse och sedan var det dags för mig att hämta upp min kära sambo på jobbet och åka vidare mot "PappaAnnlou" där middagen väntade.

   
Hela familjen samlad:
(mamma Josse, pappa Jens och såklart lilla Nova)

Mot Sherwoodskogen!

Sådär... då är jag efter många om och men på väg....



Föressten så är koftan inköpt igår på "Gina Tricot" endast 149 ;- SKYNDA FYNDA!!! hade jag inte slösat bort alla pengar på annat så hade jag köpt tio stycken. Det  här är det enda klädesplagg jag har nu som inte sitter som ett korvskinn på kroppen *Me Like*!!!!

Första dagen på resten av mitt liv!

Go`morron!!
Nu har jag stigit upp för andra gången idag. Vaknade kl sex första gången då Fredde hade frullen klar på bordet. Jag kunde såklart inte somna om så jag såg lite handboll, Sverige - Kina och vips: "Snarkelisnark!!"   ZzZzz
Men nio är en bra tid att vakna för jag fick sovmorgon men har ändå heeela dagen på mig att göra någonting. Och vet ni vad?.., idag ska jag INTE ligga hemma på soffan och tjura över att jag har det tråkigt utan jag ska åka iväg till Josse och hennes lilla Nova och vi ska gå en sväng på stan och bara ha det mysigt=)!

Jag hinner nog kika förbi här med något litet inlägg innan jag far ;)

Hej så länge!



Jag kan inte hålla mig längre...

...JAG ÄR GRAVID!!!!

Jag kan inte hålla det hemligt längre när det börjar synas på magen och sedan känns det dumt att gå omkring och veta men inte säga något. Jag ville vänta tills den största riskfaktorn var över och nu känns som en säker tid att publicera den stora nyheten!




Hahaha jag tycker att det där var jätteroligt!....inte? nähä, nu måste jag nog gå och lägga mig för nu har jag kopplat på min dåliga "trötthets-humor igen"!

Natti natti!


Bort med för sen abort!

Vi kom just hem jag och Fredde efter att ha våldgästat Krister och Lucas ikväll (Johanna är i Gällivare på begravning). Lilla gubben hade lagt sig när vi kom så vi satt i soffan - tjattrade och tittade på Sverige-Frankrike. Dock tycker jag att vårt svenska lag är pinsamt dåliga även om matchen idag var riktigt rolig trots att det bara var en träningsmatch. Men det var skönt att komma utanför dessa väggar en stund för idag har jag gjort absolut INGENTING...igen!

Aja, då vet ni det (klagofaktor)! Men om jag får gräma mig över någonting helt annat så läs det här sjuka som jag hittade idag när jag googlade:

"Mirakel bebisen Amelia som föddes i 21:a veckan. Helt otroligt att den här lilla flickan överlevde och är lika frisk och kry som en fullvuxen bebis nu. Hon är den första bebisen som överlevt en så tidigt födsel. Normalt sätt föds bebisar mellan den 38de och den 41:a veckan. I Sverige får man göra abort fram till vecka 22, helt sjukt om ni frågar mig. Vad är skillanden på tjejen som dödade sin nyfödda bebis och en mamma som gör abort i den 22:a veckan? I mina ögon är det ingen skillnad alls, det är mord i båda fallen. Efter 18 veckor kan en bebis både blinka och le, och man behöver då särskilda skäl och tillstånd från Socialstyrelsen för att få göra abort. Vad kan man ha för rimlingt skäl att vänta till den 22:a veckan med att gör abort? Någon borde göra något åt den här lagen och rädda fler bebisar, en oskyldig bebis förtjänar inte att dö på det viset, en person som vet hur man gör barn, borde även veta hur man tar ansvaret för sina handlingar. Att ett land som Sverige tillåter detta, är för mig helt obegripligt".
(Citat och bild hämtat ifrån en sida på
www.google.se sökord: "Bebisar")



Huvva!, jag tror att jag är lite föör engagerad i allt som har med barn att göra för jag googlar och läser, googlar och läser, googlar osv. Och ibland stöter man på sånt här som inte alls är roligt att läsa om, jag syftar då på det här med de sena aborterna *SNYFT*...!

Så onödigt..

Usch, fy och blää!

Min kära syster ringde och frågade om jag ville med på "Frasses" för att äta middag där. Men självklart! Jag hade ju tänkt äta nudlar till middag eftersom att Fredde jobbar över idag, igen....
Jag lyxade på och beställde ett skrovmål + varm smält ost. Jag åt och åt men portionen verkade inte alls minska på min tallrik. Jag är så otroligt dumsnål så har jag väl spenderat 60 spänn på mat så ska jag då minsann äta upp den också. När bebis började sparka i magen och maten letade sig uppåt i min matstrupe så fick jag lov att ge mig och nu sitter jag här hemma och ångrar att jag ens åt någonting över huvudtaget. Aja, man lär så länge man lever och nästa gång ska jag enbart ta ett barnskrov för då får man ju dessutom leksak ;P.

Sedan ska jag, som det känns nu iaf, ut och springa i kväll när jag vilat ned maten för då kanske lillen vill komma ut! Jag älskar att ha min "lilla" i magen men allting runtomkring håller på att göra mig tokig!

Det blir lite sömn på nätterna pga av foglossningen + att jag ränner uppe halva nätterna för att kissa och dricka. Jag svettas som en tok och byter därför sängkläder som andra byter underkläder. Sedan ligger lillen och trycker på någon nerv så halva högra bakbenet krampar och domnar bort då och då. Sedan drar magen ihop sig av minsta lilla, när jag försöker resa mig, när jag skrattar till, när jag sätter mig ned och ja....minsta lilla prestation helt enkelt! Nej, så nu får det snart vara nog för jag saknar verkligen att kunna vara rörlig(are). Jag vill heller inte klaga och när Fredde frågar hur det är så säger jag att allt är bra fast jag har så ont att jag bara vill gråta ibland. Jag vill inte visa mig svag vilket faktiskt är min stora svaghet eftersom att jag bara vill skrika ut att:

"FOGLOSSNING GÖR ONT!"

Men å andra sidan så är det väl så att allting ont för något gott med sig och när jag tänker på gåvan jag bär inom mig så försvinner all smärta och jag kan bara le!


I brist på annat...

Vecka 36 (18 aug - 24 aug - 2008)
"Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen."
(Hämtat från www.Familjeliv.se)

Jepp nog känns alla organ ihoptryckta nog och minsta lilla rörelse knodden i magen gör så kommer magsyran upp i halsen. Däremot så gör bebis fortfarande vääldigt stora rörelser i magen och har ni inte sett en alien förut så gå in på http://www.youtube.se/ och skriv in kicking babies så ska ni få se något häftigt! Så ser det ut på mig när min bebis är igång. Vi har filmat men det är något fel på filerna så det går inte att se dem=(

skriver mer i afton!




Sjuk?!

Jag vet inte vilket men antingen är jag sjuk eller allergisk. Jag steg upp med fredde imorse vid sex-tiden - åt frulle och gick i säng igen. När jag sedan vaknade vid åtta så hade jag blåsor fulla tungan. Väldigt skumt men antingen är det den där apelsinsaften som jag dricker HELA tiden eller så kanske det är förkylningsblåsor. Aja, hursomhelst så hade jag tänkt ringa någon idag och höra om det är någon som vill hitta på något men nu stannar jag nog inne och kurerar istället, vill inte smitta någon ifall det är virus - jag kan ju storstäda om inte annat ;)

Hoppas ni får en bra dag iaf! Fredde jobbar till 21 ikväll så jag är ensam hela dagen *suck*. Jag kanske ska måla någonting vi har ju målarfärg för det blir då ingen shopping - har  aldrig haft så här lite pengar kvar i slutet av månaden och det känns skumt men vi vill ju betala av billånet så snabbt som möjligt så alla pengar går dit!



Ni har rätt - jag måste få göra på mitt eget sätt!!!




Åhh vad söta ni är kära vänner och jag blir så glad och rörd av era kommentarer! Ni har helt rätt och jag ska verkligen njuta av den här sista tiden men det är svårt! Kom just hem från ICA här nere (Moröhallen) och till och med där hann jag få mig en liten kommentar om magen:

"Men OJ så stor den är din mage, du är INTE liten!"

* suck*, nej nu ska jag bara njuta och strunta i den där viktkontrollhäxan och alla andra med ;) jag köpte faktiskt ett helt paket vindruvor som jag ska trycka i mig ikväll "bara-för-att"!!!

Pussar & kramar till er!

Klippt och klart ;)

Hallå i rutan!
Har idag varit hos frissan och stökat upp i håret lite inför hemmatiden då det inte kommer att finnas någon tid över till frisörbesök och annat man kan unna sig. så otroligt skönt att komma hem några kilo lättare pga av mitt överfaldiga hår. jag är lite tråkig och gjorde det "vanliga" men jag hoppas att Fredde kommer att uppskatta det ikväll när han kommer hem från jobbet ;)

Före:

 

Efter:

  
Resultat: 1450 :- fattigare, några kilo hår lättare och betydligt finare i håret!

Efter en sådan här härlig dag då Fredde jobbar över så passar jag på att unna mig sån här lyx och en god Sandwich ifrån "Subway" sätter lite extra krydda på tillvaron ;)

 << Mumma!

Ett BM-besök och mitt självförtroende rök!

Vi har varit hos BM nu på morgonen och allt såg bara bra ut. bebis är nästan helt fixerad (just och pass ruckbar) så nu när h*n ligger i startposition så tycker jag att h*n kan ploppa ut för jag är mer än redo och har varit det ett tag trots att det är 3 v + 6 dagar kvar till BF.

Jag är dock lite orolig för bebbens storlek och trots att vi varit duktiga med kosten här hemma så ökar jag i vikt med 1 kg och 2 cm / veckan. Jag har nu ett SF-mått på 36 cm med dryga månaden kvar innan BF och det är stort! Jag ligger över linjen för normalkurkvan och våran "gulliga" barnmorska tycker att jag ska dra ned på fikat - men på vilket fika?!? Jag har levt på bröd och vatten i flera veckor och hon har mage att påstå att jag äter för mycket sötsaker och därav min enorma mage!
Jag försökte dessutom påpeka att jag samlat på mig en hel del värska bara på någon vecka och att jag tror att det ligger några kilon bara där....

"känns det så?" frågar hon.

- Vad f*n känns? När till och med foppatofflorna är trånga kan det väl inte vara inbillning? Och påsarna och vecken på vaderna efter sockarna? sedan tyckte hon att jag kändes väldigt varm men konstigt jag svettas ju som en gris! jag vet inte vad det är för en BM vi har men hon är då INTE välutbildad. Hon skulle pga mitt låga blodvärde (112) göra något special-HB-prov och behövde därför sticka mig i armen. Jag är väldigt lättstucken men hon hade svårt att hitta ett bra kärl att sticka i. Jag visade henne en stor blodåder där de brukar sticka mig och vet ni vad hon frågar:

"Är du undersköterska eller?"

Men hallå! Hon måste ju ha fått BM-licensen i julklapp eller någonting man börjar ju fundera!

Hursomhelst så fick vi tid för en viktuppskattning av bäbis nästa Tisdag och detta på mina order. jag orkar inte gå runt och oroa mig över min enorma mage längre för att folk hela tiden påpekar hur otroligt stoor mage jag har o s v.

"Men oj vilken jättemage, när ska du ha?"

"Det är nog en stoor kille därinne ska du se"

"Min mage var betydligt mindre än så där"

Ja, ni kanske förstår.. och som grädde på moset är vår BM på mig som en hackkyckling om mina matvanor som jag faktiskt är riktigt nöjd med så vad är felet?!? Ni som vill skaffa barn ska veta det att:

"Det är bättre att äta en smörgås och dricka ett glas mjölk på kvällen (helst lättmjölk) istället för den där godisbiten"

Det sa BM till mig! *SUCK*


                                                                                              Vecka 35 (34+6) 

Klagomuren själv!

Förutom incidenten med datorn idag så har min dag varit allt annat än roande. Jag satt och slötittade på OS i hopp om att regnet skulle ge med sig så att jag skulle få mig ut och´kanske gå en sväng på stan. Nej men inte skulle jag väl få ha såå roligt då farbror "Oskar" plötsligt kom på besök och det var bara att dra ut allt vad sladdar och kontakter heter och hålla sig inne så istället kröp jag ned i badet med en bra "vänta-barn-bok". Dagen fortsatte i samma tråkiga anda men tjejerna styrde upp en träff ikväll vilket suddade bort min sura min. Vi träffades hos Jenny där vi tjattrade på och fikade "litegrann" och sedan såg vi andra halvlek av Johannes match. (Lollos johannes). Det är alltid lika mysigt när vi får samlas hela gänget för ofta är det inte!

<< Felicia blir påklädd inför "titten" på pappa Johannes match
((Sötnosen sov sig dock igenom matchen))

Vårt nya hem framöver ;)

Vi är ju som sagt i valet och kvalet hur vi ska göra med bostad framöver och det har som sagt stått mellan trean här intill på Moröhöjden eller stugan i Bonnstan och vi har väl som bestämt oss för att det blir Bonnstan i alla fall.


Fördelar:

*Hyresbostad

*Billig månadskostnad

*Vi blir kvitt alla lån och får förhoppningsvis ut en extra slant när vi säljer denna lägenhet

*Nära till stàn
*Egen gård

Nackdelar:
"Bara 65-70 kvadratmeter"
"Vi måste isolera litegrann för att få ned driftkostnaden

Men detta är över lag den mysigaste bostad man kan hitta och det blir en superbra "mellanlandning" innan vi vill satsa på hus ;)

Utvändigt:
     


Invändigt:

         

Mysigt värre, eller vad tror ni=P?                                 

                                                                                           





Äntligen!!!

Äntligen har jag fått hem min älskade pärla men dock inte utan ett väldans besvär för belöningen...

De ringde idag från Elgiganten där vi lämnat in datorn och talade om att den var klar för avhämtning. Eftersom att Fredde jobbade över så fick jag den stora äran att hämta den. Jag tog med mig kvittot och gick in. Jag pratade med "killen i luckan" och fick efter många om och men ett gigantiskt paket att ta med hem (det skulle föreställa vår lilla pluttiga dator). Nåväl, den är väl väl införpackad tänkte jag men hur i friden ska jag klara av att kånka hem den?!? Tjurig som jag är lade jag upp den på magen och vankade ut genom affären och in i bilen. Jag kånkade upp "åbäket", handväskan och matkassen för trappen och väl hemma i min iver att öppna paketet upptäcker jag att detta inte alls är vår dator utan en stor dator! Men hallå! Allt detta besvär och bökande för att sedan upptäcka att jag fått med mig helt fel dator hem.
*SUCK*

Jag ringde Fredde och förklarade situationen och en hysterisk Fredrik (eftersom att jag hade burit den helt själv) uppmanade mig att ringa min bror och be honom komma och hjälpa mig att byta tillbaks den. "Jo men jag ringer brorsan" ....Min pojkvän känner mig alltför väl och visste att jag inte hade tänkt ringa bror så han hade ringt Tim som ringde upp mig men NEJ jag behöver ingen hjälp (tjurskallig som jag är) Aja, jag åkte tillbaka till butiken och fick sedan rätt dator med mig hem och tro det eller ej men de hittade tyvärr inget fel på den *Gahh* Ibland är skärmen helt svart och bland flimrar den (bara) men oftast så behöver man bara slå av och på den 20 ggr innan skärmen funkar igen men det är absolut inget fel!

Huvva! Tur är att den fungerar nu iaf!

Får inte vara ifred!

Just nu sitter tre små nyfikna pojkar flockade runt mig i hopp om att få låna datorn och spela lite "StarWars". Att jag har lite svårt att skriva när en pillar på tangentbordet, en "hejar" på och en berättar om vilken fin keps han köpt är ändå lite för svårt för de små att förstå. Men nu har bustrollen sprungit iväg så då kan jag berätta om hur dagen varit.

Vi steg upp vid tio idag jag och Fredde och detta efter att jag slagit rekord i antal "kissa-dricka-ronder" på en och samma natt. Hela TIO gånger sprang jag upp inatt och detta inom loppet av nio timmar! Nej, detta kissande håller absolut INTE att gå mig på nerverna och att det sedan kommer några ynka droppar varje gång gör ju heller ingenting!

Hursomhelst så tog vi en svängom på Solbacken och sedan hälsade vi på Freddes svåger och syster som bjöd på smörgåstårta och annat gott! Och.... tillslut landade vi här hos "PappaAnnlou" där vi snart ska få avnjuta en god middag a`la grillat. Nej, nu står småtrollen åter här igen och vill ha bort mig ifrån datorn så jag återkommer väl i afton eller imorgon.

Ha`de!


Oh Bäbis bäbis!! =P

Jamen nu tänkte jag, för ovanlighetens skull, berätta lite om alla söta små barn som jag får nöjet att umgås med så här i väntan på vår egen lilla skatt.

I Tisdags?! Hälsade jag återigen på Vera och Ludde och lilla Tindra såklart=)! Världens snällaste lilla tjejja och får man så vill jag gärna beställa en sån variant=)!?

  <<Jag tror Clas längtar litegrann ;)








Sedan i Torsdags dessutom hade vi tjejkväll för denna dag kunde allihopa vara med (hör inte till vanligheterna) och huvudperson var såklart Lollo och Johannes lilla Felicia som mestedels av tiden låg och sussade. Hon verkade då inte fara illa av att vi i princip slet henne mellan oss ;) Det är bara liiite jobbigt att träffa alla smö söta när man själv har några veckor kvar!

 << Mor och dotter ;)

 <<Alla flockar sig runt Lollo och Felicia!

 Hela gänget parkerade i soffan hos Jennie
 

Veteranbilar

   



Äntligen helg igen! Idag har vi varit i "Bonnstan" och tittat på veteranbilar och just nu sitter jag här vid datorn och försöker komma på hur vi ska tillbringa resten av den lediga dagen. Jag måste göra någonting heeela tiden, inte ens lugn stund och stackars fredde har inget annat val än att haka på!

Jag är dessutom mäkta stolt men har det dock inte så lätt i livet just nu. Jag slutade nämnligen snusa i förrgår och en hormonstimmig gravid kvinna med sömnbrist och abstinensbesvär är inte alltid så lätt att ha och göra med, TRO MIG eller fråga Fredde=P
Det gick upp ett litet ljus för mig och plötsligt förstod jag att jag faktiskt har ett till litet liv i magen. En ångestladdad känsla gjorde det inte alls svårt för mig att kasta bort dosan och aldrig vilja utsätta min kropp för dessa gifter igen men varför har jag aldrig känt så tidigare under graviditeten?!? Aja, nu är det slut med dumheterna iaf så SKÖNT!






Bebisprat min vardagsmat

Har jag nämnt någonting om hur länge det är kvar till BF, hur stor bebis är nu osv?...nej jag tror inte det utan ni vet att det är inom räckhåll och att jag är rätt sugen på att den ska titta ut snart men det är några veckor kvar ändå. Här kommer lite detaljerad info med datum osv....

Befruktningen skedde den 17/12
Graviditeten startade 31/12
(Nyårsafton)
Jag är beräknad den 21/9
Jag är idag i v. 35  (34+4) alltså 34 hela veckor och 4 dagar 
Det är 38 dagar kvar till BF +/- 2 v.
Är i kalendermånad 8
Gravidmånad 9

(Hämtat från www.familjeliv.se)

Vecka 35
"Du: Barnet är nu mycket uppmärksamt på dina känslor och sinnesstämningar genom de hormoner som avsöndras i din kropp och når fostret via moderkakan.
Bebisen: Vikt- och längdvariationerna är mycket stora nu men normalt väger bebisen ungefär 1,9 - 2,5 kg och är ca 45 cm lång.
" (hämtat från www.niomanader.se)




(Bilen är hämtad från www.gravid.se)

Snuttepluttegulligull ;)

Igår hade jag och Fredde en riktigt mysig "snuttegullgulldag" tillsammans. Vi var som två nyförälskade ungdomar och petade på varandra, pussades och var helt i vår egen lilla kärleksvärld. Eftersom att regnet gjorde oss sällskap så bestämde vi oss för att ha en myskväll i soffan - se en bra film och äta onyttigt. Till och med nere på ICA stod vi fastklistrade på varandra och folk tänkte nog både det ena och det andra om oss då=P! Men det är mysigt när man får ha såna där nyförälskelseinfall ibland för vi båda är väl förberedda på att det kommer att bli rätt lite av den varan framöver när vi har en till i hushållet att ägna oss åt och som i början kommer att raffa åt sig allt vad uppmärksamhet heter!

På tal om den lille (som jag pratar om hela tiden här känner jag) så var jag och Malin på Solbacken idag för att inhandla litegrann inför BF. Vi gick loss på tvättservetter, blöjor, barnolja och hudeksem-kräm. Det känns som att allt är klart nu så den resterande tiden kan vi bara ägna oss åt varandra jag och Fredde. Inget panikrus på Barnens hus efter tuttar eller snabbpacka bb-väskan på väg in för att föda för det ska jag göra nästa vecka och inget (måste ut på stan och köpa dittan eller dattan) när vi kommit hem utan bara ta det lungt och ta allting som det kommer.

Ja, då vet ni det! Nu ska jag säcka ner mig i soffan och titta lite på OS medan lill*n leker karate i magen för att sitta upprätt som jag gör nu....nja, det GÖR ONT! Särskilt när h*n hakar fast en fot mellan revbenen då och då.


Ha en bra dag!

Storstädning och legolanddags!

Hallå igen!

Sitter här för att skriva av mig lite och skryta om hur otrooligt flitig jag har varit idag. Med ett öga sneglande på OS-fotbollen har jag idag överträffat mig själv då jag tvättat sofftyget, skurat upp alla möbler och tvättat stenarna till ljusbrickan i vardagsrummet. Jag har kommit på att om man blir så här flitig när man är gravid så kommer det för oss att bli mååånga barn i huset=)! Nej, skämt å sido! - Det är faktiskt inte alla dagar man mår så bra och särskilt inte så här på slutet. Glömde att ta mina vitaminer, bla järntabletterna i förrgår vilket resulterade i en jobbig dag på soffan med en huvudvärk som hela tiden påminde mig om att jag inte skulle ha glömt järnet. Såna saker kan jag gärna hoppa över men annars så är det så otroligt mysigt att leka "puttleken" med våran egen lilla Alien i magen ;)

För att komma in på tråden igen så fick jag, mitt i städandet, besök av Freddes syster idag mitt på dagen. Hon ska också ha barn och de är beräknade ca 4 mån efter oss så det blir ju mysigt för lill*n som får en kusin i samma ålder. Nåväl, när Helena hade åkt sneglade jag på klockan och OJ! "Jag skulle ha hämtat Fredde på jobbet för en kvart sedan"
Jag hämtade upp honom och vi begav oss hit till PappaAnnlou där Isac just kommit hem från fritids och vet ni vad han berättade? Han hade ätit något så gott som glass till mellanmål - Det ni! Haha, munnen går i ett och nu har han bjudit med mig på Legoland också för föda...vadå? det kan jag ju göra före! (enligt honom)=)!

Ha en trevlig kväll!!

Ont i huvudet.. och kvinnor klagar över att föda barn!

Sitter här hos pappa vid datorn och försöker läsa mig bort huvudvärken som stört mig hela förmiddagen. Jag tog en alvedon och la mig för att vila men inte hjälpte det så nu försöker jag istället lura bort värken genom att surfa litegrann på internet men oonej det bli bara värre!
Ska dessutom åka och hämta älsklingen på jobbet nu halv fyra för han ska på vårdcentralen och ta prover pga av denna ständiga trötthet och värk i kroppen. Sedan tror jag faktiskt att han får bjuda mig på något riktigt gott till middag för själv orkar jag inte anstränga en muskel i kroppen!

ha en bra dag!

Munnen går....

Hej igen! Har hittat en till dator att överbelasta med mitt bloggande=)!
Sitter här hos syster efter en god middag och en heel del bus med hennes tre små. Jag är så mätt som jag ser ut och det ryms allt mindre i magen men jag fortsätter att mata i mig samma mängd mat - som efter en stund kommer upp igen *Clever*! 

Aja, idag gick iaf  "proppen" och åter en liten blödning och jag tycker att det ska vara på G snart med så där 5 v. kvar till beräknat men icket! Nog ska jag vanka över två-tre veckor för att sedan måsta sättas igång med en 48 h förlossning att vänta, sugklocka, problem att få ut moderkakan och allt det där - men ut ska h*n iaf tids nog=)!

Annars har dagen ägnats hos pappaannlou där jag suttit vid datorn, Fredde tvättat bilen och tjatter med pappa. Annlou var på jobbet och Isac hos en kompis men hans kanin Kasper var hemma så det blev lite mys med honom iaf=)! Efter det åkte vi på Stigs och avnjöt en god räkmacka innan vi begav oss hit till "Kågehooden"=P!

Sedan är vi i valet och kvalet med var vi vill bo de kommande åren. En lägenhet på andra våningen a` tre r o k. Eller en mysig liten stuga med egen tomt i bonnstan a` två r o k. Jag vet inte riktigt vad jag värderar mest. Att bo trångt, bli kvitt lånen (denna stuga får vi hyra) och ha "sitt eget" eller..... ha ett extra rum, låna upp, kånga i trappor och störas av grannar?! Aja, vi har ju någon vecka kvar att bestämma oss men svårt är det!

Nu ska jag gå och vara lite social med min syster och de andra men det kanske ploppar in ett inlägg imorgon, ska bara fundera ut vems dator jag ska angripa då=P!

Tjing!

Update!

Okej, nu har jag lite tid på mig att uppdatera vad som hänt och INTE HÄNT sedan vi lämnade iväg datorn på service.

Först och främst vill jag bara skryta med att jag och Fredde nu under ett ex antal veckor har varit grymt duktiga på att hålla oss ifrån allt vad slisk och sötsaker heter. Ingen läsk och gottegott på veckorna men på Lördagarna får vi unna oss huur mycket vi vill=)! Fredde däremot är en bulltjuv av allra värsta sorten så har vi någon gång fika hemma så ryker det direkt!

 << Det här är INTE broccoligratäng eller spenat!!

Dagarna...ja, de tillbringar jag i goda vänners sällskap och detta innebär också att jag får mysa med många små söta varelser på dagarna - Nej, längtan efter vår egen blir inte mindre!

     
Besök av Josse och Johanna med deras små gryn Nova (3 mån) och Lucas (7 mån)

Kvällarna....ja, de ägnas också i sällskap av trevliga människor och i Fredags hade vi hem Malin och Klas på middag och spelkväll=)....


                                                                                      Duell i "lika par leka bäst"

Och vad gäller mig och mitt barnafödande så står det som sagt helt stilla på den fronten. Magen växer och växer och likaså vår åtrå efter den lille som sparkar och har sig därinne. Jag tänkte lägga ut en liten videosnutt på magen under bebbes gymnastikpass - ser ut som att jag har en alien i magen som försöker bryta sig ut men pga av "tekniska problem" (eller att jag är totalt odatakunnig) så kommer jag att lägga ut den senare=)!

<< Vecka. 34 (33+5)





 


Stammisar på BB !

Fick min mens idag....trodde jag innan jag snabbt kom på mig själv obörjade tänka lite logiskt då man under en graviditet INTE har mens. Jag har blödit litegrann förut men knappt märkbart. Idag under min morgontoalett rann och droppade det blod. "Fredde blev hysterisk" och bad mig omgående att ringa in till förlossningen.
"Aldrig" tyckte jag vad ska de tänka om oss detta är isåfall tredje gången på tre veckor som vi är in på BB UTAN att ska föda. Aja... jag ringde, med svansen mellan benen, in och förklarade situationen. Jag vet ju själv att det är vanligt att blöda under grav men barnmorskan ville att vi skulle komma in för en koll och den vanliga "ctg-kurvan" som jag idag kopplar på mig helt själv eftersom det börjar bli en vana, haha det är så komiskt bara!

Nåväl....väl inne på BB gjorde vi denna kurva och bebbe mår prima (har aldrig trott något annat) och mina tvivel på om det är en tjejja eller en kille därinne fick sitt svar då bebbe körde rallyrace i magen och hjärtljuden vid ett tilfälle var uppe i 200! Det alltså enligt myten en tjej=)! Allt såg iaf bra ut och nu vill jag inte in igen fören det verkligen är dags!

Vi stod utanför dörren in till förlossningen och skämtade om våra kontinuerliga besök.

"Det är 870707:an igen"

och...

"Det är ingen panik - det är bara dem igen"

Oj vad vi skrattade när de kom och frågade om mitt personnummer - det var nästan så att jag skämdes=P

Haha aja, vi har ju iaf hunnit bli "tjenis" med de flesta barnmorskor så jag ser faktiskt riktigt framemot att få komma tillbaka och träffa Maja & Åsa och de andra barnmorskorna.....


Längtan är obeskrivlig!

Hej igen! Har så otroligt myct att skriva och berätta här eftersom att det nu ett tag inte kommer att bli lika ofta (men jag ska försöka). Bara några timmar efter att vi länat in vår dator på service i Måndags så stod jag och stampade fötterna och slet i mitt hår i längtan efter denna underbara "manick".

Jag hoppas att allt är bra med er själv mår jag prima men skulle faktiskt kunna föda vilken dag somhelst nu, är måttligt less på att vanka omkring som en gris iklädd ett trångt korvskinn (så känns det iaf). Men förutom vissa kremper så måste jag även erkänna att det är riktigt mysigt att gå omkring med mitt barn i magen hela dagarna. Några plus med att vara gravid - Jag är alltid med mitt barn men behöver inget bärsele för att kunna bära det. Inget barnskrik, blöjbyten och amma mitt i natten. Vi behöver ingen barnvakt om vi vill hitta på något för som sagt - jag har alltid med mig lillen i magen och bäst av allt - Jag får känna varje liten rörelse h*n gör!
Men......längtan efter att få hålla om det lilla livet är obeskrivlig!

Vi var på BM-besök (BarnMorskebesök) idag och allt såg prima ut. Vi har ju inte riktigt tyckt om vår(a) barnmorska(or) tidigare och hon vi har nu är lite knepig men idag "släppte hon äntligen in oss" och det vi trodde skulle bli en tråkig rutinkontroll blev faktiskt till en ritigt mysig träff med barnmorskan.

Bebbeljud: 147 (tjej?)
Vikt: +9 kg
HB: (Hemglobin) 117 - för lågt men jag klagar inte=)
SF: (mått från blygdben till toppen på livmodern) 34 cm (för er som inte vet är det ganska stort)
BM tyckte dessutom att jag har en "tjejmage" och eftersom att min instnkt säger att det är en tjejja därinne så ja...det återstår att se om ca sex veckor ; ).

Vilse i pannkakan m. knep och knåp

hm...jag sitter här i soffan och försöker komma på någonting bra att säga till mitt försvar på Onsdag då vi ska träffa en mäklare och titta på en jättefin lägenhet här på Moröhöjden. Jag förstår att ni funderar vad jag menar men så här ligger det till:

Malin var här igår och vi kom in på denna lägenhet som hon tipsat oss om att fara och titta på. Hon tyckte vi skulle ringa till mäklaren för en visning här i dagarna eftersom att visningsdatumet är ett tag bort. Men.. fega jag backade och istället tog Malin på sig att ringa och låtsas vara jag. Hon fick prata med någon på "HusmanHagbergs" och presenterade sig så som Malin?!? Varför hon inte sa Frida eftersom att hon ringde ifrån mitt nummer.? Aja, hursomhelst hon hävdade att hon (jag alltså) skulle vara borta den 12 augusti då visningen äger rum och att hon ville komma i veckan istället på en privat visning. Mitt i konversationen börjar denna mäklare fråga ut henne om var hon bodde, angående tillökningen och vice versa. Denna mäklare skulle vara borta men en annan skulle ringa upp henne i dagarna. Idag hade han ringt och hon fick panik och hänvisade till mig och mitt nummer och sa att jag hade varit bortrest och att hon därför hade ringt å mina vägnar. So far so good!

Hursomhelt så ringer denna mäklare upp mig idag på mobilen och undersöker lite angående visningen. Jag räddar snabbt situationen och hävdar att det ej funnits någon teckning där vi varit. Saken är den att denna mäklare är samma mäklare som gav mig och Fredde en privat visning på ett radhus i Torsdags så han vet ju att vi varit hemma och han skulle ringa mig angående budgivningen på detta nummer idag så han vet att det är jag igen.

Det kanske verkar invecklat men han vet ju att vi INTE har varit bortresta, vilket Malin hävdade eftersom vi var på visningen i torsdags med honom och han måste ju fundera varför vi ljuger om en sån sak, sedan måste han ju fundera vad vi är för ett omständigt par egentligen som "kräver" nya visningar titt som tätt och ber andra ringa åt oss?!?
 
Aja - jag är väl kanske inte den bästa på att förklara men situationen kommer att bli lite extremt pinsam på Onsdag då jag dessutom ljugit och sagt att Fredde ska ligga borta på traktamente några veckor vilket han absolut inte ska!
Men...vad gör man inte för att få en visning liiite tidigare än planerat=P


Sådär - då vet ni vad jag sysslar med på dagarna, jag anlitar folk att ringa åt mig för att jag själv är för feg. Detta försätter mig i pinsamma situationer som jag sedan måste försöka lirka mig ur - det är faktiskt lite sport i det hela!

Hej hopp - nu ska jag bege mig till Malin och sedan bär det av till Ursviken där vi ska hälsa på en jobbarkompis.
 Denna apparat kommer vi dessutom att lämna in på lagning idag pga störningar i bildskärmen så det blir nog lite bloggande på några dagar men ni får ha det så bra så länge!!

Tjing!

Mamma Mia....


>>     <<

...Here I go again...
Har ganska precis landat hemma efter en helkväll med syrrorna och Hilda (brors flickvän). Först blev vi bjudna på mat hos Vickan och Peter jag & Elin (Hilda var på Friskis och Svettis). Sedan spelade vi "Rockband" och det var riktigt skoj faktiskt! Jag har aldrig varit någon hejare på gitarr direkt men eftersom att det bara är tre knappar att hålla reda på så klarade till och med jag av det, heja heja! Trummorna var dess svårare så det behöver jag väl inte ens kommentera=P?!

Vid 20.00 begav vi oss mot staden där vi ordnade med biljetterna osv och inväntade Hilda och kl.21.00 drog "biorullen" igång. What a movie! - Helt klart i särklass och så otroligt rolig och romantisk - "Piersce Brosnan" i rollen som den romantiske charmören Grr!

Anlände hemma vid 23-tiden då Fredde suttit ute på en bänk och väntat ett bra tag helt ovetande om vad klockan egentligen var. Han hade varit ute på kvällspromenad med "Happy" och hon hade tydligen gjort en egen liten svängom så Fredde hade satt henne på en bänk i 20 minuter och pratat allvar med henne, SÖT!

Tyvärr hade jag ingenting roligare att komma med denna kväll jag får se till att ordna det till morgondagens uppdateringar!
Nu däremot är dags att möta "John Blund" för klockan är långt efter läggdags *jäsp* så...

....Sov gott - för det ska jag göra!


"Happy"

Sitter här i soffan efter att ha tagit en låång sovmorgon, handlat lite fikabröd och varit ute med "lilltrollet" som jag/vi ska ta hand om medan mamma och anders gör ett besök i Luleå några dagar.



                                                                                                      "Happy"

Malin kommer förbi om ett tag - Tack och lov! Jag håller på att bli tokig av att bara sitta hemma men samtidigt finns det inte mycket annat att göra eftersom att jag måste hålla mig relativt lugn och stilla pga av foglossningen och värkarna. Aja, ikväll blir det iaf bio med syrrorna - "MammaMia" Jag har hört att den ska vara bra och att man får faktiskt gråta till den - perfekt! Det enda jag kan nuförtiden=P

Nej nu måste jag se "Våra bästa år" som redan börjat - vilken otroligt välgjord serie och inte tala om skådespelarna *fniss* Visst förstår ni att man har lite att göra!







!!!* Gahhh*!!!

Hjälp! Nu vet jag vad man måste göra för att bli en ny "blondinbella" eller en "kenza" och först och främst så MÅSTE man vara blond och snygg. Blond är jag ju iaf....nästan?!?  Jag är ju väldigt blond orginal men jag började färga håret i gymnasiet i hopp om att höja mina betyg (för brunetter är väl smartare?)

Hursomhelst så MÅSTE man älska att posera och lägga ut "utvikningsbilder" på sig själv - sina kläder och framförallt skriva var man köpt dem ifrån. Jag brukar ju iofs lägga ut bilder på min mage men hur jag gjorde för att få den vill jag inte riktigt specifisera....
Man måste alltså ÄLSKA SIG SJÄLV mer än livet och jag vet inte riktigt...att skriva "godmorgon mina sötnosar" eller någonting i den stilen är ju bara ett stort + om man vill ha många läsare så I`m sorry mina "Chocolate-strawberries" för att jag varit så inåtriktad i mitt bloggande!

Här kommer därför några bilder på mig som en slags (återgäld) :

 <<Mina nya bröst köpta på: ehh..lasarettet?


 Jag - surfar i "Falkträsket"


 <<Mina nya trosor köpta på: "så-lite-tyg-som möjligt-affären" (299:-)






Nej, skämt å sido....Varför läser folk sånt där? Själv har jag, måste jag erkänna, försökt att "vara en i gänget" och följa dessa kända bloggare men jag blir bara arg! Jättesöta och fina tjejer som bara måste ha bekräftelse och söker detta genom att posera i olika kläder och positioner. som "Kenza" tex: Lägger ut hundratals bilder i olika poserande ställningar iklädd kort kort och klackeskor...detta för att söka bekräftelse hos sina läsare och visst - jag förstår att man får en hel del komplimanger men samtidigt förvandlas man till ett objekt och BARA ett objekt - HEMSKT!

Det kanske bara är jag som håller på att förvandlas till en tråkig moraltant till mamma men seriöst! Det är för mig så absurt bara..är det bara jag??

Syskonkväll ;)

Har just kommit hem och installerat oss efter dagens alla "aktiviteter". Vi vaknade "mitt a`da`n" vid elva-tiden  - åt frukost - städade lite och begav oss in med ett urinprov till BB. Har inte haft några värkar sedan igår kväll och ingen barnmorska har ringt angående urinprovet så jag antar att infektionen är på bättringsvägen och att värkarna därav har avstannat SKÖNT!

Vi åkte vidare till "Barnens Hus" för att checka att det verkligen blev beställt en bilbarnsstol och jajjamensan det låg en "svart-brun BRIO Primo" inne på lagret och när försäljaren frågade om vi ville köpa hem den redan idag så..ehh....tjaa, varför inte?! Så nu är allting ordnat, bara skötbordsmadrassen kvar och sedan får bäbis gärna titta ut om några veckor ;)!

Åkte vidare till "Kåge" och Freddes föräldrar för att hämta grillen vi lånat dit igår och sedan kunde vi äntligen landa hos syster yster där vi ordnade mat inför syskonkvällen (m respektive) som var riktigt mysig. Vi grillade - spelade kubb - åt efterrätt och spelade "Cluedo" innan det var dags att styra färden hemåt. En heldag med mys i nära och käras sällskap alltså men äntligen är vi hemma igen "Borta bra men hemma bäst ;)


 << Servettvikningen "Anknäbben" by Tim Holmqvist


     

            Grillning - Kubb - Efterrätt - Sällskapsspel....................Vad mer kan man begära ;)?


"American Crime"

Klockan är halv ett på natten och vi numera "pensionärsfolk" sitter fortfarande uppe efter att ha sett en av de bästa filmer som gjorts - "American Crime" . Vilken otroligt gripande film baserad på ett av USA`s mest uppmäsksammade brott genom tiderna. SE DEN! Man behöver absolut inte vara en höggravid hormonstimmig humörlabil känslosvallande tös för att inte kunna hålla tårarna borta och när man tänker på att det faktiskt HAR hänt i verkligheten blir den så otroligt mycket bättre!

"You`ll see when you see it"

Släktträff, mensvärk och mys i Tv-soffan

I afton åkte vi hem till svärmor och svärfar där jag för första gången fick träffa Freddes farmor och hans farbröder. De hade en liten släktträff och vi grillade och hade det trevligt tills.....värkarna återigen tog fart där efter middagen. Precis som mensvärk fast ihållande. Jag fick en alvedon av svärmor och höll ut någon timme till men sedan var det bara att åka raka spåret hem och lägga sig i badet. Oj så skönt, och värken blev som bortblåst! Ett tips till er som ska in och föda - be om att få ta ett varmt bad - det hjälper!

Nu ska jag hinka i mig vatten och hoppas att det fortsätter vara så här underbart smärtfritt och sedan ska vi mysa ner oss i soffan och se en av de filmer vi hyrde igår. Älsklingen är i källaren och ska hämta BB-väskan hihi jag tycker han är ganska söt för det är ju faktiskt dryga 7 v. kvar till beräknat men enligt honom kommer vi att åka in vilken dag somhelst. Vi pratade även om vad man ska ha med sig in på BB och om Fredde får bestämma så åker halva garderoben med ;)



Hej så länge!

Hemma från BB 7 v. för tidigt!

Här ska  ni få ta del av min BB-besök-berättelse eftersom att jag än inte har någon födelseberättelse att dela med mig av....än....

Förra veckan var vi som sagt inne på förlossningen pga att de trodde fostervattnet hade börjat läka. Det var absolut ingen fara bara väldigt rikliga, vattninga flytningar som såg ut som vatten men hinnan var hel *Pust*.
Den här gången var det av helt andra orsaker...

Jag har under några dagar känt mig otroligt seg och slut i kroppen, som igår tex heelt "lealös". Sedan började jag igår få oregelbundna mensliknande smärtor på dagen men bara ett par stycken under flera timmar. På kvällen "såg" vi film Fredde och jag och värkarna bara avlöste varandra, ibland kunde det gå tio min emellan men oftast bara någon minut emellan. Vid 23.00 ringde jag förlossningen och de uppmanade mig att ta en värktablett (vilket jag redan gjort) och gå och lägga mig. Skulle det inte bli bättre så skulle vi komma in. Jag la mig - somnade vid 24.00 och vaknade igen 04.30 av den rutinerliga kiss och drick - ronden. Värken var tillbaka (eller hade kanske aldrig slutat?) så jag bestämde mig för att somna om och ringa BB lite senare på morgonen. Värkarna blev starkare och tätare och inte kunde jag somna om så jag ringde in vid 06.00 och de sa att jag skulle äta lite frukost (vilket jag redan hade gjort) och sedan komma in framåt morgonsidan efter skiftbytet på BB. Jag dushade, gjorde i ordning frukost åt en väldigt trött Fredde och vid 08.00 åkte vi in.

Vi blev väl omhändertagna av en supergullig barnmorska som efter urinprov konstaterade att jag har urinvägsinfektion och att det är det som har triggat igång värkarna och sammandragningarna. Mina menssmärtor var alltså förvärkar och kroppen hade börjat förbereda sig för att föda. *pust, suck och stön* jag var inte öppen någonting men jag måste snabbt få ut bakterierna ur kroppen för at förhindra att det startar.

 
                                     Så här kul hade Fredde medan de kollade ctg:t           Men, vad gör man?=P

Minst tre liter vatten under dagen och massor med tranbärsjuice blev min läxa. Vi ska in med ett till urinprov imorgon och har det inte blivit bättre så blir det antibiotika men barnmorskan lät inte så peppad till det så jag ska vara duktig idag och göra min läxa för just nu kommer dessa förvärkar en efter en och föda vill jag inte göra än!

 << Try It, you`ll like it !!!!


En slöfock med "bra magmuskler"

Oj oj oj vilken lugn dag det varit idag. Såg världens bästa program "Våra bästa år" framtill elva på förmiddagen och sedan hade jag tänkt storstäda. Jag hann inte längre än in i sovrummet för att bädda sängen så föll jag platt ner och kom mig inte upp fören någon timme senare. Jag har varit så otroligt trött i hela kroppen ett par dagar, foglossningen är i sitt värsta esse, jag får sammandragningar av att göra ingenting och förvärkarna löser bara av varandra. Tänk er detta med 7 veckor kvar till BF! Jag vet inte hur jag ska orka men jag har faktiskt börjat tänka över alternativet - akupunktur som jag hört ska hjälpa!

Gick över till Malin en stund mitt på dagen där även Anna i vår föräldragrupp gjorde oss sällskap. Vi fikade och pladdrade på om allt mellan himmel och jord och sedan kom vi in på magar och att jag har en väldigt ovanlig egenskap att i v. 33 kunna dra in magen så otroligt mycket - tydligen så visar det på bra magmuskler YES! Det ska jag leva på läääänge ;)

 
                                                                      Vecka 33 (32+4)        Drar in magen (samma tillfälle)          

Ikväll har vi varit på AIKs första isträning och nog blir man peppad på att köpa en säsongsbiljett men med en liten i huset blir det ju ganska svårt att hinna med=P Därför har vi bestämt (jag & Fredde) för att köpa hem matcherna och "se" hemma istället - men om det blir så mycket att "se" då - det bestämmer den lilla knodden förstås=)

Nu ska vi se skräckfilm och kramas lite (för det får man göra när det är spännande på Tv) ;P

Tjingeling!!
     

RSS 2.0