Öppna förskolan levererar ;)

Det talas mycket idag om att vi (främst yngre) mammor är rädd att vara hemma och låta barnen "ha tråkigt". Mina barn måste därför vara i himmelriket eftersom jag flänger runt som en vante och varvar besök av vänner med besök hos vänner, öppna förskolan, cafeèr, Leos och promenader och bara för att JAG hatar att ha tråkigt ;) Idag var inget undantag då Tisdagens öppna förskola levererade med både babyrytmik, fika, bus, tjatter och rytmik för de äldre barnen och i vanlig ordning avslutade vi dagen (jag & Vera) med en härlig promiss i fiinvädret!;) Vi kom hem, kastade i oss middag och begav oss till staden för lite kakel - & diskho-shopping, kylskåpsbeställning och sockbunkring eftersom vår tvättmaskin verkar älska just en sock i varje par =P

Kvällens bakning - minicupcakes med marängfrosting




 


kalaskul på Leos ;)

Igår var dagen med stort D - dagen som Mollie väntat på såå länge ;) Hon hade barnkalas på Leos och (nästan) alla hennes bästa vänner fanns på plats! Med magarna fullproppade med djungelburgare, plättar, marängswiss och godis och inte en lugn stund inne i lekhallen tror jag att barnen var minst lika trötta efter kalaset som vi vuxna :) Vi hade iaf otroligt skoj men saker och ting är lätt att glömma bort när man har kul likaså den självklara kameran! Sofia däremot är det ordning och reda på så jag lånar några kort av henne =P

I prinsessrummet...




Fr vänster: Saga, Nova, Mollie, Lucas, Penny (Tindra saknas på bilden)




Torsdag - check ;)

Ahhh! Har äntligen fällt ut landningsstället och sitter just nu i soffan by myself medan barnen sussar sött och Fredde hänger med min mamma och moster på hockey - yes you heard ;) Dagen... har spenderats hos min syster med min mamma och moster (börjar bli rätt tjatigt va?) Jag umgås mer med min släkt än mina vänner..typ! Nåväl, vi frossade i stuvade makaroner & korv, käkade upp barnens godis (de fick smaka), hinkade kaffe och andades in ångorna av en dag i lugnets tecken! Besiktning av Märta på BVC, besök av mostra och kusarna som kom för att uppvakta Mollie, veckoplundring på Coop och powerwalk i regnet kan sammanfatta eftermiddagen som avslutas på bästa sätt - i soffan ;)!

Uppslutningen av mina fina vänner hos Jennie i Tisdags...


Måndag

Mollie busade av sig på förskolan idag så jag och Märta passade på att vila upp oss (lite?!) Märta sov sig igenom större delen av dagen och mamma joinade soffan=P. Vid tvåtiden rullade vi förbi förskolan, hämtade upp trollan och gick förbi Konsum för lite mellisinförskaffning. Vi gick ner och satte oss vid havet och när barnens magar var mättade gick vi raka spåret till Vera och barnen där även hennes svägerska Viktoria & Malva befann sig ;) Efter att barnen lekt av sig lite, kaffe & tjatter för vår del rullade vi tillslut hem igen för hemma väntade Fredde med lax & Potatis - me like ;)

    

Eftersom jag (pga av knäet) inte kan jogga så tänkte jag att jag iaf kunde Yoga så nu har jag nyss kommit hem ifrån kvällens Yogapass (jag och Vera testade på någon slags shang hai-Yoga!? som visst skulle vara renande) Nåväl, det var mysigt och...eh..spännande (ni-vet-alla-konstiga-stå-på-huvudet-övningar) men nu ska jag då hoppa in i duschen för riktigt så ren blev man då inte=P



Nattinatti!=)


Släkten är värst ;P

I Söndags dukade vi upp för fika då nästan hela "tjocka" kom för att uppvakta vårt troll. Barnen dvs Mollie + alla hennes kusiner levde loppan och sicksackade mellan leksaker och folk när de svichade genom huset, det fanns inte en enda leksak kvar i lådorna och kaksmulorna som täckte vårt golv hade säkerligen räckt till en hel sats myrstackar men kul hade vi ;) !

 Mollies önsketårtor med godis & Jordgubbar
 Märtis ;)
 Annlou & brorson Costian ;)
 Costian :)
 Fredriks syster Helena med "lilla" Tim :)
 Tim :)

 Min syster där hon hör hemma...i lekrummet med barnen (förskollärare ni vet ;)




17/9-11

Nu är vårt lilltroll Mollie (fortfarande ett lilltroll) men dock ett helt år äldre! 3-åringen väcktes på lördagsmorgon med sång och presenter, tårta och mys för att sedan fortsätta sin födelsedag på Julius kalas på Leos (Weird att ha det på Mollies födelsedag?!) Nåväl, bus så det stod härliga till, tårta och ännu mer bus kan sammanfatta dagen. Avslutningsvis åkte vi förbi hos min pappa för att hämta upp lillebror innan vi gästade Vicky & Peter för mat och hockey och förstås ännu mer bus med barnen ;)



       

Märta ;)

Satt och tittade igenom bilder och hittade denna fina bild på Märta (självklart tagen av sofia) ;)



Dagen ;)

Förmiddagen spenderades på ÖF i ske-hamn tillsammans med grannen Helena och dottern Winla (1 v.äldre än Märta). Vi åkte hem vid lunchtid och jag passade på att eliminera både tvätt och damm här hemma medan Märtis sov lunch. Efter ett glatt mess från Sofia åkte jag och hämtade upp Mollan på förskolan för att sedan brumma vidare till Sofia där även Vera med barn infann sig. Vi myste på och babblade på i vanlig takt till tonerna från våra 6 små troll som lekte, busade, bråkade och busade lite till;) Det blev en snabb visit för där vid fyratiden stod Fredde hemma och väntade med middagen - plättar vilket såklart uppskattades av trollan! Vi packade in flickorna i bilen för att lämna av dem hos min pappa & Annlou i jakt efter lite presenter bla till Mollie som fyller 3 år på Lördag;) Lite komiskt att vi ska på ett annat barnkalas på HENNES födelsedag vilket hon själv är väldigt upprörd över ;)!


 
  Ziggy & Lova                  Mollie & Penny degar

 << Pusss

   
                             De minsta sötisarna Märta, Lova & Ziggy ;)


En lugn dag?=P

En lugn dag...var det tänkt men där vid lunchtid packade jag in mina prinsessor i bilen och brummade till deras mormor för lite lunch och mys. Vi tjitttjattade ett tag innan vi styrde hemåt igen och bytte färdmedel till barnvagnen för att traska ner till kyrkan och öppna förskolan där vi mötte upp med Vera och flickorna dessutom grannen Helena med hennes små. Efter massor av tjatter, kaffe och barnbus tog vi (jag & Vera) en härlig promenad med de små (i regnet). Jag kom hem och skulle just precis börja med middagen då Fredde entrade dörren och var LeosLekland-sugen vilket varken jag eller Mollie tackade nej till. Vi stoppade in tjejerna i bilen och åkte upp till Leos för lite middag och bus. Väl hemma slängde jag ner Märta i vagnen och tog en uppfriskande powerwalk (också i regnet) innan jag till sist landade hemma för lite mys (vid scrapbooking-bordet) ;) Nu ska jag stoppa ner mig i sängen och ser fram emot en härlig dag imorgon också!

Sleep tight!

FamiljenFullFartFramåt!

FamiljenFullFartFramåt var det ja! Idag var inget undantag då jag klev upp vid åtta för att städa huset innan vi gjorde i ordning flickorna och packade väsk(orna) för en heldag borta (i vanlig ordning). Alltifrån barnvagn och lunchpurè till Pyjamas och tandborste, extranappar och extrakläder till både Mollie och Märta.  Vi brummade upp till stàn och Mollies kusin Tims dop vilket var jättemysigt med gott fika och trevliga människor. Efteråt snurrade vi omkring en stund innan vi gjorde stopp på stapelvägen för middag hos några vänner (Läs: Freddes förra arbetsledare med fru). Flickorna skötte sig optimalt under kvällen och allting flöt på bra. Märta sov under hela middagen och var annars på ett strålande humör medan Mollie lekte på bra för att tillslut somna i soffan medan vi drack kaffe osv!=) Nu är klockan efter midnatt och sängen har aldrig känts mer lockande så jag "fäller in årorna" och ser fram emot en ny fullspäckad dag imorgon med både kalas och fotbollsmatch(tittande) ;)


Nattinatt!

Barnfri kväll på stàn ;)

Igår, efter "lite" velande av mig, ringde jag efter vera och Sofia med barn som kom hit och förgyllde min dag. Barnen busade i vanlig ordning och vi mammor hinkade kaffe och tjattrade på - sååå mysigt vi har när vi är tillsammans;)! Vid fyra-tiden kom pappa Fredde hem från jobbet så jag bättrade på mascaran och hämtade upp Vera för en barnfri kväll på stàn. Shopping, restaurang och bio hann vi med innan vi mätta nöjda och superglada (efter den hysteriskt roliga filmen) rullade hemåt till våra familjer som dessutom hade tillbringat kvällen ihop med både bus, promenad och såklart - NHL! ;) Tack vännen för en helt underbart rolig och mysig kväll!

Den superfina tröjan som både jag & Vera köpte till de yngre flickorna:










Häng hos syster yster...

Väckarklockan (Läs: Märta) ringde redan vid sex-tiden imorse och Mollie var inte sen med att haka på och göra morgon. Så.. jag röjde undan lite dammkossor med dammsugar`n och skurade bort lite välling/kräk/dreggelfläckar på golvet innan vi styrde kosan mot Kåge och syster yster (där vid nio-tiden;). Här har vi varit sedan dess och är fortfarande kvar. Imorgon ser jag fram emot en dejt med "mina" fina mammor Sofia & Vera med barn och framåt afton en barnfri kväll med shopping, fika och film ;) Tyvärr splittrades trion då Sofia var tvungen att ställa in men det kommer ju fler gånger då vi får lämna bebisbajsprat och jagande efter barn, utspillda mjölkglas och konflikthanteringhemma hos papporna ;)

Prinsessorna äppelknopp!


Sofia har tagit detta fina foto som jag bara älskar! Dags att fixa Märtas frilla=P?




Mollie & Märta
 


Do, did, done!

Idag har jag gjort det jag gör bäst nu för tiden - slappat! Mollie har sovit halva dagen & Märta har raceat runt i gåstolen medan jag har försökt beta av varenda  tv-program jag kunnat (inklusive tv-shop som ständigt påminner mig om att jag verkligen borde "ta tag i" den där badringen runt magen) men....då knävärken håller på att ta knäcken på mig blir det inte mycket ork över till annat än att...just det - dega! Vid tvåtiden idag ringde dock min fina vän Vera och tipsade om mellis hos Sofia så...jag packade in mina flickor i bilen och brummade dit för en mysig stund med fika och tjatter, barnbus och skratt i fina vänners sällskap!=)

Lite random bilder bla från ett annat besök hos Sofia, Middag hos Mollies kompis Lucas, busstund hos farmor med kusin Alva och min brorson Costians dop (man hinner mycket på en och samma helg ;)


                 


Look alike?

 Märta

   Mollie

Vilken underbar dag!

På morgonen har vi bara myst jag och flickorna, dvs hoppat i sängen (som man absolut inte får göra i vanliga fall), pruttat på magarna (dock inte enbart mina magar), ätit frukost i rummet (vilket också är ett förbud i vanliga fall) och skrattat så det stått härliga till! Till följd av det brummade vi iväg till fina Sofia där halva möhippagänget slöt upp för att lämna en bok med bilder och text från möhippan. Vi fikade och tjattrade i takt till barnens bus och påhitt - underbara dag!

Nu...ska vi strax bege oss till hamn och mamma där det väntas kräftskiva med halva tjocka - me like ;)


                                         Mollie, Tindra, Penny & Collin badar ;)

 



Märta & Mollie i samma ålder (t o m i samma kläder)

RSS 2.0