4 månader

LillMärta växer så det knakar (om man bortser från längd och vikt där hon representerar miniförbundet) men i övrigt så och på Måndag är 4-månadersdagen kommen. Nu drar smakportionskarusellen igång igen med milslånga lunchstunder då det tar sin lilla tid att få in åtminstone en tredjedel av purèn i munnen, kladd så långt ögat når, något paket tvättlappar och en och annan uppstötning som lämnar "fina" spår på kläderna men....detta ser jag bara fram emot och tänk...vår lillMärta är inte så liten längre!

                                                         

 

 

 



Solbacken

Vi introducerade dagen med lite shopping på solbacken tillsammans med min mamma. (dvs min mamma handlade och jag hjälpte till) eftersom vi själva är bortbjudna imorgon och inte behöver tänka på det. Nåväl, en sväng på Lindex för en present till MollieMärtas nya kusin Tim som anlände i förrgår, lite vuxendricka till imorgon samt en korv på Maxi såklart=)!

Nu..ska jag ladda batterierna för aftonens fotbollsträning som vi krigat oss till eftersom vi hade match igår och även nu på Söndag så en träning däremellan ville vi då minsann ha=P!



 


Today I don`t feel like doing anything...

Vaknade ovanligt tidigt?!? (7.30) av Trollan som var less på bolibompa och tyckte att jag skulle stiga upp (hon klev upp kl 6). När jag ska slå på tv:n så händer typ...ingenting! Panik - en heldag utan tv? Jag ringer min elektriker till sambo och förklarar att tv:n är trasig när han frågar om någonting annat lyser i rummet..eh....nej?! (dummare får man ju bli tänker jag och går för att kolla proppskåpet). Synd bara att vårt proppskåp lever kvar sedan stenåldern istället för den enklare "flippa-på-en-knapp-modellen"). Nåväl, jag byter ut två säkringar som (läs:verkar) ha gått men allt är fortfarande svart. F frågar om de verkligen hade gått eller om ploppen låg kvar i dem sedan förra gången de gick och jodå så var ju fallet och innan jag hann blinka så var strömmen tillbaka....efter strömavbrottet!

Planer för dagen då..eh...typ vara hemma, städa, vara hemma lite till, busa med flickorna, starta en tvätt, busa med flickorna, vara hemma och inte så mycket mer=)

 

                                                       (Märta alldeles nyvaken i sin morgonkalufs)


Tjing tjing!

JåjjPiik-festivalen

Så var det joypeak-festival igen och detta år lyckades vi t o m gå dit! (har alltid haft match denna dag). Milslånga köer, folk i varenda vrå och hoppborgar så långt ögat kunde nå (dessa i slutet av de milslånga köerna då). Nej, jag blev inte överförtjust men har man tålamodet att köa så är det ju en helt fantastisk dag för barnen!

Märta blev iaf på dåligt humör och ville varken sova eller äta så vi begav oss hemåt för en skön stund på altanen medan båda flickorna sov SAMTIDIGT (skulle ha köpt en lott eller nå`t!) för det händer väl typ lika ofta som Fredde kommer ihåg att fälla ner toasitsen...!

Nåväl, Fredde och Mollie åkte iväg och köpte pizza och hyrde film så vi har sett nicke nyfiken här i afton - riktigt bar faktiskt...om man är två år dvs!=P Ikväll blir det dock rysare för vår del + den nya chokladen i smakerna jordgubb/cheesecake mm Lördagsmys på högsta nivå!

Bajsi bajsi!




Innehållsrik dag =P

Gårdagen började rätt lugnt då jag lämnade Mollie på förskolan och gick hem för att städa litegrann medan Märta sov i vagnen. När Märta sedan vaknade gick vi ner till Vera där även Sofia & Ziggy befann sig. Vi fikade och myste med barnen innan det var dags att hämta de större flickorna - sagt och gjort. Fika, bus, bråk, tjatter och mys i solen hann vi med innan jag tog mina småtjejer under armen och gick hem för att istället packa in oss i bilen. Vi brummade till syster i Kåge där vi åt en supergod tortilinigratäng innan vi begav oss på lillebrorsans fotbollsmatch. Därefter åkte vi hemåt igen utmattade efter dagen (dvs jag och Mollie, Märta var klarvaken efter att ha skrikit hela vägen från Kåge). För första gången sedan Märta kom till världen var inga barn vakna klockan 20.45 och jag såg fram emot en myskväll när Fredde kom hem ifrån middagen på jobbet men...självklart vaknade Märta efter en kort nap så den där myskvällen får väl vänta några månader till (här gör vi natt vid 00-tiden då Märta somnar för att kliva upp vid 07-tiden då Mollie vaknar).


Femkamp med släkten ;)

Jag vill bara börja med att skriva det jag skulle skriva i förra inlägget men totalt glömde...tusen tack allihopa för att ni kom och uppvaktade Märta på hennes dop :)!!! Tack Hilda för den otroligt fina sången, tack alla mammor, bonusmammor, mostrar och systrar för hjälpen i köket och tack till alla andra också som närvarade!!=)

En av tårtorna som vi gjorde...



Igår introducerade vi dagen med en frulle på altanen till följd av sol, bad, glass och musik här ute på gården. Vi slängde i oss lite lunch och svichade till Kåge och min syster där halva tjocka släkten (min mamma, bonusmamma, pappa, bonuspappa, moster, kusiner, syskon mm...) samlades för en femkamp, surströmmingsklämma och jordgubbar med glass som pricken över I;et !=) De flesta åkte hem vid nio-tiden medan vår familj stannade kvar en stund. Saga & Mollie roade sig själva framåt midnatt medan vi vuxna spelade spel och drack lite vin ;)!

                               

Flickorna är ute och leker då Saga kommer in efter en stund. Hon springer in på toaletten, jag frågar vad hon gör men får inget svar. Elin anammar att Saga har bytt trosor och Saga hävdar att:

"Men mamma - Mollie har kissat på mig!"

Vi vänder blicken mot Mollie som står bredvid helt påklädd och snustorr

(Mollie hade alltså inte kissat i Sagas trosor och vi kan bara konstatera att det här med att skylla ifrån sig har gått ett steg för långt!=)




 


Vila kan man ju göra i graven?!

Igår kväll efter vår fotbollsmatch satte vi igång med tårtbaket och inte fören vid 2-tiden inatt kom vi isäng. Upp med tuppen (Mollie) kl. 06.00, in i duschen, på med mascara och plock här hemma, inlastning i bilen, matning av Märta bland andra morgonbestyr. Vid åtta väckte vi Fredde och Märta och inledde dagen med frukost ute på altanen dvs innan jag stuvade in Mollie i bilen, åkte och hämtade upp mamma och vidare till kyrkan där vi dukade i ordning för dopet. Hem igen, göra mig helt färdig, bada Märta, göra klart tårtorna och sedan iväg på dopet igen för att vända hem en gång till för resterande tillbehör. Efter dopet åkte vi hem och packade in allting, jag dammsög och skurade golven, Fredde busade med Mollie och sedan åkte vi upp till stan och shoppade en badpool - vidare till krysset för mat, stannade av på alba för filmhyrning innan vi till sist fällde ut landningsstället på hemmaplan. Så...nu försöker vi få vår minsting att sova (nalta övertrött efter dagens alla intryck) innan en rulle väntar och vi äntligen får inta tv-soffan;)!

Finaste Sofia tog dessa bilder idag.... (värdparet hade visst glömt kameran hemma!)





Day today...

Vaknade av en liten fågel som kvittrade i mitt öra (dvs Mollie som påpekade att det var dags att stiga upp!). Jag skuttade upp till resten av familjen som satt och väntade vid frukostbordet. Sedan gjorde jag bort städningen innan vi skuffade in oss i bilen och rullade upp till stán och PappaAnnlou. Sol, fika och lek på nordanåparken kan sammanfatta dagen som gick alldeles för fort! Fredde släppte av mig på sörvalla där jag (och halva tjocka släkten) hejade fram mitt fotbollslag till vinst ;) När jag kom hem och på bordet stod middagen redo - lax och potatis - mums!. Efter maten skyndade jag mig ut i löparspåret för att hinna springa innan Fredde skulle iväg på fotboll så...nu sitter jag här i soffan och väntar på min sambo som förhoppningsvis är sugen på en film ikväll;)!

Nattinatt!


MiniMärta!

I afton när vi kommit hem ifrån matchen (som jag för övrigt valde att avstå ifrån pga min usla kondis) gav jag liten en skvätt mat och begav mig själv ut i löparspåret - några mygg mättare när jag kom hem faktiskt! Sedan har vi bara slappat, ätit melon och nu är det snart dags att möta John blund innan en ny dag väntar =)

BtW...vårat lilltroll kommer nog inte att bli någon tungviktare hon heller (syftar på hennes äldre syster) hon har ökat 1,4 kg sedan hon föddes för 3 månader sedan och väger idag just över 5 kg, - MiniMärta är vad hon är!!=)

Sleeep tight!


Besök..

Idag har vi haft finbesök av Christer, Johanna, Lucas & Holly - mkt trevligt! Vi fikade och barnen busade på i vanliog ordning. Nu.. ligger Mollie i soffan och slappar framför pingu, Märta sover i vagnen och Fredde gör det han är bäst på.... "skiter" dvs tar en paus hemifrån ett tag med mobilen i högsta hugg för att kolla sportbladet och alla sportresultat (han brukar bara vara borta tills Mollie blir akut kissnödig och tvingar honom att lämna ifrån sig toaletten ett tag :)

Jag ska väl ta och väcka lillan som sovit halva dagen och sedan drar vi iväg på match, jag avstod tyvärr idag eftersom att kondisen lyser med sin frånvaro men...heja det kan jag iaf!=)

Lite bilder från igår då Sofia & Vera med barn kom hit för en mysig heldag=)

Märta, Ziggy, Lova & stortejejrna....




RSS 2.0