Supersulky och citronsyra

Sådär, då var den kvällen förbrukad och inte utan att vi hunnit med en tretimmars rundtur på stàn eller för oss som bor lite utanför staden är Coop väldigt mycket stàn i jämförelse med ortens enda matvaruaffär Konsum som går runt genom att ruinera folk som kommer in för att köpa en liter mjölk eller varför inte aftonbladet. Nej, nu har vi blivit storstadsfolk och storhandlar på Coop där både det ena och det andra slinker ner i varuvagnen. Vi hittade vår pärla till sulkyvagn och efter många om och men (har bara hört negativa saker om dessa) klippte vi till och den är OUTSTANDING! Går hur bra somhelst på både astfalt, gräs och grus och tar nästan ingen plats, flera olika ligglägen (fullt liggläge) och stor korg under! Mollie satt som en gudinna i den (jo, vi var ju bara tvungna att provköra den och hamnade över hos grannarna där vi stod och tjattrade i närmare en timme om allt mellan himmel och jord) !
Sådär, nu har jag gjort lite reklam för Coop också visst ska de skicka hem en massa varor till mig då, de gör ju det till Blondinbella och kenza?!?!

 


BTW!
Såg på rent hus igår att man ska köra igenom tvättmaskinen med citronsyra lite då och då för att få bort kalket - hur kunde jag missa att rengöra det?!? Den är igång nu iaf och det piper oroväckande ur maskinen...aja, jag håller mina tummar och tår!! =P

Jagvillhaalltiallaskåp-fasen

Nu har vår dotter kommit in i "jagvillrotaiallaskåp-fasen" alternativt "jagvillslängautallturskåpen-fasen" så vi har det vi gör här hemma! Mamma dammsuger och lillan kastar ner brödfatet på golvet, mamma hänger tvätt och lillan kastar ner den rena tvätten på golvet, mamma renbäddar och lillan kletar majskrokar över hela sängen - man behöver då aldrig ha tråkigt här hemma :)!

Vi har iaf bakat jag och Molliepå morgon vilket bäddade för en rejäl storstädning här hemma då halva kaksmeten hamnade på väggar och golv. Jag skurade ur burkskåpet och insåg att jag saknar burkar att lägga kakorna i så nu ligger de på spisen istället för i frysen!

  

                                                              (bild tagen igår)  Johanna & Mollie läser en bok



  
                                            På jakt i grytvantslådan


 
               Fyndade en servett i skafferiet

                                                                                                    << "Dumlekakor med apelsin-noblesse"


Allt som måste göras...

Sådär nu sover trollungen och trollmamman i huset passar därför på att göra sådant så måste göras i hemmet dvs blogga, tömma skafferiet på kakor, "hänga" på tradera, kolla nya bostäder på hemnet, måla min blå tånaglar rosa osv... tänk vad tur att de sover de små ibland - hur skulle hushållet annars gå runt?

Idag hade jag tänkt storbaka här hemma men Johanna och Lucas kommer hit så baket får dock vänta och istället blir det väl att bjuda på någon torr bulle och ballerinakex (köpta på konsum för halva månadspengen) !



Nya rutiner!

Nu har vi infört nya rutiner för Trollan som vi tycker ska sova heela nätterna inte vakna sjuttioelva ggr per natt för att sedan vakna vid sex-tiden och äta igen! Det börjar tära på både mig och pappa i huset att springa upp på nätterna så nu ska det bli ordning och reda i huset! Igår trådde vi i henne mat: hon fick middag + gröt någon timme senare + välling kl. 20.00 för att sedan vilja ha mat igen 23.00! Vi hade laddat upp för en hel natts sömn vilket hon (vi) också fick tills klockan.06.00 då Mollie ville ha mat och stiga upp! Nåväl, det är ju alltid en början ;) (innan åt hon 20.00, 23.00, 05.00, 08.00) så alltså fyra mål mat från åtta - åtta!

 


                                                                           Uppbuntad framför Tv:n i sovrummet

Full fart!

Än en gång har vi lyckats fylla hela helgen med aktiviteter och detta till min stora förtjusning :) I lördags hann vi med både fotbollsmatch, finbesök och vardagsrumstömning och idag en stadsrunda, ettårskalas och myskväll hos våra fina vänner. Imorgon ska vi hälsa på hos Josse och Nova innan fotbollsträningen för att sedan åka hem och måla i vardagsrummet - det där med att "bara ta det lungt" är någonting jag aldrig riktigt lärt mig;) !!

  
Lite roar små?!

 
Penny 1 år! På kalaset befann sig alla dessa raringar i åldrarna 8-12 månader - Full fart!

Föräldraledigt ikväll!

Idag har vi sällskapat med halva "tjocka" hos min syster i Kåge där bus med de små och grillat förgyllde vår afton. Självklart  hann vi med en kubbomgång också eftersom att Hugo 4 år tjatat hela vintern om att vi ska spela "killarna mot tjejerna". Filip var pricksäker och slog ner kungen så att vi tjejer vann och det var ju tur för Fredde som då inte behöver sova på soffan inatt!

Vår dotter sover över hos farmor inatt vilket bäddar för en mysig kväll i TV-soffan. Vi avancerade med att hyra en romantisk drama (en skräckis som vanligt) och lite champagne och jordgubbar (cola light & smörgås med smör och ost) och sedan gav Fredde på förslag att vi skulle duscha tillsammans men där sa frun i huset STOP för ser ni såå romantisk är jag inte och passade därför på att skriva av mig lite här i bloggen medan Fredde duschar ;)!!
Då vet ni hur vi tar vara på vår tid när vi är "föräldralediga"  ;)!


Sov Gott!!

En dag på Billören

Nu har vi landat igen efter en skön dag ute i stugan på "Billören" (en ö utanför Kåge). Solen stack när vi kom men behagade att kika fram någon enstaka gång för att påminna oss om att det faktiskt är vår trots det blöta vädret. Mollie tyckte iaf båtturen var spännande och likaså jag när min lillebror à 6 år tog över ratten med gasen i botten (whooo!). Jag trivs nog bäst på torra land ändå!

Slänger in lite bilder ifrån dagen:


   <<Liten flicka i stor flytväst

 << Filip minst sagt plurrade - dock bara med rumpan!

 << Syrran och flickorna

 

 << Mollie premmiäråker båt!


Vit kladd(ig)kaka

Igår var det min tur att bjuda hem mammorna på lite fika så jag utmanade mina förmågor att prova på någonting nytt men varför ens försöka? Denna "vita" kladdkaka gav namnet "kladd" en helt ny innebörd men jag menar vaddååå!=p Nina "TheOneAndOnly" kom förbi och agerade lektant med barnen som hade  otroligt kul!

  

Nina och flickorna (Tindra, Penny, Mollie) som för en gång skull satt stilla;) (Ni får ursäkta skärpan men min kamera har "gått in i väggen" pga av all fototagning de senatse 8 månaderna!)


Idag åker vi ut till stugan och myser och vad passar väl bättre än att starta dagen med en härlig frukost ute på altanen!

 << Par i ess!!


Bulltjuv!

Vaknade upp av strålarna till solens frånvaro vilket bäddade för en skön (se: tråkig) inne-dag = städdag! Efter lite stökande och dammsugande hittade jag åt golvet igen och vet ni vad jag mer hittade? - Mollie rotandes i skafferiet och tuggandes på en servett som innan låg i brödfatet hon slängt ned på golvet - nej, smulorna låg inte kvar i brödfatet så det var bara att rota fram dammsugaren igen ;)!!

Jag bjöd in oss hos Vera som stod och bakade när vi kom (hoppsan, vilken slump!) och efter att tjattrat med brudarna (sofia och Penny kom också förbi) och fått i mig mitt dagliga intagsbehov av socker i form av kakor begav vi oss hemåt igen för att förbereda maten lagom till Freddes hemkomst och innan träningen tidigare ikväll.


 << Om det inte vore för att hon är 90 cm kortare och betydligt sötare så skulle man ju nästan kunna tro att det var jag som stod och hängde i skafferiet!

Discodunk!

Så gulligt! Nu när jag kom hem från träningen ikväll möts jag av discodunk ifrån datorn som står i köket men ingen Fredde syntes till. När jag kliver in i vardagsrummet sitter han med Mollie liggandes på magen och ber mig snällt att dämpa musiken i köket. Han hade tydligen sjungit henne till sömns och ville inte röra en fena!



Svininfluensan?

Jag tror bromt att jag lider av svininfluensan då jag för tillfället har SVINont i höger stortå (ta fram anteckningsblocket!). Värken kommer och går men jag ger mig fanken på att det är den där beryktade SVINinfluensan - vad kan det annars vara?? Nåväl, flunsa eller inte vi har iaf shjåat på här hemma ikväll då den gulafula väggen ska bli vit eller rättare sagt ALLA väggar i huset ska bli vita ;) !!!

  

                                                          (Det blir en VIT jul i år - INTE gul!!)


Mollie då...hon har kommit till en fas i livet då hon vill smaka på allt man själv äter (såklart) så både kaffe, lök och slickeklubba har förtärts - och uppskattats!! Det finns nog ingenting hon INTE gillar då hennes beska medicin hon får morgon/kväll är en favorit!!!

  << Finns det mer kaffe??

 << Bilden talar för sig själv ;P


Hårfrisering!

Vilken dag! Vaknade upp av fågelkvittret imorse (mollies joller) och skyndade mig upp för att kolla vädret (låg och drog mig ett tag i hopp om att trollet skulle somna om) men i vilket fall så strålade solen vilket bäddade för en skön dag ute. Vera och Tindra kom förbi och i släptåg även Ludde Nina och Anna. Vi fikade och tjattrade på tills farbor duggregn behagade att göra oss besök.

Vi har även ägnat oss åt hårfrisering här hemma men att klippa en 8-månaders bebis är INTE lätt och jag som absolut inte skulle ha en rak lugg på min dotter ja, klippte en rak lugg - det var enklast!

(Tyvärr pappa jag hade gärna klippt Mollie i din frisyr men vi har ju ingen rakapparat så det blev en annan=P)

 

Före                  &                 Efter



Hull i dallring!

Hey ho, let`s go! Ikväll fick mammamaggen jobba då då både hull på mage, rumpa och lår sattes i dallring. Amanda ringde och informerade om att det är gratis träning på "360" i veckan och eftersom att det kostar ungefär halva min mammapenning att träna där så blev jag snål och hakade på! 
Vi hade egentligen tänkt att klippa lugg på Mollie i afton men det får vänta tills imorgon - bilder kommer ;)!!!

Natti!!


Allas vår fader

Efter att ha ränt på Solbacken, fikat på sunnanå och ätit middag i Kåge sitter vi tillslut här hemma i soffan igen och njuter av lite lugn och ro. Imorgon ska vi till "körka" och möta Mollies andra pappa eller...det är iaf vad han kallar sig för att vara för Tomten KAN ju inte vara far till alla barnen då GUD redan tagit patent på detta uttryck. Dock tycker jag inte att han sköter sin fadersroll som han ska då han ALDRIG bytt en blöja på lillan, klivit upp i ottan eller följt med på föräldraträffar. Han är ändå allas vår fader med sin frånvaro - lite knepigt kan man tycka va?!
(ps.detta kallas ironi!)
 


                                                    Mollie äter blodpudding och själv, båda två för första gången ;)


Humörsvängningar

Klockan närmar sig halv nio, Mollie sover och jag sitter här med en kopp te i högsta hugg och väntar med spänning på att se vad dagen har att erbjuda. Vårmässan? Sitta ute i solen? Hälsa på Malin och Julle? Städa? Nej föressten jag tränar ju på att INTE städa så det vore ju dumt! Nej, jag ska försöka roa min dotter som igår kom på att hon har en egen vilja. Jag vet inte om hon är i den fasen i livet just nu (jag har då aldrig kommit ur min) men att hålla sig för skratt är svårt när lilla söta Trollie med sina tofsar och stora blå ögon , från att sitta stilla med sina hundvalpsögon, börjar skrika, riva och klösas för att hon vill ha någonting som hon inte får eller når! Igår fick hon utbrott för att jag efter sisådär en timme tog av henne tandborsten för att vi skulle åka iväg och kvällen sen då...Fredde ska lägga ner henne i sängen men Mollie blir hysterisk och skriker, river, och klöser för att sedan ligga och sparka i protest! Jag tror iallafall inte att hon ärvt mitt humör för det har jag kvar och Fredde har väl aldrig haft något!



En lång dag i korta drag

Imorse dammade vi av "svarta faran" och brummade iväg till Johanna och Lucas i stan. Vi var otroligt hurtiga och gick säkert en hel kilometer (till närmsta fik) där vi sedan rensade hyllorna på diverse gòsaker! Barnen fick leka av sig i lekparken eller Lucas lekte och Mollie tittade på och sedan åkte vi hem och jag sjasade iväg ett gäng dammkossor så att Fredde överhuvudtaget skulle få sig in genom ytterdörren. Efter middagen bar det iväg på kvällens "trainingspass" och nu ska jag se klart hockeyn och sen sussa!




 

Solen har gått i konkurs!

Jippie, solen har gått i konkurs och jag kommer att smälta in bland de vita väggarna här hemma!
Jag klev upp imorse i hopp om att få inviga min nya bikini men av vädret att döma så kunde jag väl ha använt den till att bada i INTE SOLA vilket var mina planer för dagen men OOnej! Därför stannade vi inne idag jag och Trollan och ägnade oss åt att ligga på golvet och pussas, kramas och dreglas (typ överallt!). Jag förstår inte alls hur mycket de kan dregla de små men Mollie har då bevisat att DET ÄR MYCKET!

Sandra kom förbi med lite fika och skvaller som vi gottade oss åt framåt afton då Fredde löste av henne där vid fyra-tiden :) Vi slabbade på lite färg i hallen och sedan dess har jag suttit här i väntan på att färgen ska torka och ett nytt lager ska på - vitt ska det bli!

 

                                                         Lite bus för att hålla en trött liten tjejja vaken ett tag till!


 << Mollie borstar Tanden, än har hon bara en men - man taver vad man haver ;)!


Hel atvå timmar!!

Idag fick jag prov på hur det är när barnet sover mer än sisådär 30 minuter i stöten. Jag hann ju både piffa upp mig själv (jo, jag försöker faktiskt!), stöka undan här hemma och ringa försäkringskassan. Trollie sov i cirka två timmar vilket resulterade i en sprudlande glad unge på avslutningen av babyrytmiken. Vad ska man nu hitta på Tisdagarna mellan 11.15 - 12 ??

Nu ska jag slita mig från datorn (för en stund iaf) och ta mitt ansvar som den husmor jag är (skulle vilja vara) och laga lite middag. Er ska jag bjuda på ett litet klipp från Mollies mellis idag...


"ickeansträngandeaktiviteter"

Nu är powermorsan hemma igen efter kvällens fotbollsträning. Jag anlände här hemma för ungefär 20 min sen och har hunnit smälla i mig både en och flera mackor.
I morse när jag vaknade försökte jag komma på "ickeansträngandeaktiviteter" för dagen men mitt samvete knackade mig på axeln angående min rumpa som satt någon decimeter högre upp innan grav (nice). Jag har ju läst att promenader ska hjälpa naturen lite på traven så jag messade Vera i hopp om att hon ville hänga med ut en sväng. Vi traskade till Sofia i Ske-hamn och lunchade med våfflor,grädde och sylt (och vips så hade vi återställt de kalorier vi förbränt!). Barnen lekte och sedan gick vi hem igen (okej då, latheten tog över och Fredde fick komma och plocka upp oss). Sedan dess har vi skrubbat fläkten, bytt alla filter till ventilationssystemet, rensat alla avlopp och dammsugit här hemma. Jag slängde ihop en lasagne och svichade sedan iväg på kvällens träning - NU SKA JAG SOVA!


Natti!!

Idètorka

Vad ska man hitta på idag då? Hade väl tänkt vara duktig och storstäda här hemma men lusten lyser med sin frånvaro likaså solen som jag hade tänkt göra sällskap ute idag! Uppe på tapeten är ju faktiskt just tapeten i hallen som ska slipas och spacklas men det är ju inge roligt, nej vi kanske brummar till Bersan och köper lite glass jag och Trollie eller ringer någon vänlig själ i hopp om att de ska vara sällskapssugna - we`ll see! 



 Införskaffade mig lite nytt i Lördags då vi lämnade barnen hemma och rände på stàn jag, Vera och Sofia.

Underbart är kort!

Underbart är kort (som Magnus Uggla säger)!!! Jag vaknade imorse av en liten trollunge som stod i sängen och hoppade med två tofsar på sniskan i håret och blåbärskladd runt hela munnen - lovely!! Egentligen hade jag väl kunnat sova sisådär ett par timmar till men vad gör man när ens dotter tittar på en som att:
"Äntligen är du vaken mamma!"
Då är det bara att stiga upp och vara den bästa mamman som finns (försöka iaf!).

Det här var väl vid runt halv tio och Fredde hade på morgonen hunnit mixa ihop youghurt till gumman, (banan,hallon,blåbär), slipa lite i hallen och på det gått en långpromenad till Skelleftehamn tur och retur. Jag är så lycklig som har det så bra och efter frukosten begav vi oss till Vera och Ludde där vi hela halva gänget njöt av solen och jollret från våra fina barn!! Tyvärr så varar de underbara stunderna inte så länge för tiden springer iväg och för att fortsätta en härlig dag på bästa sätt så åkte vi till stàn och PappaAnnlou där grillen stod redo med mat för ett helt kompani. Mina syskon var där och det är då jag trivs som bäst - i familjens sällskap!!

Min ängel till pappa bytte däck på vår bil och tvättade den som omväxling (en pik?) nej, det tror jag inte heller för det är sån min pappa är och för att skämma bort oss lite till så bjöd han på vin och Irish Coffee vilket fick oss alla i god sinnesstämning (skämt å sido) men det var riktigt trevligt och nu sitter vi här hemma efter en underbar dag och längtar tills morgondagen gryr då det nalkas grillfest med föräldragänget! Jag, Vera och Sofia tänkte lämna barnen hemma med papporna för att gå lös på klädaffärer i hopp om något nytt att pryda garderoben med - Oh Yeah!!






Natti natti!!!


Valborgsmässoafton

Vi inledde gårdagen med en skön solstund på vera och Luddes altan där även Sofia, Robin och Penny infann sig. Mollie var riktigt "dålig" och ville inte äta på hela dagen vilket bidrog till en trött och missnöjd dam. Hur som haver så begav vi oss framåt tre-tiden till fotbollsplanen för fotbollsbrännboll med flera andra par och deras barn innan det var dags att skynda hemåt för att slå på grillen. Vera, Ludde och Tindra anlände och vi åt gott innan vi tog tag i barnvagnarna och traskade halva Ursviken för att se den brasa som redan brunnit ned (typiskt!) Amanda, Ale och "Mange" hakade på och vi fick iaf se fyrverkerierna innan vi traskade hemåt igen för den goda chokladkakan som Vera gjort och lite sällskapsspel fick avsluta en trevlig kväll som nådde sitt slut där vid två-tiden på natten:)

Just nu sitter jag och Mollie inparkerade i vårt kontor då Fredde slipar och förpestar hela huset med dess damm! Vi tänkte ta oss i kragen och få klart väggarna där ute så mamma Frda kan börja pyssla med gardiner, tavlor etc etc ;)

Nu ska vi ge lillan lite lunch innan vi beger oss till Vera och Luddes altan för ännu en dag i vårsolens sköna stålar!!

På återseende!




 
                                                                          Vår tillhållsplats de senaste dagarna!

RSS 2.0