V.23

Tiden går fort när man har roligt...eller när man har det liite för stressigt i schemat! Vi är redan inne i v.23 och magen växer i takt med bebisen som lever loppan där inne ;) Mollie växer hon med och är otroligt duktig på att prata nu...dock ljuger hon väldigt mycket och väldigt dåligt också! Senast hon badade påstod hon att hinken hade bitit henne i rumpan, hon hävdade att Anders hade slagit henne i magen när han var barnvakt och att Axel (3 mån) hade bitit henne i foten! Som sagt...hon ljuger väääldigt dåligt!



På tal om barn och vad som kan komma ur dem så hade jag en dialog med en pojke på förskolan jag är nu..

Han: Alltså Frida hur många dagar ska du vara här?
Jag: (väldigt entusiastisk) Jag ska vara här den här veckan och tre veckor till alltså fyra hela veckor sammanlagt!
Han: (ser lite bekymrad ut)
Jag: Går det bar att jag ska vara med er här?
Han: (Ser ännu mer bekymrad ut) Alltså, jag vet inte om vi kommer att klara oss så länge!
Jag: Jaha, så du vill inte att jag ska vara här då?`
Han: Men det är bara det att vi vill faktiskt leka lite själva!

Visst är ungar härliga ändå! ;)


 v.22


Ladies (desperate housewives) night

Halleluah monent! Ja, så kändes det iaf igår kväll när vi (halva tjocka) entrade våra platser på skellefteå kraft arena för en kväll med skellefteås resterande "desperate housewives" på Ladies Night. Ovanför oss satt några tanter och diskuterade åldern på Martin Stenmark samtidigt som tjejerna nedanför hade full shjåå med att fota (i mörkret?!?), en annan försökte hålla sig upprätt på stolen medan någon stod och ålade sig framför scenen i hopp om att bli upptäckt av Stenmark och Andreas Johnsson som förökte att framföra en låt. Själv hade jag full shjåå med att försöka hålla maten nere i magsäcken då lilln skakade rumpa i magen i takt till detta dunka dunka som måste ha fått vilken döv person somhelst att kunna höra igen! Det var en toppenkväll med god restaurangmat, härligt sällskap och en hejdundrande show!

Tack mamma för denna fina present!!


"Hjärnbrist"

Idag ahr jag haft en riktig bara-hemma-plugg-dag (liksom alla andra veckordagar) men inför den kommande Luleåtrippen känns det ganska skönt att få njuta av stillheten ;)

BM ringde föresten idag och frågade hur jag mådde... Hon hade tydligen fått provsvaren om huruvida mina järndepåer ser ut och det var tydligen illa (om hon inte överdriver förstås)!  Så nu ska jag dubbla dosen järntabletter, äta mycket gröna grönsaker, dricka mkt juice och förmodligen dejta läkaren för att höra vad han har att säga?! Bebben verkar då vara hur pigg somhelst för den ger "järnet" både morgon och kväll haha!

Mamma säger föressten att "hjärnbrist" ligger i släkten så om jag inte hittar till Luleå imorgon, går vilse på skolan och inte hittar till hotellet så vet jag vad jag ska skylla på!!!


Kyligt...


"HJÄLP Fredde, jag har frusit fast i kylskåpet!" ... var allt jag lyckades kläcka ur mig och av Freddes min att döma när han kommer inrusande i köket var väl ungefär:

" Men gumman, inte nu igen! eller Hur lyckas du egentligen?"

Där inne i kylskåpet på översta hyllan bland tigeryoughurt, mellanmjölk och lingonsylt satt jag fast trots otaliga försök att ta mig loss. Fredde hämtade vatten och efter att ha vattenfyllt kylskåpet kom jag loss. På något konstigt vis satt jag fast med hela utsidan av ringfingret och tankarna efteråt snurrade...vad f*n hade jag gjort om inte Fredde hade varit hemma? De undrar på förskolan varför Mollies mamma inte kommer för att hämta då hon i själva verket har frusit fast i kylskåpet!?!

(Snälla torka av dina blöta händer innan nu väljer att vidröra ett isigt plåtlock - dettta kan få förödande konsekvenser)

Så skönt (?!?)

Det är så skönt nu när lilan blivit så "stor" att hon kan ta sig för att leka lite på egen hand så att mamma får någon minut att nöta rumpa..

(Dvs när hon gör allt som hon inte får men som hon ändå gör)..

* Plockar toalettpapper ifrån rullen, fyller toaletten för att sedan slänga ner hela rullen
* Ritar över alla viktiga anteckningar i mammas kalender (bla hennes första tandläkarbesök som missades)
* Raderar mappar från skrivbordet på datorn
* Målar sin vita tröja med en märkningspenna (waterproof)
* Trycker in så många dvd-skivor i playstationet att det till slut börjar lukta och låta konstigt
* Tömmer mammas fliklappar för att pryda halva datarumsgolvet..datorn..garderobsdörren...ja...


 


Mööa macka...

Jag sitter säckad framför Tv:n och "Vakna med the voice", Fredde sover och Mollie....ja hon sitter vid köksbordet och smöörar macka efter macka. Träning ger färdighet - visst var det så ?=)


   

Hänt extra...

Det har hänt A LOT! i mitt liv sedan sist jag skrev....

* Bea har tagit studieuppehåll och kvar är nu jag..själv i min studiegrupp, själv från Skellefteå och värst av allt...jag ska hitta till Luleå alldeles själv! Sist jag körde upp till Luleå frågade jag tjejerna (vi var då tre stycken)

"Är det här vi ska svänga av?"

Bea och Johanna i kör: Neej Frida, vi är bara i Piteå!

Ja..ni kanske förstår varför jag uppmanar dem att inte släppa mig ur sikte inne på universitetets område!

* Mollie babblar på mest heeela tiden "va ä de dä mamma?" "Gö du mamma?" "Gö du nu da mamma?" "Mamma, va ä pappa?" "Va ä pappas bii mamma?" Mamma, va ää saga?" Ja...ni förstår! Vi plockar fram play-doo för att i nästa sekund säcka ner oss i soffan framför Tummelisa ( i tre min) innan det är dags att leka björnen sover dvs minuterna innan vi ska måla haha hon håller oss i trim lillgumman! 

*Jag var hos Bm i veckan och har tydligen "oroväckande" lågt blodvärde som BM uttryckte sig vilket resulterade i en sjuhundra olika prover och ev ett läkarbesök för vidare åtgärder (kanske är förklaringen till att jag går runt som ett vandrande lik och tröttheten är ett faktum). Men...bebben mår bara bra och håller mig vid vetskapen om att den är vid liv där inne (minst sagt) =)

 
v.20


Halvtid (v.20)

Nu har vi nått ännu en milstolpe i denna graviditet - halvtid! En tid helt annorlunda än graviditeten med Mollie men precis lika mysig och spännande! Mammor/Gravida/Intresserade utbyter ofta erfarenheter angående graviditeter och snacket om huruvida det är en kille eller tjej där inne fortskrider liksom frågorna om hur h*n ser ut, om h*n mår bra, är h*n lik mig eller pappa? Nåväl..en liten jämförelse i mina graviditeter so far...

Mollie:

Äter som en häst och går upp i vikt.

V.6 Illamåendet tar vid och tvingar mig att ligga i soffan med en hink nedanför då jag varvade vatten, körsbärstomater med hulkande och kräkande. (Gick ner i vikt igen) Tvingades sjukskriva mig.

V.12 Jag får för första gången på flera veckor i mig något att äta och får dessutom behålla det. Illamåendet avtar och jag fungerar som en människa igen men undantag för vissa kräkattacker.

V.13 Jag MÅSTE HA restaurangkött (helst äten på en restaurang.

V.14 GE MIG CITRON NU!!! (ev bölattacker när citronen på macken var slut vid sådär 23-tiden på kvällen.

V.15 Jag blir sugen på mejeriprodukter och trots min mjölkallergi bytte jag ut smöret på mackan mot en hel hög med philadelphia-ost.

V.16 Choklad tack! Gärna bara ne liten bit men det måste vara choklad!

V.17 Blir människa igen.


Denna grav:

Äter som en häst och går upp i vikt ( i v. 10 +8 kg)

V. 6,7,8,9,10 Mår huur bra somhelst och magen sväller i takt med brösten samtidigt som hungern och aptiten är total.

V. 12 Det suger i magen (påminner om magkatarr) och de plötsliga kräkattackerna kommer igång. Jag kan absolut inte äta kyckling. Inte heller sugen på söta saker.

V. 13 Precis som förra grav MÅSTE jag ha restaurangkött

V.14 Citron i stora lass!

V.15 Mejeriprodukter JA TACK! Creme fraiche pryder den mesta av maten.

V. 16 MMmmm Marabou!!

V.17 Kräkningarna slutar

V. 18 Människa igen.


 Bebis v.20


Not again!

Nämen snälla lilla vän jiiidäää nö fö`klååån!!!

Nu har "hacke hackspett" anlänt igen och detta pickande kan väl få vilken gravidhormonstinnig pluggande stresskänsliga varlese somhelst att vilja slita av sig varenda hårstrå på huvudet! Så fort jag lyckas sjunka in i läsningen börjar detta pickande som pickar och pickar och pickar för att sedan picka lite till. Och till min stora förvårning har hacke även bjudit med sig sin familj så nu sitter heeela familjen hackspett och pickar för fulla muggar på huset...

Men jag menar...who kun hääänd?=)





RSS 2.0