Vad gör ni kl sju en söndagsmorgon?

Vi steg upp med tuppen..eller jag menar med Mollie! Hon var, som vanligt, på bushumör och inte alls så matglad? Men å andra sidan var tv:n mycket intressantare jag tror vi såg på MTV och " the essential Pink" och Mollie kunde inte slita sig=P

50 % Mamma
50 % Pappa
100% Cute


   

 

Idag ska Mollie iväg på dop då kärleken (en av dem iaf) ska döpas och sedan ska vi packa, packa och packa lite till för imorgon går flyttlasset!


Fyra generationer

Idag har vi varit långt utanför civilisationen (nästintill iaf) i Burträsk och hälsat på Freddes farmor Märta. Hon är så söt denna tanta och nog blev hon förälskad i Mollie nog! Det är så roligt att få göra någon glad och jo...hon var överlycklig att vi kom och hälsade på!

Vi passade på att ta lite familjefoton och finally!  tog vi också ett kort på oss själva och Mollie som jag skickat in i tidningen!

Fyra generationer


  

                                                                                     Freddes farmor och pappa

          

(Nu ska jag dra iväg och se lite hockey. Läste ni föressten att Renberg kommit hem eller klart ni har STORA rubriker! Hoppas han är med idag och drar in lite poäng.)                                                              

Egentid är viktig tid!

Sådär..Nu har sessan sovit sedan några timmar tillbaka och prinsen min har jag just skickat i säng. Så vad gör man när båda "barnen" sover sent en fredagskväll? Jo..man bloggar litegrann  ;)!

Jag kan börja med att dela med mig av min kväll som spenderats i gott sällskap av Malin och julle som hälsade på väldigt passande eftersom Fredde spelade tennis med grabbarna ikväll ;) Det var ett krav vi satte upp innan lillan kom till världen, inte att han just skulle spela tennis men - EGENTID! Och hittills har det funkat väldigt bra och trots att dagen spenderas som bäst i sällskap av Mollie så är lite egentid emellanåt RIKTIGT skönt och behövligt! (jag tror att alla föräldrar kan bekräfta det) Då får man längta efter henne också!

För övrigt så har det varit rätt lugnt idag för nu när gud har besvarat mina böner och gett liten ro att vara nöjd och glad så vill man helst bara sitta hemma och titta på, mysa och busa med underverket så...det är precis vad vi har gjort idag!




                      (Bilden är lite oskarp min kamera har gått i pension!)


************************************************************
Psst! "Momme" jag saknar dig också jättemycket, vi måste ses snart!
/ditt mommetroll

Vem vågar tro?

Nu har liten varit go`och glad i 5 dagar i streck! kan "koliken" ha tackat för sig och gett sig av? Jag vågar nästan inte tro att det är sant för då ska det väl börja om igen men genombrottet kom i den stund hon fick penicillin så det kanske finns en hake där?! Jag kan då bestämt säga att dagarna inte längre ägnas åt att bära och trösta utan nu är det bus och mys för heela slanten!! ;)

Slänger in lite bilder ifrån förmiddagen...


  
 Från sovande till skrattande ;)

3 dagar....

.....till "kick off" ! På Måndag (står det nu klart) får vi nyckeln till huset alltså till VÅRT HUS och jag längtar som en dåre! Jag struntar mer och mer i att det ser ut som sju svåra år här hemma då dammkossorna leker kurra gömma bland kartongerna och garderoben nu mera är en sopsäck!

Nämnde jag att vi numera bor i en flyttkartong?



Poem!

"Vintern har kommit och en kall morgon gryr
Jag är så trött men vad gör man när lillan gnyr?
Ska sätta på kaffe men kaffet är slut
Jag suckar irriterat och blickar ut
Himlen är svart och inte en kotte är vaken
Jo titta där står grannen i köket halvt naken!
Jag tar upp litet troll för att byta en blöja
och vips har jag kiss över hela min tröja
Jag tittar på liten och liten hon ler
Jag lägger dit en blöja - kommer det mer?
Lillan blir gormig det är dags för käk
Jag gör i ordning maten och hoppasan - lite kräk!
När lillan har ätit är det dags igen att sova
Men att söva är inte det lättaste vill jag lova!
En timma senare sover hon sött
Och mamma, ja hon är inte längre trött!


                                             
Vaknade klockan sex i morse och när jag kommer upp i vardagsrummet ligger Mollie på soffan och charmar pappa! De hade varit uppe ett tag redan (jag som skulle hinna före!). Så nu är klockan 07.30 och lillan har somnat om igen.. vi, vi sitter i soffan och dricker kaffe till nyhetsmorgon (vuxenpoäng kallas det ;)




Klockan nio ska vi vara på "barn" med lillan för att ta mer prover, hon hade "påvisade vita blodkroppar" och vad läkaren menade med det? Men...jag hoppas att det bara var början på hennes förkylning och att proverna ska vara fina idag ;)!


Ha en bra dag ;)!!!


Beslutsångest!

Satt och funderade hur jag ville ha det i vårt nya kök men jag har så dålig fantasi och absolut ingen kreativitet! Vi vet att vi ska ha ett vitt bord och valnötsgolv men sen då? Vad passar till det? vilket kakel ska vi ha? Ska vi ens ha kakel eller ska vi ha tapet som vi har nu? Jag lekte lite med paint för att matcha men färgerna är ju inte alls desamma! (vitvaror och skåpluckor ska också bytas)

              Efter?                                                                           Före


Ombytta roller - vad spelar det för roll ;)

Komiskt! I "normala" fall brukar mammor överlåta barnet till pappan en stund medan de åker och tränar, går till frissan, fikar med tjejerna osv...inte i vår familj! Imorse väckte Fredde mig klockan nio då han tyckte att det var dags för mig att ta lite ansvar medan han åkte iväg till frissan, DET är komiskt! Men...att få bli väckt av en liten trollunge som jollrar mig i örat, dreglar mig i ansiktet och samtidigt griper tag om min näsa - det är oslagbart!

 
              Före                   &                   Efter

Nog var det allt på tiden nog!


Längstdag

"Långdag, längredag, längstdag". Idag är en sån där "längstdag" då tiden bara masat sig fram! Men...mitt upp i en flytt finns det ju faktiskt alltid saker att sysselsätta sig med...som att packa tex ;)

 < "Är det bara jag som blir trött av allt flyttstök?"

Mollie fick bada i badkaret, jag hade tänkt bada med henne men med risk för diarrè i badvattnet (pga av penicillinet) tror jag att jag avvaktar och inväntar ett tillfrisknande!

 


Sedan smörjde jag in hårbotten på trollet men hur lätt är det med hennes långa hår - allt fastnade i håret och INTE i hårbotten! Aja, värt ett försök iaf!


Fritid

Vad gör ni på fritiden?

Nu har Frida "datanörden herself " uppdaterat (snott) en ny mall till bloggen. Jag förstår att ni var less på den tidigare rosanyansiga mallen så jag gjorde en ny...ännu mer rosa ;) För nu när Mollie "sover" (det gör hon inte) men ligger i sin säng och ska förhoppningsvis somna så får mamma Frida tid till såna relevanta saker som att byta mall till bloggen och pappa Fredde...ja han spelar PS2! (Mamma, PS betyder PlayStation och är ett Tv-spel;).

   
 
"Jag ska bara smaska klart lite på handen mamma, sen ska jag sova!"

<<Vad har man annars böcker till?

Väck mig inte!

Vi har sjukstuga här hemma så dagen har varit väldigt lugn och mysig/snorig. Mollie har varit på ett strålande humör och vet ni en sak? Hon har inte gråtit en enda gång på hela dagen! (förutom när det var matdags) men det räknas ju inte för dum skulle hon väl vara annars, om hon inte sa till alltså!
Lillhjärtat är såå duktig för trots feber, öroninflammation och nästäppa har hon varit gladare och nöjdare än någonsin! Det känns som en dröm så väck mig inte!

Jag ska njuta lite till av denna underbart snoriga och hostiga dag och vad passar då bättre än varm choklad, lussebullar och myspys i tv-soffan?


I bakartagen!

Hej svejs! Nu är alla kvällsbestyr avklarade och tv-mys i soffan är det som återstår av kvällen. Vi ska försöka se walanders "Luftslottet" - är den bra? Sedan hur mycket "se" det blir är en senare fråga för efter att ha spenderat natten på akuten + bakat bullar hela dagen + tjollrat med lillan + bakat lite till - jo det tar på krafterna! Vi skippar numera det där med att ...städa hette det va? Och tar istället vara på varenda liten minut av lugn och ro (helst i tv-soffan). Jag känner mig som värsta pensionären då nio-tiden på kvällen numera är läggdags!

Aja, imorgon är det precis en vecka tills vi får nyckeln till huset - Me Like!

Sjukstugan!

Just i samma veva som vi antog att all kalabalik runt lillan tagit slut åker hon dit på den cirkulerande förkylningen som går just nu! Med näsgångar små som sugrör och snor/slem i mängder är det inte alltid så lätt! Mollie har haft svårt att sova pga av detta eftersom hon inte får luft så inatt åkte vi in på akuten där en barnläkare undersökte henne. Slemmet var tydligen ingen fara men däremot hittade han en utbuktning på ena trummhinnan så nu får Mollie penicillin mot öroninflammation stackaren! 

Jag tänkte det igår när läkaren skrev ut medicinen:

Tänk att bara kunna amma, söva, byta blöja och leka med Mollie" Så underbart enkelt allting skulle vara! Istället går tiden åt att trösta, söva, trösta, söva och trösta lite till. Däremellan ska vi även blanda ersättning, ge minifom mot magknip, ge magmedecinen, ge semperdroppar, ge koksaltlösning och nu även penicillin. Detta också flera ggr/dag så det blir inte mycket tid över till att mysa och leka med Trollet=(. Men....i övrigt är hon frisk och med tiden också nöjdare så det ser vi fram emot ;) Vi är trots cirkusen här hemma vääldigt bortskämda som har en så fin dotter som Mollie!


Par i ess!

                                                                                               Fredrik + Mollie


                                                                                            "Par i Ess kallas det!"

Migrän och karantän

Tyvärr är jag lite seg ikväll så jag sammanfattar dagen

* Sovmorgon till kl. 08.00 !
* Fika på Myntet med brudarna (mammorna)
* Lunchdate med Mollies faster + "Terro" Theres,  tha one and only!
* Fredde migrän = sängen
* Frida ensam = skräpmat
* Mamma & Molliemys!
* Fredde vaknar fem timmar senare = filmkväll

På tal om Freddes migrän så kom jag att tänka på en ganska rolig incident på BB. Fredde fick ont i huvudet en kväll och eftersom att jag just då satt med tissen framme och lillan i knät så gick Fredde himself ut och frågade BM om hon hade någon "TREO" han kunde få emot värken.

BM: "Tyvärr har använder vi inte det läkemedlet här på lasarettet är det någonting annat du brukar ta?"

Fredde: - Jo, Eeze!

BM: "Bara vanlig is?"

Fredde: - eh, alltså tabletten "Eeze".


Nu väntar frosseri av chips och godis och mys i soffan framför TV:n och filmen vi hyrt: "The Mist" - vad sägs som det ;)?
(Jo jag vet att jag senast igår nämnde att vi skulle bli nyttiga men...det var igår det!)



Sjukstugan!

H E S stavas det!  Har blivit biten av förkylningsmonstret så de senaste dagarna har jag knaprat alvedon, smaskat halstabletter, druckit c-vitamin och slått rekord i antal badningar i badkaret på en vecka! Att jag sedan hostar, hostar och hostar lite till hjälper inte naturen på traven då vår nyfikna lilla dotter vaknar till VARENDA gång = hela tiden!

********************************************************************************************************************
Notice: I förrgår kväll kände jag mig grymt febrig, jag svettades och frös omvartannat och inte fick jag någon vidare sympati ifrån Fredde för det! Tillslut dammade jag upp vår febertermometer som för övrigt låg i min sminkväska?! Aja, hursomhelst så vet ni ju att man blir så mycket sjukare när man har feber och att då är det "syndast" om en i världen! (är jag i behov av sympati?) Jag hade väl tippat någonstan där mellan 38 - 39 grader i feber men va f*n 35,9?! Nehepp då kunde jag inte skylla på feber iaf=P!
**************************************************************************************

Från baciller till bebisar.....sitter och väntar på att Mollie ska vakna för sedan ska vi packa in oss i våra skoteroveraller och bege oss till cafè myntet där brudarna och de små befinner sig!

Puss och hurvas!

Dumma AIK!

Dumma, dumma AIK! Här missar jag både "sjukhuset" och andra sevärdigheter, betalar 100 spänn och skippar kvällsbadet för att se AIK spela uselt och förlora - får det gå till så? Jag tröstar mig med att de förlorade mot Linköping och inte tex Timrå!

well well, vad har annars hänt i Fridas liv idag? Jo...Trollie har inte sovit idag vilket hon måste göra eller rättare sagt vilket ALLA små bebisar måste göra för annars blir det krockotårar - vilket det också blev! Därför kan ni också räkna ut att dagen ägnades åt att just det: trösta och försöka söva! (Mollie gjorde istället natt vid 16:tiden vilket innebär en vääldigt tidig morgon imorrn)

Pappa Fredde muntrade upp mamma frustrerad med lite fruktstund i soffan till hockeyn (i hopp om att vi ska bli nyttiga) ! Därför ligger den där stora lussebullen, chokladkakan och cocacolalaflaskan fortfarande kvar i affären denna kväll i hopp om att någon ny bulltjuv ska gå lös med börsen! 

Nu ska trötter sova ... (en stund iaf ;P)
Sleep Tight!

Stora problem?

Herregud! Jag hade nästan glömt hur träningsvärk "smakade" men nu så här dagen efter kommer jag ihåg! Jag har upptäckt muskler jag inte trodde fanns och ömma är bara förnamnet! Att jag sedan måste resa mig ifrån soffan/stolen var och varannan minut för att stoppa in tutten på lillan lindrar INTE besvären!
Men...när man har fött barn är träningsvärk nästan som en fis i rymden...eller?....man glömmer som sagt såå fort och nu när trollie varit nöjd i flera dagar och man inser hur roligt det faktiskt är att vara småbarnsförälder skulle jag inte tveka att ha en till imorgon=)

På tal om något helt annat som jag helt nyss kom att tänka på:
Idag har vi som sagt städat här hemma och när jag städar, främst dammsuger så ploppar en hel del tankar upp i mitt huvud. Jag kan tex börja fundera på :

* Varför är det så grymt dammigt i just sovrummet (under sängen)?det enda man gör där är att sova? 
* Varför ligger dammråttona alltid ett steg före? - Jag dammsuger och dammsuger men i samma stund som jag kan andas ut efter att ha hunnit färdigt hela lägenheten har ett nytt dammlager åter lagt sig i rum ett SUCK!
* Var bor dammråttornas mamma? - Hennes ungar är överallt!
* Hur lång livsstid har en dammsugare? - att de orkar?
* Varför blir Mollie lugn när jag slår på dammsugaren? - tycker hon att jag städar för lite?
* Varför dammsuger Fredde RUNT möblerna? - Är det ett sätt att få mig att göra det?
* Varför vill jag köpa en super-dammsugare för 40.000 kr? - har jag städmani?
* Varför skriver jag om detta i bloggen - är jag tråkig?

Sov gott!

"Mollie and Julius sitting in a tree"

Idag har vi packat, kastat, packat, kastat och packat lite till. Heela fem påsar med bara tidningar åkte till soptippen - vem samlar på så många tidningar? Hursomhelst ser det väldigt fattigt ut här hemma då mattor, tavlor , dukar och ljuslyktor nu ligger prydligt nedpackade i lådor. Endast det mest relevanta sakerna finns kvar någon vecka till tex rumssoffan ;)

Emellanåt har vi även busat lite med vår gullunge som vi upptäckt har gnuggat bort en väldigt söt liten fyrkant bak i huvudet. Så sent som förra veckan skröt jag upp henne i övertygelse om att hon minsann då INTE har skavt bort hår men - jo det där får jag nog äta upp!
 
 

          "Visst växer det tillbaka =P?"

Efter att ha dolat på här hemma kikade vi förbi hos familjen knas (remember?)... där småtrollen fick agera modeller framför kameran. Mollie visade även Julle hur man tar sig över på rygg och Julius, ja han såg mest bara förvånad ut ;)


  
  "Mollie and Julius sitting in a tree....."


(O)hurtigbulle!

Jahapp, då var man hemma igen efter den första (riktiga) fotbollsträningen efter grav. Jag kände mig såå mycket piggare och hurtigare innan passet än nu efter kan jag lova och trots att vi bara sparkade boll i en timme tittade jag på klockan var och varannan minut i hopp om att "tortyren" skulle vara över. Aja, jag har lite mammakilon att springa bort och konditionen..ja den kommer väl den också så småningom!

 << "Fotboll bra, men soffan BÄST ;)!"


Trollie sover (och har gjort de senaste 5 timmarna) så nu ska vi faktiskt gå och duscha tillsammans - mysfaktor på högsta nivå ;)!

(Det slutar oftast med att Fredde skyndar sig att duscha så att jag sedan får ockupera badkaret!)

2-månaders-undersökning

Idag har Mollie gjort den rutinuerliga 2-månaders-undersökningen och allt såg såå  bra ut så. Vår distriktsköterska fick träffa en gò och glad Mollie för första gången och i samma veva som hon lägger lillan på mage och konstaterar att Mollie är ovanligt stark i både nacke och armar för sin ringa ålder rullar hon över på rygg.

"Oj, hon rullade över på rygg!" utbrast hon med ett förvånat skratt
"Hon är otroligt tidig ska ni veta" påpekade hon och läkaren var lika häpen han!

Det roliga i hela kråksången är att vi fem innan detta berättade om lillans vändningar men....(antingen lyssnade hon inte eller så trodde hon oss helt enkelt inte)

 



Nu ska jag gå och smaka av maten, Fredde gillar att hitta på olika maträtter så det är lika spännande varje gång!





Ooops, She did It again!

Nu är vi hemma igen och allting såg bra ut på proverna (antar jag, farbror doktorn sa då ingenting) och lillan är en helt ny bebis! Så gò och glad och om det är medecinen eller någonting annat står skrivet i stjärnorna, men nu är hon nöjd iaf och det är det enda som betyder något!

  
Psst! Jag tror att det är någon som är lite kittlig under fötterna ;)



Sedan kan jag ju inte komma här och skryta upp liten utan bildbevis så idag la vi henne på mattan på golvet och vips! Mollie ligger på rygg! Hon tycker inte riktigt om det här med att ligga på mage men när hon kommer över på rygg drar hon lite stolt på smilbanden ungefär som att:
"ah, så skönt"


    
 
1.
Okej mamma och pappa, är ni redo med kameran?
2. Hur var det jag gjorde nu igen?
3. Whahooo!
4. Sådär ja! Nu var man på rygg igen!
5. Titta morsan jag klarade det, får man vila lite nu?

Och sedan får lillan en belöningspuss av pappa!


Rulla runt ;)

Veckans värsta!
Jag har liksom trott att Mollie fortfarande är den där lilla dockan som bara kan ligga i famnen och skela med ögonen. Igår kom dock genombrottet då jag la henne på mage för första gången och hon snurrar över på rygg, WHAAAT?! Jag lägger henne på mage igen, hon ställer sig på armarna och vips är hon på rygg igen - hur häftigt är inte det ;)??? Det var dessutom på hennes 2-månadersdag!

Ville bara sticka in med det!
Fredde har lovat att ta ut lillan på en promenix sen så jag får lite tid att städa och ..blogga=) Nu ska vi skynda till farbror doktorn som väntar med provsvaren på liten!

Familjen knas



Jo...efter att vi fått klartecken packade vi ned Mollie i mjukliften, vålgästade ICA efter Lussekatter och hälsade på familjen "knas". Idag var Mollie den glada stjärnan i gänget och hon charmade verkligen både mamma, pappa och de andra. Julle verkade dock inge vidare imponerad utan passade på att ta sig en liten "powernap". Som ni hör går det lite trögt med våra planer på att de små ska bli ett sött litet kärlekspar ;)

   
Claes, Julius och mamma ja, knasMalin =P

Mitt i bajs/kräk/sovrutin - prat kom Frida på att vi måste åka till "barnkammaren" och köpa en ny mössa åt lillan. Fredde den tomten hakade glatt på men väl på plats upptäcker vi att vi är 10 min efter stängning *suck* - vad ska vi köpa då=P?? Jag hittade dock ingenting köpbart så vi åkte tomhänta hem igen. Nu sitter jag här och väntar på att trollie ska vakna, Fredde kokar ihop en korvstroganoff och livet - ja det är på topp helt enkelt!=)


God lördag!

Oj vilken härlig dag! Solen strålar, kaffet brygger och fåglarna kvittrar....(not). Istället har farbor tö-väder kommit för att stanna, kaffet är slut (orka?), och fåglarna har väl frusit ihjäl vid det här laget! Men....vi spiller inga tårar för det utan istället ringer vi och väcker upp halva bekantskapskretsen i hopp om att någon vänlig själ vill tillbringa denna lörDAG med oss!
Malin var öppen för förslag så nu sitter jag här och rullar tummarna i väntan på att bli uppringd.

Jag har även hunnit titta igenom mina kläder i hopp om att orka rensa ur, jag öppnade garderobsdörren, suckade och stängde igen - någon villig?
Däremot fick jag syn på socklådan och det var en salig blandning måste jag säga! Jag är sockfanatiker men hinner inte använda hälften, de är dock väldigt söta att titta på!=P

 << Inte ett enda par utan någon krumelix på!


Trollie som gjorde morgon klockan sex imorse ligger vaken och filosoferar i sin säng - "jag får inte somna, jag får inte somna jag får inte somna"  ....hon somnade =)!


 
                                                                                      "Visst ser jag trött ut ;)?"

Sedan har jag hunnit prata med kyrkan idag också angående Mollies dop som vi hoppas kommer att äga rum på trennondagen (vi ska ringa igen på Måndag). Men tanten i andra luren fick mig att känna mig som tio år igen då jag lyfter på luren, presenterar mig och hon frågar:

"Ja hej, inte har du mamma eller pappa hemma?"
 
- Eh, ja alltså jag ÄR MAMMA!

"Jaha thihi, okej"

- (stupid)

kan man bli mer förolämpad?=P


Ha en bra dag!=)

Vinden har vänt!



Finally! För första gången på länge känns det nu som att saker och ting har börjat vända och O:et i ordet OTUR har fallit bort! Saker och ting klaras upp och vi går med stormsteg emot en förbättring!

Veckans medgångar:

* Vi har skrivit klart alla papper på huset + betalat handpenningen
* Vi har en köpare på vår lägenhet
* Vi har adressändrat
* Vi har fått uppbackning av många angående flytten
* Jag får tillbaka pengar från Folksam för att jag stått och betalat en försäkring som jag egentligen redan har
* Fredde kommer att vara hemma ett tag
* Lillan har legat själv många korta stunder (medicinen?)

Nu är det bara att blicka framåt ;)

Tacksam!

Idag satt jag och tänkte....och...tänkte....och...tänkte. Och vad tänkte jag på då? Jo, jag tänkte på hur TACKSAM jag verkligen är för mitt liv trots att det kanske inte har låtit så i mina senaste inlägg. Jag har kommit på hur otroligt självisk och egoistisk jag är trots att jag äger den finaste skatt som finns - Mollie!

Jag klagar över hennes humör och hur jobbigt det är men hur jobbigt skulle inte livet UTAN Mollie vara?! Nej, nu har jag kommit till insikt och börjat tänka i helt andra banor!

Först och främst är jag så otroligt lycklig lottad för att jag ens KUNDE bli gravid.
Sedan är jag tacksam för att graviditeten gick så bra!
Jag är tacksam för att förlossningen gick så bra och för att Fredde var ett så otroligt stort stöd!
Jag är tacksam för att Mollie är frisk!
Jag är också tacksam för att hon är den hon är - tänk om vi hade fått en annan Mollie =(
Mest tacksam är jag för att jag får ha det bästa av två världar - Mollie & Fredde!

  

Psst! Märk min söta kulmage made by milk!

**
*Jag är dessutom väldigt tacksam för den goda maten jag fick idag, tacos `a la Fredde! =P****


                                                                                             Hockey  & Tacos ;)


Vi bor i en kartong

Efter ett uppehåll i bloggandet kliar det i fingrarna för jag har såå mycket att berätta om men jag ska försöka fatta mig "kort".
Sen sist har vi har fått en köpare på vår lägenhet så nästa vecka blir det att skriva pappren på den *pust* och så var den saken ur världen! På tal om flytten så har Mollies leksaker och kräkkläder fått konkurrens av alla dessa flyttkartonger som numera pryder våra golv - äger vi verkligen så här mycket saker?!



Några rubriker i vår vardag just nu:

* Fredde kommer att vara hemma de kommande två veckorna!
* Gåtan om vad som irriterar lillan är fortfarande olöst!
* När ska Mollies dop äga rum?
* Hur ska vi hinna flytta allting?
* När blir vi av med lägenheten?

Ps. flyttkartonger någon?

Me like!

Idag har varit en sån där "superhärligmegafantastisk" bra dag! Jag inledde denna Tisdag med en rejäl sovmorgon till klockan nio! (Fredde skjutsade Trollie till farmor före han for på jobbet). Sedan klev jag upp och läste tidningen för första gången sedan vi påbörjade vår prenumeration. Jag ÅT FRUKOST och även detta för första gången på flera veckor - LJUVLIGT! Sedan drog jag på mig arbetskläderna och skrubbade rent här hemma inför dagens visning av lägenheten.

Halv tolv satt jag med en kaffekopp i ena handen och försökte se klok och insatt ut när vi betalade handpenningen på banken (jag förstod inte hälften av alla uttryck och tjänster som bankmannen erbjöd oss men duktig var han iaf!) och efter det vidare på lasarettsbesök - jag borde få klippkort där för jag är snart tjenis med halva BM-armèn! Nåväl, hem och skrubba det sista och sedan till dagens höjdpunkt: att hämta hem Mollie Trollie! Nog är det behövligt med lite egentid utemellan men fyy så jobbigt för mammahjärtat! 

Så...varför inte fortsätta en underbar dag framför TV:n med datorn i knät och med en kaffekopp i en handen - kan det bli bättre? När sessan ätit klart ska hon få krypa isäng och vi, vi ska vara busiga, slå på en film och mysa ner oss i tv-soffan ;)

puss! 


Pinsamt!

Dumma dumma mig!
Igår kväll (farsdag) bjöd mamma ut mig, min syster och min svägerska på bio i Skelleftehamn. Fredde åkte hem och nattade lillan (som dock inte ville bli nattad). Under tiden ringer Malin hem till oss och frågar Fredde varför HAN är hemma med lillan och jag roar mig på bio på FARsdag när det borde vara tvärtom?! Jo.., jag skämdes när Fredde pikade mig om detta men..han fick faktiskt en ny mobiltelefon värd nästan alla mina besparingar av Mollie i farsdagspresent så det gjorde inte så mycket att jag var iväg en stund och föressten tror jag han tyckte det var skönt med en "lugn" kväll för omväxlings skull haha!

Nej, nu ska jag kramas med den ovan nämna en stund för lillan sover så det gäller att passa på!


                                                                       Nog är de väl ändå söta när de sover ;)

Psst!
Sofia, huset ligger i yttre ursviken :)

Nu är det verkligen vårt ;)

I Fredags skrev vi pappren på huset och om mindre än tre veckor flyttar vi in! Fredde har faktiskt lovat mig vissa saker inför flytten bla nya vitvaror + en stoor härlig soffa att mysa i nu i vinter! Mollies rum får vänta för än sover hon tryggt i sin spjälsäng inne hos oss vilket innebär att vi har TVÅ rum över att lasta av lite kartonger i=P Ja, jag är överlycklig för äntligen kan vi bjuda hem gäster (fler än två dvs) och juldagen ska därför tillbringas ja, hos oss ;)

Nu ska jag gå och slurka en kopp kaffe så jag orkar hålla mig vaken till bion ikväll. Vår söta lilla ängen har varit vaken heela härliga natten + hela dagen (= krockotårar) och nog ångrar jag att jag lovat Fredde sovmorgon pga av denna dumma dag som någon bestämt ska vara FARS-dag. Varför kan de inte byta ut dem mot två mors-dagar per år istället det skulle uppskattas ;)!

Tjing tjing!

FlyttNytt!

Idag tog Fredde ut en komp-dag så att vi får någonting gjort med allt som ska ringas och ordnas. Jag hade självklart kunna ringa och ordna själv (har försökt hela veckan) men när lillan är ledsen och ska bli buren på hela tiden är det lite svårt att höra vad de säger i andra luren + att båda mina enda händer är upptagna - varför skapades vi "bara" med två armar?? 

Nåväl, idag ska vi skripa pappren på huset som egentligen är en bostadsrätt - det ni ;) Det ligger vissa fördelar i det tex att föreningen kollar torpargrunden en gång per år och skulle de hitta något så står de för det. Skulle taket ramla av så sätter de dit det igen, ommålning + färg står de för, om avlopper krånglar - ja då fixar det det också ;).

Men....vi vill ju som gärna ha bort denna lägenhet och först till kvarn! Det spelar ingen roll om den "bara" går för 130.000 vi har ju ett nytt hem nu och att stå med två hyror känns ju inte så upphetsande direkt!

Nu ska här städadas!

Tusen projekt!

Idag har det hänt mycket i Fridas numera virrvarriga värld. Vi mjukstartade dagen hos Malin och Julius och vi bestämde oss för att "bojkotta" långpromenaden och bara te en "inne-slappar-dag". Bland amningar och blöjbyten drack vi kaffe och lät de små ligga på golvet och tjollra på. Klockan två åkte vi vidare till Lollos place för lite fika och tjatter med brudarna och världens sötaste Felicia som charmade tjejerna medan Mollie njöt av dagens första sovstund. (mamma njöt också måste jag erkänna=P).



Sedan är det ju så att vi blev med hus idag så nu vet vi att vi iaf inte behöver bo på gatan när vi (om vi) får iväg den här lägenheten ;) Inflyttningsdatum ja....1 december alltså om 3,5 vecka HJÄLP! Jag är bara väääldigt nervös när jag tänker på att vi har tusen saker att ordna med inom loppet av någon månad och inte vilken månad somhelst utan julmånaden!

* Städa inför ny visning av vår lägenhet på tisdag
*Packa, packa, packa - barnvakt åt lillan någon under tiden?
*Ordna flytthjälp + släp
*Adressändra
*Ringa präst och ordna dop - ordna inför dopet!
*Ändra vårdcentraler för oss och lillan (BVC)
*Betala dubbel så hög hyra som idag - stå med två hyror dessutom!
*Köpa julklappar
*Flyttstäda denna lägenhet

Sedan är det bara att andas ut och hoppas att vi klarat oss genom denna jul utan men för livet!

"Momme-dag".

Idag blev vi upphämtade av mamma för att spendera dagen här i Skelleftehamn med hon och Anders. Jag lämnade lillan här hos momme någon timme för att möta upp Fredde på banken i stàn där vi ordnade med ett nytt lånelöfte. Sedan dess har Mollie bara ätit och sovit. Hon sover väldigt oroligt dessutom så jag antar att det växer så det knakar i lillans kropp!

Nej, nu har mamma lagat mat i snart tre timmar för tydligen hade vi beställt olika maträtter alla barn och mamma den "knasen" ställer sig så glatt och gör mat till allas belåtenhet! Aja, gott ska det bli och hungrig är jag också!

puss!


När ska det ta slut?

Jag vet att jag bara tjatar om lillan och hennes gråt men det verkar aldrig ska ta slut! På efterkontrollenförra veckan fick BM höra lillans inte alls så nöjda ton så hon skickade oss till barnpsykologon vilket inte alls kändes så roligt! Jag gick dit iaf och hon fick i sin tur höra på gråtandet - dagen efter ringer hon och har bokat in en tid hos banläkaren. Okej? Är det något fel på lillan? Hon ville iaf att Fredrik skulle följa med till läkaren och väl där vill farbror doktorn lägga in oss på barnavdelningen för att ta fler prover på lillan och komma fram till varför hon är så ledsen. Jaha? Så det är inte bara så att lillan är "tjurig" och allmänt på dåligt humör? Nej...tydligen ska man inte gråta så där mycket och något ÄR vekligen på tok med lillan =(.

Enligt läkaren kan det vara så att:

"Det produceras för mycket saltsyror i magen vilket gör att hon får sura uppstötningar och det i sig bildar ett slags sår i halsen som gör att hon får ont när hon kräks och hickar (kan förklara varför hon blir så ledsen när hickan kommer och varför hon kräks såå mycket). Sedan gör det väldigt ont när man ligger ner för då kommer syran upp i halsen och såret och det kan förklara varför Mollie inte vill ligga ner framförallt - ligga själv!
Vi har iaf fått utskriven en medecin till Mollie nu som kanske kan hjälpa om det nu är detta som är problemet! 

Stackars lilla trollie! Det gör så otroligt ont i mammahjärtat och jag hoppas verkligen att sötnosen får ro snart!


Gladskit!

Idag har vi mest ränt omkring jag och lillan. Sötnosen har varit övervägande rofylld idag OCKSÅ och leenden har levererats i mängder kan jag lova ;)

    
 

 << Sedan kom pappa hem och då blev det allvar...i finalen av  "Top Model" ;)



Söndag..

Och...så har helgen nästan nått sitt slut. Idag har vi tillbringat den tråkigaste dagen på veckan på det bästa sättet - genom att umgås med nära och kära! Vi mös en stund i morse och njöt av "prinsessan sockersöt" som äntligen har kommit på att det går att vara nöjd fastän man inte ligger vid tissen hela tiden. Jag är numera helt mjölkfri och vi ger henne mjölkfri ersättning efter varje mål så om det kan vara av den orsaken kanske? Aja, vi har testat den dyra varianten nu i två veckor så nu ska vi ge henne vanlig ersättning (med mjölk) igen och se om hon reagerar på det - vår ekonomi
reagerar då starkt positivt om hon inte är mjölkintolerant!

  =  ??
En ersättning som ska vara skonsam för magen

Efter att ha degat lite här hemma åkte vi förbi och rensade hyllorna på lussekatter och sedan våldgästade vi PappaAnnlou för lite kaffe och tjatter. Isac den "stollen" hade mer är myror i brallan och lillan - ja hon bara njöt av tillställningen!

Heela dagen ägnades i deras rumssoffa innan vi äntligen tog oss i kragen, åkte på pappas jobb och skrubbade vår grå-tonade bil svart och blankt igen;)

   
                                            En tråkig, trist men mysig Söndag ;)

Lycka är att ha en skatt - som du!

Ikväll har jag och Mollie varit i Kåge hos syster yster med familj (vårt andra hem) . Mamma och Anders var också där och vid kvällens slut satte vi på en "vuxenfilm" som min syster vill kalla det men inte "DEN" sortens vuxenfilm utan en skräckis made by "Stephen King" och vad passar väl ändå bättre en ruskig halloween-kväll/natt?

Dessutom ska jag verkligen skryta upp vår dotter som varit helt underbar ikväll! Hon har varit ÖVERVÄGANDE nöjd hela kvällen och jag - jag svävar fortfarande på moln så här efter att hon lagt sig för natten! Hon har inte haft en sån här dag/kväll sedan hon kom till världen och för första gången kändes det okej att vara borta med henne! Stressen avtog och mjölken....ja den tilltog ;) !!!!

Nu ska jag göra sessan sällskap i drömmarnas land men först ska jag suga in den här dagen en liiten stund till ;)

 
Pappa Fredde som skulle vara ute läänge ikväll ville komma hem kl. 22 så han fick ta nattningen ikväll - som straff för att han är en sån "toffel" thihi ;)

Halloweenpartaj!

Hej hopp! Idag har vi varit i Kåge en sväng på förmiddagen och hälsat på lillans farmor. Hon var så gullig och tog ut Mollie i vagnen en stund så att vi två skulle få en stund att bara "vara". De flesta nyblivna föräldrar hade väl säckat ner sig framför TV:n, legat och kramats eller bara soovit, inte vi! Vi låg på vardagsrumsgolvet och kittlade varandra vilket bidrog till att jag nu har grymt ont i magen pga av mina skrattattacker - träningsvärk?? (jo, jag vet att vi är lite annorlunda)

*************************************

Ikväll är det Freddes kväll då han ska få unna sig lite "vuxendricka" och få vara uppe extra länge! Det är nämnligen halloweenparty i vanlig ordning så jag och lillan får ha lite grabbfritt här hemma medan pappa roar sig med polarna;) (Jag tror dessutom att jag ska bjussa på en sovmorgon imorgon också det är han mer än värd!)

    

RSS 2.0