Datorhimlen..

Nej, jag har inte gjort slut med bloggen, drabbats av svininfluensan eller helt enkelt glömt bort hur man använder internet. Däremot har vår dator som sagt lämnat W-O och finns numera i datorhimlen med alla andra dataskrällen! Johan vår ängel till vän försökte sig på några upplivningsförsök med det var redan försent och nu får vi tacka för den tid vi fick spela, blogga och läsa bloggar på vår dator!!
 
Imorgon hämtar vi hem vår (se:MIN) nya skatt och den kommer att invigas med ett helt gäng bilder på bloggen från de senaste dagarna!

Jo....

Tror ni jag fick en smärre chock när jag i Måndagskväll kommer in i trollans rum och hon står upp! Så här nöjd var hon...
(dock inte hennes mamma som kämpat i drygt 1,5 h med att få sin dotter att sova!)

 


Små söta barn på kalas

Sorry för en tid av torka här i bloggen då vårt kära dataskrälle bestämt sig för att gå i förtidspension och inte alls är samarbetsvillig längre! Ibland går den igång och just idag gjorde den det så jag ska passa på att smälla in några bilder sen mitt kalas i Måndags!

Fem mammor & Fem barn, saft i tygsoffansoffan, choklad på stolklädseln och kaksmulor i skorna är vad man får räkna med när små söta barn är på kalas och den här gången var de fem.. hur många kommer på Mollies kalas=P????

   






< Min specialare med chokladpudding i!






Minisemester

Om ni undrar vart jag hållit hus i helgen så kan jag tala om att världens bästa pappa bjöd hela familjen på en minisemester i Junsele där vita tigrar, vita lejon och kameler roade oss en dag i djurparken. Minigolf är ALLTID ett måste när vi gör våra tripper och självklart är alla på helspänn i rädsla för att jag ska få ett utbrott eller två sedan fjolårets golfturnering som slutade med att jag satt på en bänk och storbölade för att det inte riktigt "gick vägen"!

        



Tusen tack "PappaAnnlou" för en underbar helg!!


Njuter av livet!

Det är sol det är sommar och det är helt underbart att vara hemma med lilltrollet på dagarna då aktiviteterna avbyter varandra i takt med att lillan växer och skolstarten närmar sig! Det gäller att ta vara på varenda dag och jag tycker att vi lyckas väldigt bra med det i vimlet av saftkokning, bad, minigolf och bus med nära och kära!!

    
 


REA och finkleea!

Vi har REA på vår dotter just nu så skynda fynda - BVSA! (skämt å sido) men visst kan man bli galen ibland då ingenting är bra och de själva inte ens vet vad de vill. En liten "såhärskadugöranärdittbarnbaragnällerochingentingfungerar-beskrivning" hade ju suttit bra då mamma själv kämpar med att försöka bibehålla maginnehållet som jag tror ska komma upp varenda gång jag hostar!! Nej, skål för 8-barnsföräldrar - hur gör ni egentligen??

 

På tal om något helt annat så nalkas bröllop snart vilket bäddar för uppiffning och finkläder - något jag inte riktigt är van vid då mjukiskläderna regerar här hemma! Sandra fick iallafall i uppdrag att köpa en klänning åt mig när hon var i Götet men vad tycker ni kan jag ha denna på bröllopet eller blir det för "fint"??
Klänningen är superfin och sitter som ett smäck men det finns ett utrymme som jag tror ska fyllas ut med vad hette det nu igen - bröst! Att jag sedan inte fick några sådana är ju kanon då jag istället kan använda påsen till att ha mina värdesaker i under kvällen!!



På G(ång)??

Mollie har kämpat länge nu med att försöka ta sig fram (dock utan vidare resultat!) behöver jag då säga att jag fick en smärre chock då hon ikväll satt i mitt knä framför spegeln, gungar sig upp på benen, tar ett steg fram och stöttar sig mot spegeln framför!! Det där med att krypa var för svårt så hon satsar på gången istället och detta på minst sagt vingliga ben!!! HÅLL I HATTEN!!!

Såg föressten på tal om nyheter att jag blivit antagen till utbildningen jag sökt. Förskollärare distansundervisning i Luleå - YES! Då vet jag vad jag har att göra de kommande 3,5 åren och med bra planering och disciplin kommer jag att ha mycket tid för min lilla skatt!

Nu ska jag spöa Fredde i en omgång kortspel innan John blund knackar mig på axeln för att påminna mig om att vi ska upp tidigt för att hälsa på Mollies gammelfarmor imorgon! =)

  


Som kossor på grönbete...

Ifall ni råkade ha vägarna förbi bureåtrakterna i afton så vill jag uppmana er om att det inte var några kossor på grönbete ni såg utan bara jag och min löjliga familj som strosade runt bland mygg och brännässlor i hopp om att få ner en bolljäkel i olika hål. De kallar aktiviteten för "fotbollsgolf" men tortyr för självförtroendet och en tanke på att lägga fotbollsskorna på hyllan säger då jag! Nej, tacka gudarna för aktiviteten "mys i tv-soffan"!!!




 
    

Vi hade trots mygg i massor och OTUR vad gäller hålvanan riktigt skojl!!



 


Kalaskul!!!

Hipp Hipp hurra idag är det min födelsedà !!!!

Dagen inleddes med en rejäl sovmorgon till halv elva då Fredde kom in med frukost på sängen (jordgubbstårta, presenter och blommor). Efter att jag avnjutit mitt första mål mat för dagen tappade jag upp ett varmt bad och låg och drog mig i någon timme innan det var dags för att åka in till stàn och få en manikyr.......eller så var det kanske så att jag faktiskt fick en sovmorgon till kl nio innan det var dags att pallra sig upp för att städa, baka, springa efter Mollie, försöka roa Mollie medan tårtorna garnerades, hänga en tvätt, starta en tvätt, skura upp matresterna efter Mollies lunch, byta en blöja på Mollie, söva Mollie, sortera in Mollies kläder i hennes byrå etc etc.....

Dagarna ter sig alltså inte riktigt på samma sätt längre nu när man är mamma men de är så otroligt mycket bättre med lillan i vårt liv och jag skulle inte byta ut en dag! (okej, kanske en tidig morgon eller två!)



  

"Finns det hjärterum så finns det stjärterum" och finns det sockerdricksträd så finns det minsann pengaträd!!

Fullt ös medvetslös!

Det är inte så att jag bojkottat bloggen i några dagar för att jag har bättre saker för mig som att ligga på stranden och glassa eller hänga på cafèer och dricka lattè oonej det är bara så att jag har fullt shjåå med en liten dam som tror hon kan gå fastän hon knappt kan stå på benen. Hon reser sig (se: försöker resa sig) mot det mesta just nu och kommer plötsligt på att hon vill gå till ett nytt ställe så hon släpper, vänder sig om och sätter (med något raggliga ben) full fart mot sitt mål så man får vara på sin vakt och hittintills har hon faktiskt lyckats lura "oledolyckan" då mamma sprungit efter som en skållad och tagit emot!

Förutom det så har festivalhelgen, IKEA, storstädning(ar) och främmen präglat våra dagar som slutat i samma stund de ens startat.

Vad har ni haft för er då??


Stadsfesten!

Nu är festen igång, stadsfesten alltså och självklart har vi redan hunnit med en tripp! Vi ordnade med barnvakt åt de små barnen så vi stora barn (jag, Josse och Vera) kunde gå lös på god mat, karuseller och färska munkar! Nog kände jag mig som 13 igen där jag stod och trängdes bland de andra barnen (trots att hälften var ett huvud längre än mig) men festivalen för mig skriker KARAMELL & KARUSELL!!




Trots att jag heller inte är någon festprisse kommer jag ändå på Lördag att stå tre timmar framför spegeln i hopp om den perfekta "looken" inför kvällen. Kl. 21.00 kommer jag att sitta i Wallmans tält med en äcklig päroncider (allting annat är för dyrt) och försöka föra en konversation med någon. När vi suttit och skrikit åt varandra i någon timme behöver vi alla gå på toaletten och kissa dock är enda alternativet (för oss tjejer iaf) är den äckliga bajamajan. I den millånga kön hinner vi tjattra med ett tiotal personer som:
"det var så längesen!".....vi träffade!
Jag står såklart sist i kön och trots att de andra lovade att vänta utanför är de spårlöst borta i vimlet av folk. Jag går en sväng och träffar hips vips på en ny skara kända personer som jag slår följde med. Vi sätter oss i ett annat tält och bestämmer oss för att gå och se artisten ? som spelar kl.23.00! När jag någon timme senare kommer på att vi ska gå är klockan redan 00.00 och det är dags att gå och trängas i någon matkö innan det är dags att dra sig hemåt!

Men annars är festivalen helt OK!

RSS 2.0