Vilke groda...!

Vet ni vad Tinki Winki (teletubbies) heter egentligen?

"Pinky Kinky"

Det hävdar iallafall Mollie ;P


Hur man sätter fläsket i dallring..

Äntligen är vi på G med rummet där ute. Vi har ett extra rum bakom garaget, både isolerat, nylagt golv och nytt tak men hittills har det rummet fått agera garderob/förråd. Vi har länge haft planer på att använda rummet till något och vet ni vad, det ska bli ett gym!=) Vi ska sätta in element och köpa en motionscykel (till att börja med) Sedan har vi förstås ordnat det viktigaste  - en tv! Så efter målningen är det bara att införskaffa en cykel och sedan ska kalorierna brännas!

 


Hemmamysdag.

Vad ska man hitta på idag då? Mollie sitter fortfarande och brer en macka (hon har gjort det nu den senaste halvtimmen) men..övning ger färfighet + sjuhundrafemtio gram smör på stolklädseln, på - under- och över bordet men visst är barn härliga ändå ;)

Ikväll ska vi möta upp Vicky och Peter för middag ute på "All Stars" och sedan ska storbörsen fram på Rean, nu...ska jag sanera lite flottfläckar och slänga lillan i badet, nej föresten jag tror jag slänger i oss båda=)!!

Bild från kalaset: Mollie öppnar en present från Penny som sitter bredvid.


Plötsligt händer det!

Jag var till frissan igår (vilket händer typ 2 ggr/år och när jag får tummen ur att göra det). Därför brukar vi hitta på lite busiga saker med mitt hår då det växer i takt med gräsmattan därute och utväxten kan liknas med en fem-filig motorväg! Men som sagt...vi klippte av ja...A LOT och färgen..från blond till brunett!! (för att göra lite reklam också) så kan jag berätta att färgen är en ny sorts färg UTAN skadliga ämnen som amoniak ooch denna typ av färg kommer så småningom i fler färger men det ska bli spännande att se om det fungerar lika bra som "vanlig" färg!

Köpte också ett nytt schampo med doft av typ...vanilj och hasselnöt spec för brunetter and I LOVE IT! Resultatet då... (det ser btw väldigt rött ut men det är en mild ton av brun med diverse ljusare slingor)



  


Tjejkväll!

Sitter här i soffan och jäser medan lillan sover sött och Fredde agerar elektriker i datarummet (fråga mig inte vad han gör?!).

Ikväll har vi varit hos Sofia med resterande tjejer (Vera, Penny & Tindra) och efter att ha mättat våra magar med Sofias underbara pizza, skrattat åt några busiga barn, sagt åt några barn, lugnat några barn ja... ni förstår, så säckade vi ner oss i soffan (barnen mutades med varma chips) och förlossningsfilmerna skådades. Vilken smärta, vilken upplevelse och framförallt vilken LYCKA! Jag lever fortfarande på tron om "att det nog inte var så farligt ändå" och längtar hejdlöst tills det är dags igen (dumma dumma jag) =) Den här gången vill Fredde "vara med" och inte stå bakom en filmkamera så vi får se vem vi tar med oss som får agera kameraman istället!!!=p


Ultraljud ;)

Idag var dagen med stort D! Dagen vi väntat på sedan vi fick reda på att en till liten familjemedlem skulle anlända. Många tankar har cirkulerat i huvudet - är det bara en? Tänk om det är två? Tänk om h*n saknar armar och ben? Blir vi tillbakaflyttade en månad? Eller fram, hjälp då kanske jag inte hinner klart skolan! Men...

Det var EN liten ängel i magen med två armar och två ben (+ resterande viktiga kroppsdelar och organ) YES - det får bli vad det blir, kille som tjej spelar ingen roll och angående BF - vi blev tillbakaflyttade 3 dagar så 1 Mars är vårat datum =)!

Här kommer lite bilder på underverket...

                    

 

(Kalas)mysig helg!

Helgen är förbi och likaså dopet för söta Lova och kalasandet för vår lilla Mollie som fyllde hela "tåå åj". Tyvärr är bilderna från Lovas dop på ett annat minneskort men Sofia  är det minsann ordning och reda på, hon har delat med sig av den fina dagen på sin blogg!

Här kommer iaf lite bilder ifrån Mollies barnkalas där alla kompisarna kunde vara med -  både Julius, Nova, Penny, Lucas och Tindra med familjer var med och uppvaktade vilket var den bidragande faktorn till att vi hyrde lokal=)!

        


Full rulle - lingonbulle!

Hejs svejs i lingonskogen!

Idag dvs efter det att vi hade varit på "Legos" (Leos lekland) och mamma brände närmare 2 studiebidrag på alla barn + barnbarn (tusen tack mamma, men du vet att du behöver inte!) brummade vi vidare in mot stàn där jag mötte upp Vera och Sofia för en avskanning i ett tappert försök att hitta någonting användbart inför Lovas dop på Lördag. (fick jag verkligen med allt det där i en enda mening?) Hur som haver.. med trötta ben, värk i ryggen och en kurrande mage begav vi oss vidare till PappaAnnlou där det bjöds på middag TACK! - att jag sedan, framför ögonen på min far, stod och hulkade upp hela kalasmiddagen är ju en helt annan femma men...allt kan hända i "de gravidas värld" och efter att ha fått vara kräkfri i 3 hela dàr så ska jag inte klaga=)!

Tack alla fina ni för en underbar dag!


Projekt städning - done!

Sådär..då var morgonstädningen avklarad (dammsugning, renbäddning, toalettskurning). Förutom det har jag även stått på knä och skurat golvlister vilket jag har tänkt göra de senaste sjuttioarton gångerna jag har dammsugit...TYP!. Men.. nu är det gjort, lillan leker i sitt rum och jag ska slänga mig in i dushen innan vi ska bege oss till Vera där även Sofia och "alla" de små är! Det blir en favorit i repris...vi - barnen - kaffe - tjatter, precis som förut ;)!!!


Motivation sökes!

Sitter i soffan med högar av böcker och papper runtomkring mig:

Undrar om den andra tapeten skulle vara snyggare på väggen i köket, vad ska vi äta idag? Åh, vad jag längtar efter min lilla skatt just nu! Vad är klockan egentligen? Shit, nu glömde jag att äta lunch..igen, få se nu har vi något gott i skafferiet, fick hon mitt mess? Vad ska vi göra i helgen då? Undrar hur det går för Fredde, Ja just ja, litteraturen var det ja - vars var jag nu igen..

...Förskoleinstitutioner är socialt konstruerade. De har inga naturgivna egenskaper, inga inneboende kvaliteter, inga nödvändiga syften. Vad ska de vara till för, frågan om dess roll och syften är inte självklara frågor. Konstruktionerna konstrueras av - och konstruerar i sin tur - konstruktioner av det lilla barnet och anknyter därmed till vår diskussion om den tidiga barndomen...

Hm...undrar om denna bok finns på svenska?


Bölande ko!

Jahapp...så var hormonerna i rullning igen....

Sitter här i soffan och toklipar för att de nyss i programmet "biggest looser sverige" berättade att ett par efter två års försök nu äntligen har blivit gravida, vilken lycka! Ja ni, det är inte värst vill jag lova.. häromdagen lipade jag för att det var slut juice, för att jag tycker att det luktar kiss (när jag kissar?!) och för att jag så gärna vill ha en bebis för att jag är såå himla bebissjuk (som om det inte skulle vara på G?!) Som sagt...den hormonrubbade "snart" vandrande mjölkkossan is back!


Helgen...

Sådär..nu kommer jag igen med ett inlägg långt mycket trevligare än det förra !!
Helgen har varit toppen, i fredags mys med mammorna och i lördags vässade vi armbågarna och drog iväg på klädbytardag (hönsmammornas riksförbund) ! Aftonen ägnades hemma åt bus med lillan, mys med varandra, pizzabak (okej, ni vet den där färdiga pizzakit som man köper på Ica för under tjugolappen men den funkar lika bra!) Vi avrundade kvällen med en tripp till Alba och efter att ha mättat våra magar med slisk i drivor somnade jag i soffan framför tv:n.

Idag (Söndag) drog vi på oss bull-bakar-förklädena och fyllde köket med dofter av olika sorters kakor (såväl brända som lyckade!) och strax ska vi bege oss till den "stora" staden för att se Freddes fotbollsmatch=)!

Magen...ja ni jag tror inte att det har vuxit så mycket sedan senaste magbilden men bebben kickar fullkomligt ass där inne ;)

V. 13: Kan det vara en fisk där inne?
V. 14: Det ÄR en fisk där inne!
V.15: Det puffar på rätt bra där inne och relativt ofta, nej vänta Oj vilken kick!
V.16: Det kickar på väldigt bra där inne och vi (jag och Fredde) ser och känner sparkar utanpå magen
V.17: Jag tror att det är en fotbollsspelare där inne ;)!


 V.16



Mollie ville också vara med...


Skitvecka!

Veckan är avklarad (med nöd och näppe). I våras var det inga problem men nu...
kliva upp kl 06.00 med Mollie som redan vaknat sjuttioelva gånger på natten och ropat efter pappa, försöka roa henne framtill halv åtta då det är dags att bege sig till förskolan, hem och plugga hela dagen, hämta lillan, försöka roa henne till middagen (jag är sååå trött jag vill vila en stund), göra middag, försöka roa lillan till läggdags, efter det börjar stöket här hemma med alltifrån tvätt till diskmaskinsplockning, leksaksplockning och toalettskurning framtill ungefär 22.00 då magen vänder sig och det är dags att gästa toan i närmare 1 h. Helt utmattad kommer jag isäng vid elva för att sedan stiga upp i ottan igen och så är karusellen igång... Så....om ni undrar varför bloggen dröjer så vet ni vad jag sysslar med på dagarna =P

Behöver jag säga att jag höll på att bryta ihop när Fredde meddelade att han ska vara kvar i Umeå iaf 1 vecka till?!? I feb sa de att han skulle vara där en vecka - han är kvar där än!!!

Därför...njuter jag av varje sekund nu i soffan - framför Tv:n - med datorn i knät och med en kickande bebis i magen i väntan på att få åka och rå om mina "mammor" ! Att de dessutom har handlat kinamat när jag kommer dit gör ju inte saken sämre;)

Ha en supermysig helg nu!





RSS 2.0