Tandis ;)

Idag var det äntligen dags för trollan att ta plats i tandläkarstolen för den årliga kontrollen som gick över förväntan . En toppenglad Mollie skuttade upp i stolen (fick kämpa för att klättra upp då hon inte är mer än två äpplen hög - typ!) Tänderna såg finfina ut och hon behöver inte vara tillbaka fören om 1,5 år - weheii ;)

Barnen framför Bollibompa imorse..


Ursäkta röran - vi bygger om!

Fråga mig om jag tänker riva ut halva köket och bygga ihop det på ett dygn igen - njae! Kära familjemedlemmar har boxats sig fram genom folk till höger och vänster i jakt efter den enda och mest användbara skruvdragaren, sicksackat sig igenom verktygslådor och kartonger medan jag själv har trängts för att komma fram med dammsugaren i hopp om att eliminera byggdammet medan någon anna försöker montera ner en diskbänk samtidigt som en annan spacklar väggen. Ja, ett minst sagt spännande arbete ;) Frågar ni sedan om jag vet hur man skruvar ihop stommar, borrar upp knoppar på skåpluckorna, bygger ihop lådor och spacklar gipsväggar så kan jag konstatera att det är det enda jag har sysslat med sedan i Fredags kväll ;)

Nu...är iallafall småtjejorna hemma igen och allt är frid och fröjd (förutom att vi ej har rinnande vatten i köket inte ens en diskbänk faktiskt, att tvättstugan numera fungerar som en tvättstuga/förråd/diskbänk/sopförvaring men när allt kommer kring känns det faktiskt riktigt okej;)

Nu...ska jag försöka väcka upp en trött liten Märta som sovit i 3,5 h och sedan fortsätta slipa/spackla;)






Borta bra men hemma bäst!

Världens snällaste Märta har under de senaste veckorna "bara" varit NÄSTAN-världens snällaste Märta då hon varit trött och gnällig på dagarna och varit svårsövd och sovit oroligt på nätterna. Men trots allt har hon verkligen försökt hålla skenet uppe! Jag åkte in med henne på barn efter en hel natts gråtande pga av misstänkt öroninflammation men öronen var fina. Dock hade hon en sänka på 135 och bakterier i urinen så vi blev inlagda på barn i ett isoleringsrum med endast en tv som sällskap. De gjorde omgående undersökning, medecinering och provtagningar och röntgen på lilla Märta. Första antibiotikan bet inte så vi blev kvar ett dyg till då den andra antibiotikan gjorde underverk och förvandlade NÄSTAN-världens-snällaste-Märta till VÄRLDENS snällaste Märta igen ;)!

Hon behandlas nu för misstänkt njurbäckeninflammation och ska tillbaka för fler koller, ultraljud och koll av sänkan.


Vardagslyx=)

BTW! Är sååå in-i-bomben-dålig på att uppdatera min vardagslyx där kära vänner prioriteras! Idag var inget undantag då superhärliga grannen med sin flicka (1 vecka äldre än Märta) knackar på dörren för att slå följe ner till kyrkan och ÖF. Väl där möts vi upp av ett dussintal mammor och bebisar för veckans babyrytmik. Inom loppet av 1 h hade även Sofia & Vera med barn anlänt och jag bara älskar att ha så mycket fina människor runtomkring mig, gärna hela tiden, eller ja oftast (okej heela tiden) =)!



"Morsorna" är samlingsnamnet som våra kära lagkamrater gett oss, här ett kort från lagfesten. 

Och såklart våra 6 barn (Tindra, Penny, Mollie, Märta, Lova & Ziggy...=)

    



Schlabben ah!?

Dejtade ortopeden idag (igen!). Denna gång en man med "icke svenska-som-modersmål" vilket resulterade i vissa kommunikationsproblem. Jag hade bla lite svårt att förstå "schlabben ah" (översättn: slappna av) när han gjorde knäundersökningen samt "uh leh" (översättn: ur led). Han gjorde mig dock väl förstådd med att mitt främre korsband har en total bristning (översättn: helt av!) = remiss till Umeå och OP för ett nytt korsband - weheii!

Nu...soffläge!

Schlabben ah!?

Dejtade ortopeden idag (igen!). Denna gång en man med "icke svenska-som-modersmål" vilket resulterade i vissa kommunikationsproblem. Jag hade bla lite svårt att förstå "schlabben ah" (översättn: slappna av) när han gjorde knäundersökningen samt "uh leh" (översättn: ur led). Han gjorde mig dock väl förstådd med att mitt främre korsband har en total bristning (översättn: helt av!) = remiss till Umeå och OP för ett nytt korsband - weheii!

Nu...soffläge!

Bra dag! ;)

Solen skiner och jag med! Fick glada besked när jag ringde och gjorde en skadeanmälan om knäskadan då tanten på andra sidan luren satte in närmare 8000 :- på mitt konto - katching! Imorgon åker jag upp till ortopeden igen och hoppas få en remiss till OP då jag varken kan sitta på huk eller skräddare, stödja på benet när jag ska sätta mig eller vika benet sittande (vilket resulterar i att jag fäller varenda 1-åring på öppna förskolan och kan numer liknas med pinocchio). Jag ska ju trots allt jobba på förskola så ett knä kan ju vara rätt bra att ha ;)!

Helgen ... har som sig bör bara innefattat roliga, mysiga och ännu mysigare aktiviteter då Fredagen spenderades med härliga brudar hos Moa som fyllde år!;) Sedan med Sofia & Vera på schtaan för inhandling till lagfesten som förgyllde min Lördagkväll! Vi frossade i flera olika pajer, lekte lekar, skrattade blev lite allvarliga då tränarna delade ut årets priser, käkade godis och chips och klubbade på att vi trots vår mittenplacering i tabellen är världen bästa lag ;)!

Igår.. slöt vi upp jag med familj och mamma & Anders hos syster i Kåge för att koka köttsoppa, grilla pinnbröd och även frossa i köttsoppa med klimp - yammi! Vi åkte vidare för Söndagsshoppingen på Coop för att sedan säcka ner oss i soffan - och där satt vi heela kvällen! (dvs tills Märta i vanlig ordning vaknade och var ledsen, denna gång fick hon en alvedon och jisses - hon sov hela natten!)

Nu..ska jag ge trollungen lite lunch och sedan väntar en lååång härlig promenad i höstsolen ;)

Bus med pappa på bahuset förra veckan..

   

Hemmamys!

Om vi flängt runt likt familjen virvelvind och varvart besök med besök(t), hittat på olika aktiviteter för att sedan vara uppe tills John blund fullkomligen häller en säck med sömnmedel på oss för att få oss isäng då vi envisas med att stanna uppe sent för att ta vara på dagen? Nääsi! Igår låste vi ytterdörren och stängde av alla mobiler för en dag hemma, med barnen, i barnens rum. Vi byggde med lego, ritade teckningar, lekte med barbie och avbröt med en kittelstund hela familjen då och då. Barnen som visst vaknade i ottan höll på att somna sittandes där vid 18-tiden så vi drog på dem pyjamasarna, borstade Mollies gaddar och stoppade ner dem i syskonvagnen för en skön promenad i kvällskylan medan flickorna låg gämse och sov. Efter Hollywoodfruar gick vi raka spåret till sängen och dess aktiviteter (Läs: ligga uppe halva natten på varsin sida av sängen & spela WorldFeud tills batteriet börjat tigga om att få laddas) 

Mollies kommentar om sin toppeluva..

"Pappa, jag vill inte ha den här mössan med svans på taket, finns det någon utan?"

(Bollen uppe på luvan gjorde tydligen ont när hon låg ner)



&


Ladies night!

I Fredags lämnade vi bort våra små för en kväll på stàn. Fredde hängde med arbetskamraterna på firmafest & själv unnade jag mig en goò middag på Olles tillsammans med (nästan) alla brudar i familjen (mamma, moster syster * 2..). Vi frossade i maten och skrattade så det stod härliga till (inte alls mindre då min kära syster missade bänken och satte sig rakt ner på golvet). Nåväl, mätta & nöjda gjorde vi resterande brudar, mammor, tjejer och tanter i skellefteå sällskap på arenan för en sjuhejdundrandes show med både Brolle och Martin stenmark - förstås inte alls lika manliga & sexiga som min Fredde då=P! (han läser min blogg och jag vill verkligen ha den där parfymen i julklapp!) - Tusen tack mamma som bjöd oss även detta år!


Lördagen då...

Mollie fick sin första skönhetsfrisering på Hair & Face då Emma gjorde ett kanonjobb och förvandlade en söt liten trollunge till...ja..en sötare liten trollunge!=)
Lite Shopping & en lunch på kitchen hann vi med innan det var dags att åka hem & slänga in steken i ugnen (ingen snabbmat direkt men gott värre!)

                                                             Fröken bus i sin snèlugg.



Idag...brummade vi upp till staàn för att släppa loss bustrollen i nordanåls lekpark tillsammans med både Annlou, Isac, min syster med barn & Tim + Hilda med lilla Costian. Vi fikade och gick på museumet vilket uppskattades mest av barnen (Jag menar, vem behöver barnbio när man kan titta på urgamla pottor, mammuttänder och bilder på träbyggnader=P)


Livet!

Idag (imorse) packade jag in flickorna i bilen och brummade till Ö-F i ske-hamn dit även josse, Nova & Nelly hakade på. Man träffar hela tiden nya människor där övervägande konverstationerna handlar om bajskonsistens, blöjmärke, fynd på bytardagar och REA på Lindex och vem som nyligen blivit gravid eller separerat! Inte ens kaffet behöver man koka själv och mitt nya kall har blivit att sitta på golvet, med en kaffekopp i ena handen surrandes med någon till tonerna från alla barn som busar omkring - livet! 

Märta & hennes kusin Tim från i Onsdags då de var här på middag..




God morgon världen :)

Vaknade i morse av en 7-månaders bäbis som låg och nöp mig i diverse kroppsdelar (främst de mjukaste delarna under armarna) till tonerna från hennes joller. Mollie hade stigit upp med Fredde och låg redan uppe och tittade på bolibompa vilket gav mig en hel timmas längre sovning ;) Klockan är nu halv nio och barnen är pyntade (påklädda) och mättade likaså jag, städningen gjordes bort igår och det är inte direkt något gå-ut-och-leka-väder så jag tänkte ta på mig flitigdräkten och baka litegrann innan det bär av mot öppna förskolan - måste ju inviga dessa fina cupcakesformar i silikon som jag fick av min kära mor ;)


Fulländad dag ;)

Imorse lämnade jag av Mollan på förskolan och gick hem för att baka en shuejdundrans massa bullar - sagt och gjort. Vid tvåtiden packade jag ihop en picnickork och hämtade upp Mollie igen för en mysig picnik tillsammans med en av hennes förskolekamrater i lekparken. Vi gick hem för att vända på klacken och tillsammans med Vera & Barn promenixa till skelleftehamn och sofia där hon hade ställt till med goomiddag ( + wiine som Vera hade med sig). Barnen busade på som vanligt och vi tattrade på tills papporna kom för att hämta hem barnen vid 19-tiden. Vi stannade kvar en stund för att planera fotbollsavslutningen innan en rask promenad hemåt kallade. Nu sitter jag däckad i soffan och iriiterar mig på Gunilla i svenska hollywoodfruar - grr! Imorgon blir det bus heeela dagen på öppna förskolan för att följas upp av en dejt hemma hos oss!

   


Over & Out

Helgen i korta drag

Lördagen började med att jag på något konstigt vis lyckades glömma bort klädbytardagen och till Freddes stora förtjusning 1. han fick sovmorgon 2. han sparade en massa pengar

Vi skrubbade huset och packade in barnen i bilen för att besöka Mollies "pojkvän" Lucas med familj. Vi lekte med barnen, besökte lekparken, käkade middag och frossade i godis tills klockan påminde oss om att SOVA ÄR SKÖNT!=)

Söndag...fika och bus hos barnens farmor följt av långrpomenad (till) och kalas hos min kusin Sanna som fyllde byxmyndig. Efter kalasande i massor stoppade vi in barnen i bilen för att åka upp till stàn och den rutinuerliga Söndagshandlingen. Nöjda efter åter en helg i nära och käras sällskap kröp vi upp i soffan tätt intill framför veckans höjdpunkt "Jersey Shore" !;)

                                                   Nyvaken Mollie i sin nya pippitröja

                                                           Söta Märta ;)

Friday..

I Fedags kom även Moa, Johanna, Bea & alla barnen på besök där fika, tjatter och ännu mer tjatter förgyllde vår dag! Men...tiden går fort när man har roligt och i samma veva som Fredde steg in genom dörren var det dags för honom att åka upp till stàn och glira med grabbarna. Detta resulterade i att jag fick en heel kväll by my self och det händer INTe ofta då jag är rädd för både spöken och våldtäktsmän så men alla lampor tända i huset ihopkrupen i soffan med TV:n på högsta nivå satt jag enbart och väntade på att klockan skulle ticka fram liiite snabbare så att F skulle komma hem och befria mig från nattskräcken=P







Märta & Charlie


 Trött pappa kom hem liite tidigare från jobbet för att hinna umgås med oss ?!=P


Världens snällaste barn?

Ja..jag tror faktiskt att jag har det! I Fredags fick jag ett il och både dammsög - och skurade golven, putsade fönster, skyurade toaletten, dammtorkade och renbäddade alla sängar och flickorna, ja de satt vid bordet som små ljus och knaprade på majskrokar (när de inte gick bersark på Mollies rum dvs ;) De leker så otroligt bra tillsammans och Mollie ÄLSKAR att vara med Märta, sköta om Märta, spexa för Märta, mata Märta ja...allt som har med MÄrta att göra! (t o m väcka Märta varje morgon vilket inte uppskattas lika mycket av mamma=P)


 (Flickorna under mammas städiil - oskarp bild dock!)


 Majskrokarna måste ju vara guds gåva till upptagna mammor=P


RSS 2.0