Pedagogiskt arbete med barn speglar av sig..

Nog läser jag till pedagog nog men att gumman min skulle bli så "skadad" av detta hade jag ingen aning om..

* Mollie står och smäller igen diskmaskinen hela tiden medan jag tömmer den och ber henne att sluta. Till slut tar mitt tålamod slut och jag höjer rösten och säger till henne på skarpen:

- Nu räcker det Mollie - SLUTA!

Mollie tittar funderande på mig: "Asså mamma - huj tänker du nu?"

* Vi gästar Vera och Ludde och Mollie och Tindra springer runt och busar när Mollie tittar på Tindra och säger:

"Tindaa du sitta dää tänkej jag!"


* Vi ska äta middag och jag ska just till att hälla upp mjölk åt lillan då hon tar upp mjölkpaketet, tittar på mig med menande blick och säger:

"Mamma - ja kan säll fötå du!"


Ja vad ska man säga...det är svårt att hålla sig för skratt ibland!



Tiden rusar..

Åh en slank den hit -åh en slank den dit..tiden alltså! Med dryga 4 veckor kvar till BF snurrar tankarna inte på så mycket annat än SNÄLLA STANNA INNE TILLS DENNA KURS ÄR KLAR IAF! Därför har vi ingen brådska med bb-nytt här hemma även om längtan är total! Jag mår ju faktiskt bara bättre och bättre så en "liten" magge stör mig inte alls!=) (Dvs när den inte ligger och trycker på ichias-nerven så att folk tror att man är full när man ragglar runt på matvaruaffären).

Här kommer förra veckans bild på kulan..


                       
                                                                     v.35


BM!=)

Idag har jag återigen varit hos BM och allt såg prima ut! Inte ett gram har jag ökat på närmare 2 månader så antingen blir det en bautabebbe som tar allt jag stoppar i mig eller så har de en lycko-mirakelvåg på det där stället! Magen hade dock inte heller vuxit något märkbart sedan förra gången så maybe blir det ett extra UL ;)!!

På tal om bebisar så fick vi träffa Sofia - Robin och Pennys lilla prins och nytillskott i familjen! Så liten och så söt! Nej, vi längtar inte mindre!=) Det ska bli så spännande att åka till Luleå nästa gång dvs 6 dagar innan BF (Mollie kom 4 dagar innan) men..de har ju förlossningsavdelningar där också så vi har nästan förberett oss för att den kommer att vilja ploppa ut just då!

Här kommer lite bilder ifrån helgen då Saga sov över..



            


Hemma en kall dag..

-25 visade termometern imorse och bilen såg väl ungefär lika pigg på att ta en sväng ute i kylan som vi! Därför..satte vi igång med storstädning och brödbakande - ca 50 källarfranskor hann vi med innan lillan vaknade och kusin Saga kom på besök. Nu leker småtjejerna för fullt och själv ska jag sätta fläsket i dallring och förbereda lite eftersom vi har lovat tjejerna att de ska få baka var sin pizza till middag=)!



Ha en supermysig Lördagskväll!


Mysdag!=)

Myspys ä kodordet för gårdagen då vi introducerade dagen på Stigs med fina vänner, goa ungar och gott fika!=)
Behöver jag nämna att det är fullt ös då tre 2-åringar leker krokodil bland fikagästernas stolar och ben, skrämmer fikagästerna med krokodilläten, sanerar fikagästernas barnvagnar på saker och ramlar omvartannat! - Säg var tog det där lugna mammafikat vägen?=P (Plötsligt känns det väldigt godtagbart att ta en extra bulle då man hinner förbränna mer än man stoppar i sig!)

                                         Penny, Tindra & Mollie

Senare på afton kom middagsfrämmen där sviterna av att ha ätit för mycket mat, tryckt för mycket godis och skrattat i sinne påminner mig om vilken underbart trevlig kväll vi hade igår. Mollie och (som hon säger) kille Lucas showade och tömde Mollies rum på leksaker dvs när de inte tog en chipspaus eller två! Busungarna=)! Sedan fick vi även bebismysa med lilla Holly också och bebissuget blir ju inte mindre, Fredde har påpekat hela dagen att vi måste göra i ordning inför bebbens ankomst (det är ju "bara" 5,5 veckor kvar) ! 


Cravings..

Jag trodde jag hade blibit knäpp..men jag är tydligen inte ensam! Jag var inne på ett forum gällande gravidcravings och fann denna bensindoft som en riktigt vanlig craving. En mamma skrev att hon älskade lukten av bensin och att knapra is vilket speglar mina galenskaper!=) Att lukta och tugga på skummadrass är tydligen också vanligt förekommande bland hormonrubbade gravida kvinnor!
Själv är jag inte bättre då jag blivit näst intill beroende av bensinlukt, bilsmuts (ni vet det där bruna smutsiga lagret på bilen), Ajax-lukt, andra rengöringsmedel och is (helst snö). Med Mollie var jag tokig i citroner och nagellack och ingenting annat!=) 


Så tokigt det kan bli=P...


Jag VS Jultomten

Det är tydligen inte bara jultomten som har skägg...igår när vi sitter vid middagsbordet börjar vi av någon anledning att prata om skägg...

Mollie lite fnissandes: Mamma äj skäggig!

Jag: Men mamma har väl inte skägg vem är det som har skägg?

Mollie: Pappa ha skägg!

Jag trodde att vi hade lämnat den konversationen och stoppar in en tugga mat i munnen då Mollie fortsätter..

Mamma ha ju skägg i jumpan!

Jag tittar på Fredde och kan knappt hålla mig för skratt då Mollie fnissar och fortsätter med ett ..

"å nippan!"

Nog var det längesen jag kunde se ner över dessa regioner men att det var sååå hemskt trodde jag faktiskt inte!

Bebislycka!

Idag har bebben "där inne" roat mamma nästan hela dagen dvs undersökt hur hårt det går att sparka mot revbenen innan mamma gör en insats att lägga sig ner, trampat på urinblåsan för att se hur bra mammas håll är och pressat upp magsaften i strupen för att kontrollera att mamma verkligen tar sina halsbrännetabletter (måste ju vara guds gåva till den gravida kvinnan!). Trots det svävar jag på moln för varje spark jag känner och samtidigt som vi vill att vår nya familjemedlem ska komma ut helst igår vill jag för alltid vara gravid! Fredde har längtat efter att få ta in spjälsängen och bädda klart i den men eftersom att det är jag som dammsuger här hemma (med risk för att dammkossorna ska slå läger och bilda armè under soffan, under bordet, under sängen osv där det lätt "missas" när Fredde gör det) och kommer att vara förbannad på denna säng som står och tar utrymme i onödan så låter jag honom hållas ett par veckor till=)! Han, sötisen, har till och med tvättat upp bäddsetet till spjälsängen och hoppas väl att vi ska göra i ordning sängen typ nu=)!

Mollie längtar också efter sin "lillasyster" i magen och har redan planerat att vi ska åka på leos och hoppa studsmatta samt att lillasyster ska få sova i hennes nya säng=).


Mask går till attack!

Huvva! Ikväll när jag skulle tömma sopkorgen under diskbänken upptäcker jag en lång vit mask på sopkorgens kant. När jag stack dit fingret för att peta på den så gick den direkt till attack och följde hela tiden mina fingerrörelser (säkert redo att äta upp mig eller nåt!?). Jag fick panik och ropade på Fredde som kom till undsättning (han brukar oftast sucka och fråga "vad har du nu lyckats med då") men inte den här gången utan han lyfte upp den långa masken och...kastade sedan bort hundhåret som genom sin elastisitet fick mig att tro att detta ting skulle attackera mig! Ja, vad säger man? Shit happens!=P

Och här mina vänner kommer världens gulligaste mage..den är stor, den är tjock och den är väääldigt mysig;) (att bebis tror att den hamnat på leos lekland då den åker rutschkana på mammas tarmar, hoppar jämfota på urinblåsan, spelar bongotrumma med lungorna och hänger knäveck i revbenen är en helt annan femma;)

                                                    V.33

Jag i ett nötskal!

Hörde ni om henne som lyckades frysa sitt urinprov..inte? Hör här...

Jag förstår att ni bloggläsare (som fortfarande håller tålamodet uppe att följa min blogg då inläggen förekommer ungefär lika ofta som joggingturen och sängkammarmyset men..) ni känner ju mig och blir väl säkert inte förvånade över att är den första personen i skelleftehamns vårdcentrals historia som har lyckats frysa ner ett urinprov? Nej, jag trodde väl det..

Det var iaf så att jag (efter att ha glömt det i 23 v.nu) skulle ta med ett urinprov till BM för en vanlig rutinkontroll. Jag skulle innan detta besök bara en snabbis in och kika på sunnanåcupen och dessa strikta direktiv att absolut inte låta provet bli varmt fick mig att lämna detta i bilen (utan en tanke på att det faktiskt var närmare -20 grader ute). När jag kommer ut i bilen är provet fryst men hinner lyckligtvis tina upp på min resa till BM. Jag förklarar lite skamset att jag råkat frysa provet och BM hade ingen aning om det skulle fungera ändå men hon hade minsann en annan kollega som visste allt! Efter en stund kommer BM tillbaka och förklarar att hennes kollega aldrig hade varit med om detta tidigare och att provet visade ett flertal konstiga plus - och minustecken vilket tvingar mig att komma dit med ett nytt prov.

Innan jag går hem ifrån besöket tittar BM på mig väääldigt omsorgsfullt och förklarar att nästa gång kan jag bara låta provet stå i kylen innan jag lämnar in det...

Hejdå julen 2010!

Julen (liksom all mat, allt godis, alla bullar och alla besök) är förbi liksom år 2010 som strök förbi i samma veva som vi skålade in det året! Här kommer lite sladdisbilder från julen som var..

       

Nyårs hos Christer, Johanna, Lucas & Holly..

       

Julgransplundring på rotan..

  


Nu väntar ett nytt spännande år och har jag tur lyckas jag kanske hålla mitt stående nyårslöfte att gå ner i vikt då jag i nuläget ligger på +17 kg=P

Puss och hej!

RSS 2.0