Datacomeback och sexy underwear..

Vad tror ni händer när jag ska starta upp vår dator efter att vi fått tillbaka den ifrån reparationen? Jo, den startar inte och ter sig på precis samma sätt som när vi lämnade in den - den är död! Jag visste inte om jag skulle skratta (för att rusa tillbaka till butiken och köra upp den i ansiktet på expiditen) eller gråta (för att det här här andra datorn inom två år som pajar för oss) men...då hittade jag strömkabeln och pluggade in den i uttaget och vips var datorn som ny igen! Visst är det väl ändå "gud förbannat" att de lämnar tillbaka en totalt oladdad dator!! Men..nu är den här och kanske ska jag passa på att beställa lite julklappar när jag ändå är igång!=)

Fredde är på hockey med min mamma och moster i hamn så jag hade tänkt överraska honom och "piffa" upp mig lite till hans hemkomst ikväll. Det är lite knepigt dock för han tycker inte om trosorna med en cykel på där bak, inte nättrosorna ifrån BB, inte de med en uggla på heller och absolut inte mina sköna blå mammatrosor som går upp till naveln (visst är han kräsen!) Om han inte går igång på den här outfiten så vet jag inte vad jag gör..(antagligen hurrar för en fortsatt myskväll i soffan innan jag zombieartat beger mig mot sängen med ett stopp vid toan för att borsta tänderna)


 


Hej igen bloggen!

Oh yeah! Vi hämtade tillbaka min bästa vän datorn "the one and only" idag så nu ska jag ta upp min bloggande igen då hemtentan är så gott som klar med en deadline först om två dagar. Imorgon ska jag tänka på allt annat än wholelanguage-modellen och den psykosociala betydelsen i skolan det lovar jag! (dvs efter att vi suttit på Skeria och diskutterat just detta) Istället kanske vi åker på Byggmax och införskaffar oss de där innerdörrarna som jag länge har suktat efter....eller så kanske vi respekterar ekonomin och lägger den slanten på julklappar istället, jo så får det nog bli!

För övrigt så har jag kommit till insikt om att det här med att ställa bak klockan och sova en timma längre INTE gynnar småbarnsföräldrar. I Lördags hade vi övernattningsbesök av lilla Julius (12 dgr äldre än Mollie) och denna gosse behagade att vakna 04.20 för att sedan inte vilja somna om. Vi kröp upp i Tv-soffan och Julius fick en mandarin tt mumsa på eftersom att det var alldeles för tidigt för frukost. När jag trycker fram klockan på TV:n ser jag att den är 03.46 och det var alltså den nya vintertiden. Där satt vi  i höstmörkret, åt frukt och undrade varför vi var så hiskerligt trötta!


För övrigt så har jag lite tackelser att utgiva dvs till min mor för den goda mat vi (alltid) får, till alla som känner igen sig ha sagt "vad fin du var i tidningen" och till tjejerna som förgyllde min kväll igår på Waynes med diskussioner alltifrån lågkonjunktur och svininfluensa till bäckenbensmått och potträning - Tack!


Nu ska jag kura ner mig i soffan (hos min pappa där jag befinner mig) och invänta min lillebror som ska få följa med oss storasystrar på stàn för att välja sig en födelsedagspresent=)!

Vad har ni för er på dagarna då?=)

Idag har jag inte gjort någonting alls faktiskt..., dvs om man bortser ifrån att jag har suttit framför datorn hela dagen, bråkat med hemtentan, svurit åt dataapparaten och försökt väcka upp den där hamstern som verkar ha somnat i sitt hjul inne i mitt huvud! Nej, det har varit lugna gatan i min hjärnverksamhet och jag håller alla tummar och tår för en bättre dag imorgon! Det tog mig alltså 6 h att skriva ihop 1,5 sida - i vanliga fal brukar det ta mig lika lång tid att försöka korta ned mina arbeten men men...jag har ju ändå ingenting bättre för mig (som att tex mysa med lillan, umgås med Fredde, länsa klädhylor på stàn eller ligga i soffan och trycka chips) så varför inte!

Det var tillslut bara att ge upp pluggandet och joina brudarna (+ killen) hos Jenny och tjattra av sig lite, fika gòfika och hålla reda på småtjejerna som lekte "vemkanstökatillmestunderkortasttid" !

(killen & småtjejerna = Melvin, Felicia & Mollie)

För övrigt så hann jag under min studietid här hemma igår hetsa upp mig rejält över personen som stod och knackade på dörren utan att stiga in trots att jag skrek "Kom In!" ett sjuttiotal gånger. Jag tyckte att knackningarna var mesiga, som om någon knackade med bara en knoge ni vet. Nåväl, det slutade att knacka på dörren och knackningarna rörde sig runt huset (vid det här laget var jag inte irriterad längre utan riktigt irriterad!). Har folk inget bättre för sig?  Tillslut hörde jag knackningarna bakom mitt huvud och som om någon satt nedanför fönstret och knackade. Jag vände mig om och försökte kika men där fanns ingen... FÖRUTOM den fågel som flög iväg in i skogen för att sedan komma tillbaka och fortsätta sitt HACKANDE på fasaden!


Prestation på en annan nivå...

Sitter här i soffan med datorn i knät och ett helt bibliotek med böcker på bordet, under bordet, i soffan och ja...överallt! F & M åkte iväg till Kåge och ska tillbringa dagen där medan jag ska försöka få någonting gjort här hemma dvs läsa, läsa, läsa och kanske...läsa! Innan jag började studera så oroade jag mig för om Mollie var mätt, om hon var kall om fingrarna, om hon skulle ramla och slå sig etc etc nu är det prestationsångest på en helt annan nivå och några blåmärken hit och dit är plötsligt ingen sak alls!

Nåväl, dags att ta sig an böckerna i brist på något mer underhållande (än tex läsning) så kanske jag kikar in med ett litet inlägg senare!

Tjing tjing!

Textavvikelser....

*suck*....jo, det är ju så att jag gillar att gå omkring och lalla/tralla/nynna/sjunga på låtar här hemma då jag städar eller helt enkelt bara för Mollies skull men Fredde är på mig stup i ett och rättar till mina textfel (han klagar dessutom på mitt engelska uttal) vilket jag själv tycker är helt ok! Nåväl, jag tänkte bjussa på några låtar där mina texter skiljer sig litegrann ifrån orginalet...

En låtsnutt jag sjöng när jag var liten som min mor hade väldigt roligt åt:

"En gammal Ammahed, med listerna på sned" (En gammal Amazon med lister av krom)

Sedan kommer senare års omgjorda sångtexter...

"Donkio, you got the rythm of it (Tokyo, you`ve got the rhythm in you)

"Oh lord won`t you buy me a mercey despence" (Oh lord want you by me a mercedes benz)

" She`s my man, how do you do" (en korsning mellan två låtar: She`s my man, sweet miss blue)


Så om ni känner någon som vill skriva kontrakt så älskar jag att sjunga....om än inte helt rätt!!=)


För övrigt så har jag en hemtenta imorgon så det är bäst att kolla igenom litteraturen en sväng till men ni ska få lite bilder iaf, det var ju ett tag sedan !!

    


Sleep tight!


Datorelände!

Tjolahej tjolahopp! Ni minns den där nya datorn vi köpte just innan skolstart? Just det, den är inne på reparation nu efter bara tre månader och i panik fick jag låna pappas dator då de just nu ligger på playan i Turkiet och har det bra! Men jag är INTE avundsjuk inte...jag ska ju göra en massa skolarbete och plugga inför tentan på Onsdag! Att ligga på stranden och smutta på en paraplydrink i solen kan inte alls jämföras med litteraturens tolkning av värdegrunden - ooonej!


Annars rullar det på här hemma. Fredde njuter av sitt nya PS3, Mollie möblerar om i skåp och lådor, ser till att toalettborsten alltid är ren, knaprar på blommblad och tuggar ludd. Själv försöker jag komma vilka krukor vi ska ha i fönstren, vilken lampa i köket och om vi ska ha någon matta på golvet i köket i takt till läsandet av "det sociala livet i skolan" - weheey! 

Ikväll kommer Malin, Claes och Julle hit och jag tor att jag ska slänga ihop en paj då vår kyl har invarderats med blåbär. Imorgon ska jag blotta mina tänder hos tandis för en upmaning att använda tandtråd, en genomgång i hur man använder tandtråd och ett tips på var man kan köpa tandtråd. Sedan blir det skola för hela (okej halva) slanten med tjejerna på Skeria. Vi jobbar faktiskt effektivt bland kaffekoppar, skvaller, bloggläsning och inredningsanalyser!=)

 


Ha en bra dag!

Nu har jag gjort det igen...

Det var så att vi (jag&F) brummade upp till stàn igår för att köpa den lykta jag tidigare sett ut och har jag väl bestämt mig så ska jag bara HA! Nåväl, jag gick direkt och hämtade lyktan och ställde denna framför kassan. Expediten knappade in koden och uttryckte sig i vanlig fras:

 - Var det bra så?, då blir det åttahundranittionio kronor tack!

Jag kände hur plånboken nästan ville smita iväg av summan att döma så jag häver ur mig:

"men du tror inte du kan göra någonting på priset, det är ju ändå ett butiksexemplar?

- Jo men du förstår att allting står ju framme i butiken så alla saker är ju butiksex men om du får den en femtiolapp billigare då för det var väl inget fel på den?

"Nej det var inget fel på den, det blir bra!

Efter att jag skamset har betalat så tar jag lyktan och vi börjar traska ut ur butiken då F upptäcker en skavank inuti lyktan. Vi vänder om igen och fångar genast expeditens uppmärksamhet när vi ställer upp lyktan på disken igen. Hon anammar felet och uttrycker sig lite irriterat:

- Om du får ytterligare hundrafemtio kronors avdrag är du nöjd då?

Stolt som jag blev över att jag vann denna "ekonomistrid" nickar jag till och gick hem med min skatt tvåhundra kronor rikare !=) 


Jag har beställt en till lite mindre likvärdig lykta också. Den är brun och eftersom att det inte tillverkas vita längre så ska jag spraymåla den vit ;)!!!
 


Bäst på fest??

Igår samlades hela laget för en trevlig kväll med mat, lekar och skratt. Jag hade verkligen laddat för denna kväll och hasade mig även ut på "station 8" vilket jag flytt undan sedan studenten då jag sist var ut! 
 Jag kom iaf till insikt om att jag nog ändå är den där "toffeltjejen" som sitter ihopkurad i soffan med en filt och en godisskål i högsta hugg för att sedan somna i Freddes knä framför en dålig film på Tv:n. Att snubbla runt i ett par på tok för höga klackeskor på dansgolvet och gräva mig fram i vimlet av folk samtidigt som huvudet skriker "jag vill hem" till dunket av den musik som spelas är inte riktigt mig grej!

 Det var iaf mysigt att få umgås med tjejerna en hel kväll så Sofia och Vera: det gör vi om, även om jag gärna väntar några år, club 27 kanske?=) Föressten så är jag sämst på att neka till dans, vad sägs som:

"Nej tack det är bra!"
(hur töntig får man vara?)  - skönt att jag bara behöver ge Fredde en blick för att han ska veta när jag inte är på humör haha!





En lugn myskväll=)!

Idag träffades vi på Skeria för en liten snabbgenomgång av elefantboken à 300 sidor engelsk text om matte och om jag säger att det är en matematiker som skrivit boken så förstår ni också att det inte är A-engelska vi pratar om! Eftersom att jag varken kommer överens med det engelska språket eller matematikens lagar så ser jag endast detta som irrelevant då jag hoppas kunna lära mina förskolebarn att räkna kottar och klossar PÅ SVENSKA! Men..det är ändå superroligt och som ett brev på posten har vi fått (och gjort) en hel examinationsuppgift fel vilket resulterade i att hela klassen underkändes men....läraren skulle ha överseende med detta och bedöma uppgiften vi fått (och gjort!) - TACK säger jag som kämpade med denna uppgift en hel kväll =)!!!

PÅ tal om kväll så har karln i huset varit på kurs hela aftonen så jag har fått rå om lillan alldeles själv! Hon har fått
:* kasta ut alla kastruller på golvet
*"städat" i mammas garderob inklusive linneskåpet,
*"sorterat" sopor och
*sugit på skor
*Kastat ut alla DVD-filmer
*Kastat ut den rena tvätten ur tvättmaskinen.
*Hånglat upp spegeln i datarummet 
*Bitit sönder en bok
*Klättrat upp i fåtöljen för att sedan stå och hoppa i den
*Klättrat upp i soffan för att sedan stå och hoppa i den

Jag har:

*Plockat in alla kastruller i skåpet
*Städat i min garderob inklusive linneskåpet
*Sorterat sopor
*ställt i ordning skorna
*Lagt tillbaka alla DVD-filmer
*Hängt upp den (från början) rena tvätten på tork
*Torkat av spegeln i datarummet
*Plockat upp pappersbitar från en bok
* Plockat ner Mollie ifrån fåtöljen och "ajjabajjat"
*Plockat ned Mollie ifrån soffan och "ajjabajjat"



etc etc....så vi har, med andra ord, haft riktigt mysigt här hemma ;)!!!
På tal om något helt annat så kommer en kille hit på Måndag och ska göra ett repotage om me and Mollie - spännande ;)!!

Attjoo, Attjoo, Attjoo - Prosit!

"Jag ser det snorar
jag ser det snorar
det var ju trevligt ATTJOOO!"


ungefär så klingar det här hemma just nu då jag och Fredde nyser ikapp och slåss om toalettpappret för att forsla bort E4:n (mellan näsan och munnen) med! Trollan verkar dock OK (än så länge) men we`ll see, nog ska hon säkert joina förkylningsklubben hon med.
Dock håller jag på att bli tokig på detta gallrande med mat som pågår här hemma just nu. Det spelar egentligen ingen roll vad liten får - hennes mun ser alltid ut som ett stopljus efter maten, någon som har något tips? Igår fick hon potatis, kött och gurka och såg ut så här....



Förutom snor i floder och röda munnar så händer det faktiskt lite roligare saker här hemma då vi gått loss på diverse inredningsaffärer i jakt på lite pynt här hemma. Dessa två tavlor nedan har jag spanat på länge men nu slog vi till och kappan i Mollies rum sydde jag ihop idag, jag köpte ganska mycket tyg så jag ska även göra några tavlor till hennes rum av det!

  

 


En liten hälsning...

...från min älskling...


Paus...

Vad har vi gjort idag då? Förutom att plugga på Skeria, sanerat dammråttor här hemma, fikat hos grannarna, busat med lillan, myst i Tv-soffan, ögonshoppat på webbutiker och ropat hem en vinteroverall åt lillan - ingenting faktiskt! Jag har inte ens försökt ge mig på en enda skoluppgift ikväll för jag har tagit en paus ifrån skolan (för ikväll iaf!). Imorgon däremot blir det hjärngympa då lillan sover och den sista uppgiften för första kursen ska bli färdig - Yes!

BTW! Vem tror ni kommer gåendes mot mig när jag entrar dörren i Tisdags? Jo lillan som äntligen har insett att hon faktiskt kan gå SJÄLV! Hon har också lärt sig var mammas skolpapper finns och vilka sidor hon ska äta upp för att skapa problem för mamma....


 << "Brottsplatsen"

 << "Offer"

 << "Bevismaterial"


RSS 2.0