Frida goes shopping...again!

  "Mamma, mamma jag fryyser så om mina ben"
 - Men lilla Mollie du vet väl att mamma köpte gardintyg för hela barnbidraget förra månaden du får gott klara dig med tröjan du fick ärva av Kusin din förra året!


Inte...riktigt så illa var det men nog började det sina i lillans garderob så vi gjorde stàn ett besök och inhandlade lite baskläder till trollan. Själv blir jag som en ko på grönbete när jag kommer in bland de fyllda klädhyllorna i butikerna men Fredde verkade väl inte fullt lika entusiastisk!

Jag: (Sliter tag i en blommig klänning) Åh vad fin titta Fredde!!
Tänker: Kanske, kanske ändå??

Fredde: Mmm men nu var det ju tröjor till lillan vi skulle titta på!
Tänker: Att jag ens gick med på att följa med på stàn!

Jag: Men åhh titta Fredde minns du hur liten Mollie var när hon kunde ha den här bodyn i stl 56?
Tänker: Kanske han visar intresse på ett syskon till Mollie!

Fredde: Mmm men gumman.... (ger mig DEN DÄR blicken)

Jag: (När vi väl kommer till en avdelning med kläder i litens storlek): men Fredde titta då! Det var väl ändå det här vi kom för att göra!!!
Tänker: Åh, varför tog jag ens med honom!

                                                 






 


Kalasroligt!

Nu har syster gjort det igen! Hela helgen - hela tjocka släkten - mat för ett helt fotbollslag - fika för ett helt mammagäng och familjemys i mängder!! Tusen tack igen och igen för den goda maten!!

Mollies andra hälft "Kaga" (Saga) som fyllde 2 år i Torsdags....=)!


  


Bilddagbok - (check!)

Nu har jag varit flitig nog för ikväll så här kommer lite bilder eftersom att skrivkrampen är ett faktum och hjärncellerna lämnat WO för längesen!....

  << Nya innerdörrer (Check!)

 << Mollie fick krupp och sov i nästan 2 dygn (Check!)



  
  Mollie tillbaka i matchen igen (Check!)


 Kaffe & Hastbullar framför OS (Check!)


How you doooing?

(Pust) känns nästan som att jag har åkt vasaloppet så slut är jag just nu men jag tänkte ändå peta in ett litet inlägg med information om att vår dotter är på bättringsvägen men hon behövde tyvärr lite mer kortisonbehandling då den falska kruppen inte vill ge sig och inte heller den hund som står i hennes rum och skäller på kvällarna (hennes hosta).

Jag åkte på skolan imorse och vid 12 ringer Fredde och berättar att lillan är vit i ansiktet och blå under ögonen, har ingen feber men är väldigt slö -  (jahapp?!) Jag bad honom kontakta BVC och 14.30 ringer han tillbaka och talar om att vi ska träffa läkaren kl. 15 (jaha, bara en halvtimme kvar och jag som är i stan, med bilen, mitt i pluggandet) Men....bettan går bra och vi hann faktiskt i tid (dock satt vi och väntade i en halvtimme innan någon vänlig själ talade om att vi satt på fel våning). Efter många om och men fick vi träffa läkaren och 45 min senare var vi klara. Det var bara att skynda hemåt för att byta om till träningen kl. 17. Väl hemma igen stod middagen på bordet och mätt och belåten tog jag itu med skolarbetet så...nu ska jag hasa mig i säng för en ny fullspäckad dag imorgon!=)

Nattinatti!

Ps. Tack allihop för era värmande ord!


En liten hund...

Hej hopp!

Visst är det konstigt att sjukdomar oftast dyker upp/utvecklar sig/förvärras under helgerna vilket innebär att helgplanerna får skutas upp och väntetiden på akuten blir milslång.  Den här gången åkte vi in efter att Mollie knappt fått åt sig andan under helgen och värst var det imorse! Hon skäller som en hund och har helt tappat rösten men efter lite adrenalininhalering och kortison var trollet tillbaka i matchen igen och efter en kur hostmedicin ska "Kruppen" vara borta=)!!


Så kan det và !

Vi hade idrott sista lektionen idag och det var lite komiskt för vår lärare hade lite bråttom hem (=vi slutade en halvtimme tidigare) för hon skulle se sin dotter Magdalena Pajala åka skidor i OS!

Nattinatti!


Lucka lucka...

Undrar ni vad jag sysslat med de senaste dagarna så kan jag sammanfatta mitt schema:

Fredagkväll: Plugga till sent någon gång
Lördag: Jobba (7-16) Hem och plugga
Söndag: Jobba 7.30 - 23.00 hem och plugga till sent någon gång
Måndag: Luleå 11-18
Tisdag: Luleå 8-16.15 Städa, plugga
Onsdag: Luleå: 8-18 hem och MYSA/SOVA!

Inläggen kommer JAG LOVAR! Nu ska jag slänga ner mig i badet och ligga där tills jag transformerats till ett stort knubbigt russin!


Lik mor men söt ändå...

Jag vänder ryggen till i en sekund och vad händer..

                                                   

Frida goes shopping...

* Gardintyg till vardagsrummet
*Kuddfodral till soffkuddarna
*Badrumsmatta
*Handukar till badrummet
*Ljuslyktor till lillans rum (1 stor + 1 liten)
*Ljuslyktor till badrummet

    


Babyboom!

                                             Bebissjuk - Bebissjukare - Bebissjukast!

Nej nu tycker jag att det får sluta ploppa fram små äckligt söta bebisar överallt för jag håller på att gå under av längtan efter en till! Lilla Mileah var först ut på bebislistan och nu har även lilla Nelly kommit till världen. (självklart har jag hunnit snusa på båda två). Nu väntar vi bara på att Lucas ska få ett syskon följt av Tindra som ska bli storasyster, Sedan kommer Vickan och Peters lilla knyte och är det någon mer så träd fram bara! Jag är inte alls avundsjuk nej nej!

Jag är en klant i ett nötskal och kommer sällan ihåg att ta med mig kameran, tar jag med den så glömmer jag ändå bort att ta kort! Här kommer iaf lite bilder som jag lånat ifrån sofias blogg, hon vet minsann när det är läge att fota!


Malin, Julius och Mileah

  <Jag skickar en bamsekram till Vera i Umeå!


Hipp hipp hurra för jà!

YES! Jag klarade salstentan och ännu bättre - jag fick VG!=) - det firar vi med lite chips framför "familjen annorlunda" ;)!!

Happy Ending...

*ImpulsFrida sätter igång
*Plantera om blommor (har aldrig hänt förr)
*I badkaret (mycket oklokt!)
*Panik (Badkaret har förvandlats till en kloak av svart vatten)
*Krukan går sönder (Jag hade ju ändå tänkt köpa en ny, eller?)
*Projektet slutfördes (efter sisådär 2 h!)

Dagens positiva: Jag vet nu både hur man både täpper igen OCH rensar ett avlopp under badkaret!



Det här projektet kan väl nästan liknas vid när jag kokade hallonbladstè och blev klorofyllförgiftad på köpet!


Telletubbies

Ja, jag är otroligt less på Telletubbies som rullar på vår TV tyyyp hela tiden för att Mollie ska stå och dansa en stund, springa in i köket och dra en stol till fönstret och ropa "taktom", ge en slängpuss och springa in i rummet igen och dansa lite och säga "pow" för att sedan springa in i köket och dra den redan dragna stolen till bänken där micron står osv...Så håller vi på här hemma dvs när liten inte har klättrat upp på bordet för att  brottas med takkronan, när hon inte torkar hallgolvet med toalettborsten eller stoppar in mammas telefon i tvättmaskinen och stänger för att sedan stå och våldtrycka på knappar i hopp om att den ska starta (vi slår alltid av strömbrytaren just därför)

Annars går det rätt lugnt till här hemma! Just nu hör jag ljudet av ett huvud som bankas in i sängen och tonerna från ett "oj, hihi" "aj, hihi" !
Fredde skådar hockey hos en kompis och jag ska snart säcka ner mig i soffan med ett glas vin eller jag menar ju förstås vatten och en stooor skål med chips!


Jämnställdhetsbonus - Me like!

Jämnställdhetsbonus - JA TACK! Ibland kan de verkligen chockera försäkringskassan och till min stora förtjusning=)

Att göra idag:
Nu ska vi snart sticka iväg på Leo´s med moster och kusar och syster yster med barn innan jag ska ta kål på lite kalorier på fotbollsplanen innan vi avslutar vår Lördag hos syrran med schlager, chirre och dirre!

Have a nice day!

Min mage är känd!

Jag gick in och tittade på YOUTUBE i afton och kollade på gamla videoklipp på Mollie när jag såg antal visningar på ett av klippen:




16 431 visningar


Unge till salu!

Skrikandes och sparkandes 1,5-åring klättrandes på bord och i hyllor till SALU! (endast för avhämtning då vår bil är översnöad). Jag trodde att hon hade nått en gräns vad gäller "sättamammaochpappaihårtarbete" men ooonej now we talking JAGA BARN RUNT HELA HUSET!



Läkarskräck!

Vad är det med mig och läkare egentligen?

Jag vet inte om jag har berättat det men jag uppsökte en läkare en gång för att jag hade lunginflammation men besöket slutade i någon sorts "heta stolen" med tusen frågor om mitt privatliv osv. Dagen därpå ringer han upp och undrar hur jag mår men jag var inte bättre så han ville återkomma dagen efter det. sagt och gjort och jag mådde betydligt bättre då vilket leder till frågan om jag vill gå ut med honom! Jag visste varken om jag skulle skratta eller gråta - det var läkaren som bad mig ta av tröjan för att han skulle lyssna på lungorna det!

Idag var jag återigen på vårdcentralen för att kolla upp min fot och även denna gång kommer frågorna som handlade om allt annat än det jag kom för att få hjälp med:

"jaha, spelar du fotboll - är du bra?"
"I vilket lag spelar du och vilken position?"
"Bor du här i närheten och har du någon pojkvän?"
"Arbetar du eller så?"

Som pricket över i:et avslutar han med ett:

"Det var trevligt att få träffa dig frida jag kansk ekommer och hejar på dig på någon match i sommar"

HJÄLP!!!

Älskar!


Inga miner, inga grimaser, inga skratt - bara Mollie helt enkelt!! Visst förstår ni att det är svårt att INTE älska denna underbara varelse!!


The "Ring"

Äntligen fick jag den och nu sitter den på mitt finger, så blank och fin och alldeles alldeles underbar!




Att det INTE är en förlovningsring och att den kostade 5 kr i automaten på pizzerian är ju en annan sak men fin är den iaf ;)!!

RSS 2.0