Sov lillan bara soov!

Via telefon och sms? Ja, det är tonerna från vår dotter som legat i sin säng och kommit på nya låtar/sånger att terrorisera sina föräldrar med den senaste timmen! Det börjar oftast  med en dov "blinka lilla stjärna där" för att en timme senare övergå till någon slags rockig version av "ja måtte ringa kanina, fåj inte gömma dè..!" eller som nu.. "Via telefon å ettemett" som går i repeat. Nåväl, för en stund sedan när jag satt och tittade på bostäder på hemnet ropar jag till Fredde:

"Fredde - nu har jag hittat vårat hus!"

och får i rummet intill ett snabbt svar på tal..

"Jaaa! Mamma ha hittat våjat huuus!! (som om vi hade tappat bort det ungefär!

De är söta de små liven...iaf när de sover vilket kommer att dröja eftersom John Blund verkar ha gett mig dubbel dos sömnmedel så nu ska jag gå och mysa ner mig i soffan och sova lite film;)

Sleep Tight!


Har ni hört på maken?

Har ni hört om hon som fick åka hisstol upp och ned hos tandläkarn?? Inte? Då ska jag berätta för er...

Imorse vid nio-tiden entrade jag tandläkaren och hade förberett mig på att laga (några)?!? hål (ni minns erektionsskadorna?!)
Nåväl, de frågar hur allt står till och jag svarar artigt med ett "Jo det är bra tack!" (istället för att... halsbrännan håller på att äta upp mig inifrån, bebis hänger knäveck i revbenen, fogarna knakar och järnvärdet ger mig svimanfall vilket jag istället borde ha svarat!)
Jag blir nerhissad i stolen, de kör in sina verktyg i munnen när illamåendet kommer på plötsligt besök (jag klarar det, jag ska inte säga någonting) tänker jag i samma veva som de konstaterar att jag är kritvit i ansiktet. Jag hissas upp och får dricka lite vatten för att sedan hissas ned igen och de stoppar in gud vet vad i munnen på mig. (Jag håller på att kräkas men jag fixar det är det är ju BARA tre hål!) Tänker jag i samma veva som jag börjar hulka och de drar ut verktygen ur munnen på mig och hissar upp mig igen (de slänger BTW fram en soptunna som de hade tänkt att jag skulle kräkas i). Jag ber om att få gå på toaletten och där kom vattnet upp som jag tidigare druckit. Jag sköljer munnen, tvättar händerna och går ut för att mötas av min tandläkare, min tandsköterska plus en till tandsköterska som står utanför och väntar. (ja, sådana här gånger vill man bara gräva ner sig!) De förklarade att de helst inte vill att man låser in sig när man mår dåligt ifall någonting skulle hända och jag nickade bara, gick och satte mig i stolen och konstaterade att jag nu mådde såå bra! De hissade ner mig för att sekunden därpå hissa upp mig igen (jag höll på att svimma). Tillslut fick jag sitta upp i stolen och trots att jag endast kunde tänka på att spy så fixade jag hålen utan bedövning då den inte tog (och de inte hade tid att ge någon ny).

Med detta vill jag bara påminna alla höggravida mammor där ute att bebisen väger a lot mycket mer när det känns som att den är på väg att komma ut genom halsen pga av trycket när man ligger bakåtlutad!

V.30

Redan i vecka 30 och BF närmar sig med stormsteg liksom jul, nyår och terminsbyte! Magen...ja nog växer den nog och liksom förra grav skulle nog de flesta tippa på att det var två stycken där inne eller varför inte en megabautabebis=P! BM drog t o m bort lite för att det skulle se bättre ut på kurvan?!? Men...trots det har jag inte gått upp ett gram sedan förra gången jag var där dvs för fem veckor sedan=) Jag är alltså större nu i v.30 än i v.30 med Mollie men väger mindre - skumt!

annars...fortsätter jag mitt sanerande av bilar, jag brukar få il och gå ut och slicka på vår bil ibland men Fredde hotar med att tvätta den och de vette sjutton vad grannarna skulle säga om jag började antasta deras bilar=I Nåväl, dags att ta magen och rulla vidare mot staden för lite litteraturärenden;)


Det går mot ljusare tider..

Nu är lillan frisk igen och familjen är återigen med i matchen! Därför har jag planerat att vi äntligen ska besöka en pulkbacke i afton eftersom jag..eh jag menar Mollie har längtat hela veckan!

Veckan som var...

 

  


Det fick jag äta upp..

Så sent som i Måndags satt jag hos mamma och skröt över att Mollie då minsann ALDRIG är sjuk - inte ens lite snor i näsan som de flesta kallar vardagsmat sedan deras barn börjat på förskolan. Mollie skulle sova hos sin mormor så vi åkte därifrån vid 20.00 och vid 23-tiden ringer mamma och berättar att Mollie har spytt ner hela sängen (inklusive sin kusin Saga). Toppen! Vi hämtade hem liten som hade över 39 graders feber. Nu har Mollie haft hög feber i 5 dagar vilket har lett till både vakennätter med krupp och feberkramper, dagar av tröstan och projekt att lura i lillan vätska samtidigt som alvedon, cola och isglass förekommer ungefär lika ofta som frukt, mjölk och bröd. Ögoninflammation och en E-11 under näsan kom självklart som ett brev på posten och jag ska då minsann Aldrig mer säga att hon aldrig är sjuk trots att hon senast var sjuk i Feb dvs för 10 månader sen!


Nu är det jul igen...

Adventsstjärnorna i fönstren ekar julstämning, på radion spelas nostalgiska jullåtar och på Tv: spelas årets värdelösa julkalender upp. Klapparna är inhandlade ( t o m inslagna) och granen står pyntad och klar. Nu väntar vi på lucia och vår dotter som för andra året ska få medverka i förskolans luciatåg. Jag (pedagogen ni vet?!?) frågade Mollie vad hon ville vara, Lucia, Tärna, pepparkaksgubbe eller tomte....

"Nää mamma, ja vill va hund!"

Jag lät det sjunka in i några dagar och frågade henne igår igen om hon inte skulle vara en liten tärna eller så men hon hade bestämt sig..

"Ja ka vaja hund mamma!"

Så...i år kommer förskolans luciatåg att bestå av söta små lucior, tärnor, stjärngossar, pepparkakor, tomtar och...EN HUND!


 Granen pyntad och klar;)


Det växer..

Det växer minst sagt i magen nu och bebben har hunnit bli hela 28 v. gammal ;) Jag mår så otroligt bra men samtidigt väldigt konstigt då jag ständigt hittar nya saker som jag bara MÅSTE ha! Igår afton tex när jag skurade toaletten blev jag så otroligt sugen på Ajax! Jag ville verkligen smaka på detta rengöringsmedel - det minst sagt vattnades i munnen men av ransoneliga skäl lät jag bli. I helgen när jag stod och skalade potatis blev jag riktigt sugen på jord! Jag hade sån lust att slicka potatisen ren men med tanke på att potatisarna legat i både det ena och det andra fick jag hejda mig där också! Det sägs ju att dessa sug efter speciella saker beror på någon typ av brist i kroppen så man kan ju undra vad både garagesmuts, nagellack, rengöringsmedel och jord innehåller för gemensamt ämne?

Nåväl, bebisen mår bra och det hoppas jag att det ska fortsätta göra så jag får helt enkelt stå ut med frestelsen av smuts och rengöringsmedel (iaf till bebben behagar att titta ut!)


 V. 27


Nu har jag bestämt mig..

Nu har mammorna i klassen övertalat mig att fortsätta studera trots att jag hade tankar på att ta studieuppehåll ett år. De konkar gladeligen runt på sina bebisar vid våra besök i Luleå och hävdar att det absolut inte är några problem (nämnde jag att deras barn sover under våra ca 3-timmars lektioner?) Nåväl,  I`ll give it a try just för att det känns såå mycket jobbigare att ta ett break än att fortsätta nu när det är så roligt! =)





Gravidcraving?

Ni vet alla dessa historier om gravida kvinnor som äter sand ur sandlådor, äter sten och kommer på de underligaste maträtter att äta...

Jag kan inte säga att jag är bättre då jag med Mollie lyckades förtära ca 1,5 nagellack i färgerna röd och rosa för för att också slänga i mig två-tre citroner/dag.

Nu...kan jag inte befinna mig i ett garage utan att maniskt suga in den inte alltför nyttiga avgaslukten men vänta det blir värre...
I söndags var jag bara tvungen att slicka på en jobbil då suget efter smuts blev alltför begärligt (detta var efter det att fredde hejdade mig från att slicka på deras garagegolv på jobbet!

Detta är vansinne - jag vet, men jag förstår samtidigt dem som äter både sand och sten!

RSS 2.0