Doparedagen

Har varit ledig lite ifrån bloggandet eftersom att dopfixande prioriterats denna vecka. Vi har som sagt skämt ut oss på klädaffärer, suttit uppe till sent vissa kvällar & svurit under servettvikandet & suttit uppe ännu senare natten till idag och klurat på hur i f*n man gör en marsipanros! Nog är det tur att världens, av Frida, mest besökta sida "Google" finns för där fanns en video på hur man gör dem och resultatet har ni här nedan...

  


Dopdagen kommen och det gick som en dans på rosor med stor (all) hjälp av min kära moster & mamma (piff & puff remember?). Mollie var så "snäll" under dopakten och kräktes inte en enda gång - WOW!
Som alltid på dop får stjärnan i sig en massa fina presenter och det tackar vi så mycket för. Alla presenter var jättefina och inte en enda dublett - YES!

Och...det ni alla har väntat på....Dagens värsta av: "Frida the one and only"

Innan dopet stod vi och pratade lite och jag fick en komlimang om mitt halssmycke (vilket var ett kors). Jag skämtade till litegrann och sa det att:

"ja, jag tog ett kors, man måste ju ställa in sig lite hos prästen haha"

Vilket jag då inte visste var att prästen stod på min högra sida och försökte få min uppmärksamhet för att få sätta igång med dopakten. AOOUCH!


  
 (smuts på linsen)

Att vi alltid lyckas!

I afton slängde jag av Mollie hos Malin o co för att gå lös på diverse affärer i jakt efter lite dopkläder till hela familjen. Fredde hakade på efter jobbet och vi rände mellan butikerna när jag (snillet) kom på den ultimata idèn att besöka "Dressman", ni vet lite finare kläder för Fredde till dopet. Nåväl...Expediten erbjöd, i vanlig ordning, sin hjälp men stolt som man är ni vet.....(vad jag ångrar att vi inte tog emot hjälpen!)

Fredde sliter ivrigt upp en konstigt nog väldigt förpackad, innålad, ihopvikt och stoppad skjorta. I samma veva som han lirkar bort de små pappersbitarna runt varenda skjortknapp för att få igen sk*ten ramlar poletten ner...AHA! Man ska nog INTE prova dessa skjortor av föpackningen att döma!
Expediten harklade sig och klargjörde för oss att  "de helst inte" provar ut de redan förpackade skjortorna för att de är sånt jobb med att nåla ihop dem igen och att de ENDASt är till för försäljing! =P    (hon blev nog lite irriterad på oss för hon skickade oss till Hansèns, där vi visserligen hittade en väldigt fin skjorta med hjälp av den, där, manliga expediten)

Jag förstår inte hur vi alltid lyckas med det omöjliga! För en gångs skull tänkte vi avancera med en lite finare skjorta från en "seriös" affär nu när det är dop och allt men "prov-skjortor?" Vart har jag varit de senaste tio åren?? Nej, hädan efter håller vi oss till Hm:s utbud av lite mer basic-kläder!!!

Intresseklubben antecknar:
(I detta inlägg fick jag med ordet Skjorta sju ggr vilket strider mot mina principer att inte använda mig av upprepningar i skrivandet men finns det en synonym till ordet skjorta?)







Hej bloggen!!!

 Känns som att det behöver uppdateras här litegrann men ni vet ju hur mycket man som mamma har att göra på dagarna då snuttepluttgulligull med sitt barn upptar ungefär 90 % av tiden, resterande 10 % går åt till att tvätta kräkkläder diska vällingflaskor och torka spyfläckar från golvet...TYP!.

Kvällarna håller vi oss sysselsatta med diverse pyssel inför dopet på lördag. "Prällen" kom, på tal om det,  på besök igår och jag drog till med några skämt för att lätta upp stämningen lite men att skämta om Gud med prästen är INTE lämpligt för han drog inte på smilbanden EN ENDA GÅNG!!! (nu får du skämmas över mig mamma=P) Hur som haver. Fredde tog ändå priset då Prästen frågade hur vi ställer oss inför Gud eftersom att dop och Gud är väldigt sammanlänkade *host*. 

"ja" sa Fredde..
"Man ber ju lite då och då inför matcher osv liksom: Herregud hoppas det går bra osv...."

Det roliga i hela kråksången är att som ni vet får man INTE säga "Herregud" för det är att missbruka herrens namn  YES!


 
 Världens bästa servettvikare

Världens dummaste mamma!


Jag känner mig som en nöt just nu när vi äntligen kommit på varför Mollie blir så ledsen redan när vi entrar dörren in till vårt sovrum´på kvällarna. Öronen har vi uteslutit eftersom att det blir bra så fort vi går ut ur rummet med henne och hade hon haft ont någon annanstans så hade det ju inte heller hjälpt med att få komma upp. Ikväll, efter att ha försökt att natta henne i ca två timmar, gick det upp för mig - stackaren är ju mörkrädd!! Lillpluttan blev så nöjd när vi bytte ut den lilla lampan mot en starkare och hon somnade gott!!! Att vi inte har kommit på det tidigare??

Hursomhelst så är det skönt att veta att det "bara" var det så nu sover både jag och Fredde med en halvtänd lampa hädan efter för Mollies skull  ;)!!!


Sleep Tight!!!!

Pustar ut....

Sådär..sover hon nu?....Jo, det var bara tvättmaskinen som lät....aja, hursomhelst så har ALLA gäster åkt  hem nu och kvar hemma är jag och en (förhoppningsvis?) sovande Mollie som efter att ha charmat halva "tjocka" är en vääldigt trött bebis! Vi inledde dagen med en sköön sovmorgon till halv tio då väckarklockan ringde (Mollie vaknade!). Det bästa som finns är att vakna till tonerna från Mollie som ligger och jollrar i sängen och skiner upp som en sol när man sticker ner huvudet och säger god morgon! Vi tog över henne i sängen så fick hon busa av sig lite medan vi låg och "drog" oss en stund=P

Fasen jag ska filma Trollie "in action" någon dag när hon skrattar som mest så får ni se, det är lite extra roligt om man kittlar henne då skrattar hon så hon kiknar!! Jag ska kanske införskaffa oss en videokamera imorgon vi har lite tid över innan BVC!

 << Förmiddagsbus

 << Mollie i knät på gammelmoster och "momme" bakom sig ;)




Tusen tack Piff & Puff (mamma&moster) för maten och tack alla för ett riktigt trevligt sällskap idag/kväll!!

Natti natti



Söndagsnytt!

Hej svejs! Sitter här och´väntar på att alla gäster ska komma för idag är det bullfest i samband med att Fredde fyllde år igår (vilket jag såklart glömde bort för andra året i rad) Tredje året gillt???

För övrigt så jobbade jag hela gårdagen men tack vare den dagen känner jag att hemma är bäst trots allt och jobbet får vänta ett par månader till ;)!! vad tänkte jag på egentligen? Mollie är 4 månader INTE fyra år så varför stressa bort den underbaraste tiden som finns - MammaMys Med Mollie !!

Föressten vi hämtade ut tapeten som ska klä vår köksvägg och det kommer nog att bli superfint (så småningom) när vi fått tummen ur!


 
Direktimporterad från England

Hjärnsläpp!!

Jag kan börja detta inlägg med att uppdatera er om mitt minne som ständigt sviker! Idag när jag var i stàn ringde killen från YIT som skulle kolla på vår fläkt. Det här är andra gången han står vid vår dörr och fundear var jag håller hus! Jag är så less på denna ständiga förvirring men den har sina fördelar också. Idag hade jag tex GLÖMT att låsa ytterdörren när jag for så det var bara för honom att stiga in och påbörja sitt arbete tills jag hunnit hem. Jo, jag har en planeringskalender men jag GLÖMMER att skriva i den och ska jag för en gång skull skriva i den så har jag glömt vad jag ska skriva!! Jag skyller på "Barnbeck" men Fredde är också mååtligt less på att jag tar fel skor, glömmer telefonen, tar fel overall till Mollie när vi hälsat på någon, glömmer bort möten etc etc .....Han brukar skämta och fråga om det är rätt barn jag tagit med hem men Mollie skulle jag inte glömma för allt i världen !!!

Från det ena...
Ikväll gjorde jag piff & puff (mamma&moster) & syrran sällskap på Folkets hus i Ske-hamn där vi såg AIK:s match ikväll.  Fredde köpte hem matchen och nog hade han klätt upp Mollie i sin AIK-body nog ska ni veta ;)!! (den köpte han redan innan Trollie föddes).

  << Laddar inför match


Totalt "inne" i matchen !!


Inskolning ;)

Har nyss kommit hem ifrån jobbet, jag ni läste rätt JOBBET =P Var på min första inskolning idag och det gick faktiskt riktigt bra trots att jag helst skulle gå hemma ett tag till men vad gör man inte för att säkerställa sin framtid ;)!! Så perfekt att kunna gå/cykla till jobbet  och spara en och annan bensinslant (därför tog jag bilen idag) =P

Mollie den rackarungen är ju "stora" damen nu så i ock med att hon får mat ifrån 4 månader så håller hon sig även mätt längre. Hon sov hela natten inatt = Fredde försov sig imorse då han, vanligtvis, stiger upp med Mollie kl 05.00. Imorse däremot vaknade Mollie halv åtta, åt och somnade om till kl elva = Frida sov till kl tio då Terese kom med frukost ;)!! Det var bara att pallra sig upp och njuta av en mysig dag med Terro & Trollie!!


 

GRATTIS!!

Inatt fick vi tillökning här i barnaskaran då både väninnan och svägerskan fick njuta av den största lycka som finns - att få barn ;) Stort GRATTIS till er !!=)

Själv sitter jag här och funderar på vad mer jag kan tänkas göra här hemma. Flitens lampa lyser för fullt och jag har hunnit med att prata med prästen, beställt smörgåstårtor, pratat med killen som ska komma och laga vår fläkt, stökat undan här hemma, hängt en maskin + startat en ny, startat en diskmaskin + stökat ur den igen, skrivit handlingslista + veckomatlista...man kanske skulle måla på ett lager på toan?! Aja, nu måste jag pussas lite med Mollie - det är inte lätt att låta bli!

Föressten...imorgon ska jag inskolas på hemtjänsten här i ursviken så att jag kan springvicka lite och spara mamma-dagar ;)

Ha en bra dag!!

 
 

                                                        

2 ÅR !!

Sorry! Att jag lämnat bloggen tom i någon dag men tidsbrist ni vet! Igår ägnade vi kvällen åt storstädning här hemma jag och Fredde och Mollie vår lilla ängel satt i sin babysitter och pratade på under tiden. Medan Fredde skurade toaletten + målade lite där inne så dammtorkade jag överallt, dammsög och skurade alla golv. Vi unnade oss därefter en skön stund framför Tv:n tills John blund knackade mig på axeln och tyckte att jag skulle pallra mig isäng!

Idag...firar vi, håll i er nu...2 ÅR tillsammans jag och Fredde och detta firade vi med en romantisk middag hos min pappa (kräm & smörgås) och sedan gick vi på bio (vi blev dock för snåla/lata) och sedan åkte vi hem för myspys i TV-soffan (jag sitter här vid datorn & fredde läser tidningen på toan) .Hur firar ni era speciella dagar tillsammans =P???
(Fredde hade iaf skrivit ett "kärleksbrev" till mig imorse så jag är nöjd =)

Nu ska vi pussas lite (jo mamma, vi pussas) och sedan är det godnatt!

Slänger in lite bilder ifrån gårdagen:


  

                                                                          






I say brrr !

I say brrr It`s cold in here, It must be something in the atmosphere! Jag har inte riktigt vant mig vid att bo i ett hus än där pengar och värme går hand i hand. Vi har så otroligt golvkallt här hemma pga av att det är luftburen värme och som ni vet...värmen stiger ju uppåt = vi får halka omkring i tjocksockar !

Igår tillbringade vi hela dagen i Luleå. Vi spelade futsal-SM men det gick inge vidare och resultatet..ja, det kan vi låta vara osagt=P! Vi delade buss med SFF och eftersom att de hade lyckan (talangen) på sin sida så fick de spela final och vi fick snällt vänta på dem så vi var väl inte hemma fören åtta igår kväll trots att vi hade spelat klart kl. två ! Aja hemma väntade Fredde med myskväll, film och chips och sedan kallade sängen!
Hoppas ni haft  en bra helg allihopa !!!

Vår frukost:

  << Bacon & äggröra

Mollies frukost:

 << Katrinplommonpurè

Thaimat ;)

Ikväll har vi som sagt mättat våra magar hos MammaAnders där hela syskonskaran samlades för att länsa faten på mammas friterade kyckling & jätteräkor. En arbetskamrat till mamma (thailändska) hade även gjort riktigt goda "vållulla" (vårrullar) som vi också njöt av! Tusen Tack mamma du är guld!

Nu ska Frida snutta kudden för imorgon ska jag upp i ottan då vi åker på SM i Luleå för att spela två matcher. Fredde har ältat hela dagen att han får en heeldag heeelt själv med lillan men  tro mig....."jag è inte bitter" !!! =P


Natti natti!

Psst! Tapeten kostade bara 600 :- /rullen  så vi beställde den ;)




Mollie 4 månader

Imorgon fyller Mollie 4 månader och nog springer tiden iväg nog! Det känns som att det var igår hon kom till världen men det har hänt mycket sedan vi fick henne.


Några minuter "gammal"



 
   
1, 2, 3 & 4 månader ;)

Mollie is Back!

Hej och tack för kommentarerna angående tapetvalet ;) Eftersom att den tydligen kostar 1600:-/rulle så blir det bara saft och en kaka för er som ska komma på Mollies dop! (man måste ju prioritera) =P Nej, nu var jag oseriös som vanligt, det är bara att bita ihop och dra kortet!

Mollie is Back! Hon äter antibiotika nu och är sitt glada gòa "jag" igen! Just nu ser hon (som vanligt den här tiden varje morgon) på nyhetsmorgon och jag, jag funderar på att ta mig i kragen och få på mig lite kläder men....vi har ju heela dagen på oss ;)
I afton ska vi till mamma/Anders och äta thai-mat  -  GOTT -  stavas det!  Men nu ska jag gå och mysa med Trollie som försöker kommunicera med TV:n =P

Ha en mysig Fredag!!!


 
                                                                         





Öronmysdag!

Igår var vi på "Öron" med Mollie. Håll i er nu alla mammor för nog gjorde det ont i mammahjärtat när Mollie låg på rygg, jag höll i armarna, sköterskan höll i huvudet och Fredde höll fast fötterna. Mollie skrek och Läkaren kämpade på med att försöka titta i öronen. Det tog ett bra tag men Läkaren kunde som varken säga "bu" eller "bä". Han ville inte kika så långt in att han skulle kunna komma åt att skada trummhinnan men Mollie fick en till antibiotika-kur och blir det inte bättre så skickar de henne till Umeå, söver henne och undersöker både öronen och halsen ordentligt. Jag hoppas för guds skull att det inte är öronen för han började prata om att sätta in rör osv men vad gör man!

Vår städ / fix / renoverings-kväll blev myspys i soffan framför filmen "Twilight"  - tummen upp!
Föressten vi hann prova lite tapeter som vi lånat hem och vi båda fastnade för den här tapeten nedan. Jag vill inte veta vad den kostar det är en engelsk tapet som innebär fraktkostnader osv men jag VILL ha den ;) Som en fondvägg (jag vet att det är ute med det nu) bakom köksbordet och sedan får resten gå i den sand/nougat/beiga färgen på den!

 
                                            (ursäkta oskärpan, blommorna är lite glansiga så de reflekterar ljuset)

"Vardagsmat"

I afton kom mamma = "momme" & Anders hit på middag för att sedan sitta barnvakt åt Mollie. Jag ville imponera lite på mamma eftersom hon VET att jag inte är någon vidare kokerska men en smarrig fiskrätt fick jag ihop och den gick hem hos alla iaf ;) Årets första semla fick vi i oss till kaffet efteråt och sedan åkte Fredde iväg på sin hockeybockeymatch och jag stack iväg på fotbollsträningen;)

Nu väntar jag bara på att Fredde ska komma hem och krama om mig för vi har knappt sett till varandra de senaste dagarna och nu är det läggdags så en godnattpuss får väl duga för som småbarnsförälder vill man verkligen ta vara på sovtimmarna ;)!

NattiNatti!


TIPS! Just nu har de två "provapåveckor" på F&S så åk och sätt fläsket i dallring för det är helt gratis och riktigt riktigt skoj!


Varför ska man sova?

"Övertrött liten tös på fyra månader till högstbjudande" (skämt å sido). Trollie har kommit på att det faktiskt inte är så roligt att sova utan busar man på så kan man hålla sig vaken ett bra tag! Nu har hon legat och pratat med spjälskyddet, busat med all inredning i sängen och gnällgråtit utemellan varven i snart 2 h ! Mollie är tjurig men mamma är ännu tjurigare!=P

   
                                                                       Vadå sova? Jag??



Psst! Jag vann - nu sover hon ;)

Alkoholpåverkad knubbsäl

Tittut i rutan! Nyss hemkommen ifrån kvällens träningspass innehållande "Core" & " Dans" vilket var ooootroligt skoj (det sistnämnda alltså!). Ikväll har "sackosäckarna" slungats, "bildäcket/en" på magen rullat och fileerna till rumpa jag har dallrat! Däremot lyser kordinationen med sin frånvaro och om jag såg ut som en dansös eller en alkoholpåverkad knubbsäl gör detsamma för skoj var det iaf ;)

Ett litet smakprov på mina (o) färdigheter:

 
                                                                    (Lägg märke till att jag gör alla stunt helt själv!)


Full Rulle ;)

Mollie sover ute i vagnen, Fredde spelar Tv-spel och jag sitter här vid datorn och kollar in lite bloggar. En mysig och lugn dag i goda vänners sällskap.
Efter en tjejkväll igår med vin och ostbricka hade jag tänkt ta en låång sovmorgon (söndag är min sovmorgonsdag) och det fick jag också...till 09.30 då Malin ringde och var sugen på att kika förbi. Mollie hade just lagt sig för att sova igen och Fredde hade åkt iväg på affären så jag passade på att mysa ner mig i sängen en stund till när Malin & Julle kom instapplandes, det var bara att klä på sig och stiga upp ! =)

Vi åt lite lunch (pastacarbonara) och sedan busade vi med de små som låg och pratade/skrattade med varandra på lekmattan!

Vi ska försöka hinna förbi hos Josse&Jens en sväng i deras nya hus och sedan blirè filmkväll hos Malin&Claes=)!!

That`s our day!

(kameran måste laddas, bilder kommer sedan)

Tjejkväll ;)

Igår hade vi lite myspystjejkväll här jag, Vera och Malin. Våra planer på att gå lös på vårt "RockBand" kraschaade då vi satt i soffan, drack kaffe och pratade framtill midnatt! Det är så otroligt skönt att kunna snacka om något annat än bajsblöjor och kräkkaskader någongång och jag tror det var längesen jag skrattade så mycket! Vi kom in på klädmode och hur man gick klädd där i tonåren... jag har nog varit både megafjortis och hipphoppare (trodde jag). Jag gick runt i ett par "WuTang" jeans och lyssnade på "I`m a hipphopper yes I am" vilket för mig betydde att jag verkligen VAR en hipphoppare! Så här i bajs&kräktider kan man väl inte göra annat än att skratta men stackars stackars min mamma som fick utstå detta!!=)

!  Trevligt hade vi iaf och ikväll vill brudarna ut på "rajraj" men vi får se! Fredde tyckte det lät som en bra idè och jag har ju visserligen sovmorgon imorrn men krogen är inte riktigt min "grej" och helgerna nuförtiden är minst sagt Heliga då mys i soffan FRAMFÖR TV:n står högst upp på priolistan!  Men som sagt...vi får se ;) !

Nu ska jag kika till Trollie som envisas med att INTE sova trots att ögonen står i kors!



Tummen ner!

Hej hopp allihopa!
Efter att ha ränt på stàn hela dagen åkte vi hem och varvade ner litegrann, startade en tvätt och stökade bort lite medan Mollie talade allvar med sina leksaker (tjejen snackar som aldrig förr och "gurgelprat" också) ! Hon har dock bekantat sig lite väl mycket med sina händer och tummen regerar samtidigt som nappen bojkottas! Visst är hon duktig på att ta tutten men tummen vinner alltid! Jag kan tänka mig att det är lättare att vänja av barnen tutten sen för "den kan man ju ge till tomten" eller varför inte lämna in på barnens hus och låta barnen få en present men inte ger man väl bort sin tumme till tomten heller! Och inte ligger det väl en skål full med avkapade småbarnstummar vid disken på barnens hus! Nej, jag kämpar med att ta ut tummen och stoppa in tutten men det är väl bara att ge upp antar jag och ta striden framöver *suck*...

Vill ni veta en till "barnslig" sak? Mollie har fått utskrivet "Laktulos" = lösande för magen så idag har hon bubbat för första gången SJÄLV på över en månad ;) !!!  - Jag tror att vi är de enda/få föräldrar som jublar när det bubbas och t o m läker ut genom blöjan ;)!!

Bajs bajs!!


  

                                                                                      Tomtenissan våran


MYSFAKTOR

MYS är sammanfattningen av dagen för idag har vi bara varit hemma jag och Mollie och tanken med denna "baravarahemmadag" var ju att Mollie skulle få lite lugn och ro. Mollie vill dock inte ha lugn och ro utan det SKA hända saker omkring henne hela tiden (annat än när mamma stökar in i diskmaskinen dvs) och först när Julia kom förbi sken Mollie upp som en sol! Aja, det är iaf bra att hon visar upp sina bästa sidor för släkt och vänner ;)

Vi har haft Mollie hos "Moffe"&Annlou ikväll då vi mättade våra magar på restaurang tillsammans med Fredriks höggravida syster och hennes man. Att hon är tjock är ju en sak men att MIN mage sväller upp efter maten är en heelt annan! Jag såg ut som jag var gravid i tredje månaden när vi gick ut från restaurangen och jag är ju inte med barn! - eller? (Lugn mamma jag skojar bara) Mollie är det BÄSTA preventivmedlet som finns, vi behöver bara titta på varandra jag och Fredde så tjuter hon till ;)

Nåväl...vi var iaf hemma där vi 21-tiden och en vääldigt trött tös vaknade upp lagom till kvällsmålet!

 


LiteSjukStuga!

Inatt sov Mollie heeela natten (19.30 - 07.30)  så Fredde fick panik när han vaknade av väckaren imorse och inte av Mollie 02.00 på natten! Trollie är lite sjuk och det är ju självklart ingen bonus mendet är så sött när hon hostar - det låter så pluttigt! Hon är bara lite tät i näsan och hostan liknar väl mer "högfärdshosta" så lite alvedon för att få ned den lilla feber hon har ska nog göra susen ;)

Idag kommer Jullan hit och det ser vi fram emot för sist vi sågs vägde jag 17 kilo mer och hade en bebis i magen så det har hänt lite saker sen dess - bebisen är född och nästan fyra månades dvs =P Först ska jag försöka duscha håret på Mollie för krämen som i princip täcker henns hår luktar skunk! Någon som har något tips om behandling mot skorv??

Ha en bra dag allihopa !:)


Hej hopp...

..san ! Idag har vi, som vanligt, varit med mammor och andra bebisar ;) Det är så mysigt för vi har ju huur många somhelst runtomkring oss så det är bara att lyfta på luren och höra vem som är redo för bebisträff!

Idag hämtade vi upp Malin&Julle och hälsade på hos Sara och lilla Lucas à 3 mån. Vi åkte sedan hem till Malin och åt lite lunch medan Julle och Mollie snällt låg och roade sig på lekmattan. Linda (en kompis till malin) kom förbi och gjorde oss sällskap. Vid 16-tiden var det slut på barnbabblet för då hämtade vi upp pappa från jobbet för att gå loss på shoppingaffärerna. Vi utnyttjade vårt presentkort som vi fick av mamma&Anders i julklapp och när vi står mitt inne på "Biboköp" med händerna fulla av stekpannor upptäcker jag att jag inte har mina skor på fötterna utan någon annans?!

"Fredde, det är inte mina skor jag har på mig!"

- Men Frida... att du alltid ska lyckas, vems skor är det då?

"Jag vet inte men de är då på tok förstora"

Just i samma veva som jag gör min upptäckt ringer Claes (Malins sambo) och ber Fredde säga åt mig att komma tillbaka med Lindas skor för hon skulle med bussen.......... OOOoops I did It again!

I afton har vi städat ut julen - Goodbye christmas tree!!!! Vi har hängt upp gardiner och satt i lampor i fönstren, WOW, plötsligt så ser det så mycket mer hemtrevligt ut!!

Nu ska vi se en barnfilm och äta en 70-tals klassiker - päronhalvor med after eight MUMMMA!



                                                                                          "Sessan" & Malin

(
Mollie har en väldigt fet kräm i håret pga skorven MÄRK håret, inte hårbotten där det ska vara!=P

Bara..

...kort sagt:

* Skridskoåkning, picnic & pizza med familjen
*Myspys/bad med Mollie, plocka ner julen, träning
*Duscha, läsa bloggar, blogga


God Natt!

Sleepy head!

Jag känner mig mer död än levande just nu, varför vet jag inte för Mollie vaknade inte fören halv åtta imorse! Fredde satt uppe och såg hockeyn inatt så han fick sovmorgon till elva vilket han också förtjänar eftersom att han ALLTID stiger upp med mollie vid nattmålet - jag vaknar inte! Det händer ofta att jag vaknar på morgonen och häver ur mig något som:

"men så sköönt ! Mollie har sovit hela natten och vaknade inte fören halv nio!

- eh, jo hon var vaken och låg och skrattade mellan 3 & 4

"jaha men varför väckte du mig inte så att jag kunde ta henne?

- jag försökte men gav upp!

Jo, när jag sover så sover jag!!

Nu ska vi snart ta och väcka upp lillgumman som sover i vagnen för idag vankas skridskor med "halva tjocka". Fredde fick ta ut Mollie i vagnen ett tag medan jag sanerade dammråttor här hemma! Jag tänkte städa ut julen också men vi har ej några stänger att sätta upp gardinerna på och inga lampor att ha i fönstren så jag får ta och införskaffa lite inredning innan julen åker ut!

 






Ville bara säga...

Måste bara (för att jag blev en sån där stolt mamma som jag sa att jag inte skulle bli) lägga in en bild på Mollie och hennes stora lilla kusin Saga och moster Elin.
Jag är så otroligt stolt över min syster som även är den bästa av vänner!!




(www.känsloprat.NU)

**Syster är en person som värnar så otroligt mycket om både familj och vänner. Hon ställer alltid upp och har alltid energi till både pyssel, pulkåkning och chokladbollsbakning - med andra ord allt som faller små barn in! Du är så otroligt duktig vännen, en förebild för mig som nybliven mamma (du är ju ganska rutinerad=P). Jag är så dålig på att säga det men JAG ÄLSKAR dig så mycket!! **


Sov gott allihopa och för er som ska joina oss andra inatt och se finalen i juniorhockeyn - HÅLLA TUMMARNA!

"Hjärnbrist"

Heja heja AIK! Ikväll utnyttjade vi vår julklapp = barnvakt och hockey! Mollie fick vara hos moster medan mamma och pappa såg matchen på ladan ikväll. Jag lyckades, under bara några sekunder skämma ut mig för flera veckor framöver!...
Innan matchen skulle jag göra ett besök på toaletten och under tiden som Fredde köpte kaffe åt oss. Jag blickar mot dassdörren - herrtoalett! Jahapp, då är det den andra dörren och i samma veva som jag sliter upp, det jag trodde var dörren till damernas, möter jag en äldre man på väg ut. SKUM! "Vad gör han inne på damtoaletten?, vilket äckel!" hann jag tänka och i samma veva som jag kliver in och ser fyra - fem nakna rumpor framför mig puttar karln i mig och påpekar att jag "nog har läst fel på dörrskylten"  - PINSAMT!

Och...det var inte första gången jag skämde ut mig för dagen. I förmiddags tog jag med Mollie för att kika på vår sista match i Sunnanåcuppen för detta år och när vi lämnar hallen tror jag nästan att jag lämnade några liter hjärnceller där också. Jag låser upp bilen och sätter fast lillan i bilstolen på passagerarsidan. Sedan slänger jag i vanlig ordning in skötväskan i baksätet och sätter mig sedan själv i baksätet och spänner fast mig. Det tog några sekunder innan jag kom på mig själv och nog kikade jag noga så att ingen skulle se mig när jag skyndade mig ut och fram i förarsätet för att inta min roll som CHAUFFÖR!

 - Inte kan man väl skylla på "amninghjärna" så här nästan två månader efter avslutad amning?




Home Sweet Home

Home sweet Home! Efter att ha träffat "hela tjocka" ja, halva iallafall intog vi rollen som barnvakt åt lilla Julius när Malin och Claes entrade isstadion och såg Skellefteå spöa Luleå. Vi kom alldeles nyss hem lagom till semifinalen i juniorlandslagshockeyn. Mollie som jag trodde somnat om hemma i sin säng ligger just nu och samtalar med spjälskyddet?! Men hon somnar väl så småningom när hon upptäcker att hon för en monolog!

Sov gott!

Home Sweet Home

Home Sweet Home! Efter att ha träffat "hela tjocka" ja ,halva iaf för en fika intog vi rollen som barnvakt åt lilla Julle när Malin & Claes entrade Isstadion och såg Skellefteå spöa Luleå. Vi kom hem alldeles nyss lagom till semifinalen i juniorlandslagshockeyn. Mollie som jag trodde somnat om hemma i sin säng ligger just nu och samtalar med spjälskyddet?! Men hon somnar väl så småningom när hon inser att hon för en monolog!

Sov gott!




Gäster med gester

(OBS! Senaste inlägget avser 2/1, publiceringen dröjde)

Igår hade vi besök hela dagen lång = MYSFAKTOR! Malin, Claes och "Julleman" stannade till midnatt och under dessa timmar hann vi med både middag, efterrätt, julklappar och "RockBand" vilket tydligen ALLTID går hem hos gästerna! Barnen, de sov som två "stockar" till tonerna från detta spel.

Mollies humör hela gårdagen.....

 << Bilden talar för sig själv=P!

<<"Tack gammelfarmor för de fina kläderna. Supersött med "ankstjärtsstrumpbyxor"!!


  
                                                                                    Mollie och Julle "in action"



Gamla tanter lägger inte ägg!

Go`dag på er! Idag är jag väl mer död än levande trots att Mollie sov till 09.30 imorse! Vi gästade min moster m. fam igår och kom väl inte hem fören vid 24-tiden. Mollie sov när vi kom hem - HON VAR TRÖTT!




Under "kvällstoaletten" hittade jag den bok som vi fick av min syster i julklapp. "Gamla tanter lägger inte ägg & Gud som haver barnen kär har du någon ull" heter den och är guld där vid kvällstid då trötten tagit över och skrattattacken ett faktum! Jag kunde verkligen inte slita mig och "John blund" fick allt vänta till sent in på natten!

Några citat ur boken:

"All människor är lika mycket värda, vare sig de har hudfärg eller ej."
(Tariq, 7 år)

"Gud är gift med Maria.Först var han förlovad med Eva men när han stoppade in sin orm i Paradiset gick allt åt skogen"
(Anna, 8 år)

"först så dog Jesus, men sen så ångrade han sig och gick ut igen.
(Nicole, 5 år)

"Min mamma jobbar med Gud. Hon jobbar på ett kyrkokontor så han är hennes chef. Och min farbror är pessimist. Han spelar orgel i kyrkan."
(Lydia, 6 år)

"När mannen puttar in sina testiklar i kon blir det valpar"
(Patrik, 6 år)

"Ozonlagret gör att huden blir fortare genomstekt"
(Elena, 6 år)

"Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dummare har en hönshjärna"
(Johan, 6 år)

"Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös"
(Hilda, 7 år)

"Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara inte erkänna det när man frågar dem"
(tone, 7 år)

"På pensionärshemmmet luktar det middag i korridorerna och Gud i vrårna"
(Siri, 7 år)

Så då vet ni det!

Nu ska jag ta hand om min dotter som varken vet om hon ska skratta eller gråta, vill inte sova och inte äta, har ingen feber och torr i blöjan - det klassiska "vadärfelproblemet" men det löser vi med en promenad i vinterkyla huvva!


  
                                                                                                                                               "Morgon-magträningen"

Grått Nytt Hår ?!

GRÅTT NYTT HÅR allihopa!....eller var det GOTT NYTT ÅR! =p
Nu har alla övernattningsgäster farit hem och kvar efter en "brakfest" med tre småttingar som löste av varandra vad gäller matning, sövning och byte av blöja är två trötta föräldrar och ett stort tomt och framförallt TYST hus!

Igår vid lunchtid kom hela gänget alltså Johanna, Christer och lucas à 1 år, Josse, Jens och Nova 8 månader vilket bidrog till att vårt hus förvandlades till en lekstuga utan dess like då papporna erövrade vårt "rock band" och vi mammor lekte med barnen och stökade i ordning för middagen.

Det gick iaf toppen att dela hus med två barnfamiljer till över en natt och Molllie var mer än nöjd över all uppmärksamhet hon fick, inte minst av Lucas som skötte om henne så väl. Han klappade henne på huvudet, kastade snutten över ansiktet i hopp om att hon ville leka "tittut" och tryckte henne på magen - men det uppskattade hon ;)!

*****************

Vid tolv-slaget tyckte alla föräldrar att de fått i sig nog med "vuxendricka" (med tanke på att man ska upp med de små dagen efter) så vi skålade inte och sköt inga raketer. Dock gick vi ut och beundrade de fina fyrverkerierna men sen var det natti natti.
Vi gav nyårslöften åt varandra jag och Fredde och konstigt nog fick jag inte ta samma som i fjol "att vara gravid innan årets slut"  så gissa vad vi lovade? Ett nyttigare liv såklart, precis som alltid och som jag tror alla lovar men ingen håller?!"

 
 
 


                                                                                   GOTT NYTT ÅR allihopa!!!

RSS 2.0