Känsliga läsare varnas!

Nämnde jag att det har varit full rulle här hemma idag? Framåt aftonen när det värsta stöket dragit förbi och vi ska inta myspys-position brakar h*vetet lös! Medan jag försöker bada lillan (hon skriker som en stucken varenda gång) stökar Fredde bort efter middagen och mitt i badandet hör jag ett glas krossas och Fredde skriker till. Eftersom att jag känner min pojkvän väldigt väl och vet att han aldrig ger ett knyst ifrån sig kröp en obehaglig känsla genom hela kroppen. Mollie skrek, Fredde svor och jag skrek åt Fredde!

Fredde ger snabbt svar:

"Det är lungt, vi måste åka in på akuten men bada lillan klart du!"

- Okej, han svor det händer typ aldrig då är det allvarligt, han vet att vi måste åka in då är det djupt alltså och han springer in i tvättstugan och spolar i vattenkranen då blöder det väldigt mycket också!" Panik panik var är det förbaskade babyschampot? Jag gör en snabb tvättning av Mollie som verkligen behövde badas.

Jag har nog sällan eller aldrig varit så stressad i hela mitt liv. Mollie ligger sjöblöt och gallskriker medan jag försöker få henne torr samtidigt som det snurrar i huvudet att typ ett finger var avskuret. Efter många om och men är Mollie påklädd och vi följer de röda fina spåret in i tvättstugan där Fredde står med en handfull näve babytvättlappar och trycker mot handen. Man kan väl rent bokstavligt talat säga att "jag såg rött" då!

Min moster kom snabbt till undsättning och vi åkte iväg på akuten. Vi fick komma in rätt snabbt och det behövdes bara ett stygn och lite tejp. Jacket var djupt men inte så stort så det gick bra och fort! Att de sedan petade tillbaks underhudsfettet i handen igen samtidigt som de utan bedövning sydde var ett kapitel jag gärna hade hoppat över USCH! Men nu är vi hemma igen, Mollie sover och allt är frid och fröjd ;)

Konversation i väntrummet:

Jag:
"Fredde får jag se handen?"

Fredde
 - Men vill du det?

Fredde visar mig jacket och jag häver, mitt i väntrummet ur mig:

" Men usch! Inälvorna hänger ju ut!"

Haha så tokiga saker man häver ur sig ibland men gubben bredvid hade roligt åt det iaf ;) 





 Finns det ingen dramatik så kan man ju alltid skapa lite dramatik=)

Glömde ju..

...att visa vad några klisterlappar kan göra för nytta i ett kök med tråkigt vitt kakel.



* Målat skåpen + luckorna
* Klistrat kakeldekor


Kostnad för färg & dekor ca 400 :- (det behöver inte kosta mer än så)

Resten tar vi "pö om pö" så för tillfället får det vara som det är =)

"Trainingswork"

Men herregud! Jag har träningsvärk (trainingswork) i varenda muskel tror jag.. t o m i fötterna! Jag spelade innebandy igår med gamla härliga "gänget" när vi satte nya clemens-laget på plats och visade att "gammal är äldst" ! Att jag sedan inte kunnat gå idag och att Mollie skrattar ljuvt när jag ska resa mig och gormar för att det värker i varanda kroppsdel - det bjuder jag på!



Idag....har det varit full rulle här hemma med nyårsfixande och framförallt nyårsladdande!!
Vi "öppnade" dagen med ett besök hos Malin & Jullebulle i stàn medan Fredde åkte iväg och skrev över lägenheten till vår köpare. "No more lägenhet" - Vilken känsla!!!
Vi blev iaf kvar rätt länge och Mollie var, som alltid nuförtiden, på ett strålande humör! Julius à 12 dagar äldre visade hur skoj det är att greppa leksaker medan en inte så rutinerad Mollie avundsjukt tittade på! Efter många om och men stoppade vi in oss i bilen, entrade affären och schoppade det sista inför nyårsfirandet imorgon.



Ikväll...vankas fotbollsträning vilket känns både lockande och spännande. Spännande enbart för att jag inte vet hur min fysiska förmåga kommer att te sig på plan med en träningsvärk som får förlossningen för tre månader sedan att kännas som en "fis i rymden". Men..."som man bäddar får man ligga" och jag ligger hellre obekvämt än inte alls!

(Lägg märke till att jag fick med tre ordspråk i dessa rader av text, weird!)
 

Tjing!

DM-mästare, sug på den ni ;)

Idag har vi sparkat boll i den enorma fotbollshallen i Robertsfors. Vi hade DM-final mot div 1 laget Mariehem och....VI VANN=)! Nog är jag glad att vi vann men att jag ens klarade att stå på benen i 45 min är för mig en seger i sig! (För er som är insatta i fotbollsvärlden så tog Skellefteå FF hem segern för herrarna mot Sandåkern)

I afton när jag kliver in genom ytterdörren sitter Trollie i sin babysitter och greppar leksaker för fulla muggar - ser ut som att hon inte gjort annat och nu ikväll när vi lägger henne på mage (vilket hon i vanliga fall avskyr) skrattar hon högt och rullar över på mage gång efter gång! Lilltjejen växer för fullt och kan ni tänka er - för tre månader låg hon i min mage!


"vad va` det för klet jag hade nu i håret mamma?"


Nakenfis-varning! =)

  
   

Första dagen på resten av mitt liv!

Hej du glade! Idag är en sån där "suuperduuperjättebradag" då solen skiner, Mollie skrattar och vi, vi bara njuter av livet och tiden av ledighet och mys! För tillfället ligger Mollie ute i vagnen och sover, Fredde tvättar och jag har just tagit paus i "vikainhelavåragarberober-projektet"  och jo....se där vi har faktiskt ett golv någonstans under täcket av kläder som pryder sovrumsgolvet!

Om cirkus en timme bär det av mot Robertsfors för att sparka lite boll med brudarna i DM-finalen mot Mariehem. Ett tips till er som funderar på att börja om med träningen efter grav:

* Vänta iaf längre än en mån (vad tänkte jag på/med egentligen?)
* Börja lite försiktigt med promenader osv INTE en timmas fullt ös på fotbollsplan!
* Avväg om du ska vara med i en cup strax efter och springa många minuter samtidigt som du har skavsår på båda de utplattade föttera + att det värken i ljumskarna pga av foglossningen som inte riktigt läkt till sig! (var det värt det?)

Nästa gång jag fött barn ska jag iaf ha dessa saker i åtanke!=P

För övrigt mamma & moster så vill jag bara tacka för den fina julklappen rättare sagt: "gästatoalettenientimmaistreck" pga av att magen gått i KK och är nu ej mera brukbar=P ! Skämt å sido det var väntat jag bönar och ber för att inte Trollie ska åka dit!




Ha en bra dag!!!

Jag var bara tvungen....

....att lägga in detta underbart komiska dagboksinlägg "skriven" av...en hund ;)

www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529

Hör och njut!

BildBlogg

Nog har kameran fått arbeta under julen och Mollie har agerat "moviestar" så här kommer lite gòbitar ifrån oss alla till er alla....

      

Julafton

    


Snabbgenomgång

Jabbadabbadooooo!!! Nu har vi fått internet och jag kan äntligen ta upp mitt bloggande! Jag har så mycket jag vill berätta men jag ska fatta mig "kort".

Som ni redan vet är pyssel hemma både A och O i vår vardag just nu och med pyssel menar jag målning, städning, sortering, utrensning, skrubbning och lite till skrubbning. Vi renoverade klart båda sovrummen innan jul och köket duger nu ett tag till. Med det har vi nu jullov och ägnar våra dagar åt att mysa med Mollie och äta julgodis i sinne!

Mollie....ja hon växer som aldrig förr och det stora steget i hennnes liv just nu är att lära sig greppa som hon inte riktigt fått "grepp" om än =P Hon får medicin för maggen och käkar ersättning a` 160 :- burken så vi lever nu mera på bröd och vatten här hemma ( skämt å sido) det går på högkostnadsskyddet och tack vare den kräks Mollie bara någon liter per dag, inte flera!



Cup

Tjing tjing! Innan jag glömmer ska jag börja med att svara på frågorna angående kakeldekoren och det är superenkelt att använda den - snyggt blir det också!=) Vi köpte den på "Coop bygg" ca 60 :-/ rullen och finns i flera olika färger. Vi köpte och klippte till själva men det finns även färdigskurna.

Just nu....sitter jag hos "pappaannlou" och tar igen mig innan nästa match börjar. Vi har DM-cup idag och första matchen började alldeles för tidigt men....har man barn så är man ju alltid uppe före ottan ändå ;)

Återkommer ikväll eller imorgon för nu ska jag ÄTA som aldrig förr=)!

puss&kram

Hur firar ni eran jul?

Så där allihopa nu tänkte jag ta mig i kragen och underrätta er lite med vad som händer i vårt fullspäckade liv just nu, sa jag fullspäckat? Det är ju bara förnamnet! Aja, hursomhelst så börjar vår snickeri/måleri/pynteri/städeri - verkstad faktskt likna ett hem!  

Under vårt julemys har vi:

* Målat två sovrum
* Lagt golv i ett av dem
* Målat alla skåp + stommen i köket
* Målat alla skåpluckor ut/invändigt
* Tvättat & målat fogen i köket
* Satt kakeldekor i köket


Detta har vi pysslat med hittills hur firar ni andra eran jul?

Jag har även lärt mig en och annan sak, possitiva och negativa under tiden tex som att:

* Det går INTE att måla över smutsen - den syns ändå!
* Fogtvätten "FogFinish" har gett ordet "rent" en helt ny innebörd
* Den billiga målarfärgen ifrån RUSTA är fenomenal (om man har tid och lust att måla väggen fem varv dvs)
*
barn behöver inga leksaker, de nöjer sig med att sitta och titta på medan mamma och pappa ramlar över kartongerna i köket, kletar fogmassa på spisen och gör målarfärgsfotavtryck på golvet!
* Det går superbra att skura kylskåpet med bebistvättlappar (blir bara lite dyrare än med trasa men inget kladd och vatten som droppar)
* Man kan faktiskt att ha riktigt julmysigt under tiden man renoverar - sätt på en bra julskiva och se hur många köksskåp du hinner måla innan en låt är slut! (då går det fort också=P)



 << Bordet vi köpte när vi flyttade in i huset

 << Kontoret...eller var det måleriverkstad? (detta rum var från en början gult)

  

                (nästan) Alla luckor målade och kakeldekor sätts på

 << "jag sitter gärna här och mumsar på handen medan mamma och pappa shjåar på"

 "hej hej, här sitter jag fortfarande efter två veckor och tittar på medan mina föräldrar stökar, vad är klockan egentligen?"

 "nog är det väl ändå tur att man har en skön soffa man kan koppla av i utemellan, jag har dock inte riktigt förstått vad de där små sakerna som sitter fast på mina ben är för något, hörde jag fötter?"


Jag återkommer med fler bilder ifrån både huset och lillan senare, nu ska vi ila iväg och hämta pappsen på jobbet ;)

puss & kram!!

I`m alive!

hej hej allihopa, I`m alive! Jag har INTE gett upp bloggen men inget internet - inget skrivande.
Så roligt att höra att bloggen uppskattas så mycket och det har verkligen kliat i fingrarna efter att få skriva men tyvärr har vi inte fått inlolggningsuppgifterna till internet än så jag skuttar ut till bevlådan varje morgon i hopp om ett brev ifrån alltele men icket! Jag kan dock uppdatera er alla om att vi äntligen börjat bo in oss i huset om än vi har både måleriverkstad, städfirma och besöksmottagning dygnet runt men det går, sakta men säkert framåt! Vi sover på madrasser i vårt orenoverade sovrum medan de andra två sovrummen nu används som måleri/snockeriverkstad. Våra kläder pryder golven och kartongerna krymper för var dag som går i takt med att hyllorna flylls! Mollie är fortfarande en solstråle och vill väl mer krypa och springa=) 

Jag LOVAR att sätta in massor med bilder på huset och renoveringen, självklart på Mollie också snarast möjligt!

Puss och kram till er alla sköt om er!

Design: Frida & Fredrik

Nu har vi nytt boende och med det tillkommer också nytt renoveringsprojekt! Vi är nog ganska eniga om hur det kommer att se ut i slutändan även om det dröjer innan vi har råd och tid att få klart! Men sovrummen och vardagsrummet ska nog inte bli så långt bort för lite färg kommer man ganska långt med! mitt stora dilemma i dagsläget är att bestämma väggordet som kommer att pryda hallväggen. Det finns ju så många fina men jag har två favoriter:

 
eller

 

(Dessa väggord är enorma - me like!)



Vi hade tänkt oss någon mjuk nougat/latte/sand - färg på väggarna i hall och kök men samtidigt ska vi ha valnötsgolv i samtliga rum och det finns en risk att det skär sig = mardröm! men...vi får suga vidare på den karamellen för innan vi har kommit dit ska vi ta och packa in oss i huset!


Kontraktsbrott!

Visste ni att det är brottsligt att inte städa ur ett boende om det står att mans ka göra det i kontraktet?

Tyvärr kan jag säga! Det blev ingen flytt för oss idag. När vi lämnat lillan, lastat bilen och äntligen fått oss iväg till huset upptäcker vi att det inte alls är urstädat, jahapp?!! Där stod vi totalt handfallna med bilen full i saker i ett hus vi inte kunde flytta in i. Besviket ringde vi till mäklaren och förklarade situationen och han medlade vidare till säljaren. Hon ringde upp och, ja...i min ilska och besvikelse sa jag några väl valda och efter många om och men hämtade vi lillan och återvände till huset. Där stod säljaren och skrubbade så fingrarna glödde. Hon hade t o m lånat städsaker ifrån "specialservice" så att det skulle bli ordentligt rent! Det löste sig iaf till det bästa och imorgon får vi iaf installera oss i huset!

Att vi måste stå en hel dag med hyra i ett hus vi inte kan bo i är en sak, dock hade vi packat ned mat, kläder, hygienartiklar, bäddset, SÄNGEN och ja...you name it! Så det var bara att flytta in i lägenheten igen och packa upp! Som tur är har jag världens bästa storebror som ställde upp med mat och hockey ikväll! farmor erbjöd sovplats men natten får bli som den blir...vi har ju kvar soffan iaf ;)

hörs ikväll!

RSS 2.0