Mollie hjärtar Jullebullen!!

I morse, närmare bestämt, kl. 07.55 ringer Malin pigg och alert och undrar om vi ska hitta på något idag. Jomen hej och jäsp tyckte väl jag som skyndade mig upp för att hinna in i duschen innan de anlände vid nio. Så roligt att få träffa lilljullebullen igen, han har varit sjuk så det var ett tag sen de träffades men barnen lekte (bråkade om leksaker och gnällde för att den andre råkade röra honom/henne) och vi drack kaffe och tjattrade på om allt mellan himmel och jord!







"Who`s the maniac?"

Hej hopp stopp!

Men hej hopp stopp vart tog dagen vägen!?? Jag har varit i Boliden halva dagen och sparkat boll så familjen har jag knappt sett röken av! Vi gick ut på dagen och pysslade med diverse "bordeegentligenhagjortsförlängesen - saker". Jag rensade bilen på några kilo sand och skräp i hopp om att den ska börja dra mindre bensin och sedan brukar man ju bli något rikare på "cupen" då jag idag tex gjorde en vinst på HELA  2,50 :- som låg gömt under ett säte!!  Fredde den lilla hustomten städade undan lite i garaget så nu rymmer vi att ställa in ännu mer skräp där - smart va??

 Tyvärr har jag inga bilder från dagen men en skön bild från förra sommaren då jag städade/tvättade bilen. Det spelar ju ingen roll för enda skillnaden är ju att Mollie då låg i magen och jag vägde cirkus 20 kg mer!!





Nattinatt!!

Lite news...

Hej!! Nu har jag lite news att komma med men inte mycket för de soliga dagarna har sett ut på precis på samma sätt som i Måndags med sol, sol och sol i sinne, barnlek, barngråt och barnleksaksfighter!!!. Igår afton (efter en dag med mammorna - tjat!) så skjutsade jag iväg mina två barn alltså Fredde som skulle ut på bus med grabbarna och Mollie till Vicky och peter under  tiden jag drog in lite cash på jobbet!

Annars så händer det väl inte så mycket just nu, jag umgås med nära och kära på dagarna och Mollie har kompisar att leka med varje dag vilket är riktigt roligt!! Kvällarna består av träning för min del, dra ner tapeter i hall och spacklai hall och kök! Därför ser vår kycklinggula tapet numera ut som en....ja, halvnedriven kycklinggul tapet - snyggt ;P!!!!

På Mollie-fronten händer saker hela tiden nu, första tanden är på väg upp, hon sitter stadigt själv, vet var både blomma och lampan är och babblar på hela tiden, "dadadadadadada" ni som känner henne vet att hon också har en väldigt gäll och skrikig röst som skär i öronen men det funkar!

Nu ska jag bege mig in i duschen för sedan åker vi iväg till Luleå för kalasfirande och en titt in på "godishuset" på hemvägen;)!!

 


ha en bra dag!!

A beautiful day with "Mary Kay"

Idag har vi (Jag,Vera, Sofia  & flickorna) spenderat heela dagen på vår altan med både mys, bus och fika i vårsolens sköna strålar. Jag pratade med diverse grannar och på en bättre gata kunde vi inte hamna! Det är som "barnen i bullerbyn" där alla pratar med alla och alla springer över till alla och alla hjälper alla - JAG TRIVS!
Men för att komma in på tråden igen så tror jag nog inte längre att jag bländar ute i folkmassorna då min minst sagt vita hy har fått sig lite bränna (jo, tyvärr lite bränna!) men även en aningen brunare nyans!

Hur avslutar man en sån här härlig dag då? Jo, På "Mary kay - party" med läckra prudukter som efter kvällens inköp tvingar oss att leva på knäckebröd och vatten den kommande månaden men det är ju det värt!? :)


  Vera & Sofia (lägg märke till busfröt nere i höger hörn)



   
Vår lilla "kamera-clown"




 Natti natti!!!

                    

Underbara liv!

Underbara liv!! Jag ska ägna detta inlägg åt att hylla min bästa vän/kille/sambo och min otroligt underbara lilla dotter som förgyller mitt liv varje dag!!!

 Fredde min andra hälft är en underbar person som helt enkelt är för bra för att vara sann! Han är helt klart min bästa vän och lika galet tokig som jag är. Andra sidan är han en lugn och mogen person som gärna lyssnar när mamma Frida kommer med sina problem! Hur många pappor tar frivilligt på sig att stiga upp på natten med barnet och påstår att det är för att han vill det? Eller varför inte ställa sig och baka "bråttombullar"  tidigt en söndagsmorgon för att sedan bjuda, i det här fallet då, mig på frukost? Kliva upp extra tidigt på morgonen för att hinna stöka undan lite före jobbet och lämna sista brödfralleskivan åt sin sambo för att själv knapra knäckebröd??  Nej, jag är så bortskämd så bortskämd så honom håller jag hårt i!!

Mollie då..den vackraste lilla ängel jag vet (säger inte alla mammor så?) men det är så jag känner och att vakna upp till ljudet av lillans "Dadadada - prat" varje morgon gör det lätt för även den tröttaste mamma (jag själv tex) att kliva upp och påbörja en dag i busets tecken!!





Sköt om er!!

Dop

Hej hå! Vad ska jag skriva ikväll då? Ni vet ju att jag har fullt upp med att flänga runt överallt på dagarna/kvällarna och på helgerna flänger vi hela familjen så idag efter dopet åkte vi vidare till PappaAnnlou för en kopp kaffe och lite tjatter. Vi kan ju absolut inte åka hem och bara ta det lugnt så därför våldgästar vi folk i förhoppningen om att de ska bli glada!
Men idag var vi som sagt på dop då Mollies kusin var huvudpersonen. Mollie fick en present av gammelmomme - ett par otroligt söta små foppatofflisar i stl. 1 !



 

 Lägg märke till det söta lilla skomärket "Mollie"



Vi FÖRSÖKTE oss även på att ta ett kort "fyra generationer" med Mollies farmor och gammelfarmor...

  
...men Mollie ser ju helt tokig ut på varenda kort och det spelade ingen roll att jag tog femtoelva stycken så här blev de!



Gladaste ungen som finns :)!!!






Första tanden!

Hej hå! Min närvaro vid datorn har minst sagt sinat då de senaste dagarna har fyllts till bredden med diverse hälsapå, habesök, städarent och gulligulla-aktiviteter!
Kvällarna har varit betydligt mindre upphetsande då Trollan varit så ooootroligt ledsen vilket jag direkt relaterade till den E11:a med snor som går mellan hennes näsa och mun, hostan `a la cancerkurt och hesheten som tystar hennes redan ldämpade röst men ack så fel jag hade! Igår upptäckte Sofia en liten vass vit sak som börjat tränga fram genom lillans tandkött och viss fasiken är det en TAND! Tacka gudarna för Alvedon som iaf har gett oss några timmars sömn de senaste nätterna!



Nattinatt!


Dags att byta kvast!

Whoo...! Äntligen hemma igen efter en sjujäkla fest på Blåkulla tillsammans med alla andra kärringar. Jag tror dock att kvasten börjar sjunga på sista versen då den "stickar" av sig och hackar lite i starten men annars går den prima! Mollie fick stanna hemma och hålla ställningarna med pappa då helgen varit fullspäckad (är de inte alltid det?)



  << En dag i vårsolen


 << Dags att klippa trollan? (efter badet)


 << Fröknarna "Miss Pose -09" (Mollie VS kusen Alva à 4 månader yngre)


 << Mollie & kusen Saga à 7 månader äldre


 << Gungar för första gången!


Nattinatt!!


Glad Påsk!

Sådär...nu har jag snytit mig, torkat bort runnen mascara under ögonen, snytit mig, torkat bort mascara etc etc... Jag kikade in på chiqquitas blogg och hittade denhär och denhär länken till två bloggar vars innehåll lär en att se på livet med nya ögon och uppskatta det man har!!

Med detta vill vi önska alla en riktigt GLAD PÅSK och ta hand om varandra därute!!



"Bitterfittan"

Nej nej nej det var INTE en padda ni såg skvalpa omkring i barnpoolen i förmiddags det var bara jag (igen) ! Med en aningen förliten bikini (wonder why?) och tigerränder fulla maggen satt jag återigen i "gula poolen" och log åt andra mammor och pappor som betalat halva sin månadslön för att ge sina barn en dags njutning i purret (skämt å sido men visst är det förba*nat DYRT?!) Förstår ni när Trollie blir äldre och vill åka på badhuset:
"Tyvärr Mollie vi har inte råd att åka till badhuset den här månaden du vet ju att vi ska ha råd med mat också" - Skäms!!!

Men för att vara ännu mer sur och bitter så kan jag ju tala om att jag hittade en liten skalbagge sittandes på sängkanten imorse. Antingen är det en jäkligt pervers liten bagge som tagit första parkettplats till vår säng eller så har den ingen annanstans att sova och hoppas på en plats mellan mig och Fredde men ser ni "den gubben gick inte" ! Jag spolade ner den lille skiten i toaletten och kollade noga efter att h*n verkligen dog! Sedan började sovrumssaneringen som hette duga för jag var säker på att den hade hela sin lilla skalbaggefamilj sittandes i någon vrå i väntan på att inta en plats i vår säng men det var dock den enda jag hittade *pust*. I panik ringde jag min mamma (jo, jag ringer fortfarande mamma i alla krislägen) för att höra hennes lugnande röst men...jag är ändå på min vakt!!!

Och....idag har jag varit så ootroligt trött och middagen fick jag inte ens i mig för jag mådde så illa så ingen träning ikväll (weird!) men skönt att få sitta ner för en stund efter ännu en "flängdag".



  
                                                     Ha en SKIT - skön kväll!




Inredningsparty

Nu är jag hemma igen efter kvällens festligheter rättare sagt det inredningsparty jag blev bjuden på. Nog kliar det i fingrarna när man tittar på alla fina saker men drar man blicken till prislappen så domnar ens tanken på att köpa saken bort och IKEA:s sortiment verkar inte vara så tokigt ändå :) !! Konstigt nog har vi nästan ingenting hemma ifrån IKEA , ja det skulle vara hyllan i Mollies rum då,  ni vet den här expedithyllan som alla mammor och pappor köper till sina barns rum i hopp om att den ska prydas med leksaker (de brukar dock oftast ligga på golvet nedanför hyllan=P?!).
(Om ni vill kika på sakerna ifrån partyt så finns de på hemsidan:
www.innerum.se )



   
                                                          

Min kära mor och Anders har skött lillan ikväll och de har troligtvis torterat trollet med diverse kittel och bus för de var så jag lämnade dem. Mollie svarade bra på medecinen och är sitt "gamla" glada jag igen och livet är en fest varje dag ;)
Imorgon blir det som sagt bad (jag känner hur jag upprepar mig) och jag tror att trollet ska få inviga sin nya baddräkt som jag fyndade på klädbytardagen.

BTW! Här är lite av det jag köpte på bytardagen ..



   
Mollies första par skor, en baddräkt och en mysdress i ROSA såklart ;) !!





Vår dag i stora drag!

Imorse vaknade jag av ett stånkande, flåsande och stönande inifrån trollans rum så jag gick in för att se vad lillhjärtat höll på med och där ligger hon och brottas med "bäver" för att försöka ta sig runt på mage haha det är INTE lätt att vara liten ;) 06.30 var klockan då och vår dag började. Jag renbäddade och startade en maskin för att sedan fortsätta med en dammsanering av alla golv. Vid nio kom Johanna och Lucas som har gjort oss trevligt sällskap idag.

Snart kommer Fredde hem så vi ska slänga ihop något ätbart till middag då min mamma och hennes man kommer hit för att äta och mysa med Mollie under tiden jag är på "inredningsparty" och Fredde hänger med grabbarn på bio. Det är vår dag i stora drag.

Tjing tjing!


Helt knäckt!!

Sådär...nu är det Söndag igen och efter att ha brottats med motståndarna på fotbollsplanen och slagits med  mammor på klädbytardagen är jag nästintill helt knäckt! På detta fick vi även in en syskonfest här igår kväll med både Buzz, Rockband och singstar - så otroligt roligt men gosch så trött jag var imorse!! ;)

 

Trollan somnade ifrån kvällsflarran ikväll så vi la ner henne med kläderna på (det händer ibland) men VIPS så var trollet klarvaken och otroligt busig!!

 

Det är nu man ska stoppa in tutten, stryka lite på pannan, inte prata med barnet men visa att det är dags att sova - hur lätt är det , särskilt inte när hon ser ut som en toka ;)????


Psst! Nu ska vi träna lite magmuskler dvs skratta ikapp till "Wipe Out" och och kompensera med att förtära lite chokladpuddning - Oh Yeah!!!


Mys i soffan!

Nu sitter vi och myser i soffan jag och min andra hälft framför hockeyn och matchen mellan Färjestad - HV71 . Det känns så underbart skönt att ha hunnit med alla sysslor här hemma och Mollie sover när klockan är sju! Toaletten får vänta tills imorgon innan den bekläds av klorin och andra rengöringsmedel och dammtorkningen likaså!

Vi hade tänkt ta en städdag jag och Mollie eller hur var det nu? Mollie kräks och dreglar ner golven och mamma städar =)!! Dock kom en liten fågel och viskade i mitt öra att vi hade bestämt date med Lisa idag så vi sopade av bilen och brummade iväg mot sta`n där myspys, mat och tjatter var Temat!
Efter att ha hämtat upp pappsen på jobbet gjorde vi Solbacken osäker då vi bland annat införskaffade en hoppgunga åt Mollie.

Imorgon spelar vi cup i Skelleftehamn och sedan kommer mina syskon då den efterlängtade syskonfesten ska bli av. Singstar, Rockband och Buzz är vad kvällen kommer att bjuda på (efter knytis med goda pajer dvs ;)



                                                        Lyssna och njut!


Puss och ha en fortsatt trevlig kväll!

The Reflux Is Back!

Halloj! Nu har vi återigen varit inne med Mollie på barn för det jag trodde kanske kunde vara någon tand som spökar var nämligen inte någon tand som spökar utan THE REFLUX IS BACK! Så därför rullar nu medecinkarusellen igång igen med Zantac morgon och kväll!

Efter vistelsen på lassa åkte vi iväg på badhuset med de små (jag, josse & Vera) och frossade i fikadiskens delikatesser (barnen fick bada lite också när vi ändå var där).  Skämt å sido det var mysigt med bad IGEN men nog är det fikat efteråt som "Lockar" ;) !!!

Jag slängde ihop en köttfärssås till middag och sedan lämnade jag min älskade familj för att åka upp till stàn och entra planen på kvällens fotbollsträning. När jag kom hem hade Fredde kokat te och brett mackor så därför har jag inte rört en fena (eller var det en fot?) sedan hemkomst och det tänker jag ifortsätta att INTE göra, inte fören jag ska hasa mig isäng iaf vilket är typ.... NU!




 Försökte filma Mollie i sitt esse med "Bäver" men ni får ett smakprov på hennes kräkfärdigheter istället ;)!!


Natti natt!


RSS 2.0