Slut på det roliga!

Nu är tre veckors förberedelse över, tre veckor av tissel och tassel och tre veckors ångest för att allt skulle bli en enda flopp men...det blev en supertrevlig 25-årsfest för Fredde ikväll och jag fick t o m ut honom på krogen! (då är han i kalasform vill jag lova). Halva min tjocka släkt och de flesta av hans vänner var med under kvällen och fredde...ja han var rörd!

Jag har lyckats hålla festen hemlig men inte har det varit lätt och grälen har varit ett faktum:
(tidigare idag)

Jag: Men Fredde ska vi inte göra två tårtor
Tänker: Shit vi blir ju 30 pers!

Fredde: Men gumman vilka är det som kommer på kalaset egentligen, din mamma vem mer?
Tänker: Två långpannetårtor? vi blir 8 st max!

Jag stoppar ner 5 chipspåsar i kundvagnen på Ica
Tänker: Hur ska jag förklara det här då?

Fredde: Men gumman så mycket chips inte är du gravid? (nervös i rösten)
Tänker: fan fan fan *not again*

Jag: men det är ju alltid bra att ha lite hemma ifall att...
Tänker: Klantarsle vi äter väl aldrig chips hemma!

Tusen Miljoner TACK till min mamma som ordnade all mat och dryck och då menar jag ALL mat för det var mycket, gästerna fick t o m ta med sig mat hem! I festfixandet ska även min syster ha stort Tack och även moster "Nina" - ni är guld!!! 

Jag vill även utbringa en skål för min bonusmamma Ann-Lou som stod för lokal samt lekar och bortstädning!! Där var även Vicky och Peter involverade TACk TAcK TACk det betyder så otroligt mycket!!

Nu ska jag slumra till en stund för att sedan vakna upp till tonerna från mobilen och Fredde som ringer och ber om hämtning!=)





Nattinatti!



 


Pimp my baby

Vi sminkade upp lillan lite här ikväll men jag kan inte bestämma mig för vilken look som var snyggast vad tycker ni?=)=)


       
"Pimp my baby"


Våran lilla singstar!

Imorse när jag lämnar av trollet på förskolan sitter hon i mitt knä och trallar på någon egengjord låt medan jag kär av henne. Lärarna berättar att hon ofta sjunger och dansar på förskolan och undrar om det är detsamma hemma, OM DET ÄR! Mollie sjunger till allt! när vi klär henne, när hon badar och till och med innan hon somnar för kvällen - se upp för "Idol-Mollie 2025!"

Nu ska jag återgå till uppsatsen som jag hoppas ska vara  färdig innan läggdags (dvs där vid 3-4 inatt!)


Gomorron världen!

Vaknade i vanlig ordning av att Fredde pussade på mig och sa han han skulle åka iväg till jobbet. Mollie var redan uppe och hade ätit frukost med pappa. Jag klev (INTE) upp utan somnade om och vaknade tio minuter senare av att Mollie drog i mig. Vi gick in i köket och tadaaa! Hon hade tagit fram alla tandpetare och strött ut dem på golvet i köket haha SÖTNÖT!!!


Motivation sökes!

Jag sitter hemma med examensarbetet vi ska skriva men motivationen lyser med sin frånvaro och istället flyter tankarna iväg på annat som: "Vad ska vi äta till middag idag? - jag ska bara ta fram kycklingen så den är tinad till i afton" "Undrar om vi kan åka snowboard nästa helg eller om det kommer att vara  30 minusgrader då? - jag ska bara kolla YR! Johanna och Bea har då inte hört av sig de är säkert klara med uppsatsen redan" "Oj, den där vasen var dammig! jag ska bara torka av den innan jag fortsätter (Läs:börjar skriva), "Hade vi inte lite kakor kvar ifrån kalaset igår? - jag måste jag ha lite energi för att orka skriva" Men där är ju vanten som vi letat efter! - jag ska bara lägga den i lådan så att den inte kommer bort igen" osv.....


Babbelkuse!

Det plingade på dörren nyss - HJÄLP var min första tanke (så ofta får vi spontanbesök) och frågorna börjar dansa hulahula i huvudet:
hur har jag ställt bilen - står den tokigt till? Har vi sorterat fel i soprummet?, har vi glömt att städa soprummet? Stör vi grannarna på något sätt?, ska vi få skäll?. Där ute står iaf någon med en låda under ena armen "Oh Thanks!" är min tanke eftersom att jag har varit ganska flitig på Tradera de senaste veckorna men nejdå, där står en kille från YIT och vill komma in  - shit också! jag har glömt att rengöra golvbrunnarna som skulle ha gjorts till idag. Nåväl, killen påbörjar sitt arbete och hack i häl står jag (nyfiken i en strut) och överöser med mina frågor - vad gör du nu? varför ska de där sakerna bytas? Hur ofta byter man dem?  - Oj, den där var blå den, inte vit som de andra! Har du många hus kvar du ska byta i? Känner du Jonas på YIT? Ni är konkurrenter till min sambo han jobbar på EIAB och heter Fredrik bla bla bla.....killen försvann lika snabbt ut genom dörren igen! (vad gör jag för fel? Någon annan som är surrsugen kom hit bara!)

NicePrice

Jag har beställt tidningskorgar till möbeln/bänken/hyllan i hallen och dessa fina raringar hittade jag på: Designlagret Där kostade de iaf betydligt mindre än de jag hittade på önska här i stàn - vilket klipp!=)!


  


Kalaskul!

Efter en halv gräddtårta, ett dussin bullar och några liter kaffe är kalasandet slut även för den här gången. Trots slisk i mängder (idag) fick jag en panikcraving och svichade iväg på affären efter kräftor och citron som jag sedan mumsade i mig i min ensamhet eftersom Fredde inte äter "sånt" men å andra sidan blev det ju mer till mig!;)

Alva 1 år:

    
  



Mollie klistrad framför "Telletubbies" idag innan Freddes kalas:

  


Dumma dumma jag!

Jag möblerade om i lillans rum för ett tag sedan och tyckte mig väl ha gjort ett riktigt bra jobb ja, tills jag såg att jag placerat sängen mot ett elluttag!





Totalt utskrattad av min lärare!

"Blir du alltid så där när det är redovisning?" frågade hon mig....


Vi hade muntliga redovisningar idag på skolan (lektionsförslag) och jag gick "All In" i uppgiften och hade tagit med mig material som jag skulle visa upp. Nåväl, näst sist på tur går jag fram och ställer mig inför hela klassen (jag skakar redan då men läget är hanterbart). Jag tar ett djupt andetag och försöker lugna ner mig och påbörjar min presentation, tvingas dock snabbt avbryta för att jag knappt får luft och för att jag skakar så mycket vilket får mig att halka in på en annan del i presentationen (dock väldigt smidig övergång). Jag stoppar ner handen i bollpåsen som jag hade med mig men får knappt tag i någon boll pga av skakningarna så jag förklarar för klassen att jag måste sätta mig ner (vilket leder till att hela klassen skrattar och någonstans längst bak hör jag någon yttrycker sig "så söt") GREAT! Att jag satte mig ner gjorde situationen plötsligt hanterbar med flera korta uppehåll för att hämta åt mig andan. Efter ytterligare en stund har jag fått sagt iaf 1/3 av det jag ville och presentationen är färdig. (Ja, jag ville gräva ner mig tyyp!) 

Efter lektionens slut när vi ska gå ur ur klassrummet stoppar läraren mig med skratten i halsen och frågar om jag alltid blir så där när jag redovisar. Hon slutar aldrig skratta och jag förklarar att jag inte alls är obekväm med att tala inför klassen men att det blir sådär ibland och då kommer tipsen: "försök att göra si, försök att göra så så brukar det gå bra"
Jag fick iaf mycket bra respons efteråt (undrar om det handlade om sympati?!?)

Vi lever i ett mörker

"Skomakarens barn går alltid med trasiga skor" säger man ju men hur tror ni det är att leva med en elektriker?
Om man säger så här: "Elektrikerns sambo snubblar alltid över leksakerna på golvet" alternativt "Elektrikerns sambo är ständigt mörkrädd" Man kan bokstavligt talat säga att vi "lever i ett mörker" då lampor och stickproppar förekommer lika ofta som Fredde dammsugar bakom soffan dvs det är vääldigt lite av den varan här hemma!!

Om vi börjar med att studera hallen så kan jag visa vår moderna och ootroligt smidiga lampa som faktiskt lyser upp rätt bra (om man står inne i klädgarderoben dvs!)

 

Lysknapp? Visst! man tar bara på sig en handske (för att inte bränna sig på den heta lampan) och vrider av den när man går och lägger sig!



Drar vi oss sedan in i köket så ser vi resterna ifrån den fula armaturen som satt i taket men jag tycker att det fattas någonting där hm..?



I vardagsrummet njuter vi av skenet från en lampa - EN enda lampa! (väldigt lätt att flytta på dock när man vill ha belysning på den andra delen av rummet!) Sedan har jag ju bara en enda lampa att dammtorka - superfiffigt!



I Mollies tak har vi gjort i ordning ett hål där det hänger ner trådar - visst har ni hört att det är heelt ute med lampor och föressten så skiner ju Mollie upp hela rummet så vem behöver en taklampa??



Inne i datarummet nöjer vi oss med en av tre fungerande lampor - visst är det förfärligt höga elpriser just nu, det gäller att spara in!



Nu ska jag försöka hitta mig in i TV-rummet och glutta lite på PH innan sängen väntar - Natti!


Typiskt!

Jag citerar:

"Vet fortfarande inte vem du är, och jag är inte sjuk"

Detta fick jag till svars efter att ha telefonterroriserat fel person i ca 2 månader -  Just my luck!

Trainingsworkpills!

Jahapp, vi spelade match idag 2*20 och ja, jag känner mig väl mer död än levande...typ! Jag ser redan fram emot sommarens matcher 2*45 då kanske jag t o m får åka ambulans efteråt, det skulle ju vara roligt, och kanske få en nallebjörn (jag har hört att man får det av ambulanspersonalen).
Nåväl inget ont som inte har något gott med sig, jag vet iaf att jag har massor av muskler i kroppen, hur jag kan veta det? DET KÄNNS! Så ser ni en kvinna i 20-årsåldern som försöker hasa sig in på apoteket imorgon så kan ni väl hälsa för då är det nog bara jag som gör ett tappert försök att inskaffa mig lite (tränings)värktabletter !

Natti natti!


Jourhavande...

Igår morse vid 05.00 (Läs: Lördag) ringde Malin och konstaterade att det var dags att åka in på BB = vi skulle komma och hämta Julius (det var den sovmorgonen:). Sagt och gjort och sedan ägnades hela dagen åt att jaga två små troll, trösta två små troll, städa efter två små troll, mata två små troll och söva två små troll! (samtidigt!) Fredde tog tillfället i akt att smita iväg och hjälpa våra vänner med elen i huset så jag fick gott klara mig själv som tvåbarnsmamma hela dagen. Konstigt nog känns det ganska bekvämt med en 1-åring att jaga här hemma!=)

       




 


"Handburgare"

Sådär....efter ungefär 7 timmars övervägande åkte Fredde nyss iväg på X:et i jakt efter någonting väldigt flottigt och kaloririkt att mätta våra magar med! Känns konstigt att äta hamburgare, jag tror det var över ett halvår sedan sist så gallan lär väl slå volter i magen inatt (förstår ni varför vi aldrig äter det!?) men..så får det bli!


Konstig undran 1: Varför heter det HAMburgare när det inte är HAM (skinka) och
konstig undran 2: Varför trodde jag under halva min uppväxt att det hette "Handburgare" bara för att man (läs: jag) äter den med händera?




(Mamma du är föresten ganska söt, det är jättegulligt att du lämnar ett spår i bloggen men några rader vore ju fint! Puss på dig!!)

Nu ska jag återgå till "Animal Planet" och invänta min sambo...

I did it!

I did it! Hinner bara nämna det, har bara hunnit komma hem från träningen badat och nu väntar fredde med kvällsfika i rummet (got to go) !

Natti!


A mama got to do what a mama got to do!

Har pratat med Rektorn på områdesexpeditionen idag, hon har pratat med Mollies fröknar, jag ska prata med dem när jag hämtar Mollie senare idag - JAG VILL INTE, jag är vettskrämd, jag vet inte vad jag ska säga men...i det stora hela är jag vääldigt modig (andas, andas, andas!)

Summan av kardemumman: Ibland uppkommer missförstånd som är till för att lösas till allas bästa ;)!!! 
Förmodligen kommer en update ikväll i annat fall har jag väl "trillat av pinnen" i en smärre hjärtattack eller ligger inne på sluten avdelning som ett resultat av ett totalt sammanbrott innan den här dagen är över!!

Beach 2010

Jag har (pga av fotskada) inte tränat på cirkus 2 månader och träningsvärken efter 15 siups, 15 armhävningar och 15 upphopp GÅNGER TRE! i Måndags påminde mig om just detta  - träningsbristen!
Trots att vi har en väldigt hälsosam policy här hemma så lyser min "beach-2010-kropp" med sin frånvaro då magen ter sig mjuk och gò (Mollie tog tag i en valk idag och försökte dra iväg mig, behöver jag säga mer?) Låren ser dock väldigt vältränade ut dvs om jag står blixt stilla i rädsla för att inte få stopp på vibrationerna och att skaka ketchupflaskan har jag lagt ner för längesen då det killar så mycket i armarna när dallret sätter fart! Trots det är jag väldigt nöjd med mig själv och jag skyller fortfarande på graviditen och den klychiga kommentaren att jag iaf fått någonting gott ur det: Mollie!=)


  

(Jag hade tänkt springa "broarna" idag men vi har inte skottat mellan huvudentrebron och groventrè-bron än så det skjuter jag på!)


Nattinatti!


 


Tentamigrän!

Vi hade vår första salstentamen igår och det gick väl riktigt bra måste jag säga med vissa undantag dvs att jag plötsligt fick migrän under tentan och det som kanske borde ha tagit en timme att få ner på pappret tog tre! Att jag sedan både körde mot enkelriktat och stod mitt mellan två filer vid trafikljusen på väg hem är välv vad man får räkna med när det enda som cirkulerar i huvudet är "mörkt rum, sova, tystnad, mörkt rum, sova, tystnad"

Jag kom hem, jag lade mig i ett mörkt rum, jag sov och när jag vaknade var det ännu värre! Jag gästade toaletten och tömde magen innan jag åkte iväg för att hämta Mollie på förskolan. Väl där parkerade jag tydligen mitt på parkeringen (inte på en P-ficka) och sedan stod jag ivrigt och försökte hitta bilnycklarna som jag sedan kom på mig ha i tenningslåset!

Liiite otäckt sånt där men någon timme senare var migränen borta och "pigg" och glad åkte jag iväg och sparkade boll!!=)

1. Tydligen kan man få migrän när spänningen och oroligheten släpper och därav mitt anfall under tentan
2. Jag ska aldrig mer köra bil vid det tillståndet, inte ens gå utanför dörren i rädsla för att tappa bort mig själv!

Pulkabacken

Efter att ha varit infrysta i någon vecka kände familjen "soffpotatis" att det var dags att sätta fläsket i dallring och bege sig till pulkabacken i trängseln med resterande barnfamiljer i stàn (Söndag). Sagt och gjort och det gör vi om! Mollie hade iaf väldigt kul (nästan för roligt - hon grät/skrek hela vägen hem i bilen) ! 



(Julius, Mollie, Saga)

   
 


Big plans!

Vi ska göra om lite eller rättare sagt (lägga till lite) i i vardagsrummet eftersom att det enda som finns där är en skänk, en tv, ett bord och en soffa...typ!
Vi har inga fönsterlampor eftersom jag för precis ett år sedan inte hittade några som jag tyckte om men nu tror jag att jag hittat de rätta, dock är vi lite oense om färg så vad tycker ni vit, svart eller metall??
(vi har äggskalsvita väggar och jag tänkte försöka hitta ett gardintyg i vitt och olivgrönt)



  


Godisdags!

Hej hå let`s gå! Strax börjar Robinson och det är dags att säcka ner sig i soffan, knäppa upp en knapp i gylfen och trycka i sig lördagsgodis (i vetskap om att det är en hel vecka kvar till nästa gång)! Tro inte att jag för ett ögonblick skulle glömma att det är "godisätardag" idag men att jag skulle läsa hela dagen hade jag visst förträngt!!=)

  
Gulle(Grisen) !


Imorse och nu

Har just lämnat lillan på förskolan och snart entrar brudarna som ska förgylla min dag med ännu mer utvecklingspsykologi!
Jag har inte koll på någonting just nu och dammkossorna som snurrat kring mina fötter verkar ha lämnat W-O för de har jag då inte sett till på ett tag - lika bra det!
Är det dock någon som vill veta vilka faktorer som är med i identitetsbyggande, vad assimilation är eller varför inte vilket årtal den Ryske psykologen Vygotskij dog så får ni gärna höra av er för det har jag stenkoll på!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Mollie sover, Fredde sitter i tv-rummet och spelar NHL och jag sitter i köket med böcker över hela bordet med vinglaset i ena handen och funderar om det är piagets kognitiva utvecklingsteori eller vinet som gör mig snurrig! Nåväl, bättre att kugga på en tenta än att komma tvåa i en boxningsmatch....aiight?!

Vad jag ska göra imorgon?  - Plugga, äta, plugga, sova...typ!


                                                                    OVER AND OUT




Ut - och invecklad psykologi..

Undrar ni varför inläggen dröjer? Inga bilder och ingen update? Här kommer en sammanfattning på vad jag gjort den senaste månaden (med undantag för sömn och förtäring typ..) ...

 

 



Komjölksallergi

Livet leker och än en gång har jag google att tacka för den diagnos vi har kunnat ställa på Mollie: Komjölksallergi!
I och med att vi slutat med mjölken har liten inte magont om nätterna, hudutslagen är på väg att försvinna, inga diarrèer, inga kräkningar och framförallt en glad och nöjd Mollie! Med tanke på att Mamma Mu i familjen (jag) är allegisk så hade det väl kanske inte varit så svårt att räkna ut (äpplet faller inte långt ifrån trädet) men nu är vi iaf på G med mjölkfri kost i hopp om att allergin ska ge med sig så småningom!


 (Lik mor men sötast ändå!)


Nyårsbravader:

Gästerna har begett sig hem, golven är skurade och middagen är avklarad så jag tänkte ta mig lite tid och dikta ner lite ord om gårdagens bravader. Kvällen spenderades här hemma men 2 par till dvs Krister, Johanna och tillhörande Lucas 2 år. Malin, Claes och lilleman Julius (samålder med lillan).

Dagen (nyårsafton) inleddes på "Leo`s lekland" där bus, åka rutchkana, klättra i nät, åka ännu mera rutchkana och hoppa i hopptält roade....mig halva dagen. Mollie tyckte mest om att springa runt och titta på vad alla andra barn hade för sig så hon var mer än nöjd!

Kvällen fortskred med en tre-rätters middag, spel, mingel och bus med de små. Dock vaknade lillan vid tio och var tokledsen. Hon grät väl i ungefär någon timme innan hon kräktes ned hela mig. Hon fick iaf vara med på tolvslaget och vi gav nyårslöftet att inte låta Mollie dricka mjölk de kommande två veckorna då jag googlade fram att komjölksprotein både kan visa sig med sömnsvårigheter, hudutslag och kräkningar vilket Mollie har fått utstå nu sedan någon månad tillbaka. Liten slocknade iaf vid tre, i soffan, i Freddes knä!

Jag vaknade först vid nio-tiden och det jag hör är Trollans ljuva skratt inifrån köket. När jag går upp är Malin och Fredde redan vakna och Mollie och Julius står och diskar brevid varandra på en stol i köket (det ska börjas i tid!)

 

 

 Förrätt: Snittar med parmesanost, philadelphiaost och fikon 
Huvudrätt: Grillad oxfilè (ja det går alldeles utmärkt att grilla ute nu), potatissallad och ädelostsås, en grönsallad till det.
Efterrätt: Fråga mig inte men huvudingredienserna är väl vit choklad, creme fraicke, lime och hallon


 

 

    



Idag:

        

 







 
 


RSS 2.0