Skäll inte på Hugo (elin!)

haha jag skrattar lite för mig själv, har haft en låt i huvudet hela kvällen och det är inte direkt beyonces nyaste hit, inte heller Elvis eller the beetles men jag tänker alltid på min systerson (Hugo) när jag hör den!

Tillägnad min mor som nynnar på den lite då och då:





Over and out!


brottningsmatch mellan relapparna!

Visst är det konstigt att jag varje år ska envisas med att brottas med halva skellefteås invånare på mellandagsrean trots att jag egentligen aldrig ska ha/behöver något just den tiden på året. Det är nästan så att man måste köpa en sak bara för att lappen därpå är röd (spelar ingen roll om det står 10.000 ;- men det är ju trots allt rea). Mina söndertvättade flanellpyjamasbyxor fungerar alldeles utmärkt i dessa insnöade tider men ändå står jag inne på "Gina" och svettas för att försöka tränga ner min rumpa i ett par jeans som då är minsta två stl för små (bara för att alla andra tjejer gör det) "Åh de kostar bara 700:- nu, i vanliga fall kostar de 750 - vilket kap! Nåväl, jag fyndade faktiskt lite hårprodukter på Hufvudsakens årliga utförsäljning och min "ska vi kika lite på fotbollskor" resulterade i ett par nya fotbollskor typ tusenlappen dyrare än vad jag för tillfället har råd med och på något konstigt sätt lyckades jag få med mig en tub spackellim till dem också!!



Nej hörreni nu ska jag vandra in i studiernas värld en stund innan sängen ska få göra sitt! Lite bilder kommer imorgon (har haft ett litet gräl med kameran ikväll så den får gott ligga kvar i lådan och tänka över sitt beteende tills imorgon!)

Nattinatti!

Allt som hör julen till...

Har ni hört...

 Jag smakade faktiskt mammas köttbullar i år (även om den enda köttbullen var den "kalla" du tryckte in i munnen på mig innan gästerna kom mamma men god var den!) Sedan kan jag efter i år konstatera att julskinkan verkligen smakar RÖV vilket iofs är rätt bra eftersom att det faktiskt är en röv/grisrumpa hela svenska folket glufsar i sig varje jul! Nej, tummen upp för hamburkerkött!! Att kethup på blodpudding var dåligt visste vi men senap och äppelmos på skinka - oh my! Den där råa laxen har jag inte heller förstått vitsen med (somliga kallar det gravad lax) men den och skinkan är starka konkurrenter på julbordet!

Nåväl, tomten skötte sig utomordentligt i år igen och var inte sen utan kom klockan sju precis som vanligt (ni har väl hört att han har skaffat turbo på släden?!) Tack tack snälla tomten för alla fina paket och tack till min andre hälft som röstade ut min gamla mobil och köpte mig en ny! Mollie blev också väldigt glad över alla paket(snören) och lyckades faktiskt vinna över tomten i "arga leken" eller, tomten var tvungen att bege sig tillslut efter att Mollies stått en halv meter framför honom med vidöppen mun och stirrat ut honom!!

Jag har aldrig riktigt förstått hur tomten gör för att både ändra röstskärpa och längd från år till år men en sak är då säker - han gör det bra!


Snodde lite juliga bilder på småtjejerna från sofias blogg
 (bilder från rytmikavslutningen/julfesten i kyrkan)

 


God JUL och GRÅTT Nytt HÅr!!!





















Pigg(elin) en bra medicin!

Visst är julen mysig....iallafall om man bortser från krokodiltårar, kräk i sängen och en skvätt uttorkning = en sväng in på akuten!

Det är underbart att vara förälder men riktigt riktigt jobbigt ibland också, speciellt när lillan ligger på golvet och stirrar in i väggen för att sedan göra ett misslyckat försök att ställa sig upp för att hon är för slö! Att man sedan får reda på att de kan bli medvetslösa vid vätskebrist och att man ska skynda sig in på akuten är ingenting man vill höra när bilen är allt annat än tillgänglig där den står under en meter snö! Nåväl, (PIGG)ELIN bär verkligen upp sitt namn och efter den + ungefär 5 dl vätskeersättning var Trollan med i matchen igen!!





Piggelinpussar!!!


Busfrö!

Vad gör man hemma med en 1-åring som i princip inte får gå utanför dörren i risk för att smitta någon men som har 100% krut i benen och inte alls verkar tycka att hon är sjuk...?

 

   

...just det...det finns en hel del att göra och tänk vad man hinner på bara 6 timmar! Om jag räknar med efterarbetet också (dvs torka upp några liter vatten ifrån golvet, renbädda sängen, plocka klossar, hitta åt sopkorgen och plocka i allt skräp igen) så tycker jag att vi har gjort det riktigt bra!=)

För övrigt så har vi en liten papegoja här hemma nu som härmar allt vi säger (skitgulligt!)

Här kommer en ordlista på några ord...

Mollie = Monnii
Bäver = Bääveiii
Nalle = Nanne
God jul = Gootuu
Isac = Iikatt
Tindra =Tiiindaa
Pepparkaka = Pekakka

Vygotskij den knasen!

Hej bara vad klockan går! Klockan är strax efter 22 och det är dags att lägga skolböckerna på hyllan. (Läs: slänga dem i en hög på skrivbordet). Dagen har som sig bör ägnats i goda vänners - och familjemedlemmars sällskap med några liter kaffe, således lite magkatarr och skräpmat som en härlig avslutning på helgen!

Jag tror dock att det får vara bra med Vygotskij för ikväll - han är lite knepig den snubben och likaså Piaget, Freud och Skinner mm. Vilka ideèr alltså aja, det är iaf sånt som ska sitta på tentan efter jul men ser ni det fixar jag ;)!   Drömde t o m att jag var på date med Vygotskij här om natten och det enda han babblade om var kontexten och det sociala sammanhanget (ett tecken på att vi kommit varandra liiite nära inpå livet!) nåväl, jag hälsar till mina vänner och dem som jag känner (sorry mamma jag ringer imorgon så du får veta att jag lever!)

Nattinatt!

En liten hälsning...

Från oss alla (tre)
till er alla (läsare)

En riktigt GOD JUL!!!


 


Julemys!

Julmys är kodordet! Ikväll har vi pimpat upp den hög av saker som låg inne i tvättstugan och som har retat upp mig på varenda gång jag varit där med dammsugaren. De är nu prydda med juligt papper och rosetter och kallas numera för julklappar. (plötsligt stör jag mig inte på dem trots att dammkossorna slagit läger därbakom). Det har klippts och klistrats, tappats saxar och kastats tejprullar mellan varandra. Fastnat tejp under sockarna och klippts i bordsduken. Med julmusik i bakgrunden och med kaffekoppen i högsta hugg kommer julstämningen som ett brev på posten! Vi har tittat på bilder från när lillan var riktigt liten och skrattat åt hur "rolig" hon faktiskt såg ut. Först nu förstår vi varför BVC-sköterskan var så bekymrad över hennes huvudform då vi själva tyckte att hennes huvud var såå perfekt! Vadå platt? Inte ligga så mycket på rygg? Att hon nötte bort allt hår och fick en stor flint i bakhuvudet gjorde ju inte saken bättre;)!!

Hon är iaf världens finaste (flint, plattskallig eller ej!=)


 

  



1 koppa + 1 koppa = flera koppor!

Attjo, attjo, attjo PROSIT! Sååå fick jag äta upp det där jag sa om att jag nästan aldrig blir sjuk ! Igår låg jag på dödsbädden och det var riktigt allvarligt ska ni veta! Med närmare 37,5 graders feber  trodde jag att min sista stund var kommen (jag skojar inte när jag säger att jag normalt ligger på 35,5!).
Jag låg t o m och grät för att jag inte orkade städa igår afton och det är min fasa - att inte kunna städa alltså!! Jag är verkligen sjuk då jag ber Fredde (dammsugargärnauntsakerna) om hjälp och det gjorde han vilket dämpade min ångest med ungefär 1 mil!!  

Nu mår jag bra och likaså vår dotter som just nu besitter extra trampdynor i form av blåsor fulla fötterna (Läs: under fötterna)! Hon har aldrig varit så pigg och glad så den kanske inte var så tokig den där kuren av vattkoppor iaf! Malin var så söt i afton för hon ringde och ville komma förbi med Julius. Hon frågade många gånger om det fanns risk för att vattkopporna skulle vara uttorkade till dagen efter (då de skulle komma hit). Vi bestämde date imorgon (Söndag) men strax därefter ringer hon desperat och hävdar att de MÅSTE komma NU för att de verkligen vill åt kopporna! Haha, någon annan som är lika desperat över att se sitt barn sjukt?!

De har iaf pussats, kramats, bytt nappar, druckit ur varandras vattenflaskor och till råga på det så har vi gnuggat mollies koppor mot julius händer så blir han inte sjuk nu så vette tusan!


För övrigt så har lillan några koppor och de sitter under fötterna så de syns inte ens=)!!
Nattinatti!


Oh my!

Hej små koppor och välkommna!! Jag upptäckte två små vätskefyllda blåsor på Mollies finger idag när jag hämtade henne ifrån förskolan så vattkopporna - here they come! Det blir alltså en prickig jul i år! Är det föressten någon som vill göra bort kopporna kom till oss!!

Julle ville tydligen ha vattkoppor nu innan hans syster eller bror kommer så jag kanske ska ringa dit och höra om de vill komma förbi på lite fika (och röda prickar)!


Bye! 


Parkeringsbot och lagad fot!

Igår satt vi på Skeria (skellefteåtjejerna som vi kallar oss) och läste på inför tentan. Dock hade jag inte nog med parkeringspengar och ni vet "Q-park" är inte att leka med! Om man trodde att tomten var den som kunde se allt så skulle man bara våga ställa sig på en p-ruta utan att betala för då är dem där, parkeringstanterna!!
Därför satt jag i fönstret och hade stenkoll på min bil i hopp om att ingen skulle lappa den men tillslut gav jag upp: "Det är väl inga lapplisor ute nu, det är ju för fasen svinkallt ute!" utbrast jag och så blev det, ingen lapplisa = ingen lapp = Mollie får några julklappar iaf!!

Efter att ha hämtat là familia åkte vi återigen upp till stan och där hade jag stämt möte med "fixa-foten-doktorn" som lade den i rätt läge och förklarade att jag hade fel i typ hela min kropp - great! En graviditet kan tydligen stöka till en hel del i kroppen. Han var nog den flummigaste kiropraktorn jag har träffat men också den häftigaste. Någon sorts psykolog-kiropraktor. Han visste att jag hade fått barn bara genom att känna på mina ben, han visste vilken sida jag låg på i sängen, att jag har lätt att träna, hur jag sitter med fötterna osv! Antingen är han synsk eller en förbaskat bra kiropraktor!!!

Nåväl, sista stoppet för dagen blev hos Mollies faster som fyllt år. En liten blomma, fika, bus med de små är sammanfattningen och sedan bar det av hemåt för en kväll i lugnets tecken (hej hå, fick jag med allt?)

Nu ska jag fortsätta läsa de spännande böckerna om utvecklingspsykologi och om Freuds teorier om den orala/anala fasen. Visste ni tex att enligt freud kan man få städmani om det går fel i den anala fasen (den har jag klurat på ska jag lova!)


Tjing tjing!

Här kommer alla tänderna på en och samma gång!

Aha! Mollie har inga prickar trots att pussgurkan och prickigkorven tindra gosat upp henne rejält men fyra kindtänder upptäckte vi i afton är på väg upp vilket kanske kan vara orsaken till den höga febern, diarrèn, dreglet och att lillan ätit så dåligt (läs: skrikit utöver sig när hon satt tänderna i en husman). Vi hoppas på en bättre dag imorgon! Nu ska jag bara lata mig framför TV:n och hoppas på att någon där uppe slår på värmen igen . jag förstår inte varför men konstant frossa är en förbannelse jag lider av. Idag kom frossan som en blixt från klar himmel och jag fick lov och ta på mig jackan (inomhus) hos Bea för att jag hackade tänder så mycket (weird?)


Aja, hurvas och sov gott!!

Bölfia!

Nu har jag suttit i bölat i cirkus 2 h och min sambo har suttit och skrattat under motsvarande tid (åt mig som suttit och bölat alltså!) Jag klarar verkligen inte av såna här program där de riktigt lockar fram tårarna som i floder forsar nerför kinderna! Att jag sedan sitter och piper och snyftar en kvart efter att inslaget visats gör ju inte saken bättre och fredde skrattar då inte mindre!! Nej, tacka vet jag skräckfilmer och action!!

Mollie är då en som inte skrattar ikväll för hon har nämligen feber - och den stiger! Fredde blir hemma och våra planer på att vara här hemma och plugga inför tentan gick i kras. Tack vare världens bästa studiekamrater så ordnar det sig alltid och Bea får vara värdinna imorgon!=) Go go tentaplugg!!

Nu ska jag slå in lite luleklappar och sedan väntar John Blund (han har redan väntat för länge)

Tjing tjing!

Mamma - Congratz!

Psykosoci...vad sa du för något? Jaha - prov på det? Nej, men det är lugnt jag kan det där med psykosoci....ja -det vi skulle ha prov på!

Herregud, frugud och lilla söta sonengud, hur ska detta gå? Vår kursledare "Bengan" har varit så gullig och lagt ut instuderingsfrågor till tentan efter jul men ett facit på det TACK! Imorgon ska vi träffas vi tre som är kvar av vår studiegrupp (från början 5) och slå våra o(kloka) huvuden ihop för ingen av oss verkar fatta nada men...det är ju imorgon det! Nu sitter jag iaf och trimmar hjärnan med upphetsande ord som "kontext", "situerad" och "modiering" - yippikaieyy!!!

I afton kommer halva tjocka släkten hit och fikar, min mor fyller år idag - var det 25? (det är ju snart jul!) Stort GRATTIS på dig mamma iaf!


I stridens hetta på tradera!

Igår fick jag en sån här "shoppajättemycketkläderpåtradera" - upplevelse och till min stora förtjusning vann jag bara på dem kläder jag verkligen ville ha! (i stridens hetta råkar det lätt dimpa ner lite annat smått och gott i shoppingbagen). Jag hittade en superfin blårandig villevallaklänning men efter att ha suttit och svettats, bjudit ikapp med någon anna girig person och nästan slagit sönder datorn för att hinna skicka iväg nya bud så blev jag rasande när jag inte vann och fick en stor klump i halsen, ni vet när man är riktigt besviken över någonting. Jag har ju redan köpt ett par jättefina strumpbyxor som skulle passa bra till klänningen! Men....sedan gick jag in på "villervalla" s hemsida och ser att klänningen auktionerats ut för mer än själva inköpspriset mohahha - skadeglädjen är den sanna glädjen!! Tji fick den giriga personen! (själv kan jag inte direkt påstå att jag är girig då jag handlar kläder till lillan i sinne och tvingas sedan leva på bröd och vatten fram till löning!)

Då vet ni vad jag gjorde mellan 18-21 igår kväll!
Här kommer lite bilder på några av mina favoritfynd:


 1. Jättesöt klänning från danska "Katvig"
2. En tuff t-shirt "Me&I"
3. Jeanskjol "Villervalla"


Me like!!


7-2 !


En fråga: Hur många var de sju dvärgarna och isåfall...hur många var dem?

Det verkar iaf som om de sju dvärgarna saknar två kompisar för vi har fångat både toker och glader på bild!!


Mollie och Julius


Lusse lelle!

Hur söta är dem inte de små luciorna, nissarna och tomtarna! Mina förhoppningar om att hinna träffa alla = prata med alla föräldrar på Mollies förskola raserade i takt med att ett 30:tal små barn, otroligt exalterade över föräldrarnas besök, sprang omkring, hoppade, skrek och skrattade vilket lämnade väldigt lite utrymme åt "mingel" för oss föräldrar. Otroligt roligt var iaf att få umgås med Vera och Ludde igen det var ett tag sedan och SOFIA - jag saknar dig också kom hit och fika imorgon så får vi skvallra av oss lite!!

Jag har för övrigt funderat på en sak. Ni vet ibland känner man inte riktigt om man passar i rollen som förälder och tankarna "kunde vi ha gjort någonting annorlunda" cirkulerar i huvudet för Mollie verkar tycka att vi inte riktigt tar vårt ansvar som målsmän (heter det så egentligen? en målsman flera målsmän? eller varför inte målsman och målskvinna?) aja, för att komma till saken så har hon uppträtt lite märkligt på sistone då hon

* promt ska ha sin vinterjacka inomhus - är det så fruktansvärt kallt här hemma? Klär vi henne för dåligt?

* Skickar vinterskorna med tvätten - är de så skitiga? Är de för stora, försöker hon krympa dem en storlek?

* Skrubbar toaletten med toalettborsten - hur smutsig är den egentligen då en 1-åring går ifrån att suga på borsten till att rengöra toaletten med den?

*
Hämtar klänningar till höger och vänster och sätter sig i knät i väntan på att få lite ombyte - trivs hon inte i kläderna? Klär vi henne för pojkaktigt?

*
Hoppar av glädje när vi sätter henne i vagnen - är vi på promenad så sällan? Är hon bara glad att få komma härifrån?

Nåväl, det är sådana fruktansvärda problem som en småbarnsförälder får dras med, sympati, någon?
Här kommer iaf lite bilder ifrån kvällen (Tindra & Mollie)


 

  

 << "Var är du mamma?"

<< "Nu ser jag dig mamma!"



Storken hallå!

Jag hittar inte febertermometern och tror att jag vet (=VET) vem skurken är, dock behöver jag nog inte kika på den för att veta att det är febern som talar och lika bra är nog det. Ni vet hur man känner sig när man har feber men tittar man på termometern och ser det med egna ögon så blir man plötsligt två grader sjukare så nepp! Jag har ju faktiskt lite work to do och ikväll är det luciafest på Mollies förskola så jag har inte tid att vara sjuk.

Sedan inbillar jag mig att jag är gravid också - dra på trissor! (troligtvis skengravid för att alla våra vänner och bekanta ska ha barn snart) men det är väl en av mina hypokondriteorier för det finns inte en chans i världen - i mean it! Jag tänker iaf fortsätta att lossas att gaserna i magen är små sparkar och att illamåendet har en helt annan orsak än näringsfattig mat. Det är så mysigt att gå omkring och tro att man har en "bulle i ugnen", sedan känns det betydligt bättre att titta sig i spegeln och hitta en orsak till den där härliga kulan som sitter framtill men jag får väl suga på den karamellen tills den dagen vi planerar en till. Skolan och familjen är prio ett just nu!
Fredde är då inte på långa vägar sugen på en till i första taget men jag menar "STORKEN" hallå!! Och om inte ens den är medgörlig för en leverans så har vi ju alltid klassikern "brevbärarn". Poolia har jag hört ställer upp och man behöver bara ringa om man behöver hjälp! 118100 hittar numren till allt och alla så det kan väl inte heller vara så svårt!! Nej, det är nog feberyran som talar - fy!



Nog om feber och skengraviditet nu ska jag sätta igång med pluggandet, måste bara inflika med att tala om att Mollie har lärt sig att säga "Bääveeii" (Bäver) hur gulligt är det inte? Min mor är dock lite kränkt av att hon lärde sig ordet "Bäver" före "Mormor" =)!



Tjin tjing!

We found it!

"Skon som hade varit borta sedan i förrgår afton återfanns igår strax efter 21-tiden på kvällen vid ett område nära tvättmaskinen". En person har gripits skäligen misstänkt för dådet men släpptes iväg till förskolan imorse i brist på bevis. Jag ska inte nämna några namn men lillan hade lagt den snyggt och prydligt i tvättkorgen för att sedan ha lagt på locket igen. Det enda stället vi inte hade letat på men det är ju bra att vi kollar tvätten någon gång i veckan iaf för nu har Mollie två par skor med sig på förskolan!=)


Jag kunde inte hålla mig längre, igår åkte den upp vår granna fina (jäkulskt billiga och rangliga) gran så nu ska det bara dit lite paket undertill (som Mollie sedan ska kasta, bita och dregla sönder) - GOD JUL!




Nä, nu ska jag krypa ned i soffan och vänta på att alvedonen gör sitt jobb så att febern går ner!


vatten å brö`

Nu har jag just anlänt hemma efter min rutinuerliga morgonpromenad (lämnat Mollie på förskolan) och hotellfrukosten är ordnad. (varmt vatten med smak och hårdbröd men ett lager fett) "men jag è inte bitter". Det är faktiskt det jag äter till frukost på morgonarna för det går fortast att göra. Jag har intagit min position i soffan för en hel dags pluggande (dock en liten paus för jullunch på mammas jobb) men sedan ska jag vara duktig!.

Imorse när vi skulle gå iväg så hittar jag bara EN av Mollies två skor (okej, hjälp, lugn Frida det ordnar sig!) NEJ DET GJORDE DET INTE! Genom att ha genomsökt halva huset i de flesta skrymsler och vrår gav jag upp och hade med mig en pinsam förklaring till förskoläraren när jag kommer med ett annat par skor, inte alls lika gångvänliga då de ser ut att vara 5 storlekar för stora! (det är dock bara stl 21)









Nu ska jag jobba vidare på det jag började med igår kväll kl. 23!

Familjemys är alltid mys!

"Hej Annlou! vi är hos er och vi har satt på kaffet, vill ni komma hem på en fika?"

Fredde ringde mig på jobbet idag och förklarade att vi var bjudna på fika hos PappaAnnlou kl. 14. Det han också (tydligen!) sa var att jag skulle ringa Annlou och bekräfta detta. Vi åkte , efter att jag slutat jobba, gladeligen hem till PappaAnnlou men ho-ho?!? De var inte hemma så vi satte på kaffet och ringde hem familjen på lite fika - MYS!

Efter att ha umgåtts ett tag med ena familjen åkte vi raka spåret hem där mamma och anders snabbt var på plats. Jag och mamma brummade iväg och hyrde 4:e "Falk-filmen" och råkade givetvis halka in på en pizzeria för lite Söndagsnyttigheter. Mollie spelade ut hela sitt register (som vanligt) men visade en helt annan sida av sig själv när det var dags att möta "John Blund". Ärligt talat så tror jag de har hamnat i en konflikt eller så håller sömnpulvret helt enkelt på att ta slut - det är ju trots allt lågkonjunktur! (..eller så startade ledsamheterna vid nattningen sedan hon börjat på förskolan!)

Klockan är bara kvart över nio och vad tror ni - sätta upp julgranen kanske? Jo, det får nog bli så!



*Nattinatti*

 


Lördagsnöje!

Vi har spenderat en heel Lördag hemma och bara hemma! Själv tycker jag att vi slösar bort helgen om vi bara är hemma men genom att sysselsätta oss med städning, bakning, besök och en långpromenad så gick det faktiskt riktigt bra!! 

Ikväll kom Sandra förbi och likaså johanna, krister och Lucas. Mollie är såå kär i Lucas och hon blir så fjantig i hans sällskap. När främmen skulle bege sig hemåt gick Mollie och hämtade sina ytterkläder för hon ville promt följa med Lucas hem ;)!!

BtW! Idag är det lördag = "frossasåmycketfettochsockerdukandagen" för sedan börjar allvaret igång igen och den 4:e veckan utan socker och slisk! Vi ska se den 3:e Johan Falk filmen ikväll trots att jag tyckte att det var så ironiskt att alla ser dem just nu (att det hade blivit en grej) men jag måste erkänna att även jag har trillat ner i "Falkfilmsträsket" GO "Lisa" !!

Tjing!

Hjärnstopp!

hej och hå! Jag sitter här och försöker komma på några inledande ord på examensarbetet vi ska skriva men det går nalta tröögt! För det första så arbetar mina hjärnceller endast kvällsskift vilket innebär att jag inte får så mycket gjort på dagarna. För det andra så ska arbetet + tentan + seminariumet inte vara klart fören nästa år och jag behöver verkligen lite stress och press i baken för att kunna prestera men....jag ska skriva klart dessa rader och sedan ska jag faktiskt sätta igång! Lite julledighet vill jag ju ha och de uppskattar nog inte att ha lillan på förskolan under julen för att mamma måste plugga (wonder why?=P)




Tjing!


No more sugar!

Jag bjöd över Nina/grannen/Mollies nanny på fika i kväll men då vi båda försöker eliminera vårt dagliga sockerintag fick gòbullarna stanna kvar på hyllan i frysen och ett glas bubbelvatten + en kopp kaffe fick bli den sociala förtäringen ikväll! Kvar på "vårtnyttigarelivlistan" är ett dussin armhävningar och lite "kissande hunden" för att återställa balansen i stussen, jag tycker faktiskt att den passar bättre där den satt förut!=P

Mollie trivs som fisken i vattnet på förskolan och hinner varken säga hejdå till oss eller åka därifrån (unge!). Nej skämt åsido, trots att hon grät hela vägen hem ifrån förskolan en dag och sedan stod vid ytterdörren och bankade i förtvivlan över att behöva komma hem så är det ju roligt att hon trivs! Och själv tycker jag det är helt underbart att få studera IFRED för en gångs skull...

För övrigt så har jag kommit till insikt om varför den magiska uppfinningen "barnsäkerhetsspärren" som man sätter fast på lådor är så populär bland småbarnsföräldrar.....




 Om ni inte förstår vad hon säger så tror jag det är någon blandning av "daddaspråk" och japanska!


RSS 2.0