Stolt storasyster var det ja...

Heja frida friskt humör - tutten hänger nästanjämt utanför!! ;) Ja, ungefär så ljuder melodin här hemma där mjölkfläckar på tröjan, kräk på ena axeln och amningsinlägg i varje vrå har blivit vardag. Märta mår bara bra förutom lite ont i magen till och från (främst kvällarna) och Mollie har tagit sin roll som storasyster på allvar då hon har stenkoll på Märta - hon ser tex till att Märtis alltid har en tutte i munnen (jag vill inte veta hur den ungens framtänder kommer att se ut om några år), att Märta får en ny blöja ungefär varje timme, att Märta ska ligga bredvid Mollie i soffan, att alla filtar i huset ska ligga PÅ Märta så att hon inte ska frysa osv..jaha - glömde jag säga att Mollie väcker Märta varje morgon med ett:

"Gomorron Märtis dags att vakna!"

Haha, ja vad ska man säga..de är söta de små liven=) Här nedan är lite bilder på barnen från några mysiga dagar med Sofia, Penny, Ziggy, Vera, Tindra & Lova ;)


Penny, Tindra & Mollie ser Pippi


Nakenfisarna


Charmtrollet Lova ;)


Märta


Söta Penny och Ziggy ;)


Penny & Märta :)


Märta 3 veckor ;)

Imorse 04.24 fyllde vår lillprinsessa hela 3 veckor (tiden springer!)
Vi har bara myst här på morgonen (tills jag kom på att jag skulle sanera huset) så nu är det gjort;) Efter lunch blir det en promenix till Ske-hamn där vi spelar match idag så jag ska titta och peppa för om endast fem veckor börjar fotbollen om igen vilket kanske får ordning på min mage - eller var det degen (?), min rumpa som har hasat ner någon decimeter eller två och mina biceps som numera hänger under armarna?!=P Aja, den som lever får se!=)

 

 
(Köp ett sådant här tält till era barn - de är jätteroliga för barnen (särskilt om man lyckas rasera dem - då är de som roligast) ;)

 Tjing!

Två barn =)

Fredde har snart jobbat sin första vecka sedan Märtis kom till världen och all ångest över hur jag skulle fixa hushållet med två barn (varav ett som endast är nöjd i famnen) har resulterat i lösningar som var och annan känner igen sig i...

Jag hänger tvätten (som förökat sig och bildat ett berg i tvättstugan) samtidigt som jag gungar babysittern med ena foten och hinner med ena armen grabba tag om sköljmedelsflaskan som Mollie häller ut. Jag badar Mollie samtidigt som Märta hänger med på ena armen när jag med den andra skurar hyllorna på toaletten och mitt i ammandet blir Mollie kissnödig och Märta får gott sitta kvar vid tissen då jag både klär av Mollie, lyfter upp henne på toaletten, torkar henne och klär på henne igen. Märta (som varit vaken hela dagen) söver jag genom att starta dammsugaren och när jag dammsugit klart sover hon vilket ger mig utrymme att föda upp vår äldre dotter, jag lagar mat samtidigt som jag mättar Mollies gnällande med diverse plockmat som majs och korvskivor medan jag gungar babysittern med ena foten..ja - fullt ös minst sagt ;)



          


Update..

Här går det undan minsann! Med ett andra barn i huset går tiden dubbelt så fort och i övermorgon har redan 2 veckor gått sedan vårt lilltroll kom till världen. Vi har knappt varit hemma alls men helgen ser ut att bli en riktig hemmamysarhelg! Märta (Hon ska stavas utan H) fortsätter att brilljera med sina sovande nätter och hon har uppenbarligen gett namnet snabbmat en helt ny innebörd då hon äter på fem korta! Lite knorrar det i magen på kvällarna men en skvätt minifom brukar hålla gaserna i shack=)!

Annars....joinar jag lillan i har-fått.hormonprickar-över-halva-kroppen-klubben vilket bidrar till att mitt gravidlena ansikte nu ser ut som en puckelpist, jag glömmer av att stoppa in tuttarna i BH:n efter amning så Fredde får påminna mig då och då, jag glömmer även amningsinläggen på bordet, i soffan, i sängen osv så ser ni en mjölkkossa rännandes mellan chokladhyllorna på Konsum i jakt efter något gott att stoppa i sig iklädd något amningsvänligt linne med fläckar på båda brösten, håret uppsatt i en tofs på skallen och säckiga mjukisbyxor att gömma bautabindan i..ja...då är det säkert jag!!=)

Ha en mysig helg!


En vecka med Märta ;)

Ja, nu har precis 1 vecka gått sedan vårt nytillskott valde att entra världen. Jag får påtryckningar om att uppdatera bloggen men med en nyfödd att mysa med, skola att sköta, ett hem att sköta, ett tvåårigt bustroll att stimulera, en sambo att mysa med och en massa nära och kära att träffa som vill se underverket hamnar prioriteten inte riktigt på bloggandet. Därför...har jag bestämt mig för att ta studieledigt ett år för att kunna vara mamma på heltid och mysa med mina småtjejer som växer upp alldeles för fort! Märta tar livet med ro och sover (hitills) hela nätterna, äter på fem korta, kräks inte, behöver inte rapas, ligger bara och tittar runt etc etc...någonting vi absolut inte är vana vid..=)

          

Look à like...

Mollie & Märta

 
                                

RSS 2.0