Höst 2010

Nu har höstinhandlingen börjat och först att hamna i shoppingbagen blev dessa fina plagg. Tyvärr fick jag höra att dessa uggs (vilka jag säkert är ensammast i världen om att tycka om) inte alls är bra för fötterna!




   


Lite tid för bloggen?

Gissa hur mycket tid över det finns när man har en hel farm att sköta!? Det ska både sås och skördas för att på så sätt skaffa föda åt djuren dvs fåren, hönorna, kaninerna och korna som behöver mat varje dag för att i sin tur producera varor som ull, ägg, angorahår, och ost vilket sedan går till försäljning för att kunna expandera farmen och tjäna mera pengar till tex maskiner och dylikt!
Att Fredde dessutom har en egen farm har bidragit till att diskussionerna vid middagsbordet angående veckans matsedel, inköp till hemmet och lillans bajskonsistens nu har övergått till dialoger om hurvida mycket "kosing" man kan tjäna på äggen och fårullen, hur mycket pengar som saknas fören man kan köpa en större farm och om man ska sälja den där kon eller inte!

Och denna "curse" stavas C.O.U.N.T.R.Y.L.I.F.E




Sommaren 2010 period 1



Bad i mängder, födelsedagskalas, klassreunion, statsfesten, glass, jordgubbstårta, mys med nära och kära. solnedgångar, minigolv och massor av bus och mys med familjen kan sammanfatta denna första del av sommaren! Idag jobbade jag min sista dag och imorgon bär det av på bilsemester med "halva tjocka". Förmodligen blir det ännu mer bad, djurpark, glass i stora lass och mängder av mys med familjen!

                               


Noppen!

I September blir vår lilltjejjja 2 år men redan nu växer hennes ordförråd i takt med raseriutbrotten, trotsen och allting annat man kan vänta sig i den här åldern. Vissa saker kommer dock väääldigt oväntat som tex en morgon för några dagar sedan då jag ligger kvar och drar mig i sängen medan Fredde och Mollie går upp. Fredde går i vanlig ordning in i klädkammaren för att ta på sig kläder och jag hör hur vår lilla svans (Mollie) tassar efter. Efter ett tag hör jag någon i åldern 2 år som glatt utbrister: 

Hej noppen!

följt av ett:

Hejdå noppen!


(Fredde byter numera underkläder inne på toaletten!)

Välkommen till världen lilla vän!

Men gud så söt, och vilket härligt hår för att inte tala om ögonen som man bara kan drunkna i! Nu pratar jag faktiskt inte om mig själv utan om nytillskottet Axel som valde att komma till världen på beräknad dag den 17/7! Grattis igen Vicky och Peter för den finaste gåvan i världen!

 

 


Käke á la Belgien blue?

Juntagänget har gjort det igen!, Lyckats matcha en dag, en tid och en plats att ses på alltså! Denna gång fick jag äran att ta emot dessa underbara tjejer (och kille!). På våra dejter läggs allt vad bebisprat och blöjor åts sidan för en stund för att istället skvallra om blondinbellas nya kille, någons kompis kompis som förstorat brösten eller "hennes" ex nya tjej som är på smällen...igen. Munnarna går i ett och att jag inte har en käke à la belgien blue är ju underligt med tanke på hur mycket munnen får jobba..dvs med diverse kakätning och skvallersnack!




       

Receptet på en härlig afton med underbara vänner har jag ju redan klargjort.. här kommer dock receptet på en paj vars recept krävdes att av mig offentliggöras här på bloggen:

Sätt på ugnen: 175 grader

Blanda: 150 g rumsvarmt smör, 3 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl ljus sirap, 1 1/2 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, 2 msk mjölk

Skala och hacka: rabarber i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Skiva sedan i jordgubbar och blanda dessa med ca 1/2 dl socker och 2 msk potatismjöl beroende på mängden bär (jag brukar ha ca 500 g)
. Bre sedan på smeten ovanpå bärblandningen som ett täcke och stoppa in i ugnen i ca 30 min.

Lycka till!!

Nötter och ljus?

Vad är det med mig och låttexter egentligen?? Nog hade jag aningar om att jag hade lite problem med engelskan npog men hörfel och dyslexi??



 "En gammal ammahed med listerna på sned
"



 "Teddybjörnen Fredriksson, Jansson hette han!"




"Dom ska få se vem dom roat sig för"


"Donkio, you`ll got the rythm in you"



"Nötter och ljus, aldrig tog slut"




För er som fördrar orginalen...
1. "En gammal amazon med lister utav krom.."
2." Teddybjörnen Fredriksson, ja så hette han..."
3. " Dom ska få se vem dom roat sig med..."
4. "Tokyo, you`ve got the rythm in you..."
5."Nätter och ljus, aldrig tog slut..."


Tusen tack!

Grattis mig 23 år!! Jag fyller inte år fören om några dagar men fick trots allt efter lite (läs: en hel del!) övertalning öppna min present från Fredde och Mollie (kanske för att den stått paketerad på skänken framför mina ögon sedan någon dag tillbaka!): Det var iaf en systemkamera!! Weheyyy!!! Nu behöver jag inte klanka ner på min sunkiga digitalkamera längre bara för att den tar ledigt på obestämda tider, envisas med att haka upp sig eller vägrar att slå av sig!

Eftersom att min nya kamera erhåller ungefär femtiomiljonersjuttiotre funktioner har jag totalt noll koll på hur den egentligen fungerar men... jag kan slå på den - ta ett kort - och slå av den igen: jag är såld;)!!!



RSS 2.0