Avlång köttbulle!

Nu är klockan snart halv nio denna Fredagskväll och något mys framför TV:n med chips och cola har jag inte sett till ännu! Dagen har varit lång och mycket har hunnits med både städ, promenix, telefonärenden, handling och massor av Molliemys! Jag gjorde en köttfärslimpa till middag och fyllde den med fetaost för omväxlings skull men köttfärslimpa är nog inte riktigt min typ av mat tror jag (dock inte bara för att jag glömde tillsätta både lök och ägg). En fet avlång köttbulle som mer liknar månadens bubbatömning än något man äter! Nej, tummen upp för kotletter med persiljesmör!

Fredde har nyss lagt färdigt golvet i sovrummet så nu ska vi snart ta och bära in sängen som vi äntligen ska få sussa i för första gången på 3,5 månad Tjohoo!!

 



 << Nu är det bara fondväggen, måla fönstret, dit med lister och byta stickproppar kvar! =)




Fröken "morgonfrilla" och hennes fula vän bäver!

Hej hopp gummi...boll!
Jag har återigen spenderat en heel kväll i soffan då motivationen till att göra någonting nyttigare som tex att tvätta de där kräkisarna eller plocka ur diskmaskinen lyser med sin frånvaro! Mollie däremot vill göra ALLT annat än att bara sitta still i en soffa och se på TV hm....jag kontrar henne genom att sitta bredvid hennes lekmatta på golvet och se på TV därifrån ;P

Annars har det faktiskt inte hänt någonting upphetsande idag, jo möjligtvis att Mollie försöker att ta sig upp i krypställning men det är så otroligt ointressant för icke barnahavande så jag skippar den biten och bjussar på lite diverse bilder från gårdagen istället.

Mollie "Morgonfrillan" Andersson....



 


Föresten eller "BTW" om jag får uttrycka mig...jag måste ju bara få presentera sveriges i särklass fulaste mjukdjur och familjens svarta får "Bäver". Bäver är en väldigt ful hårig kramvän som skulle skrämma slag på varenda unge men INTE på Mollie nej nej. Hon älskar sin Bäver och kan lääänge ligga och prata med den innan hon slutligen somnar för natten. Mornarna inleds givetvis också med en konversation då Bäver ständigt sitter vid Mollies sida redo att lyssna på hennes uttalanden!


  
         Inte någon jag skulle "falla" för direkt även om jag kan se vissa likheter mellan oss!

FETtisdag

Idag är det den fetaste dagen på hela året nämligen FETtisdagen! Idag frossas det i semlor och bageriägarna jublar över årets högsta försäljningssiffror som ökar för varje år. Idag får man trycka i sig semlor i mängder för att sedan kunna klappa sig på magen med gott samvete och känna att  "todayistheday" ! Just därför har jag suttit i soffan heela kvällen framför både hockey och fotboll och inte en tanke på att utrota de fettdepåer jag lyckats bygga upp under graviditeten nej, idag ska vi alla som känner att vi har ett och annat kilo till övers njuta!

Fredde har namnsdag idag haha nä (internskämt) men F har börjat med golvet i sovrummet så i helgen åker sängen upp (Fredde bygger ihop den medan jag står brevid och kommenterar) och äntligen får vi sova skönt!


 
                                                       Ooops! Golvet ser ju lila ut?


Mollie fortsätter sin charmkurs och roade sig med att flirta in sig hos ledaren på babysången idag. Inte är väl mammas "imse vimse...fingrar" roliga då instruktören viftar glatt med allt vad händer och fötter heter!! En dag på öppna förskolan gjorde susen och Trollan somnade ifrån kvällsmålet lagom till hockeyn :)

Sov så gott!!


Tittut i rutan!

Tittut i rutan! Kvällen går mot sitt slut och dagen har väl inte direkt varit så upphetsande dvs om ni inte vill veta hur man misslyckas med en lasagne eller hur mycket mat man får i en 5-månaders bebis för att sedan ha hälften utkräkts på dyrmattan!

Mollie har sovt sin tredje natt utan mat och visst är det härligt! Iaf om man bortser ifrån den där timman mellan 3 - 4 då hon låg och klöste mamma i kinderna, slet i håret och gjorde glädjetjut då hon kräktes ned halva sängen! Men det är väl sånt som kallas "småbarnscharm" eller?=P!

För övrigt så tycker Fredde att jag är en impulsmänniska som helst vill göra allting på en gång och helst nu eller varför inte igår! Jag har många gånger förklarat för honom att sån är jag och jag tänker....efter!




(Lite "barnprat" och häxskratt får ni på köpet)


 
Dessa händer oj oj oj

Familjenkanaldrigvarahemma

Imorse hade JAG sovmorgon och den utnyttjade jag till fullo då jag slutligen steg upp där vid elva! Fredde hade tydligen varit vaken med Mollie sedan sju och höll på med ett storkok barnmat som Trollan sedan fick godkänna till lunchmålet!
Vi är ju "familjenkanaldrigvarahemma" så vi åkte iväg till Bersan och hälsade på några vänner innan vi styrde mot Ske-hamn och kikade på min match som jag skådade ifrån läktarplats.

Dagen har sedan gått väääldigt sakta och för att fördriva tiden så passade jag på att dammsuga + skura alla golv som visst har en aningen ljusare nyans än tidigare =P



Nu....ska jag återgå till soffan och glo lite på Persbrandt innan det är dags att gästa sängen!


 << Magister nyttig
<< Fröken gottegris

NattiNatt!

Bara måste...



 
 Hurra för "Bumbon" - Tusen tack syster!

Lördag hela veckan!

Morgonens Dresscode:


                                                      

(Avig) T-shirt: Don`t ask!
Söndertvättade flanellpyjamasbyxor: Ärvda
Strumpor: festivalstånd


Efter att hela löjliga familjen ätit och klätt på oss idag tog vi "svarta pärlan" och svichade till Solbacken för att köpa golvet till sovrummet. Vi hade väl som tänkt bli klara i det rummet i år iaf och längtan efter att få montera ihop sängen eller...rättare sagt att få sova i den är obeskrivlig!

Detta är vårt sovrum just nu...

 

...och så här sover vi för tillfället...




Vi har bara hunnit måla om de väggar som ska målas i sovrummet vad vi ska göra på den nuvarande blå väggen är inte bestämt ännu men någonting spännande blir det!

Dagen har iaf varit mysig och spenderats hos min syster i Kåge där jag busat med mina små troll hela dagen. Avslutningsvis fyllde vi på fettdepåerna litegrann med pizza innan det var dags att hämta pappa på hockeyn. Nu.. ska vi se saw 5 och imorgon....är det min tur att sova lääänge ;)!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ps.
Jag måste ju bara inflika att vi hälsade på hos Mollies andra kusin Alva idag och någonting så pluttenuttigt söt! Jag vill ha en "sån" i julklapp=P

Helgen hittills...

Det är lördag morgon och klockan närmar sig halv nio. Fredde sussar och Mollie ligger här nedan på golvet och samtalar med mina fötter! Natten har väl varit allt annat än harmonisk men det dock självvalt. Vi ska lära av Mollie att äta på natten och efter att hon gråtit i drygt en timme då vi stoppat in tutten, gett henne vatten, strykit henne i håret osv så tog Fredde över henne i vår säng (jag gick och la mig på soffan). Mollie somnade gott och sov till halv åtta - utan mat!

Gårdagen ägnades i goda vänners sällskap då "tjejerna" var här och delade med sig av lite smaskigt skvaller bland tuggorna av den ananaspaj jag lyckades slänga ihop! Mot aftonsidan sa vi hejdå och jag och Trollan åkte in till den stora staden där pappa väntade. Vi ögonshoppade lite golv och annat inredningsmaterial innan vi begav oss till syster där hennes familj och mammaAnders väntade med gòmat! Film och gottigott avslutade kvällen innan det var dags att brumma hem igen.

Återkommer lite senare, jag ska vara en bra mamma och gulla lite med min dotter som jag tror har förstått att hon inte får någon respons från mina fötter!




   



Tjing!


Gravid igen?

Jag är gravid igen! Eller ........det både känns och ser ut så iallafall för jag behöver bara titta på en köttbulle för att se ut som en själv! Jag vet inte om det kanske har att göra med min mjölkintolerans som jag missbrukar genom att frossa i allt vad choklad och grädde heter?! Varför jag tar upp det här nu är för att jag nu sitter i soffan med uppknäppt gylf och funderar på om jag ska göra den där kladdkakan eller inte men när jag tittar på "kulan" så tror jag inte det, jag ser helt seriös gravid ut! (Lugn mamma, jag är INTE gravid) !

Från köttbullsmage till hockeyfiasko! Ikväll lovade jag Fredde att köpa hem hockeyn och bara ta det lugnt men kl sju satt jag, trots det, återigen på folkets hus i Skelleftehamn med Trion (mamma, moster, syster) ! Det var nog lika bra att jag for för som de spelade ville jag nog ändå inte vara hemma! Mollie hade tydligen sett första period med pappa men somnade snabbt därefter så inte ens hon verkade vara road av fiaskot!

Imorgon blir det myspys då brudarna kommer hit för fika och har förhoppningsvis lite Skellefteå-skvaller med sig! Jag tänkte imponera med något storbak men lat som man är...det får bli en paj :)


      << Mollie är så duktig med gåstolen nu så pappa har sponsrat henne :)






Nu ska jag umgås lite med min andra hälft innan sängen lockar så ni får sova så gott!


Utkast: Hoppas ni ...

Hoppas ni haft en bra dag allihopa utan snor som droppar (se: rinner) och nysningar som får fönstren i skakning! Inte nog med att jag är sjuk,  Mollie är också förkyld så idag har jag sprungit med snorpapper och snytit mig, torkat Mollie, snytit mig, torkat Mollie osv. Vi har nysit ikapp och hostat hela dagen - sådan mor sådan dotter :) De säger ju att barnen ska genomgå ett femtiotal förkylningar innan de har byggt upp ett ordentligt immunförsvar så Mollie  har bara 48 kvar nu Tjohooo!

Eftersom att vi spenderat dagen hemma och bara hemma så har jag hunnit tvätta ett x antal av Trollies kräkisar idag. Nu under förkylningen pratar vi inte om det decilitiertal hon kräks per dag utan betydligt mer! Hon har inte ont längre när hon kräks iaf och vem tar skada av att tvätta litegrann (flera maskiner om dagen) ?=)




 

 Mollie älskar sin gåstol och det är inte bara en gång vi får ta ut henne härifrån "garaget" där hon ofta parkerar för att suga lite på händerna!


Fryser ni?

Fryser ni lika mycket som jag där ute?? Vi kan inte ha mer än 17 grader här hemma vilket kanske är en bidragande orsak till varför jag vaknade med spikar i halsen och niagarafallet ur näsan imorse! Jag tittade på termometern och hoppsan, - 25  "häärliga" grader fick mig att vilja ligga kvar under täcket hela dagen men....med en liten tjejja som gapar efter mat och en ny blöja är det bara att kliva upp och göra kylan sällskap!

Vi badade, klädde på oss och rusade iväg till babyrytmiken där det bjöds på sång, fika, stoj och stök. Mollie "knoppade" till slut mitt i högen av små barn och sedan sov hon tills det var dags att åka till stàn och hämta pappa på jobbet. Vi passade på att göra en storhandling idag och sedan unnade vi oss tacos till tonerna från en liten Mollie som låg på golvet och kvälvdes åt sin första majskrok - NICE (av smaken att döma så kan jag påstå att jag förstår henne)=P


 
 


Congratz!

Hurra hurra hurra ! Idag fyller lilltrollet 5 månadslöner och vart de månaderna har sprungit iväg vet jag inte men fort har det gått! Det är så overkligt att vi "bara" haft henne i några månader då det känns som att hon alltid funnits hos oss!



                                              Mollie in acton - någon vecka innan ankomst


**********Svar till "läsare". Det går jättebra med bajs och annat likvärdigt som man stöter på inom vården annars skulle det ju inte funka och likaså med småbarn men just damm och smuts är jobbigt :) ! **********

6-månaderskontroll

Måste ju bara få prata om Mollie lite också (för det gör jag ju aldrig=P)....Hon fick som sagt sin 6-månadersspruta idag inte ens 5 månader gammal ? men men. Vi kommer dit och väger/mätar bla bla och sedan kommer vi in i ett rum där en läkare står och väntar OKEJ? Då ska hon alltså göra 6-månaderskontrollen idag och varför vet jag inte men....de frågar om hon kan byta saker från ena handen till den andra vilket hon INTE kan - ska de kunna det nu? Och sedan börjar läkaren att bryta i allt vad armar och ben heter (det brukar vara den jobbiga biten för föräldrarna) men Mollie började asgarva eftersom att hon är så kittlig så läkaren blev paff! Nåväl de kollade om hon hjälper till att ta sig upp till sittande men inte Mollie inte...hon ville bara stå! Sköterskan trodde att Mollie skulle börja stå innan hon lär sig att sitta, låter inte det konstigt??

Jag frågade sedan varför Mollie drar ihop läpparna hela tiden som om "hon skulle gå på tigerjakt" ja ni vet ju hur man gör då....Men hon övar sig att prata tydligen och det är faktiskt ofta hon sitter och tittar på ens mun och försöker göra likadant så hon härmar alltså inte mammas "snusläpp" vilket jag varit orolig för=P

Det ska bli intressant att se om Mollie både pratar och står innan hon lär sig att sitta och greppa - don`t think so!


                                        Hursomhelst så sa hon då ingenting när de stack henne i benet iaf :)


Fröken städmanisk!

Ikväll är det FF (Fredde-Fritt) och ....eh .... vad rädd jag blev! han kom just hem för tydligen lämnade motståndarlaget "W-O" så han är ca tre timmar tidig hem och den var jag inte beredd på! Hade just tänkt berätta om hur mysigt det är med en egenkväll hemma i soffan framför TV:n - KOMISKT ! Nåväl....jag hann iaf med att städa litegrann här hemma och toaletten har fått sig en rejäl uppfrächning vill jag lova då Väldigt starka medel (med betoning på starka) har används. Jag var iväg och shoppade rengöringsmedel och det är ju nästan bättre än att gå på klädaffärer! Jag är som tokig i allt bakteriedödande och för att skura toaletten använder jag följande....



 Jag hittade en ny fiffig sak på affärn nämligen en tablett som man lägger i toaletten över natten och spolar sedan dagen efter - då ska toaletten vara ren ;)

Tycker ni jag tjatar om städning? moahah, 10 saker ni visste OCH inte visste om mig..

1. Jag byter sockar 2-3 ggr / dag (ifall de ska vara skitiga under och sprida smutsen över hela huset)
2. Jag kan inte torka mig på handdukar (har till och med svårt för att göra det här hemma)
3. Jag skurar toaletten 3 ggr / veckan (den visste ni redan va?)
4. Jag kan inte lägga en smörgås på bordet (ifall det ligger ett hårstrå eller annat smuts på bordet)
5. Jag tittar alltid i glaset innan användning, likaså på tallriken
6. Jag tittar alltid under pålägget på smörgåsen
7. När jag dammtorkar sköljer jag av trasan mellan varje "drag".
(jag använder aldrig skurhink)
8. Vår (min) konsumtion av skurmedel är högre än av tex förbrukningen av schampo per månad
9. Jag kan inte dricka upp tex ett påbörjat glas vatten om det stått ett tag
(i rädsla för att damm ska ha ramlat ner i glaset)
10. Jag använder mina plagg endast en gång (gäller inte jeansen) innan de åker i tvätten

Tycker ni jag är sjuk? Jepp, jag har börjat inse det och jobbar stenhårt med att både kunna lägga ner min smörgås på bordet och dra ner på sockbytandet =)!


Solen skiner..

Hej alla Måndagsälskare...och inte Måndagsälskare för den delen! Solen skiner idag och visst känns det bortkastat när termometern visar - 20 svinkalla grader?! Inte bidrar solen till någon vidare ro här inne heller då ljuset vänligen visar att det inte alls är så dammfritt som man trott och de fläckar som man missat vid dammtorkningen tittar fram! Nej, tummen ner och för soliga innedagar!

Molliie.. är ju så "stor" nu så idag ska hon få sin 6-månadersspruta trots att hon inte ens fyllt fem mån (weird) ? Men..det är iaf vad som står på schemat idag och sedan ska jag till farbror "lagahålitänderna" också då jag krigat till mig två undersökningar/år istället för en!
Föressten på tal om ingenting och för att komma in på roligare saker så har Mollie kommit till den punkt i livet då hålla-i-sina-fötter-momentet regerar och hon kan roa sig många timmar på golvet med denna gymnastik alltså tills hon blir förbannad för att hon inte får in båda fötterna i munnen samtidigt=P!

Ha en bra dag!


Utmaning



Utmaning:

1. Öppna din mapp med foton
2.Öppna mapp nr. 6
3. Publicera bild nr. 6 och skriv historien bakom

Titta vad jag hittade i mapp 6, bild nr. 6 ! Detta kan väl tyckas likna en bild på en korvstoppad zebra men det är faktiskt JAG i somras med Mollie i maggen. Vi skulle gå till Johanna & Christer och hälsa på och dummade oss med kameran litegrann på vägen dit. Här nedan har ni resterande knäppisbilder från samma tillfälle....


  
        (Det var alltså sånt här vi roade oss med innan lillan kom)


billigt och bra!

Tittut i rutan! Det har, som ni märker, sinat här i bloggen då "liggapåsoffanochmåalltannatänbra" är i princip det jag har sysslat med denna helg! Det blir bättre och det ska tydligen inte smitta så här några dagar efteråt så därför ser jag ingen orsak till att ligga hemma och tycka synd om mig själv utan istället spelar jag innebandycup och fotbollsmatch i hopp om att börja må bättre (det funkar inte) så nu sitter jag återigen här hemma och envisas med att jag INTE är sjuk utan "bara" mår lite illa vilket har resulterat i en smörgås, tre tuggor tacos och fyra chips SEDAN I TORSDAGS! Men...det å andra sidan bidrar till en väldigt billig matsedel för min del!




                    

KRÄK-less!

Hej på er alla friskisar som säkert sitter i TV-soffan just nu och trycker en chipspåse eller två framför Let`s dance! Själv funderar jag på att kanske koka mig lite te eller något för att chocka magen lite efter gårdagens maraton i "liggaochhulkapåtoalettenifleratimmar" ! Jag har åkt på den här roliga kräksjukan som de flesta säkert gjort sig bekant med redan? Idag mår jag dock bättre men barnkräk, barnbajs och babydreggel sätter kräkreflexen i gungning hela tiden och hinken står alltid nära till förfogande. Fredde agerar under tiden ensamstående busfarbror och Mollie njuter av all uppmärksamhet hon får av pappa!

   


 

"Men ja è inte bitter!"

Let`s GÅ!

Hej hå - let`s gå! Och då menar jag verkligen GÅ! Har nyligen entrat hemmet efter två timmars träning och så här knappt fem månader efter grav kan jag intyga att huden är liite mjukare och hänger väl inte riktigt med i svängarna, musklerna dallrar som påsar UNDER armarna och rumpan studsar i otakt tilll mina grodhopp - skum känsla! Att jag sedan fick beröm för min "otroliga styrka" vet jag inte riktigt hur jag ska tolka då styrkan försvann i samband med att maggen jäste och musklerna gick i konkurs!

Nu ska jag iaf hasa mig in i duschen och sova riktigt gott inatt för Frida är TLÖTT!


 
                                                                                               Malin & Mollan

LillKickarn!

Sådär....en liten stund att hinna lägga in några rader då Mollie ligger här bredvid i soffan och sparkar mig i magen - AJ!
I förmiddags när Molle skulle sova efter frullen igen så la jag henne i vår säng och mös med henne men det är inte lätt att försöka vila bredvid en bebis som delar ut spark på spark i magen på mamma (i sömnen dessutom) !

Idag....ska vi brumma iväg till stàn för en träff med de andra mammorna och barnen i föräldragruppen. Mollie lär bli överlycklig för hon är såå uttråkad här hemma trots att vi sällan är just - bara hemma! (tacka gudarna för TV:n och gåstolen) .

  



 << Sova TV??



Pssst! Ikväll ska vi måla - jag lägger ut några bilder på det ikväll!


Kameran dog

Kameran dog just  (slut batteri) så jag återkommer i afton med ett inlägg och bilder !


Ha en solig dag!!

****************

Eftersom att jag icket har några nya bilder att visa nu så kan jag ju givetvis dela med mig av lite bilder som Fredde fört över ifrån telefonen....

 
                   Trollan för ca 1 månad sedan

 << " I snickerboa`ränner jag." ...( målar luckorna till köket)

 << Mollie i sina yngre dagar=P

 << likaså här...

 << och här.....

 Som sagt detta är bilder ifrån mobilen och därav bildkvalitèn !


InteTidAttVilaDagen!

Det där med att ligga på soffan och vara slö är inte riktigt min grej längre då städning & skottning är betydligt roligare (eller var det behövligare?).....Jag tog en Alvedon och dammsög här hemma iaf trots att jag innan lovade min nacke att låta bli! Med flitens lampa lysande ovanför mitt huvud tog jag sedan på mig "skoteroverallen", gick ut till grannarna och visade vem som minsann kan skotta en snötäckt uppfart med bara en liten snöspade - HA ! De andra "latoxarna" kör med snöskyffel men ska det göras så ska det minsann kännas också! (Jo det gör det!)

För att samla på mig ännu mer pluspoäng och ställa mig in här hemma knövlade jag in mina händer i skurarhandskarna och sanerade toaletten vilket roade mig i närmare två timmar! Badkaret är inte gult det är ju vitt! - vilket jag upptäckte efter lite svinto och en halv flaska rengöringsmedel! Jag måste ju var alla bacillers skräck då inte EN bakterie överlever mina klorin-duschar!

Nu känner jag mig duktig och därför ska jag unna mig myspys i soffan och se "Beck" med min älskade sambo som har förbjudit mig att entra köket för  "han gör en överraskning" - Me like! =P



                                   Rummet som Gud glömde


Oh yeah!

Idag är det FF  (FamiljeFritt) här hemma och jag har intagit min position på soffan. Det var tänkt att jag skulle vara en duktig hemmafru  och städa här idag medan Fredde och Mollie hälsar på hos farmor men när jag klev upp imorse högg det till i nacken och en uppenbarelse om att dammsugning ej är att rekomendera. Berget av tvätt går inte heller att göra så mycket åt då sköljmedlet lyser med sin frånvaro och likaså motivationen att plumsa iväg  till affären och köpa nytt!

Jag ska kanske plocka fram korsordstidningen och trimma hjärnan litegrann eller ta fram lite glass och gotta mig något bra att se på TV , w`ll see!

Tjing tjing så länge!

MysLördag

Igår kväll när lillan somnat mös vi ner oss framför Tv:n med lite ostbricka & gott vin! Vi såg "en djävulsk romans" och sedan lockade sängen.




Imorse hade Fredde sovmorgon så jag passade på att överraska honom med lite kaffe och "fattiga riddare" (inte det nyttigaste, men gott är det!)


                                                " Lördagsfrulle"

Efter att vi har degat på halva dagen, Fredde skottat fram vår bil och lillan fått lunch ska vi bege oss mot "TheSunHill" för att gå lös på diverse nödvändigheter och sedan blir det schlager hos syster yster

                                                                                             Banangröten rules!


Ha en superbra dag allihopa!!!

BTW...

....Glömde ju att nämna att jag blev totalt ÄGD av syrrans äldsta son idag när vi spelade "Pettsson & Findus". Hugo är en väldigt lillgammal skärpt kille (snart 5 år) som gärna styr och ställer med alla de nära och kära. Han är så duktig på att förklara hur saker och ting ska vara och idag var det reglerna i spelet som skulle klargöras.

Vi kom till en punkt i spelet då jag förklarade för Hugo att han gjorde fel och att det skulle vara "si och så". Hugo räckte mig spelreglerna och sa:

"Men här, läs reglerna då!"

Jag läste och tyckte som ändå att jag hade rätt så Hugge blev arg och kastade tärningen vilket resulterade i att jag blev arg och påpekade att man får spela efter spelets regler annars får man inte vara med.

Efter en stunds eftertanke kom jag på mig själv (f*n) ungen har ju rätt.......STUPID!
jag skyndade mig att be om ursäkt och en mäkta stolt Hugo sken upp som en sol och började dansa på golvet

"Jag vet att jag har rätt, jag är ju bara bäst"

Det slutade med att Hugo, liksom alltid, vann och detta fick jag också höra den närmsta timmen:

"Jag är så himla bra på att spela för Frida du kan ju inte riktigt reglerna, min mamma och pappa läser då ALLTID reglerna rätt!"

ÄGD!

(De som känner mig vet att jag HATAR att förlora och spec mot Hugo som ALLTID vinner)

Grillat ÄR godast

Sagt och gjort...det blev grillat till middag idag och det stavas G O T T !!! Tack vare den ser jag återigen gravid ut i 5:e månaden och ostbrickan, chokladen och popcornen får snällt vänta tills imorgon...eller....kanske senare ikväll=P.

 << Pommes i varmluftsugn (riktigt krispiga och goda)


"Mollan Mollie Trollunge" har varit på ett avigt humör today, hon är lite sjuk men tack vare uppfinningen "gåstolen" håller även hon skenet uppe!=)

 

Psst! Måste bara inflika med att jag och Fredde har sett "Let`s Dance" för första gången tillsammans (vi ska börja vara lite "inne" nu så vi kan vara delaktiga i let`s dance snacket)

Allt är vitt!

Jag antar att det finns en hel del fler än jag som sitter insnöade och huttrar pga av snöOvädret! Jag hade tänkt mig en sväng in till den stora staden men pga av att bilen numera ser ut som en snödriva och vägarna ligger under drivor av snö så lägger jag det alternativet på hyllan, iaf ett tag till!
Fredde uppmanade mig att vara inne idag och att han köper med sig lite vin hem så vi kan sitta hemma ikväll och bara mysa men....så blev jag ju så otroligt sugen på att käka grillat till middag med en god sallad, vitlöksbröd och en massa gichiga såser så....eftersom att min rygg är paj och jag inte kan skotta mig ut och barnvagnen icket är något alternativ så tänkte jag slänga upp Mollie på axeln och promenixa till affären (det är väl ingen dum idè?) Man kan väl inte bara sitta inne hela dagen!

 << SKÅL! för sommar & sol

Kalhygge

Hon fick ju mycket hår där fram iaf ;)!!!!


 
 "Allting har en baksida"...as they say

BabyBoom!

Igår kom mammorna ifrån föräldragruppen hit och barnen fick "leka" med varann. I den här åldern leker de ju inte så mycket utan sysselsätter sig med att nypa i varandras näsor , dra varandra i kläderna och ta varandras leksaker. Det är så roligt att se för Mollie som i vanliga fall är en väldigt energisk liten krabat (var kan hon ha fått det ifrån?) blir väldigt passiv och sitter bara och tittar på de andra barnen när de "busar". Vi tog ett ex antal kort på dem uppradade i åldersrang med Mollie yngst i gruppen.

  << Mollie & Julius


  
Hela gruppen samlad: Tindra, Ellen, Edvin, Julius, Mollie

Big Mistake!

Rygg-ont = sant! Jag har haft så grymt ont i ryggen se: NACKEN ett tag nu vilket har bidragit till att jag ej kunnat böja/luta mig framåt, inte kunnat äta ifrån bordet, inte sitta vid datorn ja...you name it!. Som småbarnsförälder blir det lite av ett handikapp då matning, upplyftning, blöjbytning och snuttepluttgullegull innebärjust detta moment!
I förrgår besökte jag farbror "läggatillalllakotorirättlägeigen" och han sa att jag kunde vara "lite öm" dagen efter men ÖM?? Jag tror han knakade av någon halskota eller nå`t för nu är jag i princip orörlig! Jaja, jag lyckades då iaf göra bort mig där också.

Jag kommer in på "Ostviks massageteam" och hänger av mig jackan då en väldigt ung kille ropar upp mitt namn. "Ska han knaka min rygg HJÄLP!" Han kan ju inte vara en dag äldre än mig tänkte jag men nåväl....
Jag klär av mig och lägger mig på massagebänken och vi börjar kommunicera. Han konstaterar ganska fort att jag är "grymt spänd" i nacken och jag kontrar direkt med att jag är mamma och bär på Mollie ganska mycket. Han frågar mycket om mina ryggproblem men sa som inte så mycket vilket jag tyckte att han kanske skulle göra. Han masserade också vääldigt länge tyckte jag "ska han aldrig knäcka till det här så jag får gå hem?"
Under tiden jag låg där tänkte jag många dumma tankar om denna "kiropraktor" liksom:
"380 spänn för lite massage" & "Han är ju så ung han kan väl ingenting om ryggar!" etc etc

Efter en stund slängs dörren upp och jag hann ju såklart tänka:
"va f*n kan de inte knacka på det här stället jag är ju halvnaken"

- Jahapp Frida, vart har du ont då?

"eh, i ryggslutet men mest i nacken" (det har väl inte han med att göra?) tänkte jag...

Killen som jag trodde skulle råka bryta naken av mig eller nåt gick ut (det visade sig vara massören) och kiropraktorn tog över och gjorde sitt jobb hahaha jag skäms riktigt när jag tänker tillbaka på allt som ploppade upp i huvudet under denna halvtimma!

Så kan det gå!

Jobbarkväll

*Pust* ... hemma igen efter första riktiga jobbarkvällen. Som spring-vik får man ju ibland veta samma dag att man ska jobba och idag fick jag veta att jag skulle jobba ikväll så lite oförberedd med någon knapp inskolning lyckades jag iaf charma gubbarna och gummorna - YES !. (att jag sedan virrade bort mig bland husen, försökte prata med en nästintill döv gubbe och visade en blind tant var kaffet stod hade ni nog säkert räknat med?)

Nu ska jag unna mig ett varmt bad och sedan lockar lite korsord i sängen. Imorgon ska jag till ryggdoktorn (kiropraktorn) och rätta till lite kotor som legat fel sedan långt före grav (jag tror det är dags nu?!)



   
 "Lite roar små"


Hellre lite gråt än inget gråt alls!

Mollie vill inte sova och ligger i sin säng och gnäller/gråter men jag brukar tänka så här att:
"Hellre lite gråt än inget gråt alls" vilket gör kvällsläggningen lite lättare! Vi tänkte mysa ner oss i soffan, glufsa i oss lite rester av den tårta som bjöds på dopet och ev somna med sådär tio minuter kvar av filmen (vilket händer alltför ofta!).

Idag sken solen och den första riktiga vårdagen gjorde oss besök så...
jag passade på att vara inne och städa! Nog lockade en skön långpromenad i finvädret men dammkossorna hade bildat armè och jag väntade bara på att de skulle gå till anfall! En rejäl dammsugning av hela huset, dammtorkning och sanering av toaletten lämnade lite utrymme åt kvällsmys i TV-soffan. Fredde fick därför   idagäran att ta ut liten på promenad och med sig hem hade han en "cola" + "knep & knåp" (jag tror han vill att min hjärna ska komma i form) just nu är den ju, som ni säkert vet vid det här laget, helt ur fas!

(bilder kommer imorgon)

natti!

RSS 2.0