Dagen som var..

Idag hämtade jag Mollie efter maskeraden (10.30) och brummade vidare till Kåge och syster yster där vi käkade lunch och tjattrade till tonerna från barnen som shjåade på. Vi hann även med en snabb visit på Mamma och Mosters jobb innan det var dags att styra kosan hemåt igen. Jag skulle just börja med middagen när Fredde kom hem ovanligt tidigt och med tacoingredienser i högsta hugg - mumma! Dock ingen bra grund att träna på då min mage kunde liknas med en fotboll och raparna var ett faktum (sorry team-mates!).

Jo..efter middagen gick vi ut och stökade på gården (fredde lastade släpet och jag brottades med en vildvuxen buske - som tyvärr vann!) Mollie kommer fram till mig och frågar energiskt om hon kan få sin "spikare" för hon ska hjälpa pappa att bygga på altanen. Jag frågar var den är och hon förklarar att den är högst upp i skåpet "hittade du den mamma eller ska jag visa dig?" Jag gav henne den och hon spänner blicken i mig och förklarar att det bara var hon som fick använda den för den är:
"Jättestor och livsfarlig" (jag kan ju bara inflika med att den är väldigt liten och rosablommig=)


Här kommer pippi långstrump!

Och så var det dags för förskolans årliga maskerad igen. När jag frågade Mollie vad hon ville vara funderade hon en stund och svarade sedan "jultomten!". Hon blev dock väldigt nöjd när jag kom hem med en pippidräkt eftersom pippi långstrump rules i hennes ögon=)

Jag kom plötsligt att tänka på en sak hon sa igår. Alla vet ju att barn i den här åldern snappar upp allt man säger och de är som magneter som drar till sig alla fula ord. Igår satt hon vid bordet och skulle pärla men hade stora problem med locket.
Jag står med ryggen emot och lagar mat då jag tillslut hör ett långt stön följt av ett "mä gu föbannat osså, det gå inte!" Va? Vars har du hört det? När jag frågade påstod hon att det var hennes fröken som lärt henne det.... hm?!=P


Underbara dag!

Igår lämnade vi "stor"flickorna (Mollie, Tindra) på förskolan och tog en härlig promenad tillsammans hemåt . Vid två hämtade vi tjejerna på förskolan och begav oss tillsammans med Sofia, Penny och Ziggy på picnick i lekparken där vi dukade upp en riktig fikabuffè! Tjejerna busade på och vi mammor njöt av en skön stund i det fina vädret. Vi var väl inte hemma fören vid 17-tiden - vilken underbar dag!!=)

Sofia ser alltid till att tillfällena fångas på kort....här bilder på "storbarnen" Mollie, Tindra & Penny=)




VC

I förmiddags håvade jag in flickorna i bilen och brummade upp till sta`n och vårdcentralen (eftersom jag inte har fått tummen ur att byta sedan jag bodde på första stället `på älvsbacka). Små kliande knottror på kroppen och diagnosen..urticaria (nässelutslag). Säkerligen pågående så länge jag ammar och i dagsläget fungerar bara kortisonsalva och någon tablett som tydligen gör en väldigt trött?! Aja, den som lever får se ;)

Kli Kli!!

Regnet det bara öser ner...

I morse tog jag mina små under armen för en härlig promenad tills regnet knackade mig på axeln (det bidde iaf en liten promenix). Därför laddar vi istället för en inne-dag i lugnets tecken. Märta ligger ute och sover medan jag och trollan har intagit plats i soffan framför bollibompa. Det blir väl en picnick på vardagsrumsgolvet, lite målning och kanske lite bakning för att hoppas att solen vill göra oss sällskap imorgon istället =) !

Tjing tjing!

Grej of the day

I förmiddags packade vi in halva "tjocka" i båten och begav oss ut i stugan för en rejäl vårstädning. Mollie och Saga lekte på sitt håll medan grabbarna shjåade på med sitt i vanlig ordning. Ann-Lou fixade fika så vi grillade korv och hamburgare ute och till efterätt frossade vi i tårta eftersom Ann-Lou har fyllt år. En riktig utedag helt enkelt och inte kan det ha varit mer än några grader i luften. Märta sussade sött i vagnen heela dagen så det har vi tagit igen med en massa bus och pussande i afton ;) Efter att jag dividerat en stund om att fara ut och löpa så blev det tillslut ett hemma-core-pass för mig istället (lär nog kännas imorgon!)

Nu ska jag (försöka) verka lite intresserad av hockeyn för att efter en stund ligga avtuppad i soffan ;)

Sleep tight!


Sjukstugan var det ja!

Mollie har varit sjuk sedan i Tisdags med diverse falsk krupp, feber och förkylning. Därför tror jag vi har lyckats bocka av de flesta inomhusaktiviteter dvs målat med vattenfärg och det fastnade faktiskt rätt mycket på pappret (resten pryder vårt bord nu), Byggt kojor (Märta fick agera inneboende), Byggt pärlplattor (Det låter så härligt när de åker in i dammsugaren), Badat bubbelbad (Synd bara att det var mitt dyrschampo som fick agera huvudingrediens i bubblorna), Busat (Busa aldrig med någon som har hosta så hon kräks när hon anstränger sig, det blir mycket tvätt), Gräddat plättar (Denna gång bidrog Mollie med ingediensen NYSATTACK-I-SMETEN) ja...det är väl ungefär det vi pysslat med så nu ser vi fram emot lite utelek nästa vecka ;)

I afton väntar fotbollsmatch och eftersom det var ca 1 år sedan sist så är jag väl så lagom peppad men..."det som inte dödar det härdar" som man säger ;)




 "The time of my life"


Lika?

 
Mollie & Märta i samma ålder ;)


God morgon världen!

Morrn morrn! Eller god dag rättare sagt....har gjort bort städningen för idag, Märta sover i vagnen, Fredde bygger på altanen och Mollie shjåar på med diverse saker. Ska strax bege mig till Mollies förskola för utvecklingssamtal och sedan väntar en härlig joggingrunda i det fina vädret ;)

bajsi bajsi!

"Hej! - är det jag?"

Igår afton spontanbakade vi en tårta för att träna oss lite inför doptårtorna. Jag hade aldrig arbetat med sugarpaste innan så det blev lite bakverkstad här hemma;) Passade även på att koka lite mormorsaft som jag anser är ett av sommarens tillbehör ;)!

Typ söt...

Mollie sätter telefonen mot örat och "svarar":

"Hej - är det jag?"

Nu drar jag på fotbollsträning så tjing tjing!!

Himlen är oskyldigt blå...

...som ögon när barnen är små..


 Mollie & Märta


Men...

...stoppa tiden någon!! jag hinner iaf inte med och hips vips var Märta 10 veckor. Vad hände med det där "bara en vecka kvar till Bf" och "det var riktiga värkar"?!. Näe nu pratar vi "åhh hon har hittat sin hand" och "titta hon skrattar ju!". Mollie fullkomligen älskar sin lillasyster och vägrar låta oss lämna bort Märta för en stund. Koliken är som sagt ett minne blott och vi fortsätter att njuta av "sova-åtta-timmar-utan-mat-nätter" för att ofta få somna om igen efteråt. Fredde börjar snart på sitt nya arbete och vi har nära och kära omkring oss hela tiden som förgyller vår vardag. Just nu är jag i den sk amningsbubblan och mina bekymmer handlar i stort sett om vilket bröst jag ammade ur sist, att jag köpt fel storlek på blöjorna och om jag spolade av nappen i kranvatten eller med kokvatten. Så...tyvärr kommer nog inläggen att fortsätta eka här ett tag framöver tills jag kommit ur min bubbla men lite bilder från den senaste tiden ska jag dela med mig av...=)

 Ziggy blir döpt ;)

 Underbart god lunch med fina vännerna Sofia och Vera

 Trion Mollie, Penny, Tindra i cykelkärran

 "Lillstorkillen" Ziggy :)

 Charmtrollet Lova!


 lillsessan Märta ;)


I`m alive!

I`m alive! Och än har inte träningsvärken gjort mig sällskap men snart snart kommer den också som ett kvitto på att jag verkligen ansträngde mig igår (glömde jag nämna att jag t o m spräckte ett blodkärl i ögat). Men..nu är den första träningen gjord och skönt var det när jag fick komma hem och "göra mig av med" några kiloton mjölk som fick min sport-bh att se ut som om jag lånat Mollies lilla bikiniöverdel!

Bortamatcherna i sommar blir en utmaning men i mån av barnvakt till Mollie får Fredde och Märta följa med på matcherna;)



Tjing tjing!

Fotbollsdags ;)

I kväll är det dags att sätta fläsket i rullning och inviga fotbollsplanen ;) Problem finns dock alltid som tex att jag intensivammar Märta VARJE timme nu (blir borta i två h). Att lösskinnet på magen dallrar i otakt med det på rumpan och låren och att jag knappt får in MJÖLKBOMBERNA i sportbh:n! Om några månader får jag väl lov att rulla upp dem istället och klämma fast dem med hjälp av bh:n så jag vet inte vad som är bättre?!?

Nåja, jag återkommer väl senare om jag inte avlidit på kuppen!


Gullungen 9 v.

Koliken är nu dock ett minne blott och kvar lämnade den efter sig en otroligt nöjd och glad liten Märta som just nu är inne i en tillväxtperiod och inte gör annat än att äta och sova - när hon inte ligger på mattan och jollrar det vill säga ;)


Glad påsk ..igen!

Här halkas det efter med inlägg liksom påskmiddagen som inte är att förglömma. Min mor stod för den större delen av maten men som vanligt bidrog alla med sin del av "kakan". Alltifrån syltor och korvar till stek och griljerad skinka och ja - det var gott!
 Vi höll i efterrätten som skulle likna små äggbakelser;)

 



 

RSS 2.0