Heja graviditet - foglossning, förvärkar och enorma svettningar ;)!!!

Idag har jag befunnit mig hos min syster nästan hela dagen och de planer vi hade på att ta med barnen på Kågebadet gick i stöpet då det började regna och farbror "Oskar" ville göra oss sällskap. Så...det blev bara en lugn hemmadag.

Jag har föressten, måste jag tillägga, från och med idag bestämt mig för att njuta av den sista tiden som gravid och detta invigdes med en god svalkande "Cola-slush".




Vid 16 - tiden mötte jag upp Fredde på jobbet och vi gick raka spåret, innan jag hann in på någon affär, och betalade av några tusen på billånet. Sedan åt vi varsin god smörgås på "Kitchen" och sedan brummade vi raka spåret till Bergsbyn där vi mötte upp mäklaren som visade oss runt i ett jättefint radhus. Självklart blev jag heeelt såld men Fredde sa blankt NEJ, pga kostnaden + att det ärligt talat luktade mögel i källaren (men hallå!, hur svårt är det att ordna) =P Så nej, det blev bara en titt och än en gång står vi här drygt en miljon "rikare"=)

Vi hann inte mer än hem så smet Fredde iväg på lite "volleyboll" med grabbarna och kvar hemma blev jag datorn och Tv:n + lite tvätt att sköta men ähh, det är ju en dag imorgon också! Nu ska jag ordna mig lite nudlar innan "Hide and seek" börjar ;)

Alla får bäbis men jag får vänta!

Nu tycker jag att folk ska dra ned på sitt bäbisfödande ett tag för längtan efter vår egen lilla krabat blir ju inte mindre! Lollo och Johannes som fick en underbar liten flicka i Måndags och dessutom Vera och Ludde som åkte in idag, har kanske inte fått än, men inom det kommande dygnet iaf! Själv sitter jag här med MINST 7 veckor kvar och även om det låter lite eftersom jag redan gått 33 veckor så känns det som en evighet. Dagarna hasar sig fram nu och jag försöker njuta av graviditeten men foglossningen gör det inte lätt!

Nej men självklart är det jätteroligt för båda paren som fått den finaste gåvan i världen, jag är bara så enormt avundsjuk men snart har vi ju faktiskt vår egen lilla ängel att älska och ta hand om - jag har nog bara inte förstått det än riktigt ;)!


  
                         Magen förra veckan - vecka 32 (31+4)




Lugna gatan

Trots planer på att hitta på någon uteaktivitet som tex disk - eller minigolf så blev det lugna gatan för oss denna kväll. Jag hämtade upp Fredde från jobbet vid 16-tiden. Vi begav oss till "Solbacken" och strosade omkring där ett tag och sedan hem och mat. Ingen av oss var särskilt hungrig så det blev något så enkelt som - nudlar och saftsoppa idag. Jag har haft en moalnde värk i magen hela dagen och efter middagen spred den sig till ländryggen. Det blev ju inte bättre så jag la mig och sov och när Fredde väckte mig någon timme senare så var värken borta. Jag antar att det var lite förvärkar bara för ikväll har det varit lugnt och stillsamt i magen.

Vi hälsade på Krister, Johanna & Lucas som vaknade till en stund pga av mardrömmar. Det lilla charmtrollet har kommit på att det är faktiskt riktigt roligt att prata. "Dadadada.." är en superhit just nu ;) Vi stannade kvar ett bra tag men eftersom att Fredde ska upp på jobbet imorgon så blev det bums hem klockan elva=P

 <<Tjockismagen v.33 (32+2)

Natti natti!


Juntagänget om: förlossning och bääbisar

Idag har vi haft vår lilla junta jag, Malin, "Vera" och dessutom Sofia och lilla ängeln Penny ca 2 mån. Vi var hos Vera och nästan en hel ananaspaj gick åt under de timmar vi satt och tjattrade på. Det dominerande samtalsämnet kan ni kanske lista ut - barn, barn och åter barn ;)
 
                 "Juntagänget "         "Vera & Penny"                  



>> Måste dessutom smyga in ett STORT GRATTIS till "Lollo" & Johannes som blev föräldrar i Måndags!!! <<

Ankrygg = svankrygg!

Det blev ingen minigolf ikväll som jag hade bestämt för trots att både pappa, Fredde och såklart Isac var på G så blev det kort istället. Pappa den stackaren la sig vid 20.30 och orkade inte vara med men jag, Fredde och Ann-lou kämpade om en första plats i "500" och tyvärr vann Ann-lou (för att jag lät henne göra det såklart!).

<<Så här roligt får man ha när man köper en bil där ALL smuts gör sig sedd!

Vi blev kvar ett bra tag och sedan blev det bums hem och ett varmt skönt bad. Det gjorde susen för min rygg som tyvärr gör uppror varje kväll numera. Det blir tyvärr inte mer skrivet än så ikväll för nu kallar "John Blund" och imorgon bär det av till Ursviken där jag och malin ska våldgästa "vera" (En till blivande mamma i vår föräldragrupp)

Sleep Tight!
 

Från det ena till det andra...

Efter en häärlig dag på vitbergsbadet i Malin och Lindas sällskap så hämtade jag upp Fredde efter jobbet och vi begav oss hit till pappa där vi tvättade upp vår otroligt smutsiga bil. Utan några middagsplaner och utan någon brådska någonstans ikväll (hör inte till vanligheten) så bestämde vi oss för att stanna över på lite grillat och annat gott ;)

Jag tror sedan att jag tar med mig Fredde till golfbanan för en revanch efter förra gången då han piskade mattan med mig men idag känner jag att jag har de rätta slagen i handlederna=P
Nu ska jag gå ut och mysa lite med lillebrors kanin "Kasper" och invänta Ann-Lou och Isac som är på hemgående efter en dag i stugan.

Hej Hopp!

Kylskåpsrensning & BIO-succè!

Vid elva-tiden idag åkte jag till syrran och blev där bjuden på en god "grillade-parisare-lunch". Hon hade även besök av en väninna, hennes sambo och deras lilla son "Viggo". Saga var svårcharmad när "Viggo" gjorde sina tappra försök till kontakt men reklamen inne på köksbordet var betydligt intressantare, och GODARE!


                                      
"Herrejisses vad roligt med reklam"    "Vill du titta lite kanske?"      "Willys har billig köttfärs just nu!"

 
Efter en mysstund med syrran och barnen så begav jag mig hemåt igen för att försöka utrota de dammråttor som skuttat runt på våra golv de senaste dagarna.
Jag var riktigt flitig idag faktiskt och skurade + rensade ut i kylskåpet (kanske inte det klokaste under röten, men...). Det blev inte mycket kvar till mat men rent och fint blev det minsann! 

  <<"Empty room..."

Jag dammsög, skurade toaletten, tvättade några maskiner & renbäddade men sen var jag helt slut och när Fredde vid 16.30 anlände hem ifrån jobbet så fick han göra mig sällskap och vila någon timme för det behövde vi båda två!

Vi tog en svängom förbi pappas "place" för en kopp kaffe innan bion kl. 21.15. Vi såg "Dark Knight" alltså uppföljaren till "Batman Begins" och kvällens film var riktigt bra - ABSOLUT SEVÄRD! Jag hade lite svårt att koncentrera mig ibland bara då stackarn i magen blev rädd och sparkade till varenda gång det smällde. Värst var när det var biljakter osv och ljudet var som högst -då var bäbis riktigt igång och mamma hade fullt shjåå med att trycka ned fötterna ifrån revbenen.


Jokern, huvva!!

Försäkringskassan - ingen vidare försäkring!

* suck*....Idag började Fredde om att jobba så jag får roa mig på egen hand de kommande 8 veckorna tills vi ska ha bebbe. Jag hade tänkt röja undan här hemma litegrann och sedan ska jag bege mig till syster yster för lite lunch. Om vädret håller i sig så blir det nog en sväng ut till "Danielsten" idag också men det kanske inte vore helt fel att låta solbrännan vila någon dag=p?...Jag skulle dessutom ha haft ringt försäkringskassan IGEN för som jag nämnt tidigare så gick jag på HP (Havandeskapspenning) den 23/7 och beviljan har jag fått så jag känner mig lugn men dock har de inte beslutat om min inkomst än så säkerligen kommer jag att stå utan pengar de kommande veckorna *grr*. Har heller inte fått hem något papper om föräldrapenning som jag måste fylla i ganska snart eftersom att jag börjar gå på detta den 10/9 Aja "Det löser sig alltid" frågan är bara när!

Nu ska jag göra lite nytta här hemma för idag kan jag iaf gå! Tog mig helt själv upp ur sängen imorse och att klä sig var inga större problem, jag tror att det var min "power-nap" igår som gjorde susen ;)

Tjing!

Sommar & sol och rödbrända kinder

Idag har vi umgåtts med mamma, moster, kusiner, syster och hennes tre små i husvagnen i "Danielsten". Vi kom dit - åt lunch och sedan spenderades resten av dagen i den stekheta solen. Jag som hade bestämt mig för att inte bada, eftersom att jag knappt kunde gå, kunde inte hålla mig då badtemperaturen låg på 22 grader i vattnet. Ni som befann er i detta område kring badet idag kan vara lugna för det var ingen sjöelefant i vattnet. Det var bara lilla stora jag som plaskade omkring bland de andra barnen!

 

 
Vi stannade iaf över på middag då mamma bjöd på pizza men sedan tog vi "svarta faran" och brummade hem för då blev Frida plötsligt jättegravid och behövde hem och vila=P. Jag tog en "power-nap" och fredde fixade avloppet innan vi åkte och hälsade på hos Tony & Carro alltså Johannas syster och hennes sambo. De bodde riktigt fint och hade byggt en stoor altan där vi satt och mös tills kylan tog över då vi gick in istället. Hemma var vi inte fören 23.30 och Fredde den stackaren börjar om att jobba imorgon.



Nu ska jag väcka upp honom igen för han måste tyvärr hjälpa mig att lägga till mig i sängen (gör för ont för att klara av själv) och sedan ska jag sova lääänge imorgon, kanske till nio om jag har tur ;)

natti natt!

Det knakar i fogarna - och det gör ONT!

Har knappt sovit någonting inatt då jag tvärvaknat till av smärta varenda gång jag rört mig. Fredrik min ängel till pojkvän fick hjälpa mig isäng igår kväll och upp ur sängen vid sju imorse då det var dags för kissa & dricka - stund. Sedan hjälpte han mig isäng igen och sedan upp igen kvart över åtta. Utan honom hade jag fortfarande suttit kvar i soffan sedan igår kväll för det GÅR INTE att ta sig upp utan hjälp när det gör så pass ont att kroppen inte lyssnar och benen inte rör sig.

Jag sitter iaf där jag sitter nu framtill lunch då det är dags att bege sig ut i solen och "Danielsten" till husvagn. Jag fasar dock för att klä på mig och få mig in i bilen men det blir en senare fråga.



Vad är foglossning?

"När man är gravid ökar rörligheten i kroppens leder, framför allt i bäckenets leder eller fogar. Detta kallas foglossning, bäckenuppluckring eller symfysiolys.

Troligtvis är det ett hormon som kallas relaxin som ligger bakom foglossningen. Relaxin börjar utsöndras i kroppen någon gång under de tre första månaderna och fortsätter sedan att utsöndras under hela graviditeten. Det sker för att bäckenet ska bli rörligare och kunna vidga sig något under förlossningen för att underlätta för barnet att komma ut.

Det är alltså naturligt med foglossning och alla gravida kvinnor får det i viss mån. Däremot är det inte alla som får stora besvär, men det är inte klarlagt varför vissa får mer besvär än andra. Det finns ingen behandling som botar men det finns en hel del som man kan göra för att lindra."

(Hämtat ifrån: www.sjukvardsradgivningen.se)




En härlig dag ute på sjön

Idag, liksom alla andra soliga dagar, steg vi upp - åt "frulle" och begav oss ut i det fina vädret för att jobba på solbrännan litegrann. Vi åkte förbi "Barnens Hus" för att beställa bilbarnstolen vi har bestämt oss för men den hade de bara hemma i visningsex och nej, det går inte "lika bra" att köpa den istället för en ny som butikstjejen hävdade. Så de skulle beställa hem barnstolen och vi skulle "komma in när vi känner att vi behöver den" ?!? Aja, det löser sig, jag tänker inte föda tidigare än två veckor före beräknat BF (21/9) så det är ju ingen brådska ;)

<<Det blir en sån här "Brio Primo" med brun innerdel och klickbasenhet ;)




Efter vår runda genom hyllor av leksaker brummade vi iväg till Kågekajen där vår båt låg och väntade. En snabbis förbi stugan på "Billören" och därifrån bytte vi färdmedel till bastuflotten som vi lät puttra fram ute bland öarna i Kåge medan vi njöt av solens varma strålar. Ett svalkande dopp i det kalla blå hann vi också med innan vi vände hemåt till stugan för middag - grillade hamburgare, MUMS!

    
En dag på bastuflotten: (Jag, Fredde, pappa, Ann-Lou & Isac)

Vi var hemma i stan vid 20-tiden och hann inte mer än hem och vända så var det dags att hasta iväg igen till volleyboll-planen där kompisarna stod och väntade. Efter fyra matcher orkade varken jag, min rygg, mina ljumskar eller bebben med längre så det blev hem och ett långt varmt bad som gjorde susen för fogarna. Dock tror jag att jag kommer att vanka som en anka imorgon igen - det brukar vara så "dagen efter".

<< "grabbarna Grus" i pausvila (saknas på bild: Emma)

En kortis bara....

Hej hej, kikar in en snabbis för att berätta att jag uppdaterar dagens aktiviterer ikväll - är bara hem en snabbis och ska nu iväg igen för att trampa lite sand på volleyboll-planen.



Bortskämd redan innan mötet med världen=P

Idag startade vi den underbara dagen på "Barnens hus" där jag med blodad tand gick raka vägen fram till "sängkläder-hyllan". Jag hajade till när jag såg de groteska priserna på de små små påslakanseten och spjälskydden men ni vet ju hur det är:

"Men åå så söt, den här MÅSTE vi bara ha!"

Tur att jag har en sambo som är nästan lika entusiastisk som jag för 1080:- fattigare gick vi hem med ett täcke, en madrass och ett spjälskydd och tack vare presentkortet på 500:- blev vi inte HELT panka på "kuppen".
Sedan passade vi även på att kika om bilbarnstolar som vi hört att de har kampanj på ibland och visst, de hade kampanjpris på en modell (föll mig såklart inte i smaken) men vi hittade dock en fin och händig barnstol med basenhet för ett bra pris. Vi har diskuterat färg och imorgon ska vi åka och beställa den *pust* sedan är det bara skötbord kvar och det blir nog bara en enkel madrass men såklart i samhörande till sängkläderna - "Mumin" =P.

Sängen bäddad och klar:

Födelsedagskalas & suris

Igår hade vi som sagt myspys ute i "Danielsten" där släkten träffades för att äta surströmming och fira min 21-åriga födelsedag (lite i efterhand). Men det var riktigt mysigt och solen sken så de små plaskade på i havet och även syster yster vågade sig i men själv badade jag bara benen *brr*. Jag hade önskat mig sängkläder till bebbens spjälsäng och jag fick de sötaste barnsängkläder jag någinsin skådat. Ett muminlakan, ett påslakan + örngott i samma och dessutom ett presentkort på "Barnens hus". Helt perfekt för det var inte billiga sängkläder (hade kikat på just dessa innan=P)

     


Denna ljuva afton i kortafattade drag : Helt fantastisk, och tack för de otroligt fina presenterna!


BB-humor ;)

Ikväll har vi umgåtts halva släkten och ätit surströmming i danielssten men eftersom att Kameran med alla kort därifrån ligger i vår bil som Fredde har med sig på "discgolf" ikväll så sätter jag in det inlägget imorgon istället för det är ju alltid lite roligare att läsa med bilder till va=P?!

istället hade jag tänkt dela med mig av några roliga BB-bersättelser som man inte kan göra annat än att skratta åt *asg*

"Fick lustgas och petidin för ett år sedan då sonen föddes. Vet inte vilken av dem som gjorde att jag hallucinerade, men vid ett tillfälle ryckte jag oroligt i mannens arm och berättade for honom att jag förvandlats till en purjolök!!! /Sarah"


"Fick barn nummer två i tisdags och var innerst inne övertygad om att det var en flicka till. Krystade för glatta livet och så kom bebisen äntligen ut, BM la fort upp den på magen. Och jag vrålar "Det är en pojke!" Alla undrar hur jag hunnit se det? "Se? Jag känner det! Han har ju enorma pungkulor!"/LillePlutten"


"En jobbarkompis var med om detta:
Läkaren stack ner huvudet mellan benen o kläckte kommentaren:
- Här var det mycket hår.
Min kollega ursäktade sig genast o sa:
- Ja, jag hann inte raka mig innan vi åkte. Förlåt!
Läkaren:
- Jag menar på barnets huvud!!
Min kollega skämdes som en hund.../
Malin"



Gå in på hemsidan och läs du med för du vet ju att ..."Ett gott skratt förlänger livet"

>>>>>>>>>>>>>>(Citat hämtade från: www.bbhumor.se) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Brun på Vit-berget

Nu är vi hemma en snabbis efter en heldag på vitberget och trots att de säger att man blir vit om man solar där så har jag fatiskt fått lite färg och magen är röd som en tomat men bebbe mår bra iaf och det är ju huvudsaken ;) Nu ska jag kila in i duschen och bege mig till Bureå och "danielsten" där det vankas kalas och surströmming. Det är till och med mitt eget kalas trots att jag fyllde år för 2,5 vecka sen=P

Tjingeling!

Jagad av kiss!

I afton åkte vi på "Solbacken" och inhandlade en hel del nya rengöringsmedel till hushållet eftersom att jag skurar toaletten varenda gång jag varit där (och jag skojar inte) så kalkavlösning, klorin, ajax mm slank ned i shoppingkorgen för det går åt som smör i solsken här hemma. Jag håller kanske på att bli tokig men jag har en kisslukt som förföljer mig var jag än går och värst är det här hemma. Jag öppnade skafferiet häromdagen och där luktade det kiss, jag dammsög i hallen och där luktade det kiss, jag klarar inte ens av att vara inne på toaletten en längre stund för hela toaletten luktar, enligt min mening, utedass och det värsta av allt - BARA JAG KÄNNER DET! Jag byter disktrasor efter att jag använt dem någon enstaka gång för de luktar kiss...*SUCK* ....håller jag på att bli totalt knäpp eller har det med graviditeten att göra?!? Jag hoppas innerligt på det senare för jag har det verkligen jättejobbigt och jag håller på att städa ihjäl mig här hemma!
Jag tror att jag fick någon sorts förbannelse när jag var i Ö-vik för där var det hundbajs som höll på att göra mig tokig. vart vi än gick så luktade det och jag luktade på allt efter tecken ifall någon av oss råkat trampa i det men jag menar...till och med inne på hotellrummet kom den där hundbajslukten ikapp mig och det var inte mindre jobbigt för Fredde som höll på att skämmas ögonen ur sig när jag inne på en finare restaurang utbrister:
"Men gud vad det luktar hundbajs här!"
Jag kom på mig själv ganska snart när personalen tittade snett på mig och efter det har jag hållit min bajs - och kissförbannelse för mig själv.

Men nog om kiss och bajsprat! Vi har faktiskt gjort annat än att skura "kisslukt" här hemma ikväll. Vi åkte iväg till Edda och golfbanan där jag sopade banan med Fredde och sedan kikade vi förbi hos pappa där Isac höll oss igång med sina tusen frågor om allt och ingenting. Visst är femåringar fulla av frågor och funderingar kring livet och visst har de mycket att berätta men munnen går i ett och det tar verkligen aldrig slut. Idolen "Fjedde" är dessutom alltid utsatt, för eftersom att han är så lång så kan han ju allt! enligt Isac alltså=P. Vi stannade kvar och såg en film på tv med pappa sedan åkte vi, i brist på annat att göra, ut till falkan - satt på bryggan och tittade på solnedgången och sedan hem för lite myspys framför TV:n. Så nu när dagen är fullbordad är det dags för oss två att sussa!



Natti natt!

Ett smakprov på förvärkar

Nu är vi hemma igen efter vår lilla dagsutflykt till "Ajaur" där vi kikade på barnkläder, saker osv som lagrats i ett förråd i Freddes mammas hemställe. Kräsen som man är så blev det inte mycket hemplock därifrån men en och annan "bra-att-ha-sak" fick vi med oss som, två "ha-på-BB-mössor", ett par små lackskor och en söt jul-KLÄNNING ;) Jag vet inte varför men jag dras mycket till flickkläder numera och kanske är det ngt slags tecken eller vad tror ni ;P?.
 På tal om bäbis i magen så fick jag känna på de första förvärkarna idag (vad jag tror iaf) för ingenting kan jämföras med det där och ändå är det bara en liten liten försmak på vad som komma skall..jag säger bara: "oajajaj"!
Men det hände bara cirkus 5 ggr och sedan har det varit stillsamt i magen och så skönt för det är iaf 8 v. kvar innan BF så lillen får gärna lägga på sig lite mer hull innan h*n bestämmer sig för att komma ut :)


                                                                                 ..Zzzz...på väg hem från "AJAUR"

Som sagt det blev inte mycket att ta med hem från samlingsförrådet men lyckligtvis så hade mina beställningspaket kommit från både "Ellos" och "Bluebox" så lika glad är jag för det!

   
Nalleoverall lagom till vintern stl (62)   Napphållare  & såklart mitt efterlängtade knivställ till köket ;)                                                                                                                                          





 


Sitter här i väntan...

....på att åka iväg på en dagsutflykt till "Ajaur" (fråga mig inte var det är) men någonstans emellan Sverige och Norge kanske?!=P Rostbiff - & potatissalladsmackorna är gjorda och picknickkorgen är packad och vi ska inte åka fören om två timmar *suck*. Dessutom har Fredde redan hunnit hänga en maskintvätt så det finns inte mycket annat att göra än att sitta här och fördriva tiden - kanske skulle jag ta mig i kragen och ringa försäkringskassan, sitta i telefonkö i 30 min och sedan få tala med någon som säger: "tyvärr jag kan inte hjälpa dig men jag skriver ett mail till personen som har hand om föräldrapenning och sen får h*n ringa dig" Nja, jag tar det i afton istället för mitt morgonhumör är inte det bästa och jag känner att jag har tjafsat nog med försäkringskassan som än inte hört av sig om den havandeskapspenning som jag går på IDAG!

 

Bäbistitt & föräldraträff

Ultraljudet idag var helt fantastiskt och känslan att få se vår lilla älskling "dola" på där inne i magen går inte att beskriva. Vi hade tid klockan 13.00 och syftet med detta extra UL var som sagt att kolla moderkakans läge men läkaren som utförde undersökningen var nog lika fashinerad som oss över hur krabaten i magen ter sig så han visade gärna allt vi ville se av bäbis ur alla vinklar och vrår. Han erkände lite blygsamt att han tycker om att öva sig på att mäta barnet i magen  (som inte ens ingick i denna koll) och ursäktade sig för att han höll på "så länge" men hallå! Vi satt och skådade det vackraste vi sett och ville ju verkligen inte att han skulle sluta så "att kolla moderkakan" tog en halvtimme (det skulle ta 5 min) =) Och bäst av allt - som en "ursäkt" för att han hållit på så länge så fick vi med oss ett underbart kort av bebbe lekandes med navelsträngen i magen.
Hursomhelst så har moderkakan flyttat upp och bäbis har fri framfart när h*n bestämmer sig för att komma ut och VILKEN LÄTTNAD=)!

När vi kommit hem och landat efter bb-besöket så fick vi sällskap av Malin och sedan kikade Krister, Johanna och Lucas förbi också så de stannade på middag. Han är ju för underbar den här lilla killen som får vilken isbit som helst att smälta!  

                                                                       
                                                       Mamma Johanna & Lucas             Charmtrollet Lucas


Sedan var det bara att vända klackarna mot Malin och Clas där vi hade träff med halva föräldragruppen (Jag&Fredde, Malin&Claes & Vera&Ludde). Vi pratade om allt mellan himmel och jord men främst barn och förlossningar såklart!=) Och vi tjejer skrattade febrilt utemellan så jag trodde nästan att alla tre skulle föda på plats. Ojojoj vad fort tiden gick och vi kom inte därifrån fören klockan 24.00. Men det är snart dags att "snutt kudden" för imorgon bär det av till "Ajaur" där Freddes mamma har sitt barndomshem.

Natti natt!


Dateringsultraljud v.32

Spänningen är olidlig nu när det endast återstår 48 minuter tills vi får se vår lilla älskling, få en ungefärlig vikt och framförallt få reda på om det blir snitt eller inte och jag hoppas innerligt på det senare!
Under standardultraljudet, som vi konstigt nog gjorde ovanligt tidigt, konstaterade läkaren att moderkakan låg för "utgången" så att säga "Föreliggande moderkaka" som man också brukar kalla det. Bäbis kan då inte komma ut och de måste göra ett kejsarsnitt. Men gladeligen så brukar detta växa till sig alltså att moderkakan växer uppåt i takt med att livmodern växer och på så sätt skapa utrymme så då kan plutten komma ut "naturlig" väg :) Men men....det återstår att se om ganska precis 43 minuter..

Tjing tjing så länge!

 << Magen v.31 (30+5)

Saker och ting börjar äntligen falla på sin plats

Idag har jag och min andra hälft haft en riktig "inne-stöka-och-böka-på-dag". Vi slöade i soffan tills det var dags för BM-besök klockan 15.00 men sedan har vi varit riktigt effektiva här hemma. Vi har nu efter många om och men tapetserat fondväggen i hallen som vi länge skjutit på i rädsla för att börja bråka men det gick riktigt bra och fredde som var lite skeptisk till tapetserandet och sedan också att tapetsera över dörren (som jag plötsligt kom på att vi kunde göra) erkände han efteråt var en riktigt bra ide. SLUTET GOTT, ALLTING GOTT!


                                                                   
                                                                         Före...              &             ...Efter


Igår satte "vi" (Fredde)  dessutom upp takkronan i köket och över all förväntan - det blev riktigt fint faktiskt! Jag var orolig över att det skulle bli för maffigt i vårt lilla kök men den sitter som handen i handsken där över köksbordet nu :). 

                                                             
                                                                        Före...                 &                ...Efter


Nu ska jag göra Fredde sällskap och smaska lite frukt framför "Dummburken" innan det är dags att möta "John Blund" för imorgon får vi se vår lilla älskling som just nu tycker att det är sååå mysigt att ligga och sparka på mammas revben, men smärtan kan jag ta för jag bär på den finaste gåvan av allt - vårt barn!

  <<Ultraljud v. 16 (15+3)







Biltvätt i sol och svett..

"Vilken häärlig dag lalalalala...." Fredde väckte mig kl.09.00 imorse då han skulle ut och åka inlines och självklart så somnade jag om en liten stund till;) Sedan väckte han mig återigen då frukosten stod på bordet. Vi käkade och begav oss sedan till Pappa o co där hela ligan redan hade anlänt (syster m familj). Vi fikade lite och passade på att tvätta bilen i det fina vädret. (Att tvätta bilen för jämnan ingick i köpet för på svarta bilar syns ALL smuts!)

                    Nja, jag vet inte riktigt om jag platsar i den här "sexignärhontvättarbilen-kategorin" men lite söt tycker jag ändå att jag är iklädd Freddes på tok för stora shorts och foppatofflor ;)


Efter att den grå bilen blivit tvättad och återfått sin svarta kulör så brummade vi vidare till golfbanan för att visa hur det verkligen ska gå till när man spelar. Det började sisådär men slutade med att både jag och Fredde stod med hakan ner i marken och förundrades över hur proffsen som med egna klubbor och väskor fulla av egna bollar lyckades slå "Hole in one" UTAN hjälphindren. HAHA de var efter oss dessutom och fast de försökte hjälpa med lite knep och knåp så lyckades jag inte till ngn förbättring=P. (okej, jag måste erkänna att Fedde vann den här gången, också, men jag lär mig SAKTA MEN SÄKERT=P!

 <<Haha skratta du! Men på den här banan vann faktiskt jag =)

 
        "Med tungan rätt i mun så..."


Efter en härlig dag och med en kurrande mage och en sparkande bebbe som bara ropade efter mat så lyxade vi till med lite lax till middag idag:         
              
  Lax à la Frida & Fredde

 








Snabbt, nyttigt och enkelt:                              1. Lägg de tinade filebitarna i en smord form, salta och peppra med citron-

                                                                                   peppar. Marinerna med citronsaft.
1 burk småpotatis (färdigkokad)                     2. Ställ in i ugnen på 225 c* i ca 20 min.
4 laxfileèr                                                              3. Blanda cremefraiche, dill och citronsaft (efter smak) i en skål)
1 burk lätt-cremefraiche                                    4.Värm potatisen i en kastrull i någon minut. Klart att äta!
Några kvistar färsk dill                                      
Citonsaft på flaska
Citronpeppar


Jag - ingen modebloggare direkt!

Mina planer på att försöka bli en ny "blondinbella" håller på att gå i stöpet då jag knappt hinner med att blogga en gång varje dag ens. Men nu ska jag ta tag i det och bli en av de mest aktiva bloggarna och knepet för att få många läsare har jag redan kommit på...Man MÅSTE skriva om mode och var sakerna är köpta ifrån. Så därför, eftersom att jag själv inte är någon modefreak, så har jag tagit lite bilder på några av de "Hippa" barnkläder som vi inhandlat till vår efterlängtade familjemedlem.

Det HETASTE inom barnmodet just nu - gul-brunt är en trend som verkar hålla i sig...


                               
Detta är alltså heela                     Någonting ifrån den kända          Och sist men INTE minst (stl 74/62) .                           

uppsättningen ifrån                      serien designad av                        En av dessa matchdräkter är en viktig                

serien "jungle pals"                      "LUNDEMYR of sweden"             detalj när lilln ska följa med pappa och titta på match.

och dessa är köpta                       är ett måste om man som           (AIK-body är köpt på InterSport och Sverige-bodyn   

ifrån "Ellos".                                    mamma vill hänga med i             kommer ifrån Libero)
Och för oss gravida som             barnmodetrenden.
inte vet vilket kön vi väntar            De söta "skosockarna" är
är detta den ultimata                     köpta på "Hemtrevnad"
färgkombinationen
                                
                                                        

Nej, jag tror inte att modebloggning är någonting för mig så jag tror att jag håller mig till mitt vanliga bloggande om allt och ingenting.
Som igår tex åkte vi iväg på Byskemarknaden en stund tills vädret svek och likaså mitt tålamod att försöka knipa för att inte kissa på mig. Vi hade trevligt sällskap iaf av Krister, Johanna och gullungen Lucas som vi också senare på kvällen umgicks med.


På väg till Krister och Johanna (200 m bort):

   
Visst ser jag hurtig ut?                Och titta här!            var kan Frida vara?=P


Senare på kvällen:



En drös bilder från semesterresan..

Eftersom att jag har mycket att berätta om resan och många bilder att visa så delade jag upp inlägget så att det inte ska bli så tråkigt att titta och läsa....

Här är lite bilder från Minigolfomgång nr 2 och en revanchsugen Frida som tagit en på tok för kort klubba (och klänning):

    

kubbturneringen:

   
                                                                                                     Tjejerna            VS              Killarna

Och slutligen lite strandbilder..

  


Sådär...Nu vet ni vad vi gjort under vår semester och för att avsluta denna berättelse på bästa sätt så kan jag stolt meddela att vi bodde rumsgranne med självaste "Alice Cooper", SUG PÅ DEN NI! ;)

På härlig semester i Ö-vik


VÄRLDENS BÄSTA PAPPA fyller 50 ÅR i höst..


...och detta firar vi med en semsterresa:

Jamen dåså. Då var man hemma igen efter en tre-dagars semesterresa med familjen. Pappa fyller 50 år i höst och hade därför tänkt bjuda hela familjen till utlandet en vecka men med vissa förhinder  ( bla annat att jag ej kan flyga nu under höggraviditeten) så höll vi oss till trygga Sverige och Ö-vik. Vi åkte tidigt på Onsdagsmorgonen och hann med både "StarWars" - museum, en sväng på stàn och minigolf samma dag (som dock slutade i kaos).
Som alla gravida vet kan man bli lite extra känslig "ibland" och som gravid, överemotionell och tävlingsmänniska är det  ibland svårt att hålla tårarna borta då det inte går så bra eller då man verkligen försöker att träffa det där lilla hålet och ngn står bakom och förklarar att:
"Du ska hålla klubban rakt i linje mot bollen och sikta mot hålet"
Som om jag trodde ngt annat?!
Aja... ni förstår säkert hur frusterande det kan vara och det hela slutade iaf med att jag satt på en bänk och storgrät i takt till min otroligt pedagogoska pappas högljudda skratt och hela familjens försök till att lugna den hormonstimmiga "förloraren".


 <<Parken och entrèn till "Starwarsmuseet"

    
        (Nästan hela ligan samlade i parken för en vilopaus inför besöket på StarWarsmuseet)

 <<"Stå stilla och säg Godisgris på tre..."
                                                  
Torsdagen och Fredagen hann vi med att besöka Paradisbadet, gå på stàn, spela kubb, glassa på stranden och än en gång fightas om titeln som den store mästeren i minigolf (som jag dock inte vann denna gång heller). 

 << (På en restaurang, i väntan på maten)

 << (Någon har lite svårt att veta när det är dags att sluta "dricka")









En låång kort dag i nära och käras sällskap..

Oj oj oj...fullt upp hela dagen och ändå står vår ouppsatta takkrona kvar på golvet, sängen, som jag skulle renbädda, står utan sängkläder, golven är odammsugade och kakorna just och pass färdigbakade. Var tar tiden vägen?! Vi steg upp vid tio imorse, hastade i oss frukost - hämtade upp brorsan och Hilda - begav oss till "Falkan" åkte hem efter drygt två timmar då himlen öppnade sig och regnet bara öste nerduchade och åkte iväg på "Solbacken" där mor min hade fullt shåå med att hitta gardiner till vardagsrummet. - Vi kom hem - Fredriks syster ,Helena, och hennes sambo kom förbi - vi gick på Ica och handlade - vi gjorde en brakmiddag åt efterrätt och drack kaffe - de åkte hem vid sju - Vi stökade undan och satte igång med storbak - spelade kort i väntan på att bakeriet gräddades *pust suck & stön*.......Vi städade undan alltihop sedan kakorna blitt klara - packade inför semesterresan imorgon - jag hängde en maskintvätt och ÄNTLIGEN sitter jag här 28 h senare och hämtar andan i soffan med datorn där den alltid borde vara - i mitt knä ;)
Jag kan väl inte direkt påstå att jag är lite av en tidsoptimist men lite problem med att planera tiden har jag faktiskt.

Vi var som sagt på "Solbacken"  idag jag, mor och syster för att försöka få tag i några fina gardiner till mammas vardagsrum. Det slutade iaf med att hon fick ta hem en hel hög av mina gardiner som jag köpt, haft uppe ngn vecka och sedan tagit ned igen för att jag inte tyckt att de har passat. Därför så har vårt gardinkonto legat på max de senaste månaderna i jakt på att hitta det ultimata paret. Efter vår lilla shoppingrunda så följde mamma och Anders (hennes man) med oss hem för en kopp kaffe och lite småprat. Det är inte ofta man får sånt "finbesök" så det får vi ta och göra lite oftare!

 


Min kära syster och mor på ICA-Maxi & Min älskade sambo mitt i kakbak ;)

Hur jag tar vara på min första semesterdag..

Idag - första dagen på semestern hade vi (konstigt nog) förberett oss på dåligt väder och regn. Vi hade tänkt sätta ihop spjälsängen, tapetsera i hallen och Fredrik skulle göra klart det sista i köket. Vi kastade planerna i soptunnan då vi gladeligen vaknade upp till sol i morse. Det var bara att hiva i sig lite frukost, packa picknickkorgen och bege oss iväg till "Falkan" och stranden där vi tillbringat vår första semesterdag. Jag fick mig faktiskt upp ur solstolen ett flertal gånger för ett dopp i det blå. Min "badkruka" till sambo höll sig däremot på det torra och "vaktade" fikakorgen medan hans höggravida flickvän plaskade omkring bland de andra barnen.

 << Nej ,lugn lugn! Det är ingen valross ni ser t v på bilden. Det är bara jag som fastnat i en solstol och sedan inte lyckats ta mig upp igen! ...Lyckligtvis behövde jag inte känns mig helt ensam för Malin t h hade råkat ut för samma sak *pust*.


Efter en fem-timmars "relaxingdag" dag på stranden och efter att ha hört att det pågår REA på "Shape" så blev det bara en snabbis hem för dusch och sedan rattade vi mot Solbacken i jakt på takkronan som jag redan utsett till "veckans köp". Väl där på affär`n pågick REAn för fullt och lyckligtvis fanns mina drömmars takkrona kvar...endast i visningsexemplar. För att få köpa den fick Fredde upp i en stege och klättra för att skruva ned den och väl nere på köpdisken fick man nästan kisa för att kunna se om lampan var svart eller grå pga allt damm som smyckade den. Aja, vi fick den ju iaf på 30 %. Eftersom att det var REA på lampan så passade jag på att köpa med några löpare till köksbordet som lite bonusmaterial=P

Hem och mat och idag stod en smaskig pasta/kycklingsallad på menyn för vad passar väl bättre än så härlig dag som denna!

 

 << Don`t mess with an pregnant woman trying to make a dinner.   

 



<< Med mig i köket vet man aldrig hur det blir men det blev iaf inte soppa av alltihop utan en smarrig sallad.


Söndagssjåå, rätt skönt ändå

Idag Söndag invigde vi vårt nya matbord och efter cirkus 1,5 år utan så kan jag säga att det kändes otroligt bra att kunna sitta i köket och äta. Fredde hade dessutom länsat ICA på deras butiksbakade frallor så dagen kunde inte ha börjat bättre. Mätt och belåten gjorde jag bort söndagsstädningen & sedan begav vi oss till pappa m familj där vi passade på att sanera & tvätta bilen. Lite vattenkrig & bus med lillebror kan man ju inte heller undgå när vattenslangen väl är i bruk.

     

Här kan jag stolt pubicera bilder som bevis på vilken duktig och flitig "husfru" jag är...

...När jag inte slöar i soffan dvs.


En IKEA-resa rikare och några problem fattigare..

I lördags begav vi oss upp på IKEA jag och Fredde för att bla inhandla spjälsäng och skötbord till lillbääsen. Vi klev upp i ottan och vid sju var vi iväg. Väl på IKEA och med ögon stora som golfbollar pga alla "bra-att-ha-saker"  blev det inte mer än en matgrupp, en spjälsäng, två korgar och lite doftljus. Snålvattnet rann nedför mina mungipor när jag sicksackade mellan alla hyllor.

En köpgalen shopoholic och hennes inte alltför entusiastiska pojkvän på IKEA:

Jag: "Oj, Fedde bara 19 :- och tänk vad bra att ha sen"

Fredde: "Nej Frida vi har redan 150 handdukar"

Jag: "Men..."

Fredde: "Men gumman..."

Jag: "Jaja...suck"

Vi passade dock på att besöka "Toys R us" eftersom att jag ville syna myten om att allting var så dyrt där. Jo det var inte som att gå på myrorna direkt men ett par "SpiderMan-badbyxor" till lillebror kunde jag bara inte låta bli att köpa.

     


     Lite förtäring mitt i shoppandet.         Virrvarr på lagret.             5000 :- fattigare.      Ah..äntligen en toalett för min storlek.


Visst är de väl söta de små liven ;)

Oj oj oj....nu har Frida slarvat och låtit bloggen stå ouppdaterad heela helgen men nog ska vi kunna uppdatera lite "Hänt Extra" här nog...

Fredagen ägnade jag tillsammans med syster och hennes tre små. Vi trotsade vädret och begav oss till Kågebadet istället för att sitta inne och tjura över det tråkiga vädret. Man kan säga att vi inte direkt behövde trängas bland filtarna på gräsmattan då vi i princip var de enda på badet denna dag - men solen gjorde oss så småningom sällskap (en stund) innan dagen var slut och de små hade iaf väldigt roligt i barnbassängen.

Hugo, 4 & Filip 2 "åjj" njuter av en dag i barnpoolen.





"Mors lilla lathund sa"...

Efter att ha gjort gårdagen till en riktigt flitig dag med "motionssim" och nyttig pastasallad så sitter jag åter igen parkerad i soffan med datorn i knät. Jobbade sista passet idag så nu blir det lugnt och skönt iaf flera veckor till innan lilln bestämmer sig för att komma ut till mamma och pappa och skapa orutiner i hushållet ;)

Jag vet inte om det beror på graviditeten men senaste dagarna har jag varit så otroligt trött och Fredrik min ängel till pojkvän har städat och lagat mat.
För att inte dega ihop totalt så ska jag ta mig i kragen och städa här hemma medan gubben spelar tennis med grabbarna. Men nog är det svårt att "komma till skott" när man landat i soffan med en skön filt på benen, ett glas vatten att skölja ned sötsuget med och framförallt denna underbara manick i knät!

"...Ni mår tro jag knogar bra, men inte just idag inte just idag jag gör det helst en annan dag"

Bona om och lägga ägg

Sådär ja, näst sista dagen avklarad på jobbet så snart blir det lite semester innan jag börjar jobba igen, fast på heltid... (som mamma ;). I brist på annat att göra,  och i väntan på att få skjuts hem följde jag med Fredde till massören där jag satt som ett fån på en stol brevid massagebänken och pladdrade på. Jag vet inte vem som helst skulle vilja slänga ut mig därifrån - Fredde eller massören - men jag hade trevligt iaf =P
På väg därifrån och i riktning mot vår bil passade vi på att kika in på Mikabo i hopp om att hitta ett köksbord så här efter 1,5 år tillsammans men också denna gång helt utan resultat. (Att äta framför TV:n har ju hittills inte varit något bekymmer för ngn av oss)
Däremot så tror jag att vi ska åka in en sväng på Shape och "titta" på den underbara takkrona som jag hittat och som t o m är 2000:- billigare än den på MIO ,DET NI! =P



Jag hade tänkt hasa min i dagsläget inte alltför trimmade kropp upp ur soffan och iväg till badhuset för lite....tja vad hette det nu igen....MOTION, så var det!  Men jag har ttotalt appat motivationen och kan konstigt nog inte hitta den någonstans. Jag kan dessutom inte gå någon längre sträcka utan att vanka som en anka dagen efter pga foglossning=I.

Grattis mig själv 21 år!

Väcktes cirkus 05.30 av en underbar pojkvän som ABSOLUT ville ha med mig till frukostbordet. Väldigt sömnig och helt utan ngn hum om vad klockan var hasade jag mig upp ur sängen och satte mig vid bordet. In kom Fredde med den finaste jordgubbstårta jag någonsin fått. Han hade alltså bakat den imorse innan jobbet och en bättre start på dagen kunde jag aldrig ens drömma om. SMASKENS!

Dagen fullföljdes sedan av en del del fönsterschoppande på möbelaffärer med Malin men med hårda bud från "farbror ekonomisk" i vårt hushåll så blev det varken takkronan på MIO eller bordet på EM.
Däremot hade tapeterna jag beställt kommit och som en liten överaskning fick Fredde hämta ut dessa efter jobbet, helt ovetande om priset som nästan höll på att kosta mig IKEA-resan till helgen...vad kan jag säga.."OOOPS I DID IT AGAIN".

Mat, tårta och presents hos pappa m familj och sedan en mysig kväll med tjejerna. Inte nog med att de kom ihåg min födelsedag - jag fick jättefina presenter också och mest till  "La bèbe"  ME LIKE!!!

DAGENS BÄSTA:
Lillebror Isac till mig:
"Titta vad fin min kanin är och han älskar att äta vårt gräs. Han älskar våran gräsmatta!"

Jag:
"Jo han är rätt så effektiv vad gäller gräsätning"

Isac får en snilleblixt och utbryter glatt:
"jag vet! Han kan bli en gräsklippare när han blir stor"


DAGENS VÄRSTA:
UTAN att skryta över hur otroligt betänksam jag ibland kan vara kan jag glatt berätta att jag, efter cirka 40 minuters försök att sparka igång denna blogg och få till detta inlägg , kom på att jag faktiskt måste logga in för att kunna skriva ngt. Jag hade t o m hunnit irritera upp mig på Fredde pga hans okunnighet vad gäller bloggar när jag kom till insikt att jag själv faktiskt inte är så rutinerad=P!


RSS 2.0