Svar på kommentar:

Vad roligt med en sådan kommentar det var längesen ;) Nu är det ju så att jag (i och med bloggen och alla kommentarer) har lärt mig att alla är, tänker och gör olika vad gäller sina barn och rutiner och eftersom att vi har världens gladaste trollunge så tror jag inte att hon mår dåligt av att somna kl.20.00 och vakna kl. 06.30 för att sedan somna om till nio igen! Själv tycker jag att det har varit underbart att få tiden på kvällen och samtidigt en skön sovmorgon=)! Men som sagt, alla är vi olika och var och en måste ju få hitta sina sätt och rutiner=)!!

Ha en bra dag allihopa nu ska vi bege oss upp till stàn och pplundra "stånden" på mat innan jag beger mig ner till Umeå för att sparka boll.

God morgon världen!

Hej svejs igen bloggen (bloggläsarna) ! Jag sitter här och gäspar fast klockan snart är tio och jag varit uppe sedan sju men John Blund vill verkligen göra mig sällskap och en kamp att låta honom vänta till ikväll (typ 01.00 då jag slutat jobba) börjar irritera mig A LOT! Trollan den rackarungen måste ha tjuvlyssnat igår när vi bestämde att jag skulle gå upp med henne på morgon för lillan som i vanliga fall sover till 9 ville stiga upp kl sex - GREAT! Med morgonrufs i håret hasade jag mig upp och satte henne på lekmattan i vardagsrummet (det har ju funkat förut) men sladdarna till telefonen, telefonen, mobiltelefonerna, toalettborsten och lampsladden var betydligt roligare!

Om man vill veta var man har henne så finns det bara en plats...

 

                           
                                        "Overcomb or not overcomb - that`s the question!"

Vad sa du att du sa sa du???

Yes, nu har jag bara 3,5 års tid av studier framför mig innan jag förhoppningsvis tar min lärarexamen!=) Jag har numera förvandlats från ett nervvrak till ett stort psykbryt då jag hör röster i huvudet efter all information:

" bla bla bla hittar du på studentwebben"

" Det kan ni läsa mer om på vår sida" (vilken sida var det?)

" Kurslitteraturen finner ni på bla bla bla (vilken sida då sa du?)

"Anmälan till kurserna kan ni göra på bla bla bla" (göra vad sa du?)

Skjut mig någon! Femhundraelva olika sidor att hålla reda på med lösen och inloggningsuppgifter? Någon som vill anställa en totalt "IT-kunskapsbefriad" person ändå??

Till råga på allt ska jag sitta och fånsmila in i en webbcam emellanåt för att sedan komma på mig ha ett stort salladsblad mellan tänderna eller en kuse i ena näsborren! Men....jag ser fram emot utbildningen och med mina stödpelare Johanna, Lina och Bea kan det inte bli bättre!!!




Ingenting att göra idag?!

Det är Måndag (ifall ni inte visste det då), det är två dagar kvar innan skolstart och vi har INGENTING inplanerat idag - känns verkligen skrämmande! Fredde hjälper Ante att ta ner förtältet i Bureå, lillan sover och själv har jag säckat ner mig i soffan med en kopp kaffe i stillhetens tecken. Jag vaknade imorse av att trollan satt i sängen och pratade med nallen hon fick av sin farmor när hon var liten - hur söt får man vara? De hade verkligen ett intimt samtal och hon såg så förstående ut Mollie så jag stod och tjuvlyssnade ett tag innan jag stapplade in och pussade henne gòmorron!


 


Nu ska jag försöka se lite av "våra bästa år" innan husfriden är över då Trollie vaknar och Fredde kommer hem=)

Big Problem!

SMACK - en smäll i ansiktet av trollie och såå var mamma vaken! Vi har inte sovit så bra på sistone (sedan Mollie börjat komma över till vår säng) för denna lilla bebis kan verkligen konsten att snurra runt, sparka pappa i ryggen, slå mamma på halsen, halverst ligga utanför sängen, krypa upp på ens huvudkudde = putta ner en i sängen, sätta sig upp i sömnen och grina etc etc. Till råga på allt så vaknade jag av ett konstigt dunkande inatt och det var Mollie som stod på alla fyra och dunkade huvudet i sängramen (i sömn eller inte?) men så livat som det är i vår säng nuförtiden har det inte varit sedan lillan kom till jorden vill jag lova=)!!!

Jag tror att det blir lite omskolning och en "dufårintelängrekommaöverpånattenregel" måste införas för att bli spöad av sin lilla bebis varje natt är ingen lek!!!


  
                                                              Mollie i paradiset med åtta små valpar


Tusen miljoner mamma och Carina för den goda maten igår jag är mätt än! Och mamma....vi behöver inte äta kött à 169 kr/kilot för att vara nöjda men gott var det!!

Renoveringsuppdatering

Jo...jag har ju faktiskt lite att berätta angående renoveringen här hemma (bilder kommer) och det blev supersnyggt med golvet! Nu fattas bara lite mysdetaljer som tex gardiner, ljuslyktor och tavlor men vi är på god väg! Eftersom att i proncip hela min familj ständigt kommenterar att vi inte har någon väggklocka så har jag beställt en och en "big one" dessutom - supersnygg på "Mikabo". Hittade även ett väggord som borde dimpa ner i brevlådan vilken dag somhelst nu "Home Sweet Home" från "unikdekor" och till hallen en möbel i ek som jag ska måla vit, även den ifrån "Mikabo". =) expediten i möbelaffären påpekade att det är lite svårt att måla en ny oljad ekmöbel så vi fick köpa butiksexet till ett billigt pris istället - perfekt! Nu ska jag bara få Fredde att montera upp alla de spotlights som jag vill ha över hela huset, på sängramen, i fönstren, på altanen, i hallen, under köksskåpen etc etc...=) Men fint blir det!



Fullt upp!

Men hejs svejs det var inte igår! Om ni undrar varför jag nuförtiden halkar efter med inläggen så kan jag tala om att jag har fullt upp med att jaga en 11-månaders bebis här hemma, försöka hålla någon ordning sånär ordning, renovera, ordna inför skolan, fynda dagiskläder på tradera och umgås med nära och kära så vi har minst sagt någonting att göra heela tiden. Varför jag har en stund över nu? Jo...Mollie sitter och slickar på en slev samtidigt som jag väntar på att pajdegen ska svalna i kylen. Fredde stack iväg på konsum en sväng (eftersom att vi glömde hälften av varorna när vi promenerade dit i förmiddags). I afton ska jag jaga läderboll på Nyborg innan vi ska alliera oss med halva tjocka för en mysig kväll à mat och presenter till Anders & Vickan som fyllt år!


  



Ha en bra dag!

Middag hos Frida & Fredde

Vem tog tiden? Vi hann ju i princip bara sätta oss vid middagsbordet (hos grannarna F&F) innan det var dags att bege sig hemåt igen! Men...otroligt trevligt hade vi iaf och magmusklerna har jobbat bland skrattatacker och godistuggande så nu är jag "fit for fight" inför jobbet imorgon (eller så kommer min paltkoma att hålla i sig och väckarklockan får lov att HOPPA på mig för att få mig att stiga upp imorgon bitti?). Jag ska iaf försöka få mig isäng nu så att ingen trafikolycka inträffar på vägarna imorgon men för säkerhets skull - håll er inne!!

Vi försökte oss på en liten bild innan vi traskade iväg till grannarna men....

 Jag:  "Mollie titta på pappa!"
Mollie: "Åh, massa skor, dom vill jag äta på!"


 Jag: "Men Fredde sjung Imse vimse..."  
Fredde: Det blev inge bra Mollie såg så sur ut"

 Jag: "Men Fredde du måste ju sjunga och vifta med armarna ju!"
Mollie: Åh en massa skor dom vill jag äta på"

 Jag: "Hann du ta kort?" 
Fredde: "Nej, ditt huvud kom inte med"

 Jag tänker: "jamen stå upp då unge så vi får ett bra kort någon gång!"





Nattinatt!

Man taver vad man haver?

När det inte finns någon tutte nära till hands - varför inte ta en svamp?


Punka!

Jippie! Igår afton efter både lunch med mammagänget och fika med släkten kom grannen hem och knackade på.
"vad ska vi få skäll för nu tänkte jag" men denna snälla herre ville bara uppmärksamma oss om att vi har punktering på ena bakdäcket (weird?) jag körde ju nyss hem den bilen men nog var det punktering allt vilket innebär att mynten till den där snygga väggklockan jag hade tänkt köpa idag går till ett nytt bildäck!

Hur som haver, det drabbar ju ingen fattig som man säger för hur rik blir man inte av att vara mammaledig (FNISS!)


 Mollie och kusin Saga

Det hårda mammalivet

Det är inte lätt att vara ung och få barn, vad man kallt får räkna med är situationer man gärna hade undkommit men.. som man ändå ALLTID hamnar i! Att säljare ringer hem och frågar om jag möjligtvis inte..

"..har mamma eller pappa hemma?"

eller varför inte tanten i ICA-kön som frågar hur gammal min lillasyster är! Jag har vant mig vid det här laget och hoppas på en fortsatt "åkapåbarnbiljett" i bussen till stàn!

Men som mamma (gammal som ung) tillkommer också en massa "supermammakrav" som tex:

 * Att man ska hänga på waynes och dricka lattè (där ligger jag nog ganska bra till)
* Träna på stans hippaste gym (har jag nog varit sämre på) eller..
* Dra på sig plyschdressen och gå en promenad i parken för att sedan slå sig till ro ett tag med en  bra bok i den stund som lilla knytet sover eftermiddag (har aldrig hänt!)

Däremot spenderar vi (jag och trollan) våra dagar i goda vänners sällskap oftast med Vera, Tindra, Sofia & Penny och ingen dag är den andra lik (inte helt oväntat med tre små småttingar i tre olika åldrar och med tre starka viljor!)


Från idag på stàn, jo...hårtussen under bordet ÄR min dotter=P...


 
 (Vera, Tindra, Sofia, Penny och Mollie)



Mammaledig

Nu har jag varit "mammaledig" sedan igår förmiddags då vi släppte av Trollie hos "PappaAnnlou" för att sedan själva uträtta lite saker och ting. Jag åkte (på sommarens varmaste dag) iväg till Umeå och jagade läderboll i 90 minuter vilket kanske inte är ett TIPS om man redan är en otrolight varmlivad person läs ribriken:

"Jag trodde jag skulle dö"

(skämt å sido men svettigt värre!)

Fredde passade på att "bona" om golvet (på sommarens varmaste dag)  vilket han fortfarande höll på med när jag kom hem igår kväll, vilket han fortfarande höll på med när klockan slagit tolv och vilket han också gjort sedan halv åtta i morse! Det går egentligen ganska fort att lägga golv men i detta hus finns sjuttioelva olika vinklar och vrår som måste kapas efter så det går nalta trögt ibland=P

Nu ska vi snart åka upp till stàn och träffa vår lilla skatt (abstinensen är olidlig nu) och vad dagen har att erbjuda får vi se - ni lär ju få veta iaf ;)!

 
                                                                            En liten tjuvtitt! 

Hur tänkte man egentligen??

Jag har funderat på en sak nu sedan vi flyttat in i huset  och bekantat oss med regnbågens alla färger på väggar och golv. Hur tänkte man förr i tiden egentligen?

"Ja, vi sätter upp en knallgul tapet med text på i köket, en mörkblå i sovrummet gärna med en snygg board i omatchande färger och på golvet en creme-vit plastmatta med grå diagonala ränder på. I klädkammaren sätter vi upp en grönspräcklig tapet och självklart en board där också! Att ha halva väggen grön med en board emellan den orangea tapeten är ju så grymt snyggt - det sätter vi upp i kontoret!"

Vad skulle Simon och Thomas säga om det? Nej, hurra för moderna 2000-talet!
Här är iaf den "snygga" plastmatta som töat fram när parketetten åkte ut och förhoppningsvis är det nya golvet på plats innan helgens slut - jag ska bara komma på vart jag och trollan kan ta vägen under tiden det sågas och bankas här hemma?

  

                                                                       Så här ska det alltså INTE se ut!



                                                                                                       


Partytrick

Haha ville bara slänga in ett litet klipp på trollies "nya" partytrick.........



Grimasen uppkom när hon smakade på kall glass första gången och när hon anammade att vi tyckte det var roligt, ja då började hon göra så här dagligen i hopp om att få uppmärksamhet!

Steget efter..

Jag tycks ligga steget efter hela tiden då jag igår bloggade om dagen före det och idag tänkte jag nämna vår vistelse ute i "Danielsten" igår (weird!) men sagt och gjort vi joinade mamma, Ante och småvovvarna i husevagnen. Mollie rastade vi av i vattnet och hej bara! - en slank hon hit och en slank hon dit bland vågor av vatten och bland hostattackerna av kallsuparna hon fick=)


   

"snälla fredde bara en?"

sol i sinne- roligt inne!!

Igår packade jag ner badkläderna, solkrämen och Mollies alla tillbehörigheter (inklusive Mollie förstås) och begav mig till vitberget där Vera och Sofia redan förberett filten och fikat för en heldag i solen. Det där med att ligga och "steka" är dock ett minne blott då jaga barn, roa barn, mata barn och söva barn upptar 90 % av tiden, resterande 10% sover dem och vi mammor får en stund att mätta våra egna magar ;) !!!

 



Vi fortsatte dagen hemma hos oss där killarna stod för grillning och öldrickande och vi mammor såg till barnen pecis som det ska vara?!=P Vi hade iaf, trots att vi varken hann med spel eller kubb, riktigt trevligt - Dè gö` vi om!!!

Våra små änglar...och alla tre med fingret i munnen....


                                              

    

Behöver jag nämna att det är fullt ös när vi släpper loss dessa tre tillsammans?



                     
     Kl. 19.00          &              kl. 23.00



Morsan fixar!

Har hittat hem i shoppingens värld och laddar i dagsläget upp ett förråd av kläder till lillan inför hösten då pappa ska vara hemma (något säger mig att han inte har tänkt hänga på stàn i höst och köra slalom mellan klädhyllorna med vagnen för att hitta den perfekta "outfiten" till lillan?!) Nej, morsan fixar!!


Den söta stilen..

                                                                              En rosa päls med matchande mössa


Den tuffa stilen..
 
 Skinnjackan och den söta "gubbkepsen"

ComeBack!

We`re Back! Jag, Mollie och bloggandet alltså! Vi har hunnit med ett bröllop (nej det var inte vi som gifte oss - han har inte ens friat än), bad, shopping, kalas och mycket mer som jag gärna delat med mig av men det skulle ta lite tid (tid som jag förövrigt har brist på) men lite bilder ifrån bröllopet ska ni få iaf!



 << Och...där gick Fredde upp med en annan kvinna till altaret FÖRE MIG!

   (bröllopsparet ville inte synas på webben så ni får oss istället=P)

och.....

 << såklart lillan som skiner upp vår vardag!!!






RSS 2.0