Erektionsskador på tänderna?

Mollie har just skuttat isäng, toaletten är skurad, tvätten är hängd och köket skiner så..nu ska jag avrunda kvällen med lite skolarbete eftersom jag hade tänkt ta jullov liite tidigare i år;) Jag var föresten till tandläkaren idag och när Fredde kom hem från jobbet fick han allt höra hur frustrerad jag är över att de alltid klagar på mina "erektionsskador" på tänderna. Fredde tittade bara på mig sådär som han alltid gör när det hoppar ut grodor ur munnen på mig - det heter ju visst erosionsskador =)

(Jag tror dock inte att tandläkaren hade varit särskilt glad på mig om det nu var så att jag istället hade erektionsskador på tänderna)


Bullbakartagen

Nu har vi just landat hemma i tv-soffan efter den årliga lussebulls-bakar-dagen och inte utan att vi fick med oss 1 liter bullar hem. Småkusinerna Mollie & Alva fick med sig var sin låda med pepparkakor som de hade gjort (somliga rätt proportionerliga - andra inte) ;P Julstämningen börjar falla in och inte utan att vi tjuvstartat med julklapparna, vi har beställt en säng till lillan och imorgon blir det schtaan för lite julinspiration och julklappsinhandling ;)

(Sängen som vi beställt åt lillan) ...


Mat och prat i kvadrat

Igår spenderade vi (jag och trollan) dagen i all ära hos min syster - med min syster, hennes barn och min mamma.  Vi bakade köttbullar på drygt 3 kg köttfärs, slängde in en stek i grytan och innan jag hade hunnit bege mig av var de andra i full gång med att göra feminuterspalt och fläsk - en riktig matlagardag helt enkelt! Att vi sedan fick slänga ut några ungar, proppa igen en annan med tutte samtidigt som den fjärde gjorde sig hemmastadd vid "skämsplatsen" är väl faktorer man får räkna med när allt kommer kring;)

Jag och Mollie åkte sedan vidare till min moster där tacogratängen stod redo på bordet oh my, så gott - tusen tack! Sedan...smet jag hem lite tidigare från mostra för att värma glöggen och duka fram skumtomtarna innan Vera och Sofia entrade. Vi julpysslade (Läs: skulle julpyssla), drack glögg och tjattrade på i den takt som tjejjer bara kan tjattra på. En riktigt mysig och rolig kväll!! 



 


Wild and crazy!

Sitter här i köket och tittar ut på den snöbeklädda gatan uanför och trots att det bokstavligen stormar där ute så sitter jag här inne och myser med tankarna i julmysets tecken. Imorgon tänker vi iaf tjuvstarta lite då det blir julpyssel här hemma med pepparkakor, glögg och skumtomtar  - me like ;)!

Jag måste bara berätta om gårdagen också OH MY G alltså! Fredde skulle hjälpa Ludde med lite elfix så jag och Mollie hakade på eftersom hon tjatat om Tindra sedan hon kom hem från förskolan så..därför packade vi in oss i "pappas jobbii" och brummade ner till familjen Ögren/andersson. Grabbarna höll till på nedervåningen med det som skulle göras där och vi tjejer dvs (jag, Vera, Mollie, Tindra & Lova) spenderade kvällen på övervåningen. Att barn kan vara lite wild and crazy i tvåårsåldern det visste vi men det här...

På några timmar hade Mollie och Tindra hunnit dega (och klätt halva golvet med små degklumpar), Kissat på pottan (sisådär 70 gånger) då Tindra både tog av Mollie hennes trosor, ledde henne till pottan och försökte torka henne med papper efteråt - sötnos! Sedan hann de både leva rövare i sackosäcken, leka kurragömma då båda två sprang åt varsitt håll för att räkna?! (De har inte fattat poängen!), busa med Tindras lillasyster Lova som de båda hade stått på förskolan och bråkat om tidigare den dagen (båda hävdade att det var "min Lova"). De busade i Tindras säng, dansade, skrattade, bråkade o s v. Vi mammor hade riktigt mysigt och tjattrade på i den takt barnen hittade på nya hyss. För ett ögonblick går vi in på toaletten och ser att toaletten, pottan och halva golvet är klätt med toalettpapper - bajstoalettpapper! Barnen hade klivit i bajset och det var bajs överallt! Det slutade med att flickorna hamnade i badet och toaletten sanerades;)! Tack för en supermysig och spännande kväll;)!!!


 



 

Tabbe...

Minns ni när jag gick in på fel toalett på hockeyladan och tyckte att gubben som mötte mig i dörren var skitäcklig för att han kom ut ur damernas toalett vilket jag efter att ha skådat 4-5 nakna rumpor kommit fram till var herrarnas, eller när jag spände fast mollie i framsätet och spände fast mig i baksätet i väntan på att Fredde skulle köra iväg dvs tills jag kom på att det ju bara var jag och Mollie i bilen, eller när jag under en fotbollscup kommer på mig vara i herrarnas omklädningsrum då de kommer instörtandes i rummet för samling i takt till mitt dripp-droppande inne på toaletten? Senaste frös jag fast med fingret i kylskåpet och har efter det både ringt och väckt fel person en lördasgsmorgon och lyckats köra till fel hus för att komma på mig själv vara på fel sida av gatan.

Nu är det så att jag (otroligt?!?) nog har lyckats igen...

Jag har nominerat Fredde till "grabbplanet" ni vet Adam har ett plan i äntligen morgon med adam och gry. Jag skrev en lång nominering med mina tankar kring varför jag vill att han ska få åka men lyckas någonstans där i texten få in att:

"Han lyssnar på Mix morgon zoo varje morgon". Jaha tänker ni? Jo, det är så att konkurrenterna alltså Rix morgon show heter Rix morgon zoo medan mix morgon show heter Äntligen morgon med adam och gry, jag lyckades hitta på en geen variarnt där...Damn också!!

Tandis

Igår hade Mollie sitt första tandläkarbesök som gick över förväntan väldigt bra! Att sätta en tvååring i en stol och tro att denne ska sitta still och dessutom be denne gapa stort för att köra in en spegel i munnen och kontrollera hur många gaddar som kommit fram är väl dömt att misslyckas men...otroligt nog klättrade lillan upp i stolen och satt där själv som ett ljus medan tandsköterskan både tittade, petade och borstade hennes tänder. Mollie blev så stor då jag själv satt på en stol i ett hörn och beskådade denna stora lilla flicka. Mollie besvarade sköterskans frågor som om hon inte gjort annat medan jag växte några centimeter i mitt hörn där jag satt. Sedan tittade de i en bok tillsammans om hur det ser ut när det blir hål i tänderna och Mollie pekar i boken och säger:

"dä ä mammas tändel" (de var typ bruna, svarta och gula, tack för den!)

Sedan bad Mollie mig att gapa stort och visa mina tänder också men där var tandläkarbesöket över=)!



 

Nya vagnen ;)

(melodi: Jag fångade en räv en dag..)

"Vi hittade en vagn en dag och vagnen var så billig, jag såg dock inga fel med den och blev då genast villig
na na na na na na det gör ju ingenting
na na na na na na na när allting kommer kring"


Killar har ju snopp!

( Vi sitter vid middagsbordet och pratar om pulkaåkning)

Jag: Mollie i helgen kanske vi kan ta fram din pulka!
Mollie: Mamma inte ha pukka
!Jag: Nej jag har ju ingen pulka!
Mollie: Pappa inte helle pukka!
Mollie igen (tittar på mig med menande blick): Killa inte ha pukka, killa ha nopp!!

Haha just det grabbar - vad ska ni med pulka till när ni har andra delar som vi tjejer inte har=)!!!



RSS 2.0