Ute-göra-dags!

Solen gör comeback idag igen vilket lockar oss ut på gården för att tjuvstarta vårpysslet. Igår kväll rensade jag upp i rabatten medan Fredde krafsade gräsmattan, vi hängde upp blomlådorna (dock tomma ännu) och nu tvättas bilen för fullt medan jag sitter ute i solen med en kopp kaffe i handen och bara njuter. Glömde jag säga att vi sågat upp ett stort hål i altanen som också ska byggas om i sommar vilket tvingar mig och Märta att dela en bit av andra sidan. Om en stund ska vi åka och hämta med Trollan som sovit hos mormor med Saga och Filip och i afton bär det av mot Kåge till flickornas farmor och farbror. I afton väntar en långprommis innan en lång tv-kväll i soffan ;)

Tjing tjing!


Slöig dag

Slappardag var kodordet för dagen då vi inte gjort annat än att ..just det - slappa! Först tog jag och Märta oss sovmorgon till halv tio (Fredde och Mollie hade klivit upp vid sju). Vid bordet väntade varma mackor och te och sedan var det bara att bege sig ut i solen. Sagt och gjort och efter att Mollie bjudit både mig och F på tårtkalas i lekstugan i lekparken gick vi hemåt igen, åt varsin glass och sedan intog vi plats i badet jag och Trollan. Därefter mös vi ner oss i soffan hela familjen och såg lite pippi långstrump innan jag och Märta bestämde oss för att lägga oss i sängen och slumra (vilket vi också gjorte i närmare 2 h). Vi åkte iväg och handlade till salladen som vi åt till middag och nu ska vi gå ut en låååångpromenad med något ev stopp vid en lekpark eller två innan det bär hemåt igen till tv-soffan;)

Jo...vår lillMärtis fyller 2 månader idag och peppar peppar men jag tror minsann att magen börjar komma i form - så att säga ;)!

Glad Påsk!

Mollie introducerade dagen med att lägga en rejäl "pizza" över halva golvet vilket resulterade i inställda planer och en riktig hemmadag. Så...med det önskar vi er alla en kräkfri och riktigt GLAD PÅSK!





Lill-Märta ;)

Jasi...vår lilla Märta blir 2 månader i helgen men ser fortfarande typ..nyfödd ut med sina små fågelungearmar, sina pinnar till ben och sitt späda ansikte. Hon väger ju ungefär lika mycket som en fågelunge och nacken måste man då definitivt stödja upp när man håller i henne så...därför har vi de senaste två kvällarna drygat ut hennes måltider med ersättning vilket också har inneburit två lååånga nätter utan mat för henne. Igår somnade hon vid 22.00 och hon sover fortfarande ca 9 h senare - sjukt!


Inne bra - ute bäst!

I takt med att snön tinar bort och solen behagar att göra oss sällskap allt oftare har även vi börjat tina fram så...den senaste veckan har vi nog spenderat den mesta tiden utomhus där Mollie trivs som fisken i vattnet och stökar på med det mesta, vi får någonting gjort på gården och Märta ja, hon sover på hon ;)












Påskpyssel

Igår (Tisdag) ringde jag desperat till Vera och bjöd in mig i deras sällskap under dagen eftersom det inte var någon öppna förskolan igår. Vera och Sofia hade planerat påskpyssel för barnen så vi gick till skelleftehamn och mötte upp Sofia och sedan traskade vi raka spåret till Vera där stortjejerna målade ägg och påskkort, bråkade och skrattade, klädde av sig nakna och rymde sedan ut till garaget där vi hittade dem, tjuvade kakor och gömde sig bakom en sackosäck ja...det är fullt upp med tre tjejer fulla av bus ;)

Hela gänget...

      

LILLAsyster

Jag var och vägde och mätte Märta idag som inte verkar bli någon tungviktare hon heller (syftar på hennes "stora"syster). Jag har väl inte varit riktigt nöjd med Märtas viktresultat då hon gått upp ca 100 g/veckan (en vecka hade hon gått upp 20 g) medan distriktsköterskan inte har påpekat någonting. Läkaren var väl inte heller riktigt nöjd då kolikbarn ofta har svårt att ta upp näringen från mjölken eftersom att tarmarna inte fungerar som de ska. Men...vi skulle iaf avvakta så i nuläget (snart 7 v gammal) väger lillan 4200 g vilket kanske inte är i tungviktsklass om man säger så - LILLAsyster är vad hon är=P

Annars...har jag både hunnit med en sväng till syster yster under dagen där även mor och moster befann sig och sedan kom migränanfallet som jag väntat på hela dagen med både yrsel och kräkbesök på toaletten. Fredde och flickorna åkte upp till sta`n och inhandlade dundermedecin så nu är jag på benen igen och ser fram emot en lååång natts sömn (där är vi bortskämda;)

Natti natt! 


Eko eko eko...

Hej hopp! Det ekar mellan inläggen här men pga av vissa omständigheter dvs att jag har så otroligt många nära och kära att förgylla dagarna med och dessutom Märtas kvällskolik kombinerat med träning att hinna med finns inte så mycket tid över. Dock..ligger Märta i vagnen och sover nu medan min andra trollunge ser bolibompa så jag passar på att dela med mig av lite bilder på min minsta trollunge...

    


Toppendag i nära och käras sällskap ;)

Dagen har varit berikad med både fotboll, en sväng förbi Mollies kusin Alva och kalas för Mollies andra kusin Hugo där även hälften av resterande släkt befann sig - mycket mysigt och riktigt god mat, Tack syster!
Märta har haft en toppendag och sov sig igenom förmiddagen. Dock har hon inte sovit många minuter sedan 14-tiden idag - kämpen! Vi har iaf haft en gråtfri kväll vilket bäddade för ett motionspass för min del så nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad och sedan väntar sängen - DET GILLAR VI ;) !


MysLördag

Eftersom att solen sken och fullkomligen skrek att vi skulle he oss ut i friska luften när vi vaknade passade vi på att gå på affären och göra bort middagshandlingen (och inte att glömma: Mollies Lördagsgodis). Sedan powerwalkade vi oss hemåt igen för att slänga över barnen i bilen och brumma till Ske-hamn där vi spelade domarcupen. Mollies favoritgammelmoster var där och höll Mollie nöjd medan vi andra höll på att blåsa iväg av vindarna. Vi åkte hem och muttrade till tonerna från förlusten i hockeyn och nu sköter jag potatisen i ugnen (Läs: Fredde TROR att jag sköter den) medan han är ute och premiärgrillar, söver Märta i vagnen och håller koll på Mollie som har fått ta fram sina bobbycars ;) 

Om Märtas mage sköter sig så blir det film och mys för hela slanten annars brukar våra kvällar gå åt till att trösta och på tal om det så var jag till läkaren med Märta som bekräftade och ställde diagnosen 3-månaderskolik på henne stackarn!

Ha en mysig Lördag!!=)


Idag är ingen vanlig dag för idag är en jättebraig dag hurra hurra hurra!

Lilltrollet skrek till ca 23-tiden igår kväll stackarn men sov heela natten lång och idag har hon väl inte gjort annat än att sova, äta och varit nöjd!=) En riktigt härlig dag med andra ord då vi först hade turen att få fira Lova som tidigare fyllde 1 år. Vera "the-one-and-only" hade ställt till med storbak som vanligt - Tusen tack igen ;) Sedan var det bara att traska hemåt igen för då kom Josse, Jens, Nova & Nelly hit på fika, bus och pizza till middag vilket var supermysigt då stortejjerna lekte på medan Novas lillasyster Nelly tultade omkring bland leksaker, Märta låg på mattan och var allmänt nöjd medan vi mammor satt och tjattrade och papporna spelade NHL - alla nöjda och glada ;)!

Nu..ska jag stoppa isäng trollan innan Fredde kommer tillbaka med Märta från kvällspromenaden för man vet aldrig om det blir en kväll full med tröstan..

Tjing!


Kvällskolik?!

Märta fyller fem veckor inatt och sedan ca fyra veckor tillbaka har hon varit missnöjd (Läs: skrikit sig hes och högröd) de flesta aftnarna/kvällarna - ganska bestämt mellan 17-21 och inte fören ikväll kom vi på att det nog måste vara den berömda kvällskoliken som lillan besväras av. Det är så hjärtskärande att se henne ha SÅ ont och varken mjölkfri kost eller ersättning (ifall det är någonting i min mjölk hon reagerar på) hjälper men vi vet idag att det går över och om några månader kommer vi säkert att hävda att hon inte alls hade ont i magen för då är det glömt=)!

Lilltrollet...


MysFredag ;)

Efter att ha gästat kära släktingar i örviken igår där både tjatter, våfflor och skratt förgyllde vår förmiddag begav vi oss upp till den stora staden där vi lämnade av Mollie som skulle sova hos PappaAnnlou. Även Saga sov där och de små sötnosarna hade bestämt att de skulle ha med sig var sin klänning eftersom de skulle gå ut och äta på restaurang. Nåväl, vi begav oss upp på "The SunHill" för lite Fredagsmysshopping - sagt och gjort! Sedan brummade vi hemåt och njöt av en riktigt god middag, godis framför "Så ska det låta" och efter att vi nattat Märta där vid 21-tiden tog vi var sitt glas (Läs:någon klunk) vin i ett varmt bad... dvs innan John Blund knackade mig på axeln och påminde mig om att vi faktiskt har en 5-veckors bebis att kliva upp med dagen därpå ;)

Så...vid tio gick pensiofolket isäng och sov till drgt 04.00 då Märta ville käka och vilken lyx att Fredde gav flaskan så jag själv vaknade inte fören vid halv åtta och gav lillan mat sedan klev jag upp och gjorde bort helgstädningen medan de andra två fick sova vidare=)

 

   

RSS 2.0