Ansiktsboken!

Flickorna sussar sött i sina sängar, Fredde raggar mygg i spåret och själv slappar jag framför datorn med en stor kall (isvatten) i högsta hugg som uppladdning inför morgondagens fotbollsjagande i Umeå. Jag sitter ivrigt på facebook och inväntar nya uppdateringar medan klockan tickar mot sängdags - har jag inget liv? Barnen sover och jag kan göra vad jag vill men facebook har blivit en drog och nyfikenheten äter upp tiden man egentligen skulle spenderat på tvätten, disken osv! Vad gjorde hon idag? Vem skrev det där inlägget? Men hur känner de varandra? och..har de taggat några foton på mig efter gårdagens fest? Det här med ansiktsboken håller verkligen på att spåra ur och snart relaterar väl dagispersonalen till facebook då man behöver kontakta någon annan förälder angående barnen!

Rakt hår VS krulligt hår

Mollie 5 mån & Märta 5 mån


  


Mammaledig?

Så var det återigen kväll och mammaledigheten börjar (dvs barnen sover). Vad ska man nu hitta på? Sätta sig på altanen med ett glas wiiin i ena handen och en bra bok i den andra, duka fram lite snacks och slå på en bra rulle eller leta fram lite skvallertidningar och lägga sig i badet? Eller...ska vi ta den där vanliga rutten att försöka eliminera tvätthögen som klonat sig, torka bort kräkfläckarna som kamoflerar golvet, och skrapa fram en diskbänk under allt bråte för att slutligen slockna som en stock i soffan dreglandes på Fredde som efter otaliga återupplivningsförsök skriker i mitt öra att jag ska gå och lägga mig i sängen istället! Jo, det bli nog så...;)



Tjing!

Målericentralen hallå?

Hue va`de nu då - inte måla under rötmånaden?!? Aja, nu kör vi...

Kl: 21.10 Jag kommer hem ifrån fotbollsträningen bestående av typ löpning, löpning och åter löpning vilket får mig att hoppas att Freddes planer på att måla altanen istället ersatts av typ...tv-mys! Men nix pix där står han så tapper och har redan börjat gegga med färgen. Aja tänker jag - det är ju skitkul att måla och det här kommer ju inte att ta så lång tid - det är bara att schlabba på lite färg så är det klart! (I wish!) Ska jag orka byta kläder? Nej, va fasen hur svårt kan det va`att inte spilla ner sig!
21.30: Fasen så svårt det är att få det jämnt och fint med all färg som rinner! Jag ägnar mycket tid åt varje enskild bräda för att göra det så noggrant som möjligt.
21.45: Men har jag inte kommit längre? Hur jä*la stor altan har vi? Eller har brädorna klonat sig?
22.30: Tankarna snurrar..Hur kan man vilja jobba med detta? Jag är redan spyless! Vem uppfann rollern egentligen, den snubben var otroligt smart (eller lat?!?)
23.00: Men lilla fluga inte kan du sitta där nu (gör en insats att försöka pilla bort den med nageln innan jag till slut blir förbannad och målar över fanskapet med en stor klick målarfärg - sådär, syns inte ens!)
23.15: Fan vad mygg det är (jag blir biten av en och kastar automatiskt en klick målarfärg på den för att inse att målarfärgen hamnat på min fot istället!)
23.20: NU ÄR JAG LESS! Jag lyfter blicken och inser att jag missat ungefär lika mycket som halva fjolårsvintern och kastar upp en klick färg på brädan ovan då färgen självklart går till motatack och sätter sig som en fin detalj på min axel (men visst är det väl ändå gu`förbannat att jag skulle ta de här kläderna som jag lovat mig själv att aldrig tex måla i?!)
23.50:
Yes - målarfärgen börjar ta slut och likaså jag (nu går jag på automatik och våra konversationer om barn och hushåll har för längesedan bytts ut mot påpekelser om huruvida man missat någon fläck, vilka ställen man kan börja måla på och om penslarna håller kvalitèn)
00.00:
Endast två äpplen hög lämnar jag mitt projekt med en bred kant hägst upp på altanräcket i hopp om att ingen ska märka något och om någon ifrågasätter...ja då vänder jag mig om och låtsas som att det regnar!

Over and out!

Biffig biff?

Sagt och gjort....jag som aldrig skulle bli en "sån" som skrev smöriga blogginlägg om lyckan i mitt liv har nu öppnat mitt hjärta totalt men...det var den första och sista gången så nu återgår jag till de vanliga inläggen om tex hur jag på restaurangen igår lyckades fråga servitören om "biffen var biffig eller?". Historien bakom kan vi låta vara otalt och frågan slank ur mig i brist på formuleringar men jag SKA verkligen alltid lyckas!


Nu är det snart dags att bege sig upp mot den stora staden för att hämta flickorna och brumma vidare hem till Ursviken igen för Axels 1-årskalas :) BTW...

Från hjärtat...

I detta inlägg tänkte jag berätta hur otroligt lycklig jag är över allt i mitt liv. Jag kan komma på mig själv sitta och irritera mig på småsaker när jag i själva verket inte har någonting i världen att klaga på hör här...

En fantastisk sambo liksom min allra bästa vän som jag kan dela allt med i både nöd och lust!
Två fantastiska döttrar sötare än socker och snällare än nalle puh - sant!
Ett fint hem, en trygg ekonomi, en utbildning (på god väg iaf), en underbart stor familj som jag håller varmt om hjärtat, underbara vänner och framförallt...
hela livet framför mig!

Ikväll lämnade vi flickorna hos min Pappa & Annlou för att ta vara på kvällen alldeles för oss själva! Efter en trerätters middag ute på restaurang åkte vi hem, slog på en rulle för att sedan runda av med lite rosè ute på altanen där huvudämnet såklart var barnen, oss och vår framtid. Nu har F tappat upp ett bad innan sängen väntar och (innan abstinensen efter våra barn väcker oss kl åtta och tvingar oss att åka upp till stàn och hämta dem) så...

Sleep tight and don`t let the night flies bite! =)


Middag hos Sofia :)

I afton var jag & flickorna + Vera & flickorna bjudna till Sofia, Penny & Ziggy på en goomiddag - riktigt gott!! Bland bus med barnen (alla sex), tjatter och mys hann vi även med Sofias supergoda pollykladdkaka & kaffe innan det till slut var dags att bege sig hemåt igen, tack kära Sofia för allt och även Vezzlan för en superafton!!!

Myrbekämpning på högsta nivå!

Som ni förstått lever jag i en värld av nya upptäckter heeela tiden bla att man faktiskt kan frysa fast i ett kylskåp, hur man glömmer sin bebis i kundvagnen på Coop och att gubbarna inte är perversa för att de befinner sig på sin toalett då det i själva verket är jag som gått vilse! Nåväl, imorse var inget undantag då jag möts av en invasion av småmyror i köket. De små dvärgmyrorna tyckte visst inte om myrdosorna vi satt ut och försökte istället planka in genom altandörren. Mollie stod och stampade myror (inklusive en hel del sockludd från Freddes mörka sockor) medan jag själv löpte amok med trasan fram och tillbaka för att torka upp de små för att sedan spola ned dem i avloppet. (jag menar - vem vill ha myrinälvor fulla golvet?) Jag ringde Fredde i panik då myrorna bokstavligen började klättra på väggarna och Fredde ringde i sin tur anticimex som menade på att vi skulle lägga ut en bit papper med en syltklick på inomhus för att dra dit myrorna. Jag letade ivrigt bland hyllorna i kylen efter en burk sylt "shit den är slut" men lingonsylt måste väl funka (trots att den är jäst) tänkte jag och lade fint upp en klick på ett kaffefilter UTE på altanen i förhoppningarna om att myrorna skulle leta sig utåt igen men...inte en myra ens i närheten av syltfläcken som efter blåsten nu pryder vårt nylagda altangolv! Hur det gick med myrorna? De tog jag ihjäl med myrspray istället=P 

Hur gör djur..

Min syster har tjatat och tjatat och till slut gick vi ( + hela tjocka) med på en tripp till Lycksele djurpark. Så..vi stuvade in oss i några bilar och brummade upp/in? till Lycksele för att åskåda norrlands skönheter till djur (några hann vi se efter vägen på ditresan).

Vi introducerade med lite lunch i gräset...

(Jag, Fredde, Mollie, Min pappa, Annlou, Isac, Min mamma, Anders, Elin, Jonas, Filip, Saga, Hugo, Vicky, Peter, Axel, Min moster, Sanna, Sofia, Tim & Hilda - fick jag med alla?!)



Peter & Axel tittar på djuren 



Hela gänget samlat för lite energiintag

  

Annlou i sitt esse



Min mamma tittar på björnarna



Mollie fejkler (för att hennes mamma ville att hon skulle le på kortet)


Mollie & Saga åker karusell



Mollies "The time of my life - upplevelse"

  


Hurra hurra hurra!

Äntligen var det dags för mig att ta steget in i vuxenvärlden (?!) och fylla heela 24 år! (eftersom vi umgås främst med personer av högre ålder har jag kommit till insikt om att jag fortfarande tillhör den yngre generationen!). Nåväl, jag skuttade väl inte direkt upp ur sängen då känslan av att fylla år överrumplades med känslan av sjuttioelva knivar i halsen, en tegelsten eller fem i huvudet och tokfrossa i 25 graders värme i sovrummet! Jovisst - sommarförkylningen kom liksom frukost på sängen i vanliga fall brukar göra vid denna tidpunkt på året. Trots brist på energi satte jag igång med bakning och på aftonsidan kom halva tjocka för att uppvakta - sååå värt mödan! Fick dessutom en ny mobil av min sambo (behöver jag nämna att jag missade de första samtalen till den för att jag inte visste hur man skulle svara?!)

Några av riddarna runt det runda frukostbordet..



Trött liten Märta...



Min fina pappa med sitt (i dagsläget) yngsta barnbarn...



Sommar & Sol

Tiden fullkomligen rusar iväg i samma takt som sommarens dagar räknas ned. Fredde har ännu inte fått semester trots att solen gör sitt jobb varje dag för att förgylla allas dagar på solstränder med en glass i handen under ett parasoll någonstans vid norrbottens kust. Vi däremot...håller oss för det mesta på torra land då tanken på att jaga runt en treåring på stranden med en bebis hängandes under armen, sopa borta sanden från Mollies glass samtidigt som Märta skriker efter mat, Hindra Mollan från att springa ut i vattnet samtidigt som jag försöker skrapa bort sanden ur alla veck på Märta under blöjbytet gör mig dåsig. Men.. i nära och kära vänners sällskap kan det inte bli annat än super, här lite bilder från förra veckans mys på tuvagården med Vera & Sofia - inte att förglömma alla gullungar Tindra, Lova, Penny & Ziggy!=)

      


Bildbomb..


 

  

 
     


Klackarna i taket!

Årets festival kom och gick och vi med den! Jag kladdade på lite spackel, klämde ner min goa runda i ett par jeans, drog på mig de högaste klackar jag hittade, tog Fredde under armen och brummade upp till stan och resten av sällskapet som skulle ut och glira.  Det var längesen jag hade så roligt och efter att ha fått veta att det ej var Krutov som spelade i ett av tälten (trots att jag i folkmassan stod och skrek just "heja krutov" halva kvällen) är väl nog bevis på vilken härlig stämning som rådde! 

Dessa bilder har jag lånat från Lollos blogg...



 


RSS 2.0