Har ni hört på maken?!

Nu är vi hemma igen efter en natt i Luleås sköna trakter men det har inte gått helt smärtfritt till! Allt började så bra då Moa tog på sig att köra upp till Luleå i Måndags - so far so good! Problemet var dock att hennes enda bilnyckel låg i fickan på hennes sambo som då var på väg till Holland. Han lyckades skicka nyckeln med en buss till Skellefteå och när Moa gladeligen stått i regnet och väntat, gjort sig ovän med halva kön och fått en avhyvling av busschaffören, så visar det sig att nyckeln finns i den buss som vänt i Umeå och åkt tillbaka till Sundsvall - Great! Moa var alltså i Skellefteå, hennes sambo i Holland och deras enda bilnyckel någonstans däremellan typ i Sundsvall....eller nåt!

Well, Moa fick låna en annan bil av sin svärfar och glada brummade vi iväg mot Luleå och skolan. Vi hade, pga inställd lektion, ett hål på cirkus 2 h i schemat då vi såg vår chans att besöka "Lagerhouse". Vi i princip skuttade till bilen och satte i nyckeln i tenningslåset som reagerade med ett: nenenen...nenenen....nenenene... OK?!? Efter saliga försök att låsa bilen, låsa upp bilen, gå ut och låsa bilen, låsa upp bilen, putta bilen framåt, putta bilen bakåt, låsa upp bakluckan, låsa bakluckan igen, ringa till alla karlar vi känner ja, YOU NAME IT såg vi vår idè att plundra Lagerhouse försvinna!
Vi haffade en kille på parkeringen som efter flera försök att återuppliva bilen gav oss skjuts till närmsta mack för att köpa bensin. Fredrik som han hette skjutsade tillbaka oss och insisterade på att stanna kvar och se till att vi fick igång bilen innan han begav sig av hemåt (till Boden och hans arga fru som ville ha hem honom). Nåväl, bilen var inte bensintörstig och Fredrik "the one and only" bogserade Moa till en verkstad. Vi andra, jag, Johanna och Bea gick på lektionen och inväntade besked ifrån Moa som befann sig på en verkstad med en trasig bil och en främmande kille någonstans i Luleå. Efter ett tag kommer en flåsande Moa in på lektionen med hela vårt bagage eftersom att de behöll bilen på verkstaden. Hur fick hon med allt? just det....när lektionen var slut började vi fundera vart Johannas ena väska var med alla hennes sovgrejor. Damn! Den väskan låg i den trasiga bilen på verkstaden någonstans i Luleå efter stängningsdags. Vi lyckades iaf få tag i en kille på verkstaden som skulle stanna kvar och invänta oss men hur skulle vi komma dit? En vänlig tjej ifrån klassen skjutsade dit Moa och Johanna medan jag och Bea tog bussen till stan och vandrarhemmet. Jag visse vart vi skulle och när vi gått halva stan och var framme ringer Johanna och Moa som fårr skjuts till vandrarhemmet och berättar att vi har gått åt fel håll och ska till andra sidan stàn. Vid det här laget hade axlarna lämnat W-O bga av all last och fingrarna saknade känsel. Det var bara att ta vårt pick och pack och börja traska. När vi väl var framme (för det tog sin lilla tid) så möts vi upp av Johanna och Moa som konstaterar att vi måste betala vandrarhemmet kontant. Pust, det var bara att vända på klcken IGEN och hitta närmsta automat för att sedan hiva in oss på något matställe för lite middag (19.30 på kvällen.) Efter en helgalen dag infann vi oss tillslut på vandrarhemmet och Idol har aldrig varit så bra, en soffa aldrig så skön och en säng aldrig så välbehövd! Trots pubishår i sängen, bacieller på fjärrkontrollen och kvalsterbajs i kudden så sov jag riktigt gott inatt!!

Imorgon ska vi upp till Luleå igen och jag ser med blandade känslor fram emot dagen - tack tjejer för ett riktigt äventyr!!!


Jag är så kääär..

...i min dotter som bara blir sötare, gooare, tjurigare och smartare för var dag som går! Inatt sov hon över hos hennes farmor då Fredde hade bäddat för en barnfri kväll med AIK på folkan igår kväll. Freddes kvällskurs drog dock över så han missade matchen men fick till sin belåtet iaf en skön sovmorgon imorse! Johanna kom hit vid tio idag och vi slutförde, efter mycket skratt, lite gòfika, mycket hjärngympa och lite annat snickesnack, en av de sjuttioelva uppgifter vi har i skolan just nu.

Ikväll har jag bara myst. Fredagsmys på allra högsta nivå med datorn i knät och skolböckerna snyggt uppradade bredvid. Fredde är ute på rajraj och trollet sover så jag passade på att beta av ännu en uppgift - great! Nu ska jag bara sätta mig ner och läsa elefantboken på cirkus 300 sidor ENGELSK text på DATORN innan jag påbörjar den uppgift som ska vara klar till på Tisdag - wish me luck!

 

  

Nu ska jag lägga ifrån mig skolan, datorn och fjärrkontrollen ett tag och se lite rysare på TV - me LIKE!



Paus i arbetet...

Nä nu känner jag att det är dags att lägga skolböckerna på hyllan ett tag för att uppdatera lite om mitt andra liv (syftar på min familj). Skolan har upptagit en hel del tid och trots att Fredde är pappaledig och hemma på dagarna liksom jag sitter hemma och pluggar så ses vi nästan inte då jag stänger in mig i ett rum, fredde åker iväg någonstans med Mollie, Fredde går ut och går med Mollie, jag åker iväg och pluggar osv.... I samma stund jag tror att jag är klar med en uppgift dimper två uppgifter ner i brevlådan - KATASTROF! Vi fick häromdagen nya uppgifter som ska vara klara till på Tisdag då vi ska träffas i Luleå - what? En av litteraturerna som vi ska utgå ifrån finns inte ens i Ske-å så vad gör man? beställa tar ju en vecka och nu är det snart helg I`m LOST! Så om någon av er läsare känner till en bok med titeln "The elephant in the classroom" som ni vill sälja eller låna ut så är jag inte omöjlig!

Mollie går med stormsteg framåt då hon bla har utvecklat sin "grimas" till att titta i kors med ögonen samtidigt som hon spänner sig och viftar med armarna. Hon är inte som alla andra ibland men världens goaste charmtroll! Utemellan grimaserna och skrattatackerna så har hon ett humör utan dess like! Slänga sig på mage, sparka med benen och skrika är ingenting ovanligt här hemma då lillan inte får som hon vill dvs leka med spisknapparna, suga på toalettborsten, smälla i skåpluckor och hänga på ugnsluckan!

Nu ska jag åter igen slita fram skolböckerna och försöka fullfölja några uppgifter, vi får se hur länge jag behöver sitta ikväll, igår stängde jag böckerna kl. 00.00!

Nattinatt

Kamerakrasch!

Jag tog en hel del kort på kalaset igår men tydligen så vill kameran inte riktigt vara med på noterna då hälften av korten är vitrandiga. Antingen så kan det bero på den mängd dreggel som hamnar i den när Mollie får tag i den och ska ge den en "puss" eller så kan det bero på de gånger trollet tappar den i golvet eller...så hade min kamera bara en riktigt dålig dag igår helt enkelt!

Här kommer iaf några bilder då ni kan skymta att vi faktiskt hade kalas....

  
   

Och så en liten bild på trollan i sin nya frisyr..

 


Kalaskladdigt!

Så var det Söndag och det sista kalaset väntar. Idag kommer alla småttingar med deras föräldrar hit och bus är kodordet för dagen! Vi hade kalas igår också då Mollie gick berserk på den tårta som min mamma kom förbi med. Gott gott och kladdigt kladdig! Trollet fick en sockerchock och var speedad resten av kvällen innan hon slocknade som en stock vid halv tio!

 

  

Hej världen!

Hej bloggen, Sverige, Världen! Hade tänkt bege mig på jobbet imorse men febern har pendlat upp och ner och endast min kära vän alvedonen skrämmer bort den (ett tag). Har iaf varit feberfri hela dagen och inget annat symtom visar på att det kommer att växa ut några klövar eller ett tryne så kanske, kanske har jag klarat mig ifrån flunsan!

Vi gjorde ett tappert försök att ansa bort lite lurv ifrån Mollies huvud imorse men hur lätt är det på en 1-åring? Visst är det gulligt med små hårfagra barn men praktiskt? NOT!
Vi satte iaf upp hennes hår i två tofsar och klippte rakt (någorlunda rakt) av. Vi släppte ut håret och resultatet...KATASTROF! Herregud vi har förstört vår dotter och 1-årsfotografering på Nevens om 2 h! Här hjälper varken "tupè" eller "regaine" så desperat satte vi "tjorven" i badet och finjusterade litegrann med saxen vilket gav ett mer lyckat resultat och Mollie blev riktigt söt faktiskt i sin nya korta frisyr!

Minns ni Mollies grimaser?  - Mollies BACK!




Congratz!

Grattis mig själv! Vi hade diskussion med kursledaren idag via "Marratech" och trots att han inte kunnat öppna varken mitt eller Johannas arbete så fick vi godkänt på uppgiften - Thanks! Han är så gullig vår "Bengan" - en riktig gòing! Sedan var jag nästan tvungen bita mig i läppen när kalix-borna öppnade munnen för de har en unik dialekt - riktigt härlig men de pratar nalta lååångsaaamt!

                  
                             En helt vanlig skoldag.... ;)

Kalas(ett) - avklarat!

Nu har lugnet infunnit sig i huset, främmen har begett sig hem, Mollie sover gott och gäsning i soffan pågår (än!).
11 gäster i afton, 9 gäster på Lördag & 15 gäster på Söndag lär hålla oss, inte minst Mollie, sysselsatta i helgen=) !

Hon fick inte, enligt traditionen, en egen tårta i afton men min mamma skulle fixa en tills på Lördag så trollet fick nöja sig med en bit av tårtan idag och det var nästan mer än nog...



                                            
                                      Mollie hälsar STORT TACK till alla gratulationer

Mollie 1 år!

Hurra, hurra, hurra!

Idag fyller vår lilla stjärna 1 år och jag minns den här dagen för ett år sedan som om den vore igår!
Vid den här tiden hade vi ätit frukost och låg och vilade alla tre. Vi hade tänkt åka hem efter lunch men i samma veva som vi pratat med BM om att få skriva ut oss började Mollies gråtande och vi fick inte åka hem utan de ville lägga in oss på barnmottagningen. Jippie! Mollie forslades in och ut ur vårt rum mellan provmottagningen och våra famnar. Helt sönderstucken och otroligt ledsen upplevde hon sin första dag i livet. Vi i princip bodde på barnmottagningen fram till Mollie var 3 mån då allt bara slutade. Hon fick en penicillinkur mot öroninflammation och dagen efter var hon som bytt. Inga mera tårar och vår dotter fick äntligen ro (vi med ska jag säga!).

Nu har det som sagt gått ett helt år och det är Mollies första födelsedag. Hon är den gladaste lilla krabat man kan tänka sig och jag hoppas att vi kan ge henne en underbar första födelsedag!
Tyvärr var presenten vi hade köpt till henne trasig så vi ska byta den idag (en liten rosa dockvagn i trä från barnens hus) men en liten bakelse och sång fick hon iaf nu på morgonen.

 

                                                        
 




Eximinationsuppgift 2

Eximinationsuppgift 2

"Mål: Du ska kunna beskriva och förklara skolans organisation och politiska styrning samt koppla det till hur skolans uppdrag kommer till uttryck i olika styrdokument. Du ska kunna förklara skolans uppdrag och ledarskap även från ett historiskt perspektiv."

Skjut mig någon! Jag måste alltså börja med att lösa gåtan om vad uppgiften egentligen innebär och sedan ska jag GÖRA uppgiften också?! Fråga mig om blöjeksem och vällingsorter men skolans organisation?
Aja, antar att det bara är att sätta sig ner och försöka lösa gåtan innan "la familia" behagar att komma hem. De åkte iväg till schtàan för en dag med Krister och Lucas och plötsligt kom jag att tänka på hur underbart allting var när man var amammaledig. Bara mysa, busa och mysa lite till bland koppar av kaffe och skratt i mängder!


Har fått upp väggtexten + vägghyllan i hallen. Har dock inte hittat några korgar till hyllan än, inte med rätt mått iaf så har ni något tips på en affär med många korgar - JA TACK!

 

 



Måste ju också lägga in lite bilder från i Lördags då vi hade middagsbesök av Malin, Claes och Julle...
Pyjamasparty...

 


   

Studera VS allting annat

Hejs svejs i lingonskogen! Idag har vi har återigen campat på campus och varit riktigt duktiga med hemläxorna! Vår studiedag ser ungefär ut så här:

Vi träffas på biblioteket mycket diciplinerat tidigt alltså runt halv nio-tiden! Sedan går vi mycket diciplinerat upp till vårt bokade rum (som sedan visade sig vara fel rum). När vi tagit vårt pick och pack och tryckt in oss i rätt rum placerar vi oss alla vid varsin dator och "jagkommerinteinpåminanvändare-diskussionen" startar. 1 h senare är alla inloggade och lagom till att vi ska börja dagens arbete hittar någon ett roligt inlägg på "Youtube" som alla bara "måste" se. När alla sett och skrattat litegrann åt det fåniga inlägget placerar vi oss vid våra datorer igen tills någons mobiltelefon ringer. När personen i fråga lagt på luren sitter en annan av oss och knappar in ett mess på sin telefon. När den sistnämnde är klar har första person i fråga hittat "dessies" blogg och alla sätter sig ivrigt runt datorn för att se på eländet. När vi kikat klart och återvänder till våra datorer för sjuttioelfte gången kurrar det i någons mage och matdiskussionen är igång:

"Har ni med er mat idag eller ska ni köpa?"
- Jag har inte med mig mat så vi kanske går till kiosken och köper något!


Så var klockan elva = LUNCH och hela förmiddagen har ägnats åt allt annat än studier!

Men kul har vi iaf!!=) Här nedan är ett av de "ämnen" vi roar oss med på dagarna...

 


Cravings!

Skola idag igen, eller arbete under ansvar som det så fint kallas ;) Brudarna tvivlar nog på min roll i gruppen då jag berättat om vilka tvångstankar som förföljer mig! Kan ni tänka er att jag i soffan till en bra film måste sitta och rita Storbritanniens flagga med tårna tills jag känner att den är väl "utformad"? Eller att jag efter en textmening i filmen måste skriva ordet med gnisslande tänder? Att jag sedan då och då tar upp pekfingret och skriver ordet/meningen i luften är heller ingenting ovanligt! För mig är det en vana men stackarna som höll på att trilla av stolen när jag berättade ;)!! (tandläkarna frågar ofta om jag gnisslar tänder på natten och för det första så är det ju svårt att veta när man sover! och för det andra så skulle de nog lägga in mig på psyket om jag påpekade att jag skrivit en novell m h a tänderna!

Nåväl, Fredde hämtade mig på skolan och skjutsade mig och Mollie till Vera som stod för gòfika! Det är så mysigt att umgås med "mina" tjejer (Vera, Tinda, Sofia & Penny) vad skulle jag göra utan er??

snodde två bilder ifrån Sofias blogg...




Nu ska jag skratta hejdlöst till säsongens första avsnitt av "Idol"

Kramar!!

Effektivitet var ordet!

Imorse skickade jag iväg min familj till Krister och Lucas och lutade mig tillbaka i soffan...med kurslitteraturen i ena handen och pennan i den andra! Jag lyckades både påbörja arbetet och avsluta det innan Lisa kom förbi för en liten "powerwalk". Efter att ha suttit hela dagen kände jag nästan hur benen gick med mig ut genom ytterdörren - jo, lite motion gjorde susen! Ikväll fanns därför "plenty of time" till att busa med lillan, bada lillan och natta lillan (något som Fredde haft patent på den senaste tiden) och ikväll har vi bara myst i Tv-soffan! Jag inleder studietiden rätt bra och hoppas kunna hålla mig på banan för får det vara så här så vill jag alltid studera=)!!!

Småttingarna på Julius 1-årskalas igår...(visst fick jag med alla?)

 

  
  

Hoppas ni haft en bra dag allihopa nu ska jag göra mina killar sällskap i sovrummet (Fredde & John Blund alltså!) 

En dag någonstans i skogen..

Nej, det blev ingen vinst men iaf ingen förlust (ni kan ju kanske räkna ut att vi spelade oavgjort) på matchen idag och min andra hälft följde glatt med och hejade på sedan vi släppt av Mollie hos PappaAnnlou.

Efter en hel dag, långt bort ifrån civilisationen i Lapplands  sköna skogar, var det  otroligt skönt att äntligen få komma hem. Tills...vi upptäckte att vi lämnat husnyckeln tillsammans med bilnyckeln i stàn hos Pappa - Great! Tack vare Sandra & Matte som kom till undsättning med både nyckel och frasse-mat behöver Fredde inte sova på soffan inatt (för det är ju aldrig mitt fel när sådana saker inträffar) !

Psst! Vi har äntligen fått "tummen ur" och satt upp klockan till köket ikväll, resultatet har ni här...


                           


Hej hå let`s go!

Efter en dag i flitens tecken då vi gnuggat "geniknölarna" på campus och efter en hel del tid framför datorn i hopp om att lösa "powerpoint-gåtan" har jag ikväll haft en riktig "mysslapparkväll"! Fredde åkte iväg på surströmmingsfest med jobbet och Trollan slocknade kl sju så med fjärrkontrollen i högsta hugg och tillbakalutad i soffan har jag fullbordat min kväll.

Det har som sagt varit rätt så "shjååigt" den här veckan och Fredde sköter sin roll som pappaledig GALANT! I Onsdags kväll när jag kom hem hade han (förutom städningen) kokat saft, bakat tigerkaka och införskaffat oss två hyllor som han hängt upp i badrummet. Det är iaf tur att någon sköter "husmorssysslorna" här hemma då jag själv bara lallar omkring som en nöt i jakt på min nötpåse att hoppa tillbaka i!

Nu.. ska jag försöka påbörja den bok som jag ska ha läst till på Tisdag och hoppas att min andra hälft kommer hem i någorlunda "skick" då han ska följa med mig till Betsele imorgon för att heja fram en seger på vår match!




 


Jag vill köpa lite sömn tack!

*GÄSP*... har inte återhämtat mig än riktigt efter veckans monsterskolpass. Om jag säger att vi haft skola i 30 h under tre dagar, kört 56 mil och fått ett flertal uppgifter att hinna med bland virrvarr av information, schemakrockar, datafel och nya lärare...jo, det blinkar "ERROR" i mitt huvud just nu och viljan att bara få ta det lugnt en dag är enorm men...den som med i leker ger, den får leken tåla ;)!!!!

Nu ska jag försöka ladda ner Marratech som är A & O i distansundervisning (webcamen) !

ha en skön dag allihopa=)!!!

RSS 2.0