Och det var det...

Sommaren tog farväl i samma anda som hösten knackade på dörren - likaså allt grubbleri över huruvida det ska fungera med plugg, resor till Luleå, barnvaktsragg, en bautamage och (lite?!) snöskottning på det medan Fredde jobbar borta hela veckorna. Men... förhoppningsvis får vi ha honom hemma (?!)  när lill*n kommer om sådär några månader så det är väl bara att sikta mot ljusare tider och trotsa alla bekymmer med ett leende på läpparna och vetskapen om att jag har det väldigt bra trots allt  :)

Så här ser först aveckan ut...

Tisdag: Luleå (jag lämnar Mollie på förskolan - Fredde åker hem från Umeå för att hinna hämta henne innan förskolan stänger (han sover hemma) - jag anländer vid åtta-tiden på kvällen (Mollie sover då)
Onsdag: Fredde lämnar Mollie på förskolan innan han åker iväg till Umeå (jag har då redan åkt iväg mot Luleå)
Min pappa hämtar Mollie på förskolan efter jobbet - jag kommer hem vid åtta på kvällen och åker då förbi och hämtar hem lillan (hon sover då?!)
Torsdag: Förskola för Mollie - plugg för mamma
Fredag: MYS MED MOLLIE!!!


Wish me luck!


Do-Did-Done

Vad gör man en dag som denna då solen tagit semester och ovädret är ett faktum, då de värdelösa tv-programmen konkurrerar om en plats på tv-rutan, de flesta hälsa-på-hos-vännerna jobbar, orken att över huvudtaget lyfta ett finger är far far away och lillan klättrar på väggarna i en dimma av understimulering?

Jo...man kan åka till stàn fram och tillbaka tills bilen säger stopp (dvs bensinen är slut) - Det har vi gjort!
Man kan pussas och kramas och bygga kojor under täcket tills både mamma pappa och barn blir så less att de tillslut bara ligger och tittar upp i taket  - Det har vi gjort!
Man kan gå ut på promenad i hopp om att hitta någon vänlig själ som vill/kan vara med en - Det har vi gjort! (dock utan resultat)
Man kan dra fram alla leksaker i lillans rum för att sedan ställa tillbaka dem igen - Det har vi gjort!

Någon annan som har gjort något vettigare idag??=P




Fisk i magen=)!

(förra veckan)
Är det gaser jag har eller kan det vara...? Men visst har man någon nerv just där...eller? Det bubblar på rätt bra där nere nu det måste ju vara...?!

Idag (v.14) har det inte gått att ta miste på...så fort jag har suttit eller legat så har min pyttelilla knodd i magen sprattlat och puffat på och med tanke på att Mollie lekte Hej-jag-är-en-Alien-som-vill-hoppa-ut-genom-naveln så kanske det inte är helt orimligt att även denna lilla krabat blir en livlig en=)!



Mystjejer!

Dagen har fyllts som sig bör med mysigheter och aktiviteter heyleee dàaan för att till sist avslutas i soffan ...framför tv:n...med fjärrkontrollen i ena handen och min älskade i den andra (nu syftar jag inte på datormusen som Fredde trodde utan på Fredde!) - kan det bli bättre?!

Tidigare i afton hade vi tjejmys hos sofia (jag, Mollie, Sofia, Penny, Vera och Tindra) och inte utan skratt, skvaller, barnskratt, barngråt, barnkladd, barntröstan och ett helt gäng med tillsägelser tyvärr men....när de leker leker de riktigt bra haha;). Tack för den supergoda tacotårtan sofia - jag är mätt än! -

En supermysig afton  med superfina vänner helt enkelt!!!


 

 

 

 


 

Stjärnigt värre!

Allting har sin tid som man brukar säga och det här lilla projektet tog oss väl cirkus 1,5 år att genomföra inklusive velande hit och dit om vi ska tapetsera eller måla på väggen i lillans rum, vad vi ska måla, hur vi ska måla, ska vi använda oss av en OH-apparat? Reslutatet: Ja, tapet! Jag förstår inte varför vi ens envisades med att sätta upp den tillsammans då det närmsta man kan komma en seperation är att just tapetsera - tillsammans!

Han: Men håll ut tapeten från väggen

Jag: Ojdå, nu blev det bubbligt där du måste stryka ut den mer

Han: (suckar) ja, jag försöker men du måste ju hålla ut tapeten från väggen!

Jag: Men du nu blev det snett här nere

Han: (suckar): Jamen håll bara ut tapeten från väggen

Jag: (skrattar) det här ser ju förjä*ligt ut

Han: Jo, men bubblorna kommer att lägga sig

Vi: Nu går vi och lägger oss och hoppas att bubblorna är borta imorgon bitti!

(imorgon bitti)

Bubblorna var inte borta! (shit happens!)

Reslutatet:






Bulle i magen!

Ätit för många bullar? Tryckt för mycket chips? Hinkat för mycket öl? Nej, faktiskt inte! Denna mage is build by a baby och vår skatt beräknas till i slutet av Feb och vore det inte för att jag ser ut att vara i 5:e månaden redan så hade jag hållit på hemligheten längre men nu kan jag inte hålla mig längre så förutom att hela bekantskapskretsen, familjen, fotbollslaget och arbetskamraterna vet så vill jag även dela med mig av lyckan här på bloggen!

Jag i v.8...

Någon (tittar ner på min mage): Men gud, när är det beräknat?

Jag i v.10...

Någon till någon annan som ser mig på håll: Men du ska Frida ha barn igen?!

Jag i v.11...

Någon: Va? v.11? - Det måste vara tvillingar!!

Men för alla er andra, det är förmodligen bara en, jag ser ut som en gasboll (i know) men såg likadan ut med Mollie tidigt i grav och så vitt jag vet har inte barnmorskorna förlöst hennes tvilling och lyckats slarva bort denne på BB, så förra gången (trots alla påpekelser) var det också bara en!

 
förra grav v.12                 Denna grav v.12


 






  


Sötnötar!

Inatt har Mollies kusin saga sovit över och trots att de leker väldigt bra så går det inte många minuter innan någon gråter och är ledsen.
2 små brudar med 2 olika personligheter, 2 olika viljor med 2 identiska egon (vilka också är enorma) och med humör likt en markattas! japp - ungefär så kan man sammanfatta radarparet Mollie och Saga som växlar mellan att kramas och pussas, putta varandra nerför soffan, ta varandras saker och skvallra på varandra, när de inte slåss och sparkas dvs! Men... när de leker kan man inte göra annat än att le!
Sedan är även missförstånden ett faktum när den ena inte kan säga "S", och den andra inte "K" som tidigare idag tex...

Jag står och byter blöja på Mollie medan Saga står nedanför och tittar på.

Mollie häver plötsligt ur sig: "Mollie nopp!"

Jag: Men gumman du har väl ingen snopp, vem har en snopp?

Mollie: "Pappa nopp!"

Jag: "Precis gumman så vad har då du?"

Mollie "Mollie nippa!"

Jag fortsätter med blöjbytandet då Saga plötsligt utbrister:

"Jag har en f*tta"

Jag höjer på ögonbrynen och kastar en blick ner på Saga som står och pillar på sina byxfickor.
 (Det är inte lätt att göra sig förstådd alla gånger)



     


RSS 2.0