Ska vi bygga hus? Träff med Myresjöhus.

I januari 2013 satt jag och skrollade på face-book när plötsligt en reklamannons om Myresjöhus dök upp. Jag kikade in på husmodellerna "baraföratt" och blev genast förälskad i stilen på husen! Vi har ju tittat på hus till och från i ca 7 år nu och de priser som råder på bostadsmarknaden kontra bankens stora krav på inkomst bidrar till svårigheten att få låna till ett hus. Ett helt vanligt hus, med stora renoveringsobjekt och höga driftkostnader. Droppen var när vi efter vår senaste hursvisning insåg att utgångspriset var på 1,4 milj. (Detta var en enplanare på knappt 120 kvm). Med en fuktskadad källare, trasigt tak och behov av byte av alla fönster. Där efter vill vi ju förstås också piffa upp och byta kök, toaletter osv. Driftkostnaden låg på¨ca 40.000 kr/år och detta med fjärrvärme! What the fuck! Använder gammparet huset som året-runt-bastu lr?
 
Nåväl..jag satt och kikade på Myresjöhus och ringde genast ned till närmaste huvudkontor/återförsäljare som låg i Umeå. Vi bokade ett möte och några dagar senare körde vi ned i snöstormen för att träffa säljaren på hennes kontor. Vi satt i timmar och kalkylerade på ett hur som vi hade bestämt oss för "Kornett". Tydligen det mest sålda Myresjöhuset av alla. Vi fick dessutom åka och hälsa på i ett sådant hus och jag blev genast såld!
 
Vad skulle kalaset gå på? Vi skissade på ett standardhus (inga tillval) och summan av kardemumman - 3,5 milj!
Inte mycket för ett nybyggt fint hus tänkte vi och utan att behöva betala villaskatt i 15 år + att detta hus skulle vara underhållsfritt i ca 20 år.
 
Vi fick med oss en bopärm, köpeskontrakt och en massa saker att tänka på hem.
 
 
 
"Kornett"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0