V. 39

V. 39...

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
(hämtat ifrån www.familjeliv.se)


Vår lilla envisa krabat var redan förra veckan fixerad och trots det är det full rulle i magen. Dock känns det lite konstigt att h*n som sagt sover betydligt oftare än vanligt och ibland måste jag bråka igång bäbis bara för att känna att allt är bra. Men att det börjar bli trångt därinne för den lille hehe inte för vår bebis iaf. När det är gympa så är det och jag kan fortfarande inte veta var armar och ben är eftersom att det rör sig över heela magen. För er som inte sett det så gå in på www.YouTube.com och skriv: "galen bebis" andra bilden uppifrån är min livliga lilla bebis och det ser fortfarande likadant ut när h*n är igång.

Nu ska jag fortsätta med städningen, ses sen!

Kommentarer
Postat av: Johanna & Lucas

Titta! jag har oxå en blogg nu!

2008-09-09 @ 18:35:51
URL: http://minahjartan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Nu är det snart nära vännen : ) Jag önskar dig all lycka till och du ska se att allt kommer att gå jättebra! Tänker på dig! Kram kram

2008-09-09 @ 21:23:15
URL: http://jennyer.blogg.se/
Postat av: Emmy

Frida är du inne och föder????du brukar ju skriva varje dag!!!?????SPÄNNANDE!!

2008-09-10 @ 17:59:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0