Gulliplutt!

Vi är kvar hos Mollies morfar och lillan har ätit på rekordkorta 20 minuter och är nöjd!=) Jag var tvungen att ta ett litet kort som förevigar hennes söta ansikte!

<<Tio minuter sedan & 12 dagar gammal ;)

 
Sova är nog det bästa lillan vet ;)

Mamma mjölkkossa

Hej svejs i lingonskogen! Lillan sover för tillfället och vi är och hälsar på hos PappaAnnlou för att tvätta av vår bil som man nästaninte ser numera pga av all pollen och smuts som klär den. Sedan är det ju också en anledning till att låna datorn för lite bloggning ;). Vår dator är lagad och kommer till veckan men förhoppningsvis imorgon så att vi får ladda ner och se hockeyn hemma.

Lillan sover som sagt efter en vakennatt vid mammas bröst. Jag var så trött igår kväll så jag lade mig och sov så fick hon suga bäst hon ville. Tyvärr ville inte lillan att mamma skulle sova så direkt jag stängde ögonen skrek hon - hon skulle se att jag var vaken! Därför väckte jag Fredde vid åtta på morgonen så fick han byta på henne och ta ut henne på en sväng i vagnen så att jag äntligen fick sova. Mollie sov som en stock de två timmar de var ute och gick men när de entrade dörren var det bara för mamma - mjölkkossan att göra morgon!

 När lillan sedan var mätt och belåten begav vi oss en sväng på stàn för att skriva under papper (faderskapsintyg) men kvinnan som har hand om detta var på semester så vi bokar en tid istället.

Ikväll blirè kalas då kusinen fyller år och jag håller mina tummar och tår för att sessan våran är på humör då ;)


  Sessan vill inte sova mitt i natten men när man ser på henne så kan man ju bara le=)

Shopping på högsta nivå ;)

Hej hej=)!
Idag har vi varit på sta`n och shoppat loss och eftersom att lillan sov i vagnen som en stock fick mamma chansen att både prova OCH köpa nya kläder;) De kläder jag hade innan är på tok för stora eftersom att jag haft de under graviditeten och ser numera ut som den sjukhusrock jag hade på BB =P. Jag har nu eftre elva dagar gått ner 13,5 av de 14 kilo jag gick upp under grav och fler kilon ska bort kan jag lova för det är såå mycket roligare att köpa kläder nu när maggen är borta!

Annars leker livet och jag älskar lillan mer och mer för var dag, magdropparna har börjat göra underverk och saker händer för var dag som går. Nu är hon mer och mer vaken och ett litet leende (pga av gaser dock) får en att glömma alla sömnlösa nätter, skrik och kräkbyten mitt i natten=)

Jag är såå lycklig och skulle inte byta bort en dag med lillan (kanske en natt eller två...) men hon är det finaste och vi njuter av varje andetag hon tar!

Bildarkiv..

 << Så snygg i min sjukhusrock, uppe och tassar efter att  fått ryggmärgsbedövning ;)


 En nykläckt liten sessa ;)

 <<Molly nyfödd och mamma nyduschad - VILKEN KÄNSLA!


En halv dag gammal


Lilla lurvenpajsen sussar sött i sina nya kläder

 
                                                                            Pappamys ;)


Nyss hemkommen ifrån BB


 <<Mommemys

 << Bilden är liggande och likaså Mollie i pappas famn :)

Nu vaknar lillan så jag ska öppna mjölkbutiken och ge henne lite mat men jag kikar in snart igen ;)

HA`de finast, Tjing!

Sömnlös natt och livmoderinflammation

Hej Hej!
Lånar nu min systers dator för att informera er om att vi lever! Lillan växer så det knakar och har ökat hela 2 cm på en vecka. Hon äter och äter och i princip enda trösten när hon är ledsen är brösten. Hon vill inte alltid äta när hon skriker men att ligga vid mammas bröst är nog det mysigaste som finns.

Inatt var gumman vaken heela natten och på morgonkvisten när Fredde vaknat gick han en långpromenad med henne så att mamma fick sova litegrann. Min älskling hade köpt (helt utan att jag påpekat det), mer tvättlappar och en ny amningsnapp åt mig=) Han är så fin mot både mig och Mollie och allt det där om att romantiken dör ut - DET STÄMMER INTE IN PÅ ALLA! Så var inte rädda att skaffa barn pga av detta för vår kärlek har då bara vuxit sig starkare och de tillfällen man får att vara ensamma är guld värda - JAG ÄR NYKÄR!

Sedan måste jag beklaga mig litegrann över att jag åkt på livmoderinflammation + urinvägsinfektion - GREAT! Nog har jag haft ont i magen och smärtan när de klämt på magen är obeskrivlig, jag har varit trött och frusit/svettas omvartannat så igår åkte vi in och checkade läget och jo...nog var det livmodern som spökade nog!

Aja, lite antibiotika och snart är man som en ny människa, huvudsaken är att lillan mår bra!

(tyvärr inga bilder idag heller, men snart..snart jag lovar!=)

En liten uppdatering...

Hej hej! Känns konstigt att inte ha kunnat blogga på ett tag nu men som ni säkert kommer ihåg är vår livsnödvändiga dator fortfarande inne på service.

Annars är allt (nästan) frid och fröjd. Lillan har magont och vår tid går numera åt till att trösta, mata, trösta, mata, byta blöja, torka kräk, trösta mata etc etc...

Men hon är världens finaste och jag lovar att lägga ut bilder på henne i massor! Tyvärr glömde jag sladden till att föra över bilderna i datorn men ev imorgon ska vi nog hinna med att blogga lite undrar bara vem det var som skulle kika förbi då?! Vi har haft besök från dag ett och nu förstår jag vad alla menar med att: "våga säga ifrån" för samtidigt som det är stressande när lillan mår dåligt så vill man ju visa upp det lilla underverket men jag menar...hon finns ju kvar så vi hinner ju vara med henne ensamma många gånger sedan=)

Jag vill bara avsluta med att säga TUSEN miljoner tack för alla gratulationer och lyckönskningar! Som många säkert vet och har hört talas om kan man vara lite emotionell så här några dagar efter BF och inte går det att hålla tårarna borta när man läser hur många som kommenterat!

Tack igen! Jag skriver fortast möjligt och då med bilder ;)

Kvar på BB...

Hej igen allihopa och tusen miljoner tack för alla gratulationer!=)
Vi är fortfarande kvar på BB eftersom att lillan icket mått så bra idag. Hon har sovit otroligt lite sedan födelsen och hon skriker mer än hon är vaken, (kan man göra det föressten? man måste väl vara vaken för att skrika?) Aja, för att komma in på tråden igen så har det sprungit barnmorskor in och ut på vårat rum hela dagen för att ta prover, väga, kolla tempen, ta prover, ge ersättning etc etc. Läkaren ville förflytta oss ned på barnavdelningen för lite mer ordentlig observation och för mer prover då lillan bara skrikit hela dagen/natten utan någon som helst vetskap om vad problemet bottnar i. Men....idag har vi faktiskt, efter många om och men, lyckats både mata och söva henne så det kanske är på bättringsvägen.

Jag kan just nu för första gången idag slita mig ifrån charmtrollet då mammas bröst är det enda som gäller vare sig hon vill suga eller bara ligga och mysa vid dem. Men imorgon blir det förhoppningsvis att åka hem och ja, bilder ska ni få det lovar jag! vi har tagit supermånga kort på lillan och mer ska det bli ;).

"One more thing" är att vi filmat heela förlossningen och en och annan sjuk kommentar kläckte jag allt ur mig (inte heller pga av lustgasen).

Barnmorskan till mig under krystvärkarna:
- Tänk på att du snart har din lilla bebis hos dig

En mycket avtrubbad Frida pga smärtan och värkarna:
- Men skit i bebisen bara denna jä*la värk försvinner!

Barnmorskan till mig då lite av nr två kommer ut:
- Jamen så här blir det alltid, det kommer alltid lite bajs när bebisen trycker på

En mycket ogenerad och avtrubbad Frida:
- Men SKIT i det! Bara smärtan försvinner!

Min första kommentar när lillan läggs upp på min mage:
- Känner ni? Han luktar banan!

Min andra kommentar:
-...Och han ser ju normal ut!

Min tredje kommentar under tiden BM lägger till hjärtat på bröstet:
- Det är en liten tjej Fredde....det hade jag då helt glömt av att kolla om.

Tror ni jag var lite inställd på att det var en pojke??=P

****Puss och kram och bautablöjor!****

Födelseinfo...

Hej!
Vi är som sagt kvar på BB eftersom att lillan föddes inatt och de ville ha kvar oss tills imorgon iaf. Allt har gått jättebra och förlossningen tog bara fem timmar från det att vi åkte in på BB. Mollie hittade bröstet direkt och har en jättebra sugteknik så därför ser jag inget skäl till att vara kvar för vi vill ju bara hem och mysa med lilltrollet.

"Lillan kom till jorden" :

Datum: 17/9 - 08
Klockslag: 02:51
Vikt: 3395 g
Längd: 51cm

Jag lägger ut bilder och förlossningsberättelse när vi kommer hem men nu ska jag bara njuta av lyckoruset efter att ha blivit mamma till världens underbaraste lilla flicka!

Det sa bara "poff"

Tisdag:

05.00: Jag vaknar av att det sipprar ut vätska

05.50: Det knakar til och vattnet går

09.00: Vi åker in på BB men blir hemskickade igen pga av inte värkarbetet startat än

16.00: Vi springer på affären på Solbacken i hopp om att sätta igång värkarna

20.30: Jag ringer förlossningen (värkarna kommer med 3-4 min mellanrum)

21.30: Vi åker in på BB

02.51: Lilla Mollie entrar världen efter 275 dagar i mammas mage ;)


6 dagar till BF..

Hej igen!
Nu är det "nära" hoppas jag med ynka sex dagar kvar till BF. Det händer inte så mycket i mitt liv just nu annat än att längta, längta och åter längta! Imorse när vi fikat frulle a` 05.30 säckade jag ner mig i soffan framför TV:n med bena i högläge och en gosig kudde under huvudet. För första gången på många veckor har jag idag kunnat njuta av graviditeten. Trots "upp-på-toaletten-mitt-i-natten-springande" dryga 10 gånger inatt har jag mått så otroligt bra idag och värken i ljumskarna har strålat med sin frånvaro! Att det kunde vara så underbart att vara gravid utan smärta - helt sjukt! Dessvärre är det oftast så dagen före helvetet brakar lös alltså "lugnet före stormen" och vice versa men jag har fått njuta idag och just nu är det en dag i taget som gäller!

Vi har dessutom gjort klart det absolut sista innan bebbe-ankomsten så på "att-göra-listan "står nu bara städning, städning och åter städning. Idag har jag dammsugit och dammtorat hela lägenheten så imorgon blir det en rejl storskrubbning av toaletten och alla golv. Onsdag ska VI städa städskrubben vilket var Freddes förslag faktiskt och Torsdag börjar väl allting om igen=P På så sätt har jag ju någonting att pyssla med varje dag (även om det faktiskt finns roligare saker att göra - eller ?;)



Så här duktig var Fredde idag när jag lagade middag. Han spikade upp hyllor och gjorde i ordning åt bebis - ganska gulligt!

Nej nu ska jag åka och hämta Fredde på tennishallen och sedan är det sängen som gäller - Jag vet min plats=P



Sov så gott - för det ska jag göra :)!!

En liten ängel är född..

..eller så int! Det går såå trögt med 7 dagar kvar till BF. Jag trodde att det skulle gå som på räls nu på slutet men var jag än sätter min fot tänker jag:

"måtte inte vattnet gå nu" !  (så ni kan ju tänka er hur låång en ynka dag känns)

Det skulle vara så typiskt i kassakön inne på H&M eller i biljettkön till AIK-matchen i Torsdags. Folk undrar hur jag vågar mig ut men hallå....det kan hända idag och det kan hända om en månad så att sitta inne är det sista jag vill göra. Det låter kanske konstigt men jag hoppas att mitt blodtryck har stigit eller att proverna visar något konstigt för då blir det nog igångsättning ganska snart och det inte mig emot!

Men men nu ska vi bege oss på kusens innebandymatch och sedan blir det hem och städa :)


Tusen tack mamma och alla andra för en riktigt trevlig kräftfest igår - det gör vi snart om igen!




Latkorv och Fredagsmys

Klockan är precis 20.00 denna Fredagskväll och jag har nyss vaknat. Efter att ha hämtat Fredde på jobbet kl. 16 åkte vi direkt vidare till Solbacken där vi köpte varsin korv m. bröd. Mätt och belåtna åkte i vidare hemåt och min underbara sambo bäddde ner en mycket trött Frida. När jag vaknade hade han bytt ut vår gamla äckliga toalettsits, tvättat och skurat toaletten. Väcktes gjorde jag klockan 19 då vi begav oss hit till pappa för att utföra lite tråkia ärenden (betala räkningar) på datorn och nu ska vi vidare mot hemmakväll där vi ska frossa i mysiga skräckisar o godis!.

Ha en suuper helg allihopa för det ska vi! Imorgon blir det kräftkalas hos mamma med halva tjocka och detser vi fram emot så på Söndag blir det, enligt mina planer iaf, att föda bebbe.


Glukosbelastningsprov

Hej! Sorry att det blir så lite bloggande nu men eftersom att min kära sambo icket tillåter mig att ha bilen hemma på dagarna, ifall han akut måste rycka ut och skutsa till BB, så tar jag mig inte till någon dator nu när vår är inne på service. Jag försöker få honom att förstå att det inte alltid är så akut och att han faktiskt hinner hem med bussen från jobbet men tyvärr vinner han den här gången. Jag kan dock lugna er med att det står HELT STILLA på föda-barn-fronten och säkerligen ska jag gå över många dagar för det är en envis liten krabat i magen med gott om plats kvar och vem vill komma ut till detta kalla väder när det är så varmt och skönt i magen?=I.

Jag var som sagt till BM igår och pga av högt blodtryck, mycket vätska och en enorm törstnadskänsla heela tiden blev jag skickad på glukosbelastningsprov idag och huvva så tråkigt! klockan 08.00 imorse satt jag på kvinnokliniken där jag efter fastande fick dricka två stora glas, bli inte för frestade nu, med varmt sockervatten. Jag hade tio min på mig men för att göra pinan så kort som möjligt så svepte jag glasen och sedan var det bara att vänta i två timmar för att sedan få ett ynka stick i fingret KLART. Huvva att svepa varmt sockervatten på tom mage när sammandragningarna kommer i ett, bebis sparkar och man bara mår allmänt illa är inget att rekomendera. Men, enligt min syster som också gjort detta ligger jag snarare lågt i blodsocker så någon diabetes är det då inte tal om!

Nu ska jag bli bjuden på gòfika här hos min syster och ikväll blir nog en tidigkväll (klev upp 05.15 imorse). Men till alla er underbara vill jag bara tacka för alla dessa lyckönskningar!!

Ha en trevlig helg!


(jag kikar in så fort jag får tag i en dator)



Är det inte synd om mig?

Sådär...nu när jag beklagat mig "lite"...så kan jag ju berätta om det positiva i mitt liv just nu. Först och främst så har jag världens och jag menar det VÄRLDENS underbaraste sambo som städar, lagar mat, hjälper mig upp ur sängen på nätterna/mornarna, tappar upp varma bad, köper det jag är sugen påpå kvällarna (vindruvor=P), och berättar hur fin jag är, trots att jag egentligen vet vad han tycker haha, lyssnar på min klagovisa, hjälper mig på med sockar och skor och ringer 511 gpnger per dag bara för att höra hur det är med mig!. Förutom den lyxen har jag en underbar familj som stöttar mig till 110 % och som hjälper mig att förstå att jag faktiskt inte är den första gravida kvinnan på jorden=P! (joho!!).
Sist av allt så vill jag bara berätta att jag laddar stenhårt inför ikväll då det vankas derby mellan AIK-Löven och vi ska gå ut halva tjocka och äta middag i sportbaren där före - Me like!!!

Hej hopp nu ska jag få i mig lite lunch innan det är dags att kika förbi Malin och Julius en sväng ;)

(Kikar in en sväng sedan efter BM-besöket)

*Got Yà*

OOonej ingen bebis i sikte än iaf. Vi har lämnat in datorn på lagning för andra gången nu så därför har det varit öde här i bloggen. Perfekt tajming att lämna bort datorn va? Jo, telefonen har gått varm eftersom att jag inte bloggat på några dagar och ja, jag skulle så väldigt gärna vilja tala om att vi varit inne på BB och fött bebis men nej tyvärr!

Däremot så är livet en pest och pina just nu och att vara gravid är inte alltid så ljuvligt och glamoröst som det verkar. När man sedan går på stàn och känner sig ungefär lika sexig som man ser ut och folk kommer fram och kommenterar magen:

"Hjälp! Du ser ju sprickfärdig ut" ....... - Jo tack jag vet, hur tror du jag knner mig?

eller

"Men har inte du fött än? Nu kan det inte vara länge kvar du ser ju ut att ska föda närsomhelst!" - Jo tack!

eller

"Ohh herregud vilken mage! Är du säker på att det bara är en? - Jo tack det är faktiskt BARA EN därinne!

Ja....ni kanske förstår.....och att jag klagar? Det måste jag för jag vet inte vad jag ska göra det är 10 hela låånga dagar kvar till BF! Ni kanske tycker det låter lite så här efter 9 månader men varje dag är en kamp och då är 10 dagar väääldigt länge. Sedan räknar jag ju med att gå över sisådär 20 dagar också och innan dess hinner jag nog klaga 5 och 6 gånger till!




Jag känner mig ingefär lika attraherande som kotten tll vänster!

V. 39

V. 39...

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
(hämtat ifrån www.familjeliv.se)


Vår lilla envisa krabat var redan förra veckan fixerad och trots det är det full rulle i magen. Dock känns det lite konstigt att h*n som sagt sover betydligt oftare än vanligt och ibland måste jag bråka igång bäbis bara för att känna att allt är bra. Men att det börjar bli trångt därinne för den lille hehe inte för vår bebis iaf. När det är gympa så är det och jag kan fortfarande inte veta var armar och ben är eftersom att det rör sig över heela magen. För er som inte sett det så gå in på www.YouTube.com och skriv: "galen bebis" andra bilden uppifrån är min livliga lilla bebis och det ser fortfarande likadant ut när h*n är igång.

Nu ska jag fortsätta med städningen, ses sen!

En sockerbagare...

Nu är vi efter några timmars bullbakning äntligen klara! Vi gjorde en dubbel sats och resultatet, ja...cirka 150 goda vaniljfyllda bullar :) Jag var tyvärr så mätt efter maten så jag har inte smakat men Fredde frossade i nygräddade bullar och mjölk och det dög iaf gott och väl för han (nog för att allt med socker i duger för honom). Hursomhelst så ska vi snart krypa ihop för Fredde har erbjudit mig en ryggmassage ikväll och den tänker jag inte gå miste om!

Sleep Tight Tonight!

 


 Halva satsen klar :)


En dag i "gula" poolen

Hej hej!
Sitter här i soffan och samlar krafter och motivation till bullbakningen som ska äga rum här hemma typ...NU.
Vi har varit på badhuset idag med alla de små. Syster och hennes familj, min lillebror och Fredde såklart, det största barnet av alla=P. Jag satt i barnpoolen och lekte och jo...det tar verkligen på att bada!. Vi åkte direkt vidare till Ersmark och hälsade på mamma och moster på jobbet men sedan var Frida riktigt trött efter den lååånga shjåååiga dagen så en timmes vilande gjorde susen! Fredde väckte mig kl. sex och hade våfflor med glass framdukat på bordet, mmm! som ett barn på julafton glufsade jag i mig mina våfflor och om magen va stor innan så jo, nu kan man tro att jag väntar tvillingar!

Just det...vi ska som sagt baka bullar och lite bilder från bageriet ska jag nog kunna bidra med lite senare...

Tjing!


Uppdatering från helgen

Update...


Igår efter frukosten begav vi oss till Solbacken där vi köpte en liten liten body åt Julius stl: 40/45. Han var ju inte så stor när han entrade världen (igår 2700 g, 48 cm ;). Sedan strosade vi runt på elektronikaffärer i jakt efter en videokamera. Det blev inget köp denna gång (undrar varför=P) men nästa månad ska vi köpa en och istället ska vi få låna systers kamera under förlossningen=)!

Vi brummade vidare mot schtàan och "T-magasinet" där jag köpte mig lite mer "hallonbladste" + mitt favoritte "rabarbergrädd" Mm!! Efter schoppingrundan var det dags att få träffa det lilla miraklet och väl på lasarettet  kom "alla känslorna på en och samma gång". Det känns så konstigt eftersom att jag och Malin har följts åt under heela graviditeten och sett varandras magar växa, jämfört oss med varandra, schoppat barnleksaker, pratat om allt som har med graviditeten att göra och nu när vi träffades senast senast så hade de sin lilla ängel i famnen. Jag känner mig så otrooligt ensam nu när alla redan fått sina små och 14 dagar känns som en evighet - här räknas varenda minut!


   
        Lilla Julius visade när det var dags att gå hem och detta gjorde han med att visa oss fingret=P


Efter besöket åkte vi vidare mot syster där det bjöds på gòfika och hockey. Vi erbjöds att stanna kvar så vi beställde pizza och såg fotbollen sedan spelade vi spel och såg på film. Det var så mysigt att få vara med syster det känns som att det var evigheter sedan trots att det "bara" var en vecka sedan. Det är lite trist när hon jobbar på dagarna nuförtiden!


Freddes skor är ute på en tur med systersonen Filip =P Själv har jag full shjåå med att räta upp ryggen på lilla sessan Saga som lärt sig att sitta helt själv :)

Små bäbisar,små bäbisar är lustiga att se...

God morgon världen!!! Idag är det lördag, solen skiner och vi ska ut på promenix. Vi ska gå till lasarettet och träffa Malin, Clas och lilleman som igår kom ut till världen. Jag måste erkänna att jag är väldigt avundsjuk på att de redan har fått träffa sin skatt. De var ju bara beräknade till nio dagar före oss och nu är det 15 dagar kvar innan BF + 20 dagars övergång för vår del. Aja, tur att man har många små söta att pussa på och som får en att lindra "suget" litegrann, perfekt när de gråter då kan man gå och lägga sig i ro och tänka "vad skönt! vi är då inte riktigt där än".

Igår kväll däremot höll jag på att genomföra mitt första "barn-stöld-försök" då lille Lucas var här på middag, med mamma och pappa såklart! Den lilla killen som "bara" legat och jollrat kan nu krypa och nog gör han ett och annat försök till att stå ibland också! Helt sjukt vad tiden tickar på och inom kort kommer väl vår "lill*" att be om att få låna bilen och att vi ska köpa ut sprit åt h*n också. Hursom haver, dessa små änglar kan man ju prata om i evigheter så jag avrundar här och kikar in lite senare så får vi se om det blitt någon bullbakning och "te-magasinet-runda" som vi planerat idag.

 

"Shopoholic"

Hej hej! sitter här i soffan och drar mig för att åka in på staden och lämna igen det jag så stolt hade köpt igår. efter stadsbesöket tror jag att det blir bullbakning men jag ska fråga Fredde för han brukar vilja vara med (undrar varför?, äta bulldeg kanske) hursomhelst så får vi se vad knubbsälen herself orkar med men jag kikar in senare;)

Föressten vill jag också utbringa en skål för Malin och Clas som idag fick en liten son!=)
Själv har vi 16 dagar kvar till BF men det blir när det blir och jag har gett upp det där om att föda tidigare men...we`ll see!

Inte i Freddes smak..

Hej igen! Nu har vi nyss kommit hem och installerat oss här hemma efter en hälsa-på-sväng i Kåge där det bjöds på smörgåstårta och annat gott, Freddes lillebror fyller nämnligen 18 idag så hurra hurra för Robban!
Och om ni vill veta Freddes reaktion på de saker jag köpt hit hem så var det dock bara hallmattan som "dög". Överkastet var också ganska uppskattat men sedan tittade han på kvittot och...

"1150 spänn för en tygbit?!" ...

...blev reaktionen så det ska jag åka tillbaka med imorgon för det var ändå för stort och lilla jag tänkte ju sy in det lite men både jag och gubben tyckte att ett överkast i den prisklassen inte var värd att "göra om" utan då kan jag hitta ett nytt imorgon ;)

Doftljusen luktade tydligen "skog" och vasen a` 600:- passade helt enkelt inte in *suck* så idag blev alltså en köpardag och imorgon blir en lämna-igen-dag=I.
Nu ska vi mysa ner oss i soffan och njuta av falska toner i "Idol".


Fredde will kill me!

Hej hopp i lingonskogen! Då är man hemma igen några tusen kronor fattigare efter lite shopping på möbelaffärer. Jag har en last som heter "Impuls-människa" och när jag får mina köp-il tittar jag inte ens på prislappen utan då handlar det bara om att köpa, köpa, köpa. Jag hade lite tråkigt idag efter BM-besöket och eftersom att klockan var så lite så tänkte jag att jag kan ju fara och bara "kolla" på någon vas till de plastblommor som bara legat och samlat damm i något år nu. Mina "titta-på-vas-planer" resulterade i vasen såklart, ett sängöverkast, en hallmatta, några doftljus och en pläd till sängen. Sedan kan ni ju tänka er hur billigt detta blev efter en tripp på "MIO", "EM" och "Matt-Tema" Fredde kommer att gå i taket när han kommer hem men, liite måste man få unna sig va ;)??

<<OOOPS! "I did it again"

Sista BM - besöket??

08.15 imorse entrade vi dörrarna in till BM. De vanliga proverna togs och likaså vägningen. +14 kg klappat och klart och trots det känner jag inte av att jag lagt på mig så "mycket". Om det inte vore för "fogarna" så skulle jag gott kunna springa någon mil eller två (för att överdriva litegrann). Skönt att veta är att all denna vätska kommer att rinna av ganska direkt efter förlossningen och jag som "bara" trodde att fötterna drabbats har upptäckt att mina händer och fingrar inte heller är i sina bästa "former". Vi skrattade gott igår kväll jag och Fredde när jag inte ens fick på mig en ring på lillfingret - jag hoppas att Fredde väntar med en ring ett bra tag framöver ;)

Som sagt, alla prover såg bra ut och SF-måttet, ja...oförändrat. Jag som legat en bra bit över kurvan ligger nu "normalt" och linjen har sjunkit radikalt på tabellen sedan sit vi var hos BM. Jag blev överlycklig, hurra hurra jag ligger normalt! Men tydligen var inte det heller bra för sjunka ska den aldrig göra *suck*. Därför måste vi dit igen för en extra mätning av livmodern nästa vecka, alltid är det något! Är det inte vikten så är det bakterier i urinen och är inte SF-måttet för stort så är det "för litet". Aja, bebis ligger nu fixerad och magen har sjunkit ned litegrann. Sammandragningarna avlöser varandra och pga av detta var inte BM så säker på att vi skulle kunna komma nästa vecka men trots det förväntar jag mig en övergång à 20 dagar som man får gå över idag va?

Lillplutt*ns hjärtljud låg ovanligt lågt: ca 130 slag/minut - har min lilla sessa förvandlats till en pojke =I??. Nej skämt å sido, bääsen sov under BM - besöket och det är väldigt ovanligt att h*n ens sover så det är inte konstigt att pulsen låg lägre idag. vanligtvis ligger den kring 150 (ja, jag tror att det är en tjej=P)



En tvärsväng bara...

Ikväll kikade vi som sagt förbi hos PappaAnnlou där Isac, vilket, jag också förutspått, hade en låång redovisning av hur hans nya bärbara DVD fungerar. Han hade fått "SpiderMan-filmen" och nu vet jag nästan mer om Spiderman än jag vet om Fredde haha men nog var den "cool" nog ;P. Pappa däremot var måttligt less på denna film efter att ha suttit och lyssnat på detta Stockholm tur och retur=)

Jag fick med mig en present hem, en jättefin tunika av AnnLou men jag vet inte, jag ser ju nästan lite gravid ut i den här va?? ;P



                            Mysklänning på allra högsta nivå ;)

En höna av en fjäder

Idag har jag och Malin slösat pengar på världens bästa/roligaste/dyraste affär "Barnens hus". Jag köpte nya bröstvärmare eftersom att de andra skulle ha fungerat bättre som bäddmadrass. De nyinköpa är alltså betydligt mindre och eftersom att gud valde att sätta lite extra hull på rumpan så blev det inte mycket över till brösten och jag får nöja mig med de minsta=P Jag har skjutit på att köpa amningsbehå in i det sista men eftersom att nu är "in i det sista" så blev det en sån också. Det är ju egentligen bättre att vänta till efter BF eftersom att mjölken ska rinna till och fylla ut boobsen men en måste man ju ha på BB iaf.

Ikväll ska vi nog kika förbi hos PappaAnnlou en sväng eftersom de varit borta i några dagar, Sthlm för att vara mer exakt. Lillebror har nog en heel del att berätta och det är alltid lika roligt att höra om hur en fjäder blir till en höna men ni vet ju kanske hur det är med sexåringar:

ISAC: "blablabla"

JAG: "Men isac nu tror jag att du hittar på litegrann"

ISAC: "oj, jag glömde hur det var men så här var det...bla bla bla"

JAG: "Men Isac så gick det väl ändå inte till?!"

ISAC: "Men oj jag glömde igen så här var det...blabla bla.

Det brukar alltså ta sin lilla tid men häärligt är det ;)

Nu har Fredde kommit hem så jag ska hjälpa honom med maten
kikar in lite senare ;)

What a change!!!

Huvva, det är så hemskt att sitta och titta på bilder från tiden innan min graviditet och veta att man klagat på, ja...för tjock mage, för mulliga lår bla bla bla ja..ni vet ju! man är aldrig nöjd men jag lovar..får jag tillbaka min före detta kropp så ska jag ALDRIG mer klaga! + 11kg gör ganska mycket på min lilla kropp men jag skulle inte byta ut denna grav och den gåva vi har att vänta för allt i världen trots att mycket förändras på endast 9 månader.

 
                                     Haha, det är heelt sjukt vilket "bautamage" jag har idag, men inte länge till ;)

Knubbsäl?

Nyss hemkommen, nyss toafärdig och nyss nedsjunken i denna underbara soffa. Trots att jag suttit i en soffa hela kvällen värker det i nästintill alla kroppsdelar och mina fötter ser nu, vilket de alltid gör på kvällarna, ut som två stoppade korvar.



                         Mina snygga ben och detta stavas VÄTSKA !!!

Baka baka liten kaka

Jahapp, då har man varit duktig och bakat en massa bullar att bjuda på när folk, förhoppningsvis, vill komma och hälsa på när plutt*n tittat ut. Jag ska dessutom ta mig i kragen någon dag och baka lite småkakor för det är ju alltid lika gottigott, men med ett kakmonster i huset vet jag inte riktigt om de kommer att finnas kvar så länge *fniss*.

Sedan vi bakat, ätit, och klagat på magont begav vi oss till Solbacken och "Shape" där jag, utan freddes vetskap, gick lös på inredningsprylarna. Det blev faktiskt "bara" en "Buddha-staty" och den har jag faktiskt kikat på läänge + en duk till vardagsrumsbordet. När jag sedan förklarade för Fredde att det här var någonting vi verkligen behövde rynkade han lite frågande på ögonbrynen men nu är det så här att; "måste man så måste man"=P

Jag tog tag i dammsugningen som jag skjutit på i flera dagar och Fredde lagade min favorit lasagne till middag (dock inte lika god som mammas) ;) Men, efter att ha shjååat på hela dagen ska jag nu bege mig tillbaka till Malin och Claes där det bjuds på filmkväll.

 <Lite välrengöring av skomattan


                     Min älskling Buddha som jag så läänge velat ha ;)

Föressten Johanna så tycker jag att du och Lucas kan komma hit och frossa i bullar med mig någon dag!;)

En snabbis bara...

Förlåt mamma! Den 13:e blir det kräftkalas hos mamma så lilla Molly får gärna komma den 14:e perfekt!
Shit också! Jag hinner inte skriva mer, Malin står här ute och väntar med bilen vi ska till henne och storbaka bullar. Jag återkommer med lite bilder från bullbaket sen=)!!

Puss!

Aha, vi ska ju faktiskt in på BB snart!

Efter att inatt ha fått en liten vink om att vi faktiskt snart ska in på BB och föda barn så har vi fixat lite smågrejor här hemma som bara stått och väntat på att....eh...ja, bli färdiga. Vi har handlat hem kaffe i massor för jag antar att vi kommer att ha fullt hus här ett tag efter BF ;). Köpt nya batterier till min kamera och Billys panpizza till Fredde som han ska få leva på de dagar vi befinner oss på BB, packat ned några fler saker i BB-väskan (ej inte klar ännu, mina saker fattas), och växlat in pengar till parkingen. Sedan har vi även storskurat här hemma och jag har tvättat upp lite barnkläder. Så nu ska jag bara flirta lite med Fredde om att få köpa en videokamera som vi kan ha med för jag vill att han ska filma förlossningen (dock inte utrivningsskedet tack!).

Och..ikväll spelade Fredde sin sista "korpen-fotbollsmatch" vilket vi hade planerat att han skulle hinna innan vår lilla kotte skulle titta ut - PERFEKT! Men samtidigt som jag vill att h*n ska komma ut till oss nu och helst igår så måste det vänta ett litet tag till för den 11:e september har jag bokat matchpaket till halva tjocka släkten,13 pers, (AIK vs Löven) och den tänker jag INTE missa! Sedan ska vi ha kräftkalas den 16:e? Hos mamma så kanske den 17:e blir bra=)!!


                                "Lillmaggen" förra veckan  (v.37)


Där blev jag allt lurad=P

Det händer oerhört mycket i kroppen nu på slutet och känslor/smärtor man aldrig tidigare känt dyker upp när man minst anar/behöver det. Inatt var en sådan natt då sammandragningarna bara avlöste varandra och värkarna fick mig att svettas och frysa omvartannat. Jag försökte sova, eftersom att jag var så oerhört trött, men så fort jag var på gränsen till att somna piggnade jag till av en värk. Bebis förstår sedan inte att h*n ska vara stilla när sammandragningarna kommer men samtidigt som hela magen drar ihop sig och blir stenhård så försöker den lille att sparka sig ut. Det är som att den ligger därinne i sitt hav av vatten och har det bra och när magen drar ihop sig blir den irriterad på att det blir så trångt så då stretar den emot -men lilla hjärtat det går inte till så!

Nåväl, jag var upp på toaletten femtioelva gånger, gick och la mig igen, tog en alvedon, gick och la mig igen, gick upp och drack vatten femtioelva gånger, gick och la mig igen, ringde mamma på jobbet vid ett-tiden på natten i brist på annat att göra, gick och la mig igen, tog ett varmt bad, gick och la mig igen, ringde BB, gick och la mig igen, ringde mamma igen vid halv tre på natten, gick och la mig igen, och...somnade så småningom efter det *pust*. Jag trodde nästan att vi skulle få åka in på BB inatt och efter att ha tvekat i cirkus två timmar ringde jag upp på förlossningen och hon konstaterade att det är vanligt att livmodern gör så här i slutet av grav. Den tror att det är dags för att föda och livmodern jobbar på för fullt med vanliga förlossningsvärkar ett bra tag för att sedan avta och avstanna helt. Hon frågade om jag klockat värkarna och nej...ska man det? Jag gjorde det "bara för att" och precis 4 min emellan kom de. Ganska fantastiskt hur punktlig en livmoder kan vara haha! När jag vaknade imorse var allt precis som vanligt så nu kan jag fortsätta min städning här hemma innan det är dags på riktigt )!!


"Du kan få falska värkar och de kan vara lika smärtsamma och starka som riktiga värkar. Till skillnad från riktiga värkar så är de inte regelbundna och de försvinner när du är aktiv."
 
(Hämtat ifrån: www.barntotal.se)


RSS 2.0