Livet leker!

Solen skiner, vi pluggisar har tagit påsklov, Fredde kommer hem i morgon (en dag tidigare), vi har skaffat LAMPOR till VARDAGSRUMMET, jag tror fortfarande att jag är gravid (har varit skengravid i över ett år nu), fotboll är livet och Mollie förgyller mina dagar med nya ord, nya utbrott och nya talanger - livet är helt underbart!

Som grädden på moset ska jag snart hämta hem min skatt och vi ska vandra ut i skogen och plocka lite påskris (för övrigt tog det mig ca 22 år att förstå att det INTE heter påskGRIS)! Nåväl, middag och hockey hos mamma och sedan ska jag inta liggläge i soffan - (det jag är bäst på dvs)


                                                                        "Hon fick faktiskt bara en mugg cola"

Ha en härlig dag!

Lättlurad!

Jag är gräsänka för tredje veckan i rad och ensamheten börjar sätta sina spår. Förutom att jag mutar grannen Nina med mat för att hon ska vilja vara med oss så har jag på både Tv och radio dagar i ända som sällskap och tar över Mollie i vår säng varenda kväll jag går och lägger mig. Förutom detta går jag lös på diverse nätshopping som tex tandblekning vilket jag tidigare varit helt emot. "Få vita tänder helt kostnadsfritt för bara 395:- + porto" och Frida går på reklamen varenda gång!

Sist en telefonförsäljare ringde fick jag klargöra för honom att jag inte längre får ta sådana beslut själv då jag både bytt elbolag, startat en prenumeration på hyrfilmer och blivit ruinerad på "herr kvadrat" för att någon telefonförsäljare konstaterat att det är helt kostnadsfritt! Och som grädden på moset lyckades jag även köpa bantningspiller för 2500:-  - också helt kostnadsfritt!

Tack pappa!

Vi barn med respektive fick i julklapp en helgvistelse på Piteåhavsbad av pappa. Bad, barnshow, vuxenshow, lek på Nimbus lekland, minigolfande, bowling, hotellfrukost, bus och mys med barnen är sammanfattningen för denna härliga helg!

                 


Underbart är kort...

Om det inte vore för att min kamera "theoneandonly" alltid viker ner sig när man behöver den som mest hade jag delat med mig av underbara bilder från helgen i fjällen men tyvärr...
Ni får min berättande version istället..

Försök att föreställa er solens varma strålar på höga fjälltoppar med en klarblå himmel och enbart ett par minusgrader i luften. Kilometerlånga liftköer och någon norrbagge som pratar om vädret i takt med 08:an som står och förundrar någons rosa kroppsstrumpa. Träningsvärken efter alla dess muskler jag upptäckt är ett faktum likaså myskvällarna i stugan med vinglaset i ena handen och Fredrik i den andra. After Ski och AIK-tittande, varm oboy med mintu och vispgrädde, kortspelande i stugan och underställ dygnet runt kan sammanfatta denna helg som varit helt OUTSTANDING!



Skraj!

Fredde kommer hem idag efter en arbetsvecka i Umeå vilket ska bli såå skönt! Inte för att det är mycket med både ett hushåll, skolarbete, Molliebusande, barnvaktsordnande eller snöskottande utan..för att jag är såå förbaskat mörkrädd!!

Måndag kväll:

Jag låg i soffan och såg TV men hasade mig tillslut isäng vid 22-tiden. Jag hade förberett sovrummet innan genom att öppna dörren och tända lampan i taket så att jag skulle ha fri sikt och framfart när jag skulle skutta i sängen.
Efter kvällstoaletten smyger jag in i sovrummet, släcker lampan och tar fart och skuttar ner i sängen. Jag  skyndar mig ner under täcket och kikar mig om i rummet - ingen där! Jag ligger länge och försöker se om det står någon bakom dörren vilket jag naturligtvis borde ha kollat innan (amatör) men....sedan blickar jag ut genom fönstret och fäster blicken på någonting som ser ut att vara någon slags varelse som sitter i trädet utanför. Jag tittar bort för att sedan dra blicken till trädet igen och då...varelsen sitter och stirrar rakt på mig! Jag är för rädd för att stiga ur sängen och rulla ned rullgardinen (ni vet monsterhanden som tar tag i foten när man sätter ned den på golvet) och jag kan inte blunda ifall den där varelsen kommer på att den ska krossa rutan och anfalla mig! istället hasar jag mig sakta över till andra sidan sängen och tar ett skutt ut på golvet och ut ur rummet (pust, han fick mig inte denna gång iaf). Jag går in och hämtar försiktigt Mollie som jag lägger på sidan närmast dörren. 
 - sådär, nu kan jag fokusera på varelsen utanför fönstret medan Mollie håller undan spöket bakom dörren (ingen ger sig väl på ett barn). 
Jag lyckades till sist somna och när jag vaknade på morgonen och tittade ut genom fönstret så var varelsen borta...endast en gren med en stor snöklump lämnade den kvar efter sig! 

Söndag

*Försöka roa en sjuk Mollie
*Myspys hos PappaAnnlou med diverse snöbollskrig, fika och bus
*Försöka roa en sjuk Mollie
*Middagsbesök av PappaAnnlou
* Försöka roa en sjuk Mollie

Ungefär Så här Road var Mollie.....
..och det där med handen i byxan tar jag INTE på mig ansvaret för!



 


Lördag

Det som skulle ha blivit en helg i Piteå med hela syskonskaran slutade i halva syskonskaran liggandes i magsjuka...så... eftersom vi hade lovat vår dotter att hon skulle få bada så gick vi in på plan B och piteå-havsbad-light-varianten istället dvs Eddahallen!

Läs rubriker:

"Ung mamma utbränd på badhus" & "Mamma jagade dottern på badhus - var nära en kollaps"

Ungefär så kändes det iaf när en mysig och lugn dag i "gula poolen" istället slutade i en jakt på vår dotter som inte alls var så intresserad av att bada - desto roligare var  det att försöka hoppa ner på golvet (från poolen), Springa ifrån mamma och pappa på det halkiga golvet, klättra i rutchkanan, försöka kliva rätt ut i stora basängen, stänga in sig på toaletten i omklädningsrummet, kasta ner shampoflaskan i sopkorgen, gömma blöjan i ett av de hundra skåpen och till sist tvinga städerskan i arbete då en glas krossades i golvet!

Bad nästa vecka igen? NJa....!

Fredag

Johanna, bea, Thea och Moa kom på besök och fika, tjatter (rättare sagt skvaller), mys och gulligull med småbrudarna var huvudingredienserna denna fredag!

Vad sa vi Johanna, Fredag, kl 14 på Dungatan!?


 


Torsdag

Klockan 05.20:

Jag vaknar till av att Fredde som både dels har snott min kudde även ligger och stryker på den i takt till viskningarna:
"Såja Mollie, shhh, det är bra nu gumman, shhhh,"

Papphammar! Jag skakar på huvudet och går upp och hämtar en gråtande Mollie som varken legat i vår säng eller hade förvandlats till en kudde!




Dammråttor finnes!

Motivationen att göra någonting annat än i princip mysa med familjen, plugga och sparka boll finns inte vilket speglar av sig här hemma då jag för första gången på flera år har sett dammråttor här hemma och inte på en utan TVÅ stycken små rackare som låg och tryckte i ett hörn! jag fick inte ens panik! (Att jag sedan någon timme senare både dammsög och skurade golven kanske ni kan lista ut men det går framåt iaf!

Jag
till Fredde vid middagsbordet: "Jag hittade två dammråttor här hemma!"

Fredde kollar förvånande på mig:  - Här? Vars då?

Jag, lite stolt i rösten: I Datarummet, och två stycken!

Fredde: Bra gumman, vad duktig du har varit - visst känns det skönt?!

Jag: Nja, men jag fick inte panik iaf!

Någon anna som måste bli bättre på att INTE städa där hemma?

Till alla er som håller med ;)!!

Firmafest på Freddes jobb för två år sedan:

Någon: - Vet du vem du är lik?
Jag: "Nej, vem då?"
Någon: - Carolin af ugglas!
Jag: Jaha tack! (tänker på någon fotomodell som jag fått för mig hette så!)
Alla runt bordet: Jo men det stämmer ju ni är ju jättelika!

Jag åker hem och googlar på personen och NEJ inte var det någon fotomodell inte!!
Vad tycker ni? Lika som bär??



RSS 2.0