Nitlott!!

Att vi aldrig lär oss...

Regel nr 1. Att vaxa benen GÖR ont!
Regel nr 2. Be gärna någon med iaf 80% syn att hjälpa dig för bästa resultat!
Regel nr 3. I risk för skiljsmässa be INTE din livskamrat om hjälp!
Regel nr 4. Det nya vaxet ifrån "Veet" är värdelöst och kladdar mer än det hjälper!

Jag hade tänkt revoltera mot den skog som prydde mina ben och detta med hjälp av vaxning. Fredde var otroligt pigg på idèn och skyndade sig ner med en förpackning i varukorgen (Tack, är det såå illa?). Iaf...det som skulle resultera i ett par silkeslena ben slutade istället med ett par kliande prickiga buskagefläckiga ben och skiljsmässan låg nära till hands då Fredde påpekade att han knappt såg vart han skulle "ta" !
(detta trots att mina ben såg ut som en ryamatta!)



Beatch 2006-kropp!

Idag byter vi ut en dag på stranden mot en dag på tuvagården med fika och bus i sällskap av Josse och Nova. Det där fikat borde jag väl kanske tänka lite på då jag fortfarande jobbar på min "beach 2006-kropp" ! Det går alltså sakta (riktigt sakta) framåt så 2020 kanske jag har den kroppen! Eller...så fortsätter jag att njuta av livets goda ting och håller fast vid tanken att:

"äh, jag är ju ung och jag har ju faktiskt fått barn, jag kan tänka på sånt sen!"



BTW...

Glömde jag nämna att vi hade lagfest i helgen? Glömde jag säga att jag icket har någon axelbandslös BH? Glömde jag säga att jag piffade upp mig för en "come back" på krogen efter sisådör fyra år men åkte hem i samma veva jag betalat in mig? Glömde jag säga att bandage fungerar otroligt bra som komplement till en axelbandslös BH? (dvs om man kan tänka sig att gå ner några bröststorlekar för just det tillfället i samband med att man lindar in boobsen)



 

"är huvudet dumt får kroppen lida"

Så var helgen över och inte utan att vi hunnit med två svängar till husvagnen i "Danielsten" där dagarna präglats av SOL och BAD. Mollie fann sin plats i havet och hundarna torterades av Mollies glada skrii när hon fick syn på dem. Mitt försök till en snygg bränna resulterade i en kräftröd polkagris då ränderna efter bikinin skriker ONT och läxan "dubllirintebrunareutansolskyddskrämbarajäkligtbränd" har jag lärt mig in och utantill!!!

Fredde:

"Men gumman ska du inte smörja in dig på ryggen?" (tänker: du är ju illröd men jag vågar inte säga något)

Jag:

- Nej men jag bränner mig aldrig (tänker: jag får ju ingen färg om jag smörjer in mig!)

Fredde:

"Men har du inte ont på ryggen? (tänker: det ser ut att göra jävligt ont det där!)

Jag: Nej inte det minsta (tänker: han har ju rätt men det vill jag inte erkänna fasen så ont det gör!)

   
Tack mamma & Anders för en supermysig helg!


En dag i solens tecken!

Igår slängde vi in badkläderna och fikaväskan i bilen och brummade iväg mot vitbergsbadet där halva skellefteås invånare redan trängdes om en plats på gräskullarna. Att vi (jag, vera, malin och josse) sedan hade med oss våra små som gladeligen kröp runt och kissade ner filtarna, rev ut fikaväskorna och hällde ut allt vatten (också på filtarna) gjorde ju det hela mycket intressantare.
Det gick otroligt bra (ändå) och en halv flaska solkräm (till Mollie), en låda pommes (till mig) och massor med vatten begav vi oss senare hemåt igen, trötta och brunbrända!

  


Sunshine my only sunshine

Nu när fröken "ätafemtioelvagångerpernatt" inte längre äter femtioelva gånger per natt utan sover och extra läänge också får man ju nästan ångest när man stiger upp kl. 07.30, tittar ut genom köksfönstret och ser grannen som står och målar i sommarsolen! Självklart ville jag ju inte vara sämre utan drog på mig flitigkläderna och började i hets att skura upp utemöblerna för att sedan olja in dem också! (bara så att grannarna skulle se att vi faktiskt också pysslar på här hemma). Som sagt, det kalla kriget mellan oss grannar fortsätter och just nu håller jag på att klura lite på hur vi kan få till det FINAST på gården men...tid och pengar är det som behövs och det sinar av båda då jag jagar läderboll flera dagar i veckan och lever på mammapeng!



                         (det tar bara någon timme att ge Trollie mellis när hon biter fast i skeden varenda gång!)

Riktigt obehagligt!

Igår hade vi sällskap av grannen Frida hela dagen som hade med sig fika och vi tjattrade på med diverse grannar som promenerade förbi utanför vår gård. Som värsta skvallertanterna ni vet:

" har ni sett vilken snygg altan de har?"

- jamen de "lejer" ju bort allt jobb och gör ingenting själva!

"jo det är klart! skulle vi göra det hade ju vi också haft så fint men vi vill då göra saker och ting själva!"

- jo, vi slipar och målar vår altan och det är ju mycket jobbigare än att bygga en!

************************************************************************************************

Är det avundsjukan som talar? Nåväl, det "kalla kriget" mellan grannarna om vem som har snyggast altan, finast trädgård eller varför inte kortast grässtrån på gräsmattan kvarstår men det är faktiskt riktigt mysigt!!

Till mellis igår bjöd jag Mollie på nektarin och det var riktigt gottigott dvs tills jag själv tog en tugga och upptäckte att kärnan öppnat sig inuti och fram tittade en äckig liten sak. jag googlade på detta: "småkryp i nektarin" och hittade en bild på varelsen...


(Nej, jag ska aldrig mer äta nektarin och inte heller bjuda Mollie på det!)

Sommarblek

Sådär nu har jag fixat outlooken för idag då tightsen och linnet byter ut skoteroverallen och raggsockorna! I och med att sommarkläderna åker på träder även alla mina blåmärken, skrapsår, myggbett och blånaglar fram som ett bevis på att fotboll är en våldsam sport (eller att jag är otroligt klumpig som slår mig på allting!) Mina ben är heller inte i samma nyans som överdelen av kroppen utan BLEK har fått en helt ny innebörd och hoppet om en fortsatt solig sommar är det sista som sviker i kampen om att tona upp mina hy några nyanser!


  


Hoppas ni får en bra dag allihopa själv ska jag kila över till grannen och utbyta lite skvaller om vårt kvarter (desperate housewives-varning!)

Glad midsommar! (i efterskott)

Trots att fröken solsken tagit semester och farbror "kalltochblåsigt" behagade att göra oss sällskap denna midsommar hade vi riktigt mysigt med våra nära!  Vi introducerade dagen hos min syster med nubbe och sillunch (pepsimax & köttbullar) och till efterrätt hade vi med oss en härlig jordgubbstårta med SVENSKA jordgubbar vilka vi nästintill fick slåss om inne i affären. 





Senare på dagen tog vi bastuflotten ut till bastuholmen där dans kring stången med små grodor och annat höll igång stugborna (inklusive jag själv som gladeligen skuttade omkring och nöffade!) 

Efter en tur med flotten på havet bland öar och skär klev vi iland på Kågekajen och rattade vidare mot byske där Freddes "gamla" gäng hade tänt upp grillarna så efter god mat, skratt i mängder och elaka mygg som BTW lyckats infektera halva mig med röda prickar begav vi oss hem till sängen och "John Blund" som väntat på oss sedan klockan tio (vi brukar mötas den tiden i vanliga fall!)

   


****************************************************

Psst!

 << Mollie har suttit framför tvättmaskinen en bra stund nu på morgonen - någon sorts terapi?....


Fågelskrämma?

Träsktroll? Slashas? Jag vet inte vilket av beskrivningarna som stämmer in bäst på mig just nu kanske båda två men med regn och grått så långt ögat når och inte en tv-kanal att titta på ligger min motivation just nu nere under minusstrecket och tanken på att gå och försöka fixa till en "dagens outfit" motar! Jag kanske stannar i pyjamasen idag och hoppas på att ingen granne vill hälsa på idag (ingen annan heller för den delen - i rädsla för att skrämma vettet ur folk!) Nej, man kanske börjar extraknäcka som fågelskrämma istället, då är ju outfiten alltid smackad och klar!



BTW så hoppas jag inte skrämma ihjäl er med videoklippet här nedan, ni kan ju försöka sila bort min ljuva (skrålande) stämma och fokusera på trollet som sjunger så fort vi knappar igång radion, sätter på MTV eller sjunger någonting själva - en blivande operasångerska??



(Försökte peppa igång lillan med min skönsång men när kameran kommer fram blir allting annat ointressant - någon som känner igen detta syndrom?? :P )

"haringenlustattstädaperiod"

Nu har jag hamnat i en sån här "haringenlustattstädaperiod" och får då mycket tid över till annat som att ja....städa iallafall och busa lite mer med Trollan (om det går?) och .. pensla alla lister med sandelträ-olja (håller borta småkryp). Jag har ju hittat sajternas sajt Tv4.se där alla städtips från "Rent Hus" ligger ute. Därför har jag också skrubbat luckorna med citron och skurat ur ugnen med diskmedel. Måste tillägga att det också är väldigt MILJÖVÄNLIGT som de ofta tar upp i programmet.

 


För övrigt så kommer jag att byta ut de något (otroligt) oskarpa bilderna mot klara bilder då min kamera inte alls hade gått i pension utan bara tagit semester ett tag. (jag hade kommit åt "suddigabilderknappen" och sparar därför 2000 :- på en ny kamera) !

                                                        Från idag: Julle & Mollie leker


Tepet på tapeten

Eftersom att vi ville minimera risken för skilsmässa efter tidigare erfarenheter av tapetsering (tillsammans) så lämnade vi denna gång över projektet till min bror som kom hit i nödens namn och fick upp tapeten på väggen. Vi mutade med grillat och efterrätt och efter en mysig kväll var det dags att krypa till kojs och förbereda sig på en natt i stridens tecken. Vi ska lära av Mollie att äta på natten men vad tror ni hon gör - sover heela natten såklart!

  
Tapet på tapeten
 

  
 Hilda hade med sig en supersöt keps som hon sytt till Mollie - "harrysson-keps" från rättvisans barn


Flitens lampa

Idag har flitens lampa lyst då vi (jag&trollan) var hemma och BARA hemma vilket kanske är 4:e gången under lillans nio månader (ganska weird egentligen?) men..."vi" har städat och skurat alla golv, rensat bort "jagvetintevartjagskaläggadessa-saker") i tvättstugan, renbäddat, skurat toan och busat för några månader framöver tror jag! Sedan har vi stökat på här hemma litegrann och när fotbollen började beordrade jag Fredde att säcka ner sig framför TV:n medan jag skulle sy gardinerna (jo tjena!) Jag hann inte svära över gardintyget länge fören jag också låg i sängen bredvid mina troll och sen hjälptes vi åt med projektet som faktiskt blev riktigt bra! (att Fredde sedan är betydligt mer estetisk än vad jag är ville jag inte erkänna men det är sant!) Nog fick jag symaskinskörkort allt men skulle "mister symaskinspolisen" ha sett mig ikväll hade jag nog fått det indraget!!

 
Pappas flicka? Viktigt var att hon skulle ha Sverigedressen till fotbollen ikväll.


Fem mammor - fem barn

Fem mammor - fem barn - fika i drivor och prat i kvadrat kan sammafatta dagen i stort som blev allt annat än lugn och stillsam då barnen i fråga befinner sig i åldrarna 9-17 månader och myror i brallan bara är förnamnet! Vi hade riktigt mysigt iaf bland blöjmärkesduskussion och barnbajsbabbel ;)

 

Jag tvingade med min andra hälft på stàn i afton för lite råd och rön vad gäller tyger och inredningsprylar eftersom att jag efter sisåhär ett halvår i huset tänkte få upp lite saker på fönster och väggar. Då Fredde kommer från Mars och har helt andra åsikter än jag om vad som är snyggt och inte fick vi kompromissa litegrann och i slutändan köpte vi detta tyg som "bara" var 150:- dyrare än vad jag räknat med!




Så här lät det idag när vi stod och dividerade om vilket tyg vi skulle köpa:

Jag: Men det här tyget då Fredde? (Mörkbrunt med turkosa & limegröna blad)

Fredde: Men är inte det där lite för klatchigt för att vara oss?

Jag: Men vi ska ju BLI lite klatchiga!

Fredde: Njaaa...jag vet inte!

(Efter nästan 1 timme inne på Olssons tyger hade vi bestämt oss och detta efter att jag sprungit ifrån kassan två ggr för att byta tyg) - Velpannor är vi allihopa!

**************************************************************

Psst! Vi hittade den här väggdekalen på nätet igår och skulle precis beställa den då vi såg priset och insåg att vi inte alls har den där miljonen vi skulle vilja ha men visst är den snygg??




Snart slut

Jahapp...då var helgen NÄSTAN över och fort tog den slut! I Fredags hade vi fest för Vickan som tog examen och efter det bar det av till Josse, jens och Nova för middag och mys! Igår hade jag match innan vi rullade iväg till stàn där vi käkade middag med Fredriks syster, Jonas och lilla Alva och idag ska jag på Mary Kay - sommaröppet och sedan ska vi avsluta denna helg hos Malin, Claes och Julius där vi bjuds på kronärtskocka (jag tror det hette så?) för första gången -  spännande=P

För övrigt så kanske det kommer att sina lite i bloggen ett tag som ni redan upptäckt för nu måste vi få klart här hemma bland träningar och pyssel på gården dvs!


                                                                                  Gott med mat?!?


Puss&kram!

Med brudarna igår!

Igår tillbringade vi dagen i kära vänners sällskap då "the gang" möttes upp hos Lollo där gòfika och skvaller, bebisprat och gamla minnen kan sammanfatta dagen i stort. Vi har hållit ihop sedan barnsben och med tiden har vi utökat vår skara då Mollie, Felicia och nytillskottet Melvin förgyller våra träffar med bus och stoj!

  

                                               (Brudarna OCH vår enda lillprins Melvin 3 veckor)

Nej, nu kan jag inte sitta här längre då tvätten snart hoppar in i maskinen själv (skulle iofs vara skönt), diskmaskinen blinkar att den är klar (och vill tömmas) och golvet numera liknar ett schiffergolv tack vare alla fina fläckar som pryder det!


  << Visst är det kul med gröt!
(särskilt när den hamnar överallt förutom i munnen!)


Sällskapsresan

Idag har vi njutit av naturen i gamla falmarks sköna trakter innan vi senare på dagen tog fram karta och kompass och begav oss hemåt igen (inte riktigt men lite svårt för ytterområdena har jag faktiskt!). Molle fick lite mellis på altanen när vi kom hem och jag ropade över grannen i brist på sällskap (jag menar inte såå!!) Men jag kände mig verkligen som en "desperate housewife" där jag satt på altanen och ropade över Frida som grannen heter. Vi satt ute i solen och skvallrade om grannskapet innan Freddorna kom hem från sina jobb. (Fridas kille heter också Fredde och är elektriker precis som min Fredde, de bor mitt emot och Frida är också persa precis som jag) - komiskt! (de ska BTW också ha barn;)

Nåväl...Vi käkade middag ute i aftonsolen innan Malin och Julle behagade att titta förbi i uppdrag att hjälpa oss bli av med morsdagstårtan jag fick igår. Sedan dess har vi målat och städat och nu är det Natti!!
*pust* - fick jag med allt?!

Se så sött de leker Mollie och Julius ... (eller ;)?


Nu är det sommar!

Hej bloggen (alt. bloggläsarna) ! Trots att jag jobbade Fre/Lör och befann mig i Umeå på match halva Söndagen så fick vi lite tid att umgås här hemma ändå. I Lördags var vi duktiga på gården och Mollie njöt av en skön stund på gräsmattan (tills vi upptäckte att hon satt och sög på trägårdsspaden full med jord - då åkte filten och HENNES leksaker fram ;)

  
                                                                           "Nu är det sommar nu är det sol"
 

I Söndags var det Mors-dag och eftersom att jag numera är en mor (vilket jag inte har insett än) så får jag liksom alla andra mammor äran att bli firad. Fredde hade gått upp tidigt på morgonen för att baka en tårta som han sedan överraskade mig på sängen med och med vit choklad på som han vet att jag äslkar - lovely!

    
                                                              Självklart fick trollan smaka tårta också


Nu ska jag försöka hitta mig en outfit för dagen och sedan bär det iväg till Gamla Falmark för en träff med nya mammor!


Ha en bra dag!

RSS 2.0