Snabbis bara...

Kikar bara in för att meddela att jag INTE har glömt hur man sätter in bilder på bloggen, tiden har liksom inte räckt till men idag/kväll ska jag nog få in några stycken (hur gjorde man nu igen=P?).
Idag är en sån dag då jag bara går runt och ler åt allting, lillan är nog den största bidragande faktorn då hon varit på bra humör och knappt gråtit alls! Kan inte komma ihåg att jag "klagade" på hennes humör så sent som igår ;)

Nej nu ska vi ut och skrapa is på bilrutorna och sedan brumma till Kåge och syster yster som jag hoppas har satt på kaffet ;)

puss!


Återhämtning!

Idag stannade Fredde hemma ifrån jobbet då jag mera bara går runt som en zombie här hemma. (Han hade kvar en semesterdag att ta ut). Vi har nämnligen en liten tjejja med ett otroligt temprament! Många skulle nog kalla det för kolik men hon har inte ont i magen utan gråter bara för att gråta...typ ! Och jo...ni som haft mindre "nöjda" barn vet att man blir lite "kocko" av detta så lite avlastning iband är mer än behövligt!

Fredde min ängel till sambo tog ut lillan i vagnen på en två-timmars tur kl.06.00 imorse så att jag fick sova! Så nu är jag go och glad igen och solen har tittat fram ute så när lillan har ätit blir det en låång promenad i det fina höstvädret ;)

puss och kram



Hon kallar sig mäklare!

Jag är så arg så jag vet inte vad jag gör just nu!

Vi håller som sagt på att sälja vår lägenhet och har anlitat en mäklare till det. Problemet är "bara" det att vår sk mäklare inte engagerar sig över huvudtaget!
Jag har en heel lista med saker som hon klantat sig med:

Det började redan då hon kom hem till oss för att gå igenom hur de arbetar och hur man går till väga när man säljer en lägenhet. Hon bad Fredde att de skulle gå in till köket och prata tills jag hade ammat klart. När jag väl var klar var de färdiga med samtalet och han fick ta de flesta besluten själv (jag bor väl också här?)

Sedan skulle vi höras angående annonsen och visningarna. Vi skulle få godkänna annonsen och komma överens om tider/dagar för visningar. Hon ringer mig en dag och konstaterar att hon satt ut annonsen och att vi kan gå in och se den på datorn. Där har hon också satt in tider för visningar som hon helt bestämt själv - vad gör man? När vi sedan kikar på annonsen är planritningen spegelvänd, hon har hittat på vissa saker för att få det att se bra ut, skrivit ut konstiga saker som att mikron skulle ingå i priset + att tvättmaskinen inte funkar vilket den gör!

Jag började bli lite nervös sådär några dagar innan visningen för vi hade ju inte fått någon somhelst information om hur och vad vi skulle göra. Efter många om och men fick jag tag i henne då jag började med att konfrontera henne angående annonsen och att det är FEL planritning, "det har jag inte tänkt på" fick jag till svars.

Nåväl, jag frågade hur vi ska göra med nyckeln och så när hon ska ta sig in, när hon kommer osv.
"jaha, jag hade inte tagit någon nyckel av er?, jag måste ha förväxlat er med någon annan" svarar hon. Sedan frågar jag vad jag ska ta bort inför visningen. "Nja, du behöver väl inte ta bort just någonting men ställ fram lite värmeljus bara". Okej men personliga prylar då, ska jag ta bort dem? "Jo det ska du ju göra!" Jahapp? Hur blir det efter visningen då? "Jo men jag hör av mig när det är fritt fram att komma hem, hur det har gått osv"
...................Ingen mäklare ringde så vi var ute långt efter att visningen slutat och lillan var INTE på humör!.
Fredde ringde upp henne idag angående visningen och att hon inte ringt. Hon hade skickat ett mess men till fel nr, (kan man inte ta sig tid att söka upp rätt nr?) Hon skulle iaf ringa efter dagens visning - Hon har inte hört av sig idag heller!

Imorgon ska vi gå in på byrån och ja...KLAGA!!!

Should I Stay or Should I go?!

Nu alla mammor är det bara att packa sina väskor och bege sig utomlands!

Jo...det var så tur att Fredde läste tidningen imorse för det var han som kom och berättade att : "Den som fått avslag ska lämna Sverige" så för er egen del tycker jag att ni ska ge er av NU! Jag är ju som liksom kvar i det stadiet efter si så här fem veckor efter lillans födelse så jag antar att jag ligger risigt till!

Nu ska jag krypa i säng och hoppas på en bra dag imorgon!


Natti Natt!


Utmaningen är antagen!

Jag har fått en utmaning av Johanna och....

Reglerna är följande:
  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
1. Jag har en enorm bacillskräck och torkar aldrig händerna på handdukar (inte ens hemma) och tar aldrig i offentliga dörrhandtag. Jag tittar dessutom ALLTID under pålägget på mackan i rädsla att det ska ligga ett hårstrå där *usch*!
2. Om Fredde skulle beskriva mig med ett ord skulle det vara "solstråle". (han glömde nog nämna mitt morgonhumör)
3. Jag har otroligt svårt för namn på låtar och kändisar trots att jag är galen i dockusåpor och skvallertidningar!
4. Jag har lite "oflyt" med djur då jag blivit biten av en häst i ryggen, hackad av en påfågel på axeln, påhoppad av en galen katt och drabbats av både mul & klövsjukan och sorkfeber.
5. Jag har ett grymt hett temprament och kan inte ta kritik, då vänder jag taggarna utåt!
6. Jag har ALLTID klankat ned på de som bara tjatar om sina barn hela tiden "booring" nu gör jag det själv =)
7. Jag nobbade Fredde första gången vi träffades för jag tyckte att "han var för lång"

Så nu vet ni det! Nu utmanar jag: Syster Yster, JohannaSanta, Josse, Emma, Louise, Sofia  ;)

Halloween igen =)

Nu börjar det närma sig Halloween igen men efter att ha överträffat mig själv två år i rad är jag lite splittrad inför det här med klädseln! Antingen tar jag mig i kragen och ordnar en fin dräkt men vad? Eller så går jag på partyt som den mjölkkossa jag är med pigmentfläckig hy och hängiga "mjölkspenor" MUUUU!!! kanske väljer det andra alternativet..ingen skulle då ta fel iaf ;)
Lillan behöver dock ingen klädsel för alla ser ju att hon är världens vackraste lilla prinsessa, mycket sötare än jag var på bilden nedan!

  
                               "Yabbadabbadooooo"   (det var en stenkul kväll ;)

Dagen "D"

Idag är den stora dagen "D" då vi har visning på lägenheten och har jag städmani i vanliga fall så vet ni inte hur det har varit de senaste dagarna då jag drömt mardrömmar angående visningen om hur folk som gått och dragit fingrarna ovanpå tavellisterna och sprungit ut igenom ytterdörren pga av denna smutsiga lägenhet HJÄLP! Nu vet jag innerst inne att folk inte granskar städning, eller? Fast det är klart de gör! Jag själv gör ju det när jag går på visningar, kan inte låta bli! Jag hoppas dock att folk tittar på helheten och inte psst!...bakom elementen tex=P. Nej någon måtta får det allt vara, vi har smått och då hinner man inte vara någon "super-cleaner-woman" That`s It!

Nu ska jag dock se över det tonvis med tvätt som skriker om att äntligen få bli rent efter sisådär 6 veckor. Lillans "kräkisar" och kläder toppar listan på tvättning så mina och freddes kläder ligger ALLTID på botten av tvättkorgen och det ska bli spännande att se vilka kläder jag har egentligen för det minns jag inte ens=p

Åter till arbetet...

PANIK!!!

HJÄLP! Jag har panik inför visningen imorgon då det MÅSTE vara kliniskt här hemma! När lillan ska ligga i famnen, bäras och tjollras med heela dagarna blir det då definitivt ingenting gjort här hemma så farmor ska ha sessan ett tag imorgon och jag ska STÄDA, STÄDA och åter STÄDA. Toaletten har aldrig varit så skinande ren förut för den har jag "jobbat" med hela kvällen och imorgon återstår "bara" resten av lägenheten men...det är då!

Lillan sover ÄNTLIGEN! Hon sover max 10 h /dygn vilket är otroligt lite för hennes ringa ålder?! Aja, hon ska väl någongång komma på att SOVA ÄR SKÖNT =P. Vi tog en promenix med Malin och Julius imorse och hamnade på Eddahallen där kusen spelade innebandy. Mollie var på ett nästan strålande humör och detta gör att jag kanske vågar mig ut i civilisationen någon fler gång ;)

Nej nu måste jag äta mig någon middag, Mollie har sovit i snart en timma och vaknar närsomhelst!

Tjing Tjing!!

Party party!

I fredags hade vi som sagt "party party" vi syskon med respektive och det var lika roligt som ALLTID! Mollie sov sig igenom större delen av kvällen men det gjorde oss ingenting alls för då kunde ju vi lira gitarr och spela trummor under tiden ;) (lillan har aldrig sovit så djupt som då)


<"Mamma klär upp mig inför festen och lägg märke till min söta hårklämma som jag fått idag ;)"

<"Bäst på fest" !! (och...ingen protest ;)


   
Hela bandet samlat ;) Så otroligt skoj men nog är det lite svårt att hålla reda på alla knappar ( tre stycken) =P

Mollie vaknade dock när vi anlände hem och var vaken heela natten + dagen efter (Lördag). Idag (Söndag) börjar man känna av sviterna av för lite sömn men vad gör man. 05.20 vaknade lillan så vi tog ut henne i vagnen en sväng runt Moröbacke. Jo, det var väldigt mörkt i alla hushåll! Väl hemma igen insåg vi att vi glömt att ställa tillbaka klockan så 04.20 gjorde lillan morgon och vi med =)!

 Vi somnade om en timma när vi kom hem igen ;)


Sängen har aldrig varit så efterlängtad!

Så otroligt skoj vi hade igår kväll och nej, jag blev inte ens hetsig trots att vi spelade både Buzz och TP!. Mollie som inte sovit en blund under dagen drog timmerstockar till tonerna ifrån "RockBand". Dock varade denna ljuva stund tills det var dags att åka hem och sedan somnade hon inte fören 04.30 imorse och vaknade..ja, 06.00. Idag har hon knappt sovit och nu vill hon ABSOLUT inte sova! Jag förstår inte hur man så liten orkar vara vaken + vara ledsen såå länge! Själva är vi oftast så trötta så trötta så vi sitter mest och fnittrar på kvällarna åt lillans "heta temprament" och det är ju bra att man kan vända det till något possitivt ;).

Nu ska jag gå och avlösa Fredde som kampas med en bestämd mycket ung dam som inte vill sova! Kommer med bilder ifrån gårkvällen sen!

Natti!!!



Kolik?

Huvva jag får rysningar bara jag tänker på ordet Kolik och jag envisas bromt med att sessan  "bara" har ett VÄLDIGT hett temprament och är väldigt lättretlig/svårtröstad. Detta säger jag ikväll när dagen har varit väldigt lugn och lillan mestadels har sovit = varit på strålande humör! Nej, jag kan inte tänka mig att det handlar om kolik för hon sover ju på nätterna och "kolikbarn" skriker väl på nätterna också? Aja, det spelar ju ingen roll för hur fallet än är så älskar vi vår lilla "trollie" överallt och hon är ju inte ledsen för skojs skull!

Men för att prata om någonting mycket roligare....
....imorgon ska vi ha syskonfest vilket alltid bringar många skratt och...ja.... Vi brukar hålla igång med sällskapsspel och singstar men denna gång har Vicky och Peter avancerat upp sig lite och står även för "Rock Band". Det är alltid så roligt för de flesta spelar sällskapsspel för att ha roligt men för mig är det ALLTID på liv och död vilket resulterar i att jag ALLTID hamnar i heta diskussioner angående regler! En kväll för oss kan se ut så här:

Peter sitter lugnt och sansat och försöker förklara reglerna för mig, Elin sitter och skrattar samtidigt som hon försöker få mig att lugna ner min enorma tävlingsinstink samtidigt som jag ger en dödande blick åt Fredde som betyder: "Håll tyst,säg ingenting!" Vickan och Hilda sitter bara tysta i rädsla för att råka fälla en olämplig kommentar medan Tim och Jonas ligger dubbelvikta på golvet av skratt. Detta är dagens sanning och jag ser med spänning fram emot morgondagen ;) !

Vilken häärlig dag!

....nu har vi just ätit middag och vi fick göra det tillsammans dessutom vilket inte hänt på ett tag kan jag lova ;) När åt vi sist en riktig middag hemma föressten? Aja, potatismos har aldrig smakat så bra!!. Jag överlevde bortlämnandet av lillan och i hela 2,5 h klarade jag att vara ifrån henne men nog är det jobbigt nog! Jag fick gjort det jag skulle iaf så nu skiner det här hemma *not* det blev renare iaf ;) Nåväl, ska mysa lite med lillan innan det är sängdags för henne och sedan vankas det HOCKEY och kladdkaka - vad mer kan man begära en trist och tråkig höstkväll?



Barnvakt och sanering på högsta nivå!

hej hopp! Imorse fick vi mess från lillans farmor som tyckte att vi kunde komma förbi en sväng idag på hennes lediga dag. Mollie, som jag tror hörde när jag pratade med Fredde igår om hennes temprament, var som bytt idag och på ett strålande humör! Vi knölade in oss i bilen och brummade till Kåge där även gammelmormor var på besök (freddes mormor). Lillan ska stanna där några timmar medan jag storstädar här hemma. Det känns så konstigt att lämna bort henne och så här efter 40 min håller jag på att sakna ihjäl mig efter henne men...det behöver ju städas inför visninarna också så då får farmor rå om lillan under tiden och eftersom att Mollie får flaska nu och inte har blivit mammig och pappig än så passar det ju yppans att börja lära henne att vara med andra också.

Nä...här kan jag ju inte sitta och söla, bäst att sätta igång med saneringen! 
Hörs ikväll!! 

Bättre dag imorgon?=)

*Pust*.....Idag var ingen bra dag för min del. Jag fick en rejäl sovmorgon då lillan vaknade halv sex men som sen somnade om till kl. åtta! Dock har lillan gråtit /vrålskrikit sedan hon vaknade den tiden framtill fyra då vi satte oss i bilen för att hämta hem Fredde (då blev hon tyst, tills jag stannade bilen). Jag var så trött så trött och tårarna rann när jag körde mot stan och Freddes jobb. Jag har ingen aning om varför lillan är så ledsen och de senaste dagarna har det bara blivit värre. Jag hoppas verkligen att detta är övergående för det funkade när Fredde var hemma och vi kunde avlösa varandra men nu är jag bunden till lillan 9 timmar i streck på dagarna när hon gråter sig hes om jag lägger ner henne för att tex gå på toaletten och då överväger jag hellre att hålla mig! Att äta är inte ens att tänka på och jag har tur om någon ringer just när lillan har en paus för att samla nya skrikkrafter annars hör jag inte när jag pratar. Kvällarna är hon dock på ett strålande humör och då funkar det att lägga ner henne i sängen, likaså nätterna då hon ätit men dagarna är en kamp för lillan och det gör så ont i mammahjärtat när hon är totalt otröstlig!=(.

Nu ska jag gå och sova en stund innan lillan vill ha lite nattamat och jag hoppas på en bättre dag imorgon men oavsett så är det helt underbart att få vakna på morgonen och pussa om det vackraste jag någonsin skådat - vår lilla ängel ;)

Notis: En liten lustig sak som jag mitt i dagens kamp kom att tänka på:....

Mollie betyder: Morsk, bitter, "den trotsiga", haha ganska komiskt med tanke på hennes temprament!=P Hon kanske är en person som verkligen lever upp till sitt namn!

Sleep Tight!!

Tack föressten Vicky och Peter för en underbart trevlig kväll med god mat och "RockBand"!

Säljes!

Som jag redan nämnt håller vi på att försöka sälja iväg vår lägenhet som jag trivs så otroligt bra i (nu när vi nyss blivit klar med renoveringen) men som vi knappt ryms i längre med lillans alla tillbehörigheter. Jag tror att annonsen kommer att ligga ute imorgon eller dagen därpå så tipsa alla vänner och de ni känner om de vill köpa en lägenhet med otroligt billig hyra där allt ingår. (Bredband, telefon, Tv, uppvärmning, hushållsel...ja allt! Och vi betalar endast 3200:- i mån för vår tvåa.

      

    

Tack Viktor för de fina bilderna :)


Första arbetsdagen efter fem veckor hemma...

Idag började Fredde om att jobba efter ca fem veckor hemma med mig och lillan. Han ringde faktiskt bara hem EN gång vilket var riktigt otippat faktiskt. Att han sedan lånade en bil för att få komma hem på lunchen är ju en annan sak (hände aldrig innan lillan kom till!). Men....vi hämtade hem pappagubben från jobbet och åkte vidare på apoteket där vi plundrade hyllorna på mjölkfri ersättning. Efter att ha provat ALLT för lillan... suttit i timtal med henne vid tissen, slutat med mjölkprodukter, avbrutit amningen efter en viss tid (då hon enligt Bm ska ha fått i sig det hon behöver), ammat först och gett ersättning efter, bara gett ersättning, gett minifom, gett semp-droppar, köpt en pump och gett lillan min mat ur flaska UTAN RESULTAT så bestämde vi oss för att bepröva den mjölkfria ersättningen för att se om det är mjölken som irriterar lillan. Så ikväll fick sessan dyrmat som vi hoppas ska hjälpa mot magontet och gråtet. Att vi själva sedan får leva på bröd och vatten pga av  den dyra specialmaten gör mig ingenting så länge vår lilla prinsessa mår bra!


 << Vem tror ni fick all uppmärksamhet när pappa kom hem efter jobbet?

Efter att ha spenderat dagen inomhus idag och med en djävul sittande på min axel som heela aftonen påmint mig om den där "degen" som pryder min mage bestämde vi oss för att ta ut lillan en sväng i vagnen. Vi traskade in till stán en sväng för lite fönstershopping och för att hämta hem skivan med bilderna vi fått tagna på lägenheten. Fredde var aningen mör i benen efter att ha gått in till jobbet på morgonen också.



aftonens program: "Top Model". Jag vet inte vad det är med detta program men när detta sänds blir Mollie som frälst!

Saneringsdags!

God morgon?! Sitter här i rumssoffan och knaprar i min lite frukost. Det här med att äta regelbundet som man så troget lovade sin BM att göra håller inte då brist på tid och motivation lyser med sin frånvaro. Men... det blir bättre...=)
Idag ska vi på ännu ett till kalas då lillebror fyller sex år idag. En hel smörgåstårta blev kvar efter gårdagens kalas så den suktar vi efter!

Nu ska jag skicka ut min familj på promenad så att jag själv får sanera här hemma. (dammråttorna, som visserligen mer liknar dammkatter, jagar ikapp på golven så jag tror att det är dags!)


 

Congratz!!

Igår fyllde världens bästa pappa 50 år och detta firades idag med smörgåstårta och annat gott. 

Pappa är en sån person som alltid ställer upp till 100% oavsett vad det gäller. Behöver man skjuts någonstans är han alltid på plats med en bil och skulle det vara så att han tex druckoit ett glas vin till maten så skickar han efter en taxi. Behöver man låna tex en stege och han inte har en så köper han en. Har man problem med bilen så är han ALLTID den som tar sig tid att hjälpa trots att tiden inte alltid finns till. Ja, ni kanske förstår var jag vill komma och en sån person vill man ju ge någonting lite EXTRA när han fyller år.

Därför satte vi oss i bilen tidigt en lördagsmorgon min syster och jag och brummade ner till Ö-vik där vi köpte pappa en moped ifrån hela familjen. Haken är att detta är just en sån moped som pappa länge letat efter men aldrig hittat. Gissa om han sken upp när vi öppnade garageporten och han såg moppen ;)


 



Min farbror, hans fru och mina kusiner var också med på kalaset så vi var några stycken trots att det bara var vår familj + dem....de är åtta i familjen varav sju var med idag ;)


   


Efter kalaset hägrade hockeyn som vi fick låna brorsan och hans tjejs lägenhet för att se (gratis är gott) då behövde vi alltså inte köpa hem matchen med risk för dålig sändning och hackig bild. Mollie sov hockey men är därför klarvaken nu så jag ska avlösa Fredde och försöka roa henne en stund (bad mood!).


 << kommer lillan att bli lika hockeyintresserad som mamma? :)

Vart ska vi bo?

Nu måste jag, efter att ha fått många förfrågningar, erkänna att det här med boende är olöst i dagens läge. Vi kommer att sälja vår lägenhet och vi räknar bromt med att det kommer att ta ett tag att få den såld eftersom att det ser så osäkert ut på börsmarknaden. Jo, vi vill flytta till den röda lilla stugan i "Bonnstan" men om vi kommer att göra det vet vi ingenting om...än. I krisfall köper vi oss en relativ "billig" lägenhet någonstans - blir av med lånet på lägenheten och väntar tills vi hittar ett hus vi vill och har råd att köpa.

Så då vet ni det=)! Kom gärna med fler frågor då har jag ju någonting att skriva och berätta om;)

I övrigt sov lillan nästan hela natten och likaså vi ;) Så nu ska vi piggeliner svischa iväg till Kåge och Mollies farmor där vinterdäcken står och väntar på att få komma till användning.

Ha en superskön dag allihopa!!!


När man är liten och trött...


  
Jag får inte somna, jag får inte somna, jag ska inte somna! (sessan somnade tio min senare;)

  
Lilla fröken "gräddnos" sover middag och sover än!

Charmtroll!

Imorse vaknade vi FÖRE lillan så vi hann ligga och mysa ett tag innan det var dags för att göra morgon. Vi klädde på oss och hastade iväg till Josse och Nova för en runda på staden. "Dallas" var destinationen som lockade mest så efter att ha mättat våra magar gick vi "shoppingronden" men med julafton i sikte sparade jag på slantarna denna gång.

Vi kom hem till en nystädad lägenhet (vad vill han ha ;)? och efter att ha bottnat sessan med mat la vi oss i sängen och mös/sov en stund. När vi vaknade stod maten på bordet och som ni hör är jag inte alls missnöjd med mitt val av sambo som mer än gärna uppvaktar både mig och Mollie=)

Nu ska jag byta på lillan som sover i sin babysitter och sedan ska vi mysa film med Malin, Claes och Julius.

puss och kräk!

 
 Lika som bär (charmTROLL)


Bajsprat i kvadrat

Idag har vi haft främmen här hemma, min, före detta, lärare Katarina som jag inte träffat på år och dagar (för att överdriva litegrann) var här och det var superkul - snart igen ;)?
Sedan kom min syster Vicktoria förbi en sväng och Mollie blev helt såld i hennes armar, har vi en villig barnvakt där kanske ;)??

Skruttan sov i princip hela dagen idag *boring, boring, boring* !! Men...därför passade jag på att kila iväg på Barnens Hus och köpa mig en bröstpump så att lillan får i sig lite mer av mammas mat när hon är för lat för att äta den ur brösten (flaskan rules!).

Hockeyn ikväll rent ut sagt söög då AIK tjollrade och sändningen hackade..*suck* lillan ville heller inte sova trots att hon var meer än trött, tillslut fick hon komma upp och väl på skötbordet kom vi fram till vad problemet var... (det hamnade på skötbordet, golvet och  pappas kläder ;) BRUUM lät bara och vad jag skrattade! Fredde hade full shjåå med att få rent runt lillan och jag låg dubbelvikt på golvet av skratt. Tyvärr var det slut batteri i kameran annars hade jag gärna delat med mig av den bruna smörjan som klädde vårt badrum och...Mollies pappa!=P

Sessan sover och det är dags för mig att luta mig tillbaka i soffan framför ännu ett avsnitt av dockusåpornas dockusåpa "Tila Tequila" - ME LIKE!

 
Livet som småbarnsförälder - och jag älskar det!!!
(lägg märke till lillans konstverk på Freddes bröst)

"Amningshjärna"

Nu har jag fått konstaterat vad jag lider av och ordet stavas "Amningshjärna". Malin som jag nämner lite då och då skrattar ofta åt min totala sinnesförvirring och hon prickade verkligen rätt när hon ställde diagnosen på mig!

Att jag glömmer bort saker och ting är en faktor jag vant mig vid. Jag kommer inte ihåg överenskommelser från ena dagen till den andra och inte heller från stund till stund "FINE" det kan jag ta. Men vi var ute och promenixade häromdagen och jag kastade ett öga mot, vad jag trodde var, vårt köksfönster. Jag stannade till och funderade varför Fredde bytt gardiner för inte var dessa gardiner våra - och fula var de med! Vi gick en bit till innan jag kom på att vi faktiskt inte bodde i detta hus utan i huset ovanför! Vänta bara...det blir värre!

Idag satt vi på "Cafè Myntet" vi mammor i föräldragruppen och tjattrade när kassörskan kom fram till Vera och frågade vad hennes dotter hette.

"Tindra" svarar Vera lite stolt.

Jag tänker då:
"Jo, så fint namn, lika fint som vår lilla Felicia"...

 ...men jag kommer på mig ganska snabbt och börjar skratta.  

"Men Felicia heter hon ju inte?! HJÄLP ,VAD HETER VÅR DOTTER????"

 Det tog säkert 30 sekunder innan jag kom på att hon faktiskt heter Mollie och inte Felicia!!!
(ta det som en komplimang Lollo=)

Jag blir nästan lite orolig över mig själv och fortsätter det så här så vågar jag mig snart inte ut genom dörren i vetskap om att jag kanske inte hittar hem igen!!


Aja, ni kanske sitter och skrattar just nu eller kanske funderar på att lägga in mig på psyk och det förstår jag men det är allvarligt talat rent ut sagt: skitjobbigt!!

Nya tag

Hej du glade!....Nu har jag klagat av mig lite och vill bara uppmärksamma er om att jag INTE tänker strypa min dotter vilket jag nämnde i förra inlägget! Jag kom på att jag kanske borde klargöra det så att inte socialen står i dörren imorgon och ringer på för att någon läsare gjort en anmälan om barnmisshandel=)!

Hursomhelst så vet alla småbarnsföräldrar att vissa dagar är mer påfrestande än andra och jag tänker inte försköna något utan jag står för vad jag skriver och hoppas att andra kan pusta ut för att de känner samma sak ibland! Sedan vet ju alla att ska det jäklas så händer allt på en och samma dag oavsett om man har barn eller ej! Nu är jag iaf på gott humör igen efter att ha tyckt synd om mig själv en stund och frossat i kladdkaka. En sockerkick var allt som behövdes så nu leker livet igen och efter att ha fått finbesök av Lisa och Billy fick lillan somna i bilen då vi hälsade på "momme" och gammel-moster på jobbet. Fredde ligger nu i badet, sessan ligger klarvaken i sängen och filurar och själv sitter jag här och skriver av mig lite.

Jo föressten...positiva besked ifrån akuten och läkaren som konstaterade att allt såg bra ut "down there"=P. Jag blev så glad att allt var bra och att gynbesöket var över att jag helt glömde bort att fråga om magsmärtorna och vad dessa kan bero på eftersom att det inte rörde sig om ännu en inflammation vilket jag hade gissat på! Någon annan som haft liknande besvär efter grav???

Aja, nu ska jag möta John Blund och hoppas att han sparat lite sömnpulver åt mig för lillan verkar ha fått dubbel dos, hon vaknade inte ens när jag hostade till (hör inte till vanligheterna). Sleep Tight!!!!

Alla har vi våra dåliga dagar

Klockan närmar sig fyra och vi (jag & Mollie) har precis anlänt hemma efter att ha varit ute och ränt sedan kl tio i förmiddags. Vi traskade in till den "stora" staden och lillan fick sig tre par nya bodysar eftersom att hon växer så det knakar. Vi tog en fika och hastade vidare till bussen men pga att det redan fanns två barnvagnar på bussen så rymdes inte vi och en kvart senare skulle vi vara på Moröhöjden för träff med mammorna. jahapp, det var bara att börja traska hemåt och det gick undan ska ni veta! Jag fick så grymt ont i magen men det var bara att bita ihop och gå dels för att vi var sena + att båda de små grät som två stuckna. Väl på plats fick lillan ÄNTLIGEN komma till bröstet och där satt hon! Från ett till tre då det var dags att gå hem så inget fika för min del och nog trodde jag väl ändå att hon skulle vara någorlunda mätt efter att ha ammat i två timmar. Ooonej, tror ni jag ville strypa ungen då hon åt dubbel dos ersättning när vi kom hem. Aja, det är bara att gilla läget och inse att hon inte blir mätt på bara bröstet.




Jag ringde dessutom förlossningen nu när jag kom hem. Jag har haft ont i magen till och från (liknande värkar) och det har stuckit till i nedre delen av magen ibland. Meeen.....jag ville dra ut på det ifall det bara var eftervärkar. Idag insåg jag dock att det är nog inte som det ska och ikväll blirè in på akuten eftersom att det var fullbokat på gyn imorgon så läkaren på förlossningen ska undersöka mig fast nere på akuten istället där hon jobbar ikväll. Med 2/3 avslitna hinnor ifrån moderkakan tycker jag faktiskt att de kunde ha skrapat så man skulle ha sluppit detta elände med medeciner hit och dit för att få ut resterna, inflammation och antiobiotika mot det för att nu återigen få tillbaka skiten! Aja, nu ska jag iaf försöka få iordning någon middag här hemma för Fredde har full shjåå med att försöka lugna lillan som har sin skrikperiod mellan 16-19 varje afton.

Puss och kram och hopp om en bättre dag imorgon =)

Swimtime!

God morgon! Idag är det träff med mammorna men först ska vi gå en sväng till stàn och inhandla ett par badtrosor till lillan för på Söndag blir det blött på Örjansbadet. Malins bröder hyr simhallen varje Söndag så då tänkte vi passa på att ta med de små för lite mys i "gula poolen". Hon klarar då kriterierna för att få bada - över 4 kg och läkt navel, GREAT!

 
 Mollie har fastnat framför Tv:n till "Top Model" (Det ska börjas i tid)


Fullt ös medvetslös

Hallå i lingonskogen!!

Idag fick jag en rejäl sovmorgon (igen). Lillan sov bra inatt igen och efter att jag matat henne och Fredde gett flaskan så fick jag somna om igen när de gick ut på promenad. Vi måste tyvärr ge lillan ersättning nu efter varje amning eftersom att hon är för lat för att äta sig mätt ur brösten - vem har hon ärvt latheten ifrån=P??

********************

Jag och lillan tillbringade större delen av dagen hos Malin och Julius och de små roade sig själva på golvet ett bra tag (innan Mollie kom på att det är såå mycket mysigare i mammas famn). Lillan fick ligga på mage för första gången idag och inte henne emot, hon gjorde dock inget försök till att lyfta nacken men...det är väl där latheten kommer in gen=P.

 

När vi kom hem hade Fredde "lagt ribban" och städat + skurat toaletten. Därför kontrade jag med en dammsugning + skurning av alla golv och ja..det var skönt att få det bortgjort ! Vi mättade våra magar och begav oss till Kåge och familjen "fullt - ös - medvetslös" (syster m familj) men en snabb visit blev det för min första fotbollsträning efter grav kallade. Jag hade aldrig hört ordet "framfall" förut men efter att ha fått en liten genomgång i vad det är valde jag att ta det VÄLDIGT LUGNT och bara stå i mål. Att man ska hålla sig borta ifrån träning i minst åtta veckor har jag heller aldrig hört men nu väntar jag gärna för inte vill man väl att maginnehållet ska ploppa ut där nere!

                                                  Vem sa att man inte kunde göra allt man gjorde innan? ;)

Ett första leende

Hipp hurra! Mollie har sovit bra för andra natten i rad och det innebär också att mamma har sovit bra för andra natten i rad ;) Inte nog med det så har jag ju pappa Fredde hemma som alltid tar ut lillan i vagnen på morgonen. De var hemma vid tio igen då de väckte mig. Paniken infann sig ganska snabbt när vi kom på att vi skulle vara på BVC halv elva. Lillan växer så det knakar och går upp 300 g / veckan.

Vi kom hem, lillan fick mat och sedan bar det iväg på vår rutinuerliga dagspromenad med Malin och Julius. Vi traskade till Bergsbyn och på vägen hem våldgästade vi "Shell" för lite sött att knapra på den sista biten.
Fredde hade storstädat när jag kom hem för klockan fyra ringde det på dörren och där stod mäklaren som ska hjälpa oss att sälja iväg lägenheten.

Ikväll....var det hockey på TV men vad är bättre än att sitta och titta på lillan och vet ni vad?=P....Ikväll fick vi varsitt första leende av sessan och det gick INTE att ta miste på! Hon har blivit så mycket äldre på bara några dagar och det blir bara bättre ;)

Förlåt mamma för den slarviga uppdateringen på bilder av lillan men här är ditt "momme-troll" iaf (vääldigt trött efter en tripp i vagnen)


 

Godisdag ;)

Idag när Fredde och Mollie kommit hem ifrån deras rutinuerliga morgonpromenad gav jag lillan mat och sedan var det min tur att ta med lillan ut. Vi mötte upp Sandra och hennes mamma på stàn och dagen inleddes med lunch på Wayne`s. Vi gick en runda på jakt efter något fint att köpa men köpglädjen lös med sin frånvaro och likaså den där miljonen jag gärna skulle ha haft i fickan så vi vände klacken hemåt istället.

Vid halv fyra begav sig Fredde på hockey och därför köpte jag hem matchen och såg den i Mollies sällskap vilket är DET BÄSTA SÄLLSKAPET ;)
Just nu...väntar vi på finfrämmen, Johanna, Krister och Lucas är på intågande så jag hoppas att de är lika gottesugna som jag är för idag är det ju Lördag och DÅ FÅR MAN JU ÄTA GODIS ;)


Kan man bli FÖR stolt?

Jag som aldrig skulle bli en överstolt mamma (inte visa det iaf) förstår nu vad alla pratar om och jag blev faktiskt en överstolt mamma som gärna delar med mig av lillans bajskalas, kräkkaskader och sovstunder. Men....jag ska bespara er detta och istället spatsera med att lillan inte alls får för lite mat som jag trott. Tvärtom - senast hade hon gått upp 300 g på en vecka vårt lilla matvrak och dubbelhakorna - ja de frodas ;)



"Morgonstund har guld i mun"

Igår kväll var vi bortbjudna på middag hos Josse, Jens och lilla Nova. Vi frossade i tacos och en supergod glasstårta "made by" Josse herself ?=P......
Efter maten säckade vi ner oss i soffan framför tv:n och "Family Guy". Jag har varit väldigt skeptisk till denna serie men jag måste erkänna att jag vek mig av skratt och nog tror jag allt att sviterna av för lite sömn gjorde sitt! En pokerrunda hann vi också med och trots att jag hade väldiga shjåå med att hålla reda på när man skulle knacka i bordet (checka, tror jag det hette??), höja, "lägga mig", osv så tror jag faktiskt att jag vann innan vi la in heela potten för att få ett avslut på spelet. Nåväl, vare sig jag kan spela poker eller ej så hade jag riktigt riktigt trevligt så det gör vi om snart vännen!!

Lillan sov otroligt bra inatt och var därför på ett strålande humör imorse. Vi låg läänge och gullade med henne och det syns att det händer saker för var dag som går. Jag pussade lillan på magen, hon tittade på mig och jag fick ett leende tillbaka. Det är dock väldigt tidigt att le vid hennes ålder så det var säkert en gas som vanligt men...DET VAR ÄNDÅ ETT LEENDE ;)

   
                                                           "Jag pillar lite i mammas näsa så kanske hon vaknar till"

Åter en dag på stàn ;)

Idag var jag och Mollie på lunchdejt med min mamma, syster och mina småtroll hugo och Filip (systerbarn). Lillsessan Saga fick vara hemma med pappa. Vi smakade av den goda maten på COOP och sedan gick pojkarna lös nere på leksaksavdelningen. Mollie däremot kom plötsligt på att hon var hungrig så det blev ilfart hem för matning.

Jag ammade lillan och sedan var det bara att vända på klacken för då kom vi på att vi skulle in på stàn igen. Vi gick till en mäklarbyrå och beställde hem en tant som ska värdera vår lägenhet för här ska säljas! Vart vi ska ta vägen sedan är ju en annan femma=I.
Nåväl...Fredde och Mollie åkte hem och jag tog en "adjö-fika" på Wayne`s med tjejerna, Amanda åker till Paris imorgon för att stötta sin hockeyspelande pojkvän så då får vi väl lov att åka och hälsa på dem (typiskt att det skulle vara just Frankrike som är så tråkigt=P) Je parle un peu francais, c`est parfait!



Vårat lilla mirakel

Hur kan man älska någon så liten så himla mycket???

Mollie fyller heela 3 veckor idag och trots sin ringa ålder händer mycket på "växa-fronten".

 << Våra sängkläder i kontrastfärgerna svart-vit är något lillan kan ligga och titta på läänge. (ganska skönt när hon gör morgon vid 4-5 tiden, då får man ibland någon extra minut att ligga och dra sig innan hon kommer på sig att vara akut-hungrig ;)

I Måndags fick jag en första ögonkontakt med lillan och fångat på kort dessutom!

 << Jag är käär!

Min dag

Idag har vi spenderat dagen på stàn då vi promenixade till BVC och mätte/vägde lillan och sedan blev det en snabb fika för att sedan skaffa en pappa åt lillan (Vi skrev faderskapspappren). Sedan vi bestämt att ha en någorlunda separerad ekonomi så gick Fredde med på att gå på lite shoppingrunda också (konstigt?). Vi våldgästade CK efter ett par strumpbyxor till lillan och själv investerade jag i ett par supersnygga "baggyjeans" (som jag har letat) !.
 
*********************************

Ikväll hade jag och lillan "tjejkväll" då pappa Fredde roade sig på gymmet. Vi mös i soffan till "Bonde söker fru" och jo...jag grät! Gråter man till såna program egentligen? Jag vet inte längre när man "ska vara" emotionell och inte då jag flännar jämt och ständigt! Aja, jag skyller, liksom allt annat också, på hormonerna=)!

Med lillans nya matsedel har jag numera också tid för lite bloggläsning så det passade jag på att göra medan lillan sov "ruset" av sig ;)


                                       (nog är det tur att vi skapades med TVÅ händer för en är ju alltid upptagen;)


Bebisprat i kvadrat!

 Jo ni! nog känner man allt av sviterna av att vara småbarnsmamma nog när några timmars sömn per dygn blivit vardagslyx, håret ständigt luktar kräk och ena tissen 20 timmar av 24 hänger utanför tröjan. Inte nog med det...jag älskar detta liv! Sedan skäms jag lite över att jag för bara fyra veckor sedan suckade när jag läste föräldrabloggar innehållande fakta om deras barns viktuppgång, sovrutiner, kräkkaskader osv när det är det enda JAG tjatar om nuförtiden. Jag vet inte vad jag ska skriva om annars när allting kretsar kring lillan och hennes liv ;)

Sedan...vill jag bara därför berätta att vi löst "dilemmat" vad gäller lillans välbefinnande när lösningen stavas "MJÖLKERSÄTTNING". Förut ammade jag Mollie i timtal då jag fick ruska om henne för att hon somnade hela tiden, vaknade igen, grät och sög en stund, somnade igen, väcktes, grät och sög igen. Numera ammar jag henne tills hon somnar och sedan ger vi ersättning och VIPS: Sessan är mätt och belåten!


                                                                            Voila! En skvätt dunderersättning!!

Hm...får hon för lite mat?

Hallåj! Här sitter jag i lugn och ro vid datorn medan pappa Fredde ger lillan flaska. Amningen funkar perfekt men det är skönt att få lite avlastning när lillan äter stup i ett och då 1 timme åt gången och är sedan inte ens nöjd. Nu hinner jag ju med lite vardagslyx som att ja..äta och duscha tex ;)

För övrigt så gjorde vi Malin och Julius sällskap på en långpromenad idag och sedan tillbringades resten av dagen där hemma hos dem. Fredde hämtade upp oss vid tre-tiden så vi packade in oss i bilen och rattade mot Barnens Hus där vi shoppade loss i diverse nödvändiga barnartiklar som flaska, nagelsax osv...

Ikväll var det återträff med föräldragruppen och lillan sov sig igenom besöket ;) Vi stannade kvar ett bra tag efter att BM hade gått hem vilket ledde till att vi fick eskorteras ut för att hissarna stängts av för natten.

PSst! Lillan har just ätit klart efter en kvart och är helnöjd! Hon gråter inte ens utan ligger och halvsover...Whaat! Vi byter nog ut detta mål hädan efter så att lillan får gå och lägga sig mätt och belåten och kanske sova mer än två timmar innan hon vill ha mat igen som det har varit.


Nu ska jag krypa tätt intill mina älsklingar som myser här bredvid i soffan och sen är det GOD NATT för heela slanten ;)

Tusan vad tjatig jag är...

....Men jag glömde ju att visa lillan i hennes nya klänning som hon fått av Freddes kusin (tyvärr fick jag inte med resten av kroppen) - jag skyller på kameran=P

 << Från affären "Chicaboom"

Vi tar det en gång till....

Mammor häng på!

En utmaning till alla mammor! Alltid kul för oss att läsa!
( Listan hittade jag hos www.Minahjartan.blogg.se )


     


När fick du reda på att du var gravid?

10 Januari - 08
Blev det en chock?
Jag hade slutat med p-piller så vi visste ju att det kunde hända och om det hände skulle vi bli glada. Sedan att vi lyckades pricka rätt på första kom väl som en liten chock ;)

Hur gammal var du?

20

Hade du mycket halsbränna?

Tyvärr och inte hade jag väl trott att det skulle göra så ont!

Spydde du mycket?

Jo hela dagarna framtill v.11+7 (den kvällen fick jag behålla middagen)
Hade du mycket foglossning?
Jo det började tidigt men blev värre och värre och i slutet tog jag mig inte i och ur sängen själv.

Ditt sf mått som störst?

39 cm i vecka 39.

Har du fått bristningar?

Jo, på sidan av magen och lite runt naveln.
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Först en pojke men under nästan hela en flicka ;)

Vad hoppades du på?
Jag hoppades BÅDE på en tuff liten kille och en söt liten flicka. 
Gick du över tiden?

Nej, lillan kom 4 dagar före BF.

Födde du för tidigt?

Jo.

Hur var förlossningen?

Otroligt häftig och inte alls som jag trott att den skulle vara. Det tog bara 5 timmar och 20 min och jag gör om det imorgon om jag måste - en positiv upplevelse!
Blev du sydd?
Jo, BM sa att det var några enstaka stygn men i journalen stod det "ett flertal" och som det har känts så litar jag mer på journalen.

Dragen med sugklocka?

Nej.

Hur många var inne i förlossningsrummet?

2 Barnmorskor.

Hade du någon nära med dig?

Fredde såklart!=)

Vilket BB födde du på?

Skellefteå BB

Hur stor var bebisen?

3395 g och 51 cm lång. Huvudomfånget (36cm).

Vad fick den heta?

Mollie Marie Andersson

Var allting värt det?
Jodå tusen gånger om!

Sådär...nu har jag friskat upp ert minne lite angående min förlossning så då är det min tur att utmana syster yster:(www.pelantrollmamma.blogg.se)


Cuz you had a bad day

"Mollie trollie" sov inte många timmar inatt och dock inte idag heller - kanske två på sin höjd. Hon har fortfarande väldigt svårt att sova själv. Hon somnar som en stock men vaknar lika fort igen, inser att vi inte är där och blir ledsen. Vi stryker henne i pannan talar om att vi är där, hon somnar om men vaknar när vi gått. Det är så vi har tillbringat dagen idag men vid elva tog vi med henne på en biltur för i bilen brukar hon sova gott. Inte idag för så fort vi stannade av blev det ledsamt och med dagens bensinpris blev det ingen lång tur utan "bara" en tripp till Kåge och Farmor/Farbror =)

                                "Jag skelar lite när jag är nyvaken men jag brukar få in skärpan ganska snabbt ;)"


Trots att lillan kom in som en liten virvelvind i våra liv och stökade om rejält så är jag världens lyckligaste och jag skulle inte byta bort en enda bajsblöja, kräkhandduk eller vakennatt för ett annat liv - vad gjorde jag innan egentligen?!

Lyckotroll ;)

Efter att lillan haft en jobbig natt och likaså mamma tog Fredde på sig att gå en sväng med vagnen så att hon kanske skulle kunna sova lite i den. Hon sov...en stund innan det var dags att vakna och gråta heela vägen ifrån Solbacken. Jag tycker så synd om henne när magen smärtar men nu ligger hon och myser i vaggan och det ser såå skönt ut - någon som vill komma och vagga mig?? Vårat lilla lyckotroll har dessutom badat idag och DET är ingen "hit"!

  
"Lyckotrollunge"

Filmkväll hos syster yster

Igår kväll skickade jag ut min kära sambo på lite "rajraj" och sedan begav vi oss, jag och Mollie till syster yster där det frossades i godis och annat gott till klassiker-filmen "DET". Jag förstår inte att jag beger mig ut i bilen sent en lördagskväll efter en sån film men,,,vi kom oss hem iaf. Dock blev jag halvt ihjälskrämd när någon idiot står uppe på en viadukt och kastar ner en FULL ölburk på bilhuven. Det blev ingen liten smäll och inget litet märke på huven heller! Jag var så arg så arg att jag hade tänkt stanna bilen och springa ut efter de idioterna men jag kan ju inte lämna mitt lilla hjärta i bilen och tur var väl det för annars vet jag inte vad jag hade gjort!

Men som sagt....hos min syster var även Carro, Marcus och lilla Viggo på besök. Viggo och Saga är i samma ålder men de har inte riktigt kommit på hur man kommer överens med varandra då luggas och att ta av varandra sina leksaker är betydligt roligare!=) Lillan sov sig dock igenom större delen av kvällen men det märks att hon är betydligt mer vaken nu och har idag varit det heeela morgonen (tyvärr gråtandes) men jag tror att det var chokladen igår så då provar vi utan choklad i kväll och ser om gumman får det bättre i magen!

                                  "Hej jag heter Mollie och är på besök hos moster och kusiner men...sova är skönt!"

Babyboom!

Inatt sov lillan heela natten i egen säng (när hon inte åt alltså vilket hon gjorde fyra ggr inatt=P). Därför har hon för första gången sedan hon föddes varit vaken på dagen istället och då i flera timmar (nöjd dessutom).
Vi hälsade på Malin och Julius och "Julle" den lilla sötnosen har nog tagit efter lillan för idag var det han som dejtade "John Blund".

 
 Mr Trötter  VS  fröken Piggelin ;)


Fredde fick agera tvåbarnspappa en stund medan jag och Malin fixade fika - visst "klär" han i att vara tvåbarnspappa? Eller kanske tre ;P??


 Lik mor men så himla SÖT ändå!

 Min min och bara MIN!! (lite Freddes också)

Back to scratch

Nu har det gått 16 dagar sedan sedan lillan låg i min mage som var ENORMOUS! Jag gick som sagt upp 14 kilo och efter 1 vecka var alla kilon puts veck. Därför har jag slagit hål på "myten" om att en graviditet väger mellan 8-12 kilo som de vikthysteriska barnmorskorna idag vill antyda. Min vägde 14 kilo och lillan var inte ens stor!


 
              Vecka 40       &       16 dagar efter BF


Nya insikter och finfrämmen =P

Hej och Tusen tack! - Tack för att jag fått höra precis de ord jag behöver för att inte längre känna mig som världens sämsta mamma utan nu blir det andra bullar och vi känner ju som sagt vår dotter bäst =)!!! 

Från det ena...Idag har jag och Mollie spenderat dagen hos Malin och Julius och en hel del tjatter, amning och bebisprat hann vi med under dessa timmar. Min andra hälft stannade gärna hemma och städade men klockan fyra var han övervänt och ringde hem oss - han kunde inte hålla sig borta ifrån Mollie ;) Vi åkte hem, gjorde lite mat och inväntade Johanna, Krister och mister charmtroll (Lucas), som vi bjudit över på hockey och förlossningsmovie ;)


Nu..sitter vi, jag och Fredde och tar igen oss i soffan framför en ny konkurent till "Våra bästa år" alltså "Tila Tequila". Lillan sover efter att mamma stått med huvudet nere i spjälsängen en kvart och vyschat och DET FUNKADE! Hon sover så sött men jag vill bara att hon ska vakna snart igen så jag får se hennes söta ögon - jag är världens lyckligaste och jag minns inte så här efter ynka två veckor hur det var att INTE vara mamma och INTE få ha Mollie!


Nu ska vi sussa en stund innan lillan vaknar för att äta ;)

Nattinatt!


Vad är rätt och fel?!?

Hej hej!

Läste att någon (som inte vill uppge sitt namn) tycker att vi är så otrooligt hemska föräldrar som låter vår dotter ligga i sängen och skrika istället för i vår famn där hon är lugn. Notera dock att hon måste ligga där heela dygnet för att ens kunna blunda och få ro.

När jag läste denna kommentar tänkte jag på en person som kanske aldrig haft egna barn eller en mamma som gjort det väldigt lätt för sig och burit runt sina barn på armen så fort de ens knystat eller....en mamma som helt enkelt har haft väldigt "snälla" och änglalika barn som aldrig ens har behövt hamna i denna situation. Därför tycker jag att det är ytterst opassande att fälla en sån kommentar till en mamma som har det nog kämpigt som det är och som i dagsläget försöker hitta bra lösningar för att alla ska få må bra!
 
Ni som har varit eller är i samma situation som oss vet att det är otroligt krävande att bära runt på ett barn heela dagarna. Det är dessutom inte ens bra för små barn att bli burna på hela tiden för deras ryggar behöver vila.  Vi far illa och det smittar av sig på henne och visst - jag sätter henne till bröstet och hon blir lugn och kan sova (det kan ju dock inte jag då så humöret tryter och likaså orken) eller... jag lägger ner henne och hon skriker ett tag - somnar och mamma kan sova vilket resulterar i en underbar dag med iaf några timmars sömn och ork att ens kunna vara en mamma dagen efter. 

 Visst är det hjärtskärande att höra henne skrika men det var det bästa vi har gjort och inatt somnade hon om i spjälsängen efter varje amning. Det var som att hon förstod att det faktiskt går bra att sova själv. Att ha henne i vår säng då risken att rulla över henne cirkulerar i ens huvud varje natt är ohållbart och jag sover inte alls bra då (mellan gångerna jag ska amma alltså)!

Sedan vill jag bara säga tack för att det faktiskt finns personer som förstår och kan hålla med!!! Det är otroligt kul att höra kommentarer om detta så fler kommentarer vill jag ha! Gör vi rätt - eller gör vi fel??

Vi vann striden....ikväll

Vi har det som sagt "lite" kämpigt med lillan som har ett otrooligt närhetsbehov och varje kväll blir därför till en kamp mot lillan att kunna lägga ifrån oss henne. Ikväll lade vi henne i spjälsängen, drog igen dörren litegrann och lillan fick skrika sig till sömns. Hon låg länge och kämpade för att vi skulle ta upp henne men tillslut vann vi kampen och hon slocknade av utmattning.

Jag var tvungen att ta ett kort på sötnosen som till sist fick ro att sova ;)


 psst! Hon visste inte att om hon skrikit i bara några minuter till så skulle hon få åka vagn=P

Förlossningsberättelse

Tisdag 16/9

05.10: Det sipprar fostervatten

06.00: "poff" - där gick vattenbadet

09.00: Vi åker in på BB, jag blir undersökt, de kopplar på CTG och vi får en ny tid dagen efter för kontroll ifall värkarna inte startat då heller.

 



- Jahapp, tänkte jag. Här har man gått i nio månader och längtat efter lillhjärtat - vattnet går, man åker in på BB och ingenting händer?! Envis som jag är tänkte jag att jag skulle hjälpa naturen lite på traven och gå igång värkarbetet. Vi lämnade börsarna i bilen jag och Fredde (det blir alltid billigast så) och traskade runt på Solbacken - affär efter affär i hopp om att sätta igång värkarna. Efter några futtiga värkar blev jag less, åkte hem och la mig på soffan framför TV:n. Värkarna återkom och i samma veva som jag trodde att det startat avtog värkarbetet. I den stunden gav jag upp och ringde över Malin på lite fika i tron om att jag alltid skulle förbli gravid. Vid 20.00 kom värkarna och då direkt med 3-4 min mellanrum. Malin satte på lite kaffe åt oss och vi tjattrade på, jag andades ut en värk, vi babblade vidare, jag andades ut en värk, vi pratade vidare, jag andades ut en värk osv... men när hon sedan hade begett sig hemåt vid nio på kvällen ringde jag förlossningen och BM uppmanade mig att stanna hemma "så länge jag orkade" - WHAAAT!? Man vill väl inte vara mesig men 21.30 hade jag fått nog och vi åkte in på BB (okej, en sväng förbi Statoil för lite godis hann vi också med).

Väl på plats innan vi ens hade hittat rätt dörr in till BB upptäcker vi att hissen är "ur funktion" och med tätt kommande värkar hade väl inte trapporna upp till BB varit mitt första alternativ - men vad gör man? Jag i princip sprang uppför trappan för att hinna innan nästa värk men några stopp blev det allt.
Inne på förlossningen var det ingen panik alls (för dem) för där stod två BM och dividerade om vem som skulle ha hand om vilka föderskor och vilka föderskor som skulle ha vilka rum bla bla bla. Tillslut fick vi komma in på ett rum och där blev jag kopplad till CTG:n men det var ingen hit att sitta stilla i den när värkarna kom. Efter många om och men fick jag lustgasen och What A Relief! Nog blev man allt lite "glad i hågen" nog och Fredde hade då roligt åt en väldigt avtrubbad Frida som fnissade så mycket att hon hela tiden glömde av att ta lustgasen när värkarna kom.

   

                                                "Hallå! - mitt namn är Frida inhaleraren"  (före, under och efter värk)

Efter att ha försonats med världens bästa vän (syftar på lustgasen) dröjde det inte länge fören narkosläkaren kom förbi med en liten epiduralbedövning på ett silverfat och ja - det kallar jag bedövning! Den tog bort alla värkar och äntligen kunde jag komma upp och tassa lite, gå på toaletten om inte annat!

 

                                                  Nu är värkarna riktigt kraftiga men Frida känner ingenting ;)

Nej, just det jag kände ingenting tills jag upptäckte att värkarna återkom pga av att epiduralpumpen stannat...ONT! Men efter någon halvtimme var allt på plats igen och bedövningen hade börjat verka igen *pust*.
kort därefter "behövde jag på toaletten för nr två men det var krystvärkarna som startat.

02.20 : krystvärkar startar

02:51 : Mollie föds ;)

   


 

  





Sådär...då vet ni vad jag sysslade med natten mot onsdagen den 17/9 - 08 och det var tame f*n det häftigaste jag gjort i hela mitt liv =)!!

I`m back!

Äntligen har vi fått tillbaka datorn så nu ska det bloggas på högsta nivå ;)!!

Inatt har lillan haft en vaken natt (igen). Hon har helt vänt på dygnet vilket bidrar till NÅGRA ynka timmars sömn per dygn och orken börjar tryta. Inatt åt hon varannan timme och somnade inte om emellan målen utan gallskrek! Hon ville ligga vid mammas bröst men det vill inte mamma! (inte dygnet runt iaf). Fredde min ängel bar omkring henne inatt så att jag fick sova mellan målen och klockan fyra klev han upp med henne. 

Idag däremot har lillan inte skrikit utan bara sovit vilket bidrog till att mamma fick ta en fika med tjejerna på stàn medan pappa tog med Mollie på BVC för mätning och vägning=)
Efter stadsbesöket åkte vi vidare till Josse och lilla Nova för lite tjatter och fika och sista anhalten för dagen blev "Elgiganten" där vi hämtade hem datorn + att jag fick köpa en bärbar telefon och MED TOUCHSCREEN dessutom!=) Jag blev kär i telefonen och Fredde fick ge med sig - precis som det ska vara=)!!!

Nej nu ska jag gå och avlasta Fredde för lillan skriker så hon är hes=(
Jag kikar in med ett något roligare inlägg senare, lite bilder + förlossningsberättelsen.

Tjing tjing och bäbisskrik!


RSS 2.0